6 Ιουλίου 2013

22ο Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ: Χιλιάδες νέοι αυτή τη στιγμή έξω από τη βάση της Σούδας (Φωτορεπορταζ )


Καθοδόν προς τα Χανιά, όπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο, βρίσκονται τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, που συμμετέχουν στο 22ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο.

Με συνθήματα όπως «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα, τα σύνορα χαράζουν», τα μαζικότατα μπλοκ των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, διαδήλωσαν στην πύλη της αεροπορικής βάσης της Σούδας.(Δείτε βίντεο απο την πορεία).

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.(Δείτε εδώ την δήλωσή του). Ο Θοδωρής Χιόνης Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, μιλώντας στη συγκέντρωση, τόνισε: «Με συγκεκριμένες ενέργειες, οι νέοι των εργατικών λαϊκών οικογενειών, παλεύουν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που σε επόμενη φάση μπορεί να τους θέσουν στο στόχαστρο με πολύ πιο άμεσο τρόπο».

Σημείωσε ότι, την ίδια ώρα που τσακίζουν τους νέους με την κακοπληρωμένη δουλειά και την ανεργία, τους εμπλέκουν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Κάλεσε παράλληλα, σε ταυτόχρονη οργάνωση της πάλης, για αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, σε αγώνες κάτω από το σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Παράλληλα, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και στην πύλη της ναυτικής βάσης της Σούδας, στο Μαράθι, επί της ουσίας περικυκλώνοντάς την. Διαδήλωσαν ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, το βασικότερο στήριγμα του αμερικανικού 6ου στόλου που βρίσκεται στο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Σε ένα από τα πιο σημαντικά ορμητήρια των ιμπεριαλιστών που χρησιμοποιούν για να σφάζουν λαούς και να προωθούν τα συμφέροντά τους. Ενάντια στην εμπλοκή του ελληνικού λαού, στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, από την ελληνική κυβέρνηση, εξυπηρετόντας τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Απαίτησαν:
  • Να μη συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και της χώρας μας.
  • Να υπάρξει άμεση απεμπλοκή, να μην τηρηθεί οποιαδήποτε "συμβατική υποχρέωση" και συμφωνία με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.
  • Να μη χρησιμοποιηθεί, να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα!
  • Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
  • Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από αυτούς τους σχεδιασμούς και το ΝΑΤΟ.

Η σημερινή κινητοποίηση στην Βάση της Σούδας, μαζί με τη συγκέντρωση στο χώρο της κατασκήνωσης στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, αποτελούν την κορύφωση του προγράμματος του 22ου Αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ στα Χανιά.

Μια κεφάτη νεανική κατασκήνωση
Από την Παρασκευή, υψώνεται η ασυμβίβαστη νεανική φωνή με ξεκάθαρο μήνυμα στο 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στα Χανιά.

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής ο όμορφος χώρος της παραλίας και του πευκώνα των Αγίων Αποστόλων άρχισε να «ζωντανεύει». Με τις αφίξεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ από κάθε γωνιά της χώρας και το στήσιμο των σκηνών.

Στο χώρο τους υποδέχτηκαν οι Οργανώσεις της Κρήτης που είχαν φροντίσει από μέρες για τη διαμόρφωσή του και τη φιλοξενία των χιλιάδων νέων.

Στην κατασκήνωση λειτουργούν μπαρ που προμηθεύουν τους κατασκηνωτές με τα απαραίτητα, η σκηνή που φιλοξενεί τις συζητήσεις και τις συναυλίες, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», γήπεδα όπου γίνονται αθλητικές δραστηριότητες, όπως τουρνουά ποδοσφαίρου, βόλεϊ κ.ά., ενώ υπάρχει και ιατρείο.

Από τα μεγάφωνα ακούγεται μουσική με συλλογές τραγουδιών για όλες τις προτιμήσεις, ενώ τα τραπεζάκια «καταλαμβάνονται» από επιτραπέζια παιχνίδια και βιβλία.

Στη Σούδα, κοντά στη ΝΑΤΟϊκή βάση, χιλιάδες νέοι και νέες καταγγέλλουν την πολιτική των μονοπωλίων και αναδεικνύουν τη δύναμη των λαών. Το διήμερο – κατασκήνωση της ΚΝΕ για ακόμη μια φορά εξοπλίζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο νέους εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές λαϊκών οικογενειών: Με γνώση, συζήτηση, τραγούδι, πολιτισμό διάβασμα αλλά και αναψυχή, αθλητισμό, ανάπαυλα. Με τη συλλογικότητα που απαιτεί η καθημερινότητα και την οργάνωση που απαιτούν οι καιροί.

Το πρόγραμμα το Σαββάτου
Το πρωί κινητοποίηση στη βάση της Σούδας.

20.00 Ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο χώρο του Διημέρου.

21.30-22.30 Κρητική μουσική από το συγκρότημα των Κωστή Παχάκη και Κωνσταντίνου Λαβιάκη και παρουσίαση κρητικών παραδοσιακών χορών από τους τοπικούς χορευτικούς συλλόγους: 1) Χορευτικός Σύλλογος «ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» 2) Λαογραφικός Όμιλος Χανίων και 3) Χορευτικό Συγκρότημα «Πελασγοί».

22.30-01.00 Λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Πλούσιο το πρόγραμμα της Παρασκευής
Την ιστορία των σκληρών αγώνων του λαού μας, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές, είδαν να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια τους οι μαθητές, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, που παρακολούθησαν την εκδήλωση στις φυλακές του Ιτζεδίν, το απόγευμα της Παρασκευής.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των νέων κομμουνιστών προσέλκυσε και η συζήτηση-εκδήλωση για τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και τα καθήκοντα των κομμουνιστών που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στην κατασκήνωση.

Προηγήθηκε αφιέρωμα στο Ναζίμ Χικμέτ και το Γιάννη Ρίτσο όπου διαβάστηκαν ποιήματα, στιγμές της ζωής τους και παίχτηκαν τραγούδια από μέλη της ΚΝΕ.

Αργά το βράδυ ξεκίνησε Κρητικό γλέντι με μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα.

Στο διήμερο κυκλοφόρησε το τρίτο μέρος της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό»

Ξεχωριστή θέση στο βιβλιοπωλείο της κατασκήνωσης κατέλαβε το τρίτο μέρος της έκδοσης της ΚΝΕ με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό», που κυκλοφόρησε την Παρασκευή. Η διάθεση της έκδοσης από το χώρο του βιβλιοπωλείου ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα της κατασκήνωσης και αρκετά μέλη και φίλοι της ΚΝΕ φρόντισαν ήδη να την προμηθευτούν.






















  1. Οι φωτο via Red River 

6 σχόλια:

  1. Καλή φάση. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ηταν εκπληκτικη εμπειρια, θα θυμουνται αυτη την κινητοποιηση για χρονια οι Γιανκηδες και οι Χανιωτες

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δειτε εδω http://flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=132836&cid=299 πλεον δεν περνανε εκει τα ποσταρισματα μου.......




    Σταματης Ι. Σολανακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οφηλω συγνωμη στο Flashnews προφανως ηταν τυχαιο.Ετσι το ξεβρακωμα των χαχολων και νεοναζι εγινε απλα μια ακομη πραγματικοτητα...μεσα στα χιλιαδες ξεβρακωματα που πραγματοποιουν και οι απλοι φιλοι και ψηφοφοροι του κοματος...



      Σταματης Ι. Σολανακης

      Διαγραφή
  4. Κατα γενικη ομολογια, ο κοσμος ηταν περισσοτερος απο καθε αλλη χρονια (με εξαιρεση το 2003 που εκτος της Κνε συμμετειχε και το κομμα). Οποιος ηταν εκει μπορει να το επιβεβαιωσει. Συγκλονιστικο το κλιμα και φετος παρατηρησα ποιοτικο ανεβασμα του διημερου (π.χ. παιδοτοπος)
    Inspector

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για όσους δεν ήταν εκεί....
    ήταν κάτι συγκολιστικό. όσο κι αν προσπαθούν να μας ΄΄θάψουν΄΄ δε θα τα καταφέρουν. Οι ζευγάδες φεύγουν...μα η σπορά μένει !
    και όπως έδειξαν οι νεολαίοι μας, είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ.
    παντώς καιρού...
    μπράβο στα παιδιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.