11 Ιουλίου 2013

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Σκαλοπάτι για τα ενδότερα της αστικής διαχείρισης


Το πεντακάθαρο μήνυμα στην αστική τάξη της χώρας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου του την Κυριακή που θα επισφραγίσει την ενιαιοποίησή του, θα είναι πλέον πανέτοιμος - και οργανωτικά - να αναλάβει τη διαχείριση της εξουσίας της, έστειλε σήμερα ο Αλ. Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου.

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Γι' αυτό και συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ (...) για να διατρανώσουμε (...) Την ετοιμότητά μας (...) να κυβερνήσουμε τον τόπο (...) να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, που θέλει, ξέρει και μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της ανοικοδόμησης της πατρίδας».

Ένα συνέδριο δηλαδή που θα κουμπώσει την οργανωτική δομή με τη στρατηγική διαχείρισης - άλλου μείγματος - του συστήματος και που θα επεξεργαστεί αποτελεσματικότερη γραμμή εξαπάτησης και ενσωμάτωσης του λαού, τον οποίο με το ζόρι ο Αλ. Τσίπρας εμφανίζει πρόθυμο να βάλει πλάτη για το ξελάσπωμα των εκμεταλλευτών του απ' την κρίση.

Δείγματα αυτής της γραμμής περιείχε αρκετά η ομιλία του Αλ. Τσίπρα. Επιχείρησε καταρχήν να εμφανίσει το κόμμα, του «χρήσιμου ριζοσπαστισμού» κατά τον πρόεδρο του ΣΕΒ, σαν ...το αντίπαλο δέος, τολμώντας ακόμα να πλασαριστεί και σαν κληρονόμος της Κομμούνας, του εργατικού κινήματος, των Ακροναυπλιωτών και Μακρονησιωτών!


Πρόκειται για ιεροσυλία της ιστορίας του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος της χώρας, στο οποίο ο οπορτουνισμός έδρασε σαν σαράκι, προκειμένου να αναβαπτιστούν στο κύρος της τα κάλπικα διλήμματα που σερβίρει με τη σέσουλα στο λαό, όπως: «Δημοκρατία ή Μνημόνιο», «Δημοκρατική αναγέννηση ή δημοκρατική συρρίκνωση», «Κοινωνική δικαιοσύνη ή διαπλοκή», «Περηφάνια ή εθελοδουλία»! Διλήμματα - παγίδες, που αφήνουν στο απυρόβλητο την πραγματική αιτία για τα λαϊκά βάσανα. Άλλωστε, στην μακροσκελή του ομιλία δεν υπήρχε ούτε μία λέξη για την τάξη της οποίας τις ανάγκες υπηρετούν τα μνημόνια, ο αυταρχισμός της οποίας η εξουσία γεννά τη διαπλοκή και τα σκάνδαλα. 

Ανέξοδες υποσχέσεις και δημαγωγία 

Το ρόλο του «τυριού» στη «φάκα» που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το λαό έπαιξαν οι ανέξοδες υποσχέσεις για «ατομικά δικαιώματα» και υπεράσπιση των «κατακτήσεων της αστικής δημοκρατίας»! Για «καταπολέμηση της ανεργίας και την προστασία των ανέργων και των φτωχών», όταν μία μέρα πριν, απ' τη Χαλκίδα, τους είπε να μην ελπίζουν παρά μόνο στη φιλευσπλαχνία της εκκλησίας και των διαφόρων ΜΚΟ.

Υποσχέθηκε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα θεσπίσει «ρήτρα απασχόλησης, ώστε όποιος επιδοτείται από δημόσιο χρήμα, είτε ευρωπαϊκό είτε ελληνικό, να υποχρεούται να δημιουργεί θέσεις απασχόλησης»! Υπόσχεση που προφανώς κατευθυνόταν στους μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι στους εργαζόμενους. Όπως και η υπόσχεση για «ανάπτυξη» που όπως είπε «δεν γίνεται χωρίς δημόσιες τράπεζες, που θα βοηθούν τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα»!

Κι ενώ η διαχείριση προκύπτει από κάθε λέξη των θέσεων και των προτάσεών τους ο Αλ. Τσίπρας επιχείρησε να παρουσιάσει το κόμμα του σαν «τομή», επειδή δεν αρκείται να καταγγέλλει την εφαρμοζόμενη πολιτική, αλλά θέλει να την αλλάξει. Δεν είπε φυσικά ότι στην ΣΥΡΙΖΑίικη εκδοχή της πολιτικής διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης ή της ανάπτυξης, στο ρόλο του υποζυγίου παραμένει ο λαός. Άλλωστε στο όνομα της επιχειρηματικότητας πίνουν νερό.

Ο Αλ. Τσίπρας περιέγραψε ένα «τριπολικό» πολιτικό σκηνικό, αναθέτοντας ρόλο εκτός απ' τη ΝΔ και στη Χρυσή Αυγή την οποία βάπτισε τρίτο πόλο και τσουβαλιάζοντας ως μη όφειλε το ΚΚΕ στον πόλο της «αριστεράς».

Η κριτική του προς τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ περιορίστηκε στην ανεδαφικότητα του «αριστερού κυβερνητισμού», παρότι αυτό ακριβώς υπερασπίζεται ο ίδιος. Ενώ επέκρινε τη ΝΔ για «υποταγή στις διαταγές των δανειστών», για «ασφυκτικό περιορισμό της δημοκρατίας» και για «ιδεολογικό λόγο στις ράγες της εμφυλιοπολεμικής δεξιάς». 

Διαλύθηκε ως κόμμα, συνεχίζει ως τάση 

Το μαύρο άσπρο έκανε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ, που μέσα σε λίγες ώρες αποφάσισε τη διάλυση του κόμματος και τη διάχυσή του στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε τον ΣΥΝ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ σαν «πειράματα ενότητας κόντρα στην παράδοση των διασπάσεων», όταν αμφότεροι διακηρυγμένο στόχο είχαν τη διάλυση του ΚΚΕ, με τον ΣΥΝ μάλιστα να αποτελεί και προϊόν διάσπασής του. Κοροϊδεύοντας εαυτούς και αλλήλους, ο Αλ. Τσίπρας έφτασε να μιλήσει για «θλίψη» που τάχα τους προκάλεσε τότε αυτή η διάσπαση, στην οποία πρωτοστάτησαν, ενώ δεν παραιτήθηκαν ποτέ απ' την προσπάθεια να ολοκληρώσουν ό,τι δεν μπόρεσαν τότε.

Κατά τα λοιπά, ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ιστορική εκδοχή της αριστεράς» τη σοσιαλδημοκρατία, στις αγκάλες της οποίας βρίσκεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ισχυρίστηκε ότι το κόμμα του πρωτοστάτησε σε όλες τις «μεγάλες ανατροπές και στην ταξική αντιπαράθεση», αλλά δεν μπόρεσε να πάει ούτε μια αράδα παραπέρα το ψέμα αφού απ' τις ταξικές αντιπαραθέσεις απουσίαζαν, όταν δεν τις υπονόμευαν. Έτσι, αρκέστηκε να επικαλεστεί τα ξεφωνημένα φόρουμ και τη συμμετοχή τους σε αυτά.

Επιμένοντας να αναποδογυρίζει την πραγματικότητα ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΝ «αποδόμησε όλες τις μεγάλες ιδέες τους» και πήγε τάχα «κόντρα στον καιρό»!!! Όταν αποδεδειγμένα ταυτίστηκε και έγινε φορέας για τη μεταλαμπάδευση των ιδεών της αστικής τάξης στις εργατικές λαϊκές συνειδήσεις. Αυτό έκανε π.χ. με τη στήριξη στην ΕΕ, στο Μάαστριχτ, στην ΟΝΕ κλπ., επιτιθέμενος με λύσσα στο ΚΚΕ, που από ταξική σκοπιά αποκάλυπτε και αντιπάλευε όσα ο ΣΥΝ στήριζε. Για τις καλές του υπηρεσίες στην άρχουσα τάξη ανταμείβεται με την προαγωγή του σε δυνάμει διαχειριστή της εξουσίας της.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά