29 Ιουλίου 2013

Πρωτιά για τις ταξικές δυνάμεις στο Σωματείο Οικοδόμων Ηρακλείου


Σημαντική ενίσχυση και πρωτιά κατέγραψε ο «Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός Οικοδόμων» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) στις εκλογές του Σωματείου Οικοδόμων Ηρακλείου.
Σε σύνολο 1.437 ψηφισάντων (1.231 το 2010), οι ταξικές δυνάμεις πήραν 801 ψήφους (από  561) και 9 έδρες (από 7).

Το ψηφοδέλτιο που συγκρότησαν όλες οι άλλες δυνάμεις μαζί (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση»), με τον τίτλο «Ανεξάρτητη Συνεργασία Οικοδόμων» πήρε 611 ψήφους (από 647) και 6 έδρες (από 8 το 2010).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ιδιαίτερα θετικό αυτό αποτέλεσμα για τις ταξικές δυνάμεις επετεύχθη παρότι οι εκλογές έγιναν μέσα σε κλίμα έντονης παρέμβασης του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, προκειμένου να μην ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο του «Ενωτικού Αγωνιστικού Συνδυασμού Οικοδόμων».

Πηγή : 902.gr

9 σχόλια:

  1. μετα απο 24 χρονια το σωματειο περασε στα χερια των ταξικων δυναμεων, η νικη αυτη θα επηρεασει σημαντικα την πορεια του εργατικου κινηματος στην πολη το επομενο διαστημα.

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιας και ήμουν εκεί, εντύπωση μου έκανε τα πρόσωπα των Πασόκων και των ΝΔ πως ήταν αργά το βράδυ όταν βλέπανε ότι το χάνανε το σωματείο!Για φωτογραφία!
    Λίγα λόγια λοιπόν. σε μια πόλη όπου πραγματικά το Εργατικό κέντρο ήταν φρούριο του ΠΑΣΟΚ τέτοια νίκη είναι μεγάλης σημασίας. Πολλοί οικοδόμοι γύρισαν την πλάτη στους ξεπουλημένους βλέποντας την σαπίλα που υπήρχε σε αυτό. Πλέον τα ταξικά σωματεία στο Ηράκλειο είναι 4! Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, συνταξιούχοι ΙΚΑ, σωματείο ιδιωτικών εκπαιδευτικών, και ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ! το επόμενο προπύργιο είναι οι Ξενοδοχουπάλληλοι όπου είναι πολύ μεγάλο σωματείο..Τα δεδομένα αλλάζουν..! Αξιοσημείωτη στάση έχουν οι υπόλοιπες δυνάμεις όπως Συριζα, στήριξε "σιωπηλά" το τουρλουμπούκι ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, ενότητα της αριστεράς με νεοδημοκράτες και χρυσαυγίτες που ήρθαν να ψηφίσουν..
    Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ όμως δεν εμφανίστηκε πουθένα..!ούτε καν μια παρουσία..κάτι! τπτ! έχουν φύγει οι φοιτητές μάλλον για καλοκαίρι, εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. από "ενότητα" πάντως τα παλουκάρια σκίζουν,μην έχετε παράπονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα, αφού ο Αλ Χαλ, ο ΕΑ και η ΝΣ μας λένε οτι το κόμμα βρίσκεται σε κακά χάλια αφου! Για να μη μιλήσουμε για τους συριζοανταρσαίους που μας καλούν στο αντιμνη μέτωπο και εμείς σεχταρίζουμε!!!


    metalorixos

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  5. Άντε ξανά μοναχοί τους αυτοί του ΠΑΜΕ…
    Θα μπορούσαν να είναι μαζί με όλους τους άλλους αλλά επιμένουν μοναχοί τους και απομονωμένοι στη γωνιά ;p


    φαμφάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να σημειωθεί ότι μεγάλο παράγοντα έπαιξε και η εφορευτική επιτροπή η οποία ήταν αντικειμενική, χωρίς μαγειρέματα κτλ όπου δεν την ήλεγχε το πασοκ και το συνάφι όπως είχε γίνει το 2010 όπου είχαν οργιάσει! υπήρξαν παραδείγματα "οικοδόμων" που ήρθαν με άλλο αριθμό μητρώου στην κάρτα και άλλο στις λίστες, και πολλά άλλα όπου με τσαμπουκά θέλανε να ψηφίσουν! φανταστείτε τις γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και το ωραοτερο ενα μελος του ΣΥΡΙΖΑ ηταν στο ψηφοδελτιο του ΠΑΜΕ και τον διεγραψαν οπως δηλωσε δημοσια ΓΙΑΤΙ ηταν εκτος γραμης ΜΙΛΑΜΕ για τετοια ενοτητα της Α ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κατα τον ΣΥΡΙΖΑ εαν υπαρχει αμφιφολια και προκληθω θα πω και ονομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό σημαίνει ταξικο σωματείο
    http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/43031/irakleio-horis-reyma-edo-kai

    Johngr1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/43031/irakleio-horis-reyma-edo-kai-2-hronia-anergi-egkymonoysa-emporoypallilos

      το σωστο λινκ

      johngr1973

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.