15 Ιουλίου 2013

Πάλι καλά που υπάρχουν ευεργέτες!




Διαβάζω σε άρθρο στο in.gr ότι ο Α. Σαμαράς πρόκειται να βρεθεί με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ. Βιενιαμή για να συζητήσουν για την εθελοντική φορολόγηση του κλάδου με τις περισσότερες φοροελαφρύνσεις στην χώρα μας. Δεν μπορώ να προβλέψω ποιό θα είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης, όμως είναι το λιγότερο υποκριτικό από τη μία να χαρίζεις σε κάποιον 10 και να το συζητάς για το αν θα σου δώσει πίσω τα δύο. Ο λόγος για τις ατομικές συμβάσεις στα πληρώματα και τις μειώσεις στα μεροκάματα που χαρίζει η κυβέρνηση στους εφοπλιστές. Το παρακάτω απόσπασμα από το άρθρο του in.gr:


"Σε ερώτηση αν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας στα κατώτερα πληρώματα της ποντοπόρου ναυτιλίας και τα σκάφη αναψυχής, ο κ. Βενιάμης δήλωσε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν πρόκειται να συζητηθεί εκ νέου, αλλά ούτε οι έλληνες εφοπλιστές πρόκειται να το επαναδιαπραγματευθούν.
Η συγκεκριμένη πρόταση, που είχε τη στήριξη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και είχε κατατεθεί στην κυβέρνηση, προέβλεπε ελάχιστο μισθό 1.500 δολαρίων για τα κατώτερα πληρώματα της ποντοπόρου και τα σκάφη αναψυχής σε δύο εργασιακές κατηγορίες που πιέζονται έντονα στο κόστος εργασίας από τον διεθνή ανταγωνισμό, υποστήριξε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΕΕ και πρόσθεσε ότι, στη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, η χώρα μας έχει ανάγκη τις θέσεις εργασίας.
Χαρακτήρισε, επίσης, απαράδεκτη τη στάση κάποιων βουλευτών στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ επανέλαβε ότι οι ατομικές συμβάσεις θα ίσχυαν μόνο στα κατώτερα πληρώματα και όχι στους αξιωματικούς για τους οποίους εξακολουθούν να ισχύουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
Ο μισθός ενός Έλληνα που είναι μέλος κατώτερου πληρώματος είναι σχεδόν τριπλάσιος απ' αυτόν που προβλέπει η διεθνής σύμβαση της ITF (Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές - International Transport Workers' Federation)."


Και για να δούμε ποίος είναι ο στόχος των εφοπλιστών για τους μισθούς των ναυτεργατών που σκυλοπνίγονται.

"Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO), o κατώτατος μισθός για τους ειδικευμένους ναυτικούς ανέρχεται, το 2013, στα 586 δολάρια (432 ευρώ), ενώ, το 2014 θα διαμορφωθεί στα 585 δολάρια (445 ευρώ)."

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.