30 Ιουλίου 2013

Για... αναξιοκρατία στις απολύσεις κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλ. Τσίπρας

....Ξεδίπλωσε και το γνώριμο σενάριο της «καμένης γης»

Τις ευλογίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα έλαβαν σήμερα Τρίτη οι αετονύχηδες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης, κατ' επέκταση και η εμπορευματοποίησή της την οποία σηματοδοτούν. Το ίδιο ισχύει και για την ιδιωτική υγεία, καθώς ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίστηκε τη δυνατότητα πρόσβασης στο δημόσιο νοσοκομείο για όσους δεν μπορούν να πάνε στο «ιδιωτικό νοσηλευτήριο»...

Μετά τη συνάντησή του με τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ (καθηγητές μέσης εκπαίδευσης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα), ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε (...) τα τεράστια προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, μετά από την εφαρμογή καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών, που σημαίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών, που σημαίνουν συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολικών μονάδων, που σημαίνει διάλυση της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης»!


Το γεγονός ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία σε τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία ωφελείται απ' την υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα τους, ότι ειδικά στους τομείς αυτούς θα έπρεπε να απαγορεύεται οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, η ύπαρξη της οποίας σπρώχνει σε παραπέρα υποβάθμισή τους, παρακάμπτεται με αδιαφορία απ' την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που άλλωστε σε ανύποπτο χρόνο έδινε μάχες στο ευρωκοινοβούλιο για την αναγνώριση των ιδιωτικών κολεγίων. Έτσι, ο Αλ. Τσίπρας έφτασε να γενικεύει με τα περί «καταστροφικής πολιτικής» που «συρρικνώνει το κοινωνικό κράτος», για να μείνει στο απυρόβλητο η τάξη της οποίας τα συμφέροντα υπηρετούνται απ' αυτή την πολιτική.

Ξεδίπλωσε και το γνώριμο σενάριο της «καμένης γης»

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πιάστηκε απ' την επικαιρότητα για να ξεδιπλώσει το σενάριο της «καμένης γης», λέγοντας ότι «η συζήτηση έχει εστιαστεί, μέρες που είναι άλλωστε, στο αν μετά την πυρκαγιά θα αποκατασταθεί το δάσος που κάηκε, το κρίσιμο είναι να σβήσουμε τη φωτιά (...) ένα δάσος που καίγεται σε λίγα λεπτά θέλει χρόνια για να αποκατασταθεί». Επιβεβαιώνοντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, που μετά το θόρυβο που προκάλεσαν στο εσωκομματικό πεδίο δηλώσεις του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει και ...θαύματα (τα οποία πάντως υποσχέθηκε στο λαό), βγήκε χτες και δήλωσε ότι όσα λέει εκφράζουν την ηγεσία του κόμματός του και τον Αλ. Τσίπρα.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια των δηλώσεών του χτες και αναφερόμενος στις απολύσεις 250 εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, αναφώνησε «πού είναι η αξιοκρατία;», επικρίνοντας την κυβέρνηση όχι γιατί θερίζει θέσεις εργασίας, αλλά γιατί δεν το κάνει ...αξιοκρατικά. Προέτρεψε στη συγκρότηση ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου και σε έναν αγώνα «μέχρι την τελική νίκη» που είναι «να ανατραπεί αυτή η πολιτική, να φύγει η τρόικα από τη χώρα, να πέσει αυτή η κυβέρνηση της συμφοράς (...) να αναδειχθεί μια νέα κυβέρνηση»...

Η οποία όμως, σαφέστατα πλέον προκύπτει από παντού, θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο με τη σημερινή. Ο Δ. Παπαδημούλης άλλωστε αφού βεβαίωσε ότι εκφράζει απολύτως τον Αλ. Τσίπρα, πρόσθεσε (ρ/σ Alpha): «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει, ωριμάζει, μεγαλώνει, ακριβώς γιατί παίρνει αποστάσεις από το παρελθόν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έταζαν λαγούς με πετραχήλια προεκλογικά και έκαναν τα εντελώς ανάποδα μετεκλογικά. Ο στόχος μας είναι να βάλουμε ένα φρένο στον κατήφορο (...) Επί λέξει, τα ίδια είπε και ο Αλ.Τσίπρας, στις αρχές Ιούλη, κι αυτή είναι η συλλογική μας θέση. Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί και οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές θα βρεθούν εκεί που ήταν το 2008 ή το 2009. Είμαστε αριστεροί, όχι δημαγωγοί και τσαρλατάνοι».

Ειδικότερα για το θέμα του δημοσίου προανήγγειλε ότι θα οχυρωθούν πίσω απ' την αστική νομιμότητα την οποία υπηρετούν άλλωστε και η οποία έχει οριστικά κι αμετάκλητα αποφανθεί υπέρ των αντιλαϊκών μέτρων: «Όπου υπάρχουν αδικίες, φυσικά θα προσπαθήσουμε να τις επανορθώσουμε. Τα ίδια ισχύουν και στο θέμα του Δημοσίου. Αν απολυθούν κάποιοι επίορκοι για παράδειγμα, η δική μας δέσμευση δεν είναι να τους επαναπροσλάβουμε. Εννοείται ασφαλώς ότι θα έπρεπε να είχαν απολυθεί χθες. Όπου πάλι υπάρχουν αποφάσεις άδικες, αναξιοκρατικές και αντισυνταγματικές, φυσικά θα επανορθώσουμε τις αδικίες και θα επαναφέρουμε τα πράγματα στη νομιμότητα, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που θα μας δίνει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας τότε».

Μάλιστα, προέτρεψε τους Α. Σαμαρά και Κ. Μητσοτάκη «να μας απαλλάξουν απ' τα ρουσφέτια τους» ώστε «να μην την πληρώσουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι σχολικοί φύλακες, οι εκπαιδευτικοί», υιοθετώντας κι αναπαράγοντας μια προπαγάνδα που δεν αποσκοπεί παρά στο να δικαιολογήσει τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και να σπείρει διχόνοια και ανάμεσά τους και μεταξύ αυτών και των ιδιωτικών υπαλλήλων.


902.γρ

17 σχόλια:

  1. Διευκρινίσεις - 1

    Τρίτη 20 Νοέμβρη
    ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7150423&publDate= )
    Αρχίσανε οι «διευκρινίσεις»...

    «...Το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις, γιατί αυτούς θα τους επαναφέρουμε με έναν νόμο και ένα άρθρο, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε, με τη βοήθεια του λαού, σε θέση διακυβέρνησης για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή».

    *

    Αυτά ακριβώς ήταν τα λόγια του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, την περασμένη Πέμπτη, στη ΛΑΡΚΟ.

    Αλλά αυτό το... υποδεέστερο έγκλημα - τις μειώσεις μισθών και συντάξεων δηλαδή - φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Και αποφάσισαν ότι δεν είναι και τόσο υποδεέστερο. Γι' αυτό και, όπως αναδρομικά αποφάνθηκαν, ο κ. Τσίπρας αυτά που είπε στη ΛΑΡΚΟ «δεν τα είπε»...

    Ναι, αλλά αν ο κ. Τσίπρας «δεν είπε» όσα είπε, τότε τι τελικά είπε; Ισχύουν ή δεν ισχύουν οι δηλώσεις του;

    Για το θέμα των δηλώσεων του κ. Τσίπρα στη ΛΑΡΚΟ και για την υπόσχεσή του ότι «θα επαναφέρει με έναν νόμο και ένα άρθρο» τους μισθούς και τις συντάξεις, ρωτήθηκε χτες ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Π. Σκουρλέτης έδωσε τις ακόλουθες... διευκρινίσεις (στον ρ/σ «Real FM»):

    *

    «(Ο κ. Τσίπρας) δεν είπε κάτι τέτοιο (...). Σκοπός μας είναι να αποκαταστήσουμε σε ένα βάθος χρόνου και με βάση μια διαδικασία ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των απωλειών και κατά προτεραιότητα όσων ήτανε στα χαμηλότερα κλιμάκια. Δεν έχουμε πει, όμως, γιατί δεν γίνεται αυτό το πράγμα, ότι μπορούμε με ένα διακόπτη να γυρίσουμε το χρόνο. Αυτή είναι η πραγματική διάσταση και το περιεχόμενο των δηλώσεών του»...

    *

    Τα συμπεράσματα δικά σας.

    Μία επισήμανση μόνο:

    Αυτό το «άλλα λέω, κι άλλα εννοώ», που αποτελεί την άλλη όψη του «άλλα λέω κι άλλα κάνω», το έχουμε ζήσει στην Ελλάδα κάτι δεκαετίες τώρα. Με το ΠΑΣΟΚ...(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διευκρινήσεις - 2

    Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ
    "Δεν λέμε ότι πατώντας ένα κουμπί θα γυρίσουμε σε μισθούς, συντάξεις και ΑΕΠ του 2008 και του 2009"

    Τετάρτη 17 Ιούλη 2013
    ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=17/7/2013&id=14679&columnId=161 )Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διευκρινήσεις - 3

    Δ. Παπαδημούλης
    «...άνθρωποι που χρειάζονται κι έχουν αδικηθεί να δούμε πώς θα αρθεί αυτή η αδικία, αλλά ας μην περιμένει κανείς από εμάς να πάμε στην εύκολη υποσχεσιολογία ότι θα τους επαναπροσλάβουμε όλους ή θα πατήσουμε ένα κουμπί και θα γυρίσουμε στο 2008 και το 2009»

    ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7552988&publDate=30/7/2013 ) .Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.902.gr/eidisi/politiki/23498/osoi-apolythoyn-apolythikan-kai-gia-ton-syriza )
      Όσοι απολυθούν ...απολύθηκαν και για τον ΣΥΡΙΖΑ
      Στελέχη του τάζουν μόνο υγιή καπιταλιστική ανάπτυξη
      Δημοσίευση: Τρί, 30/07/2013 - 14:56

      (..) Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ξεκαθαρίζει και κάτι άλλο, επειδή πολλά κοκόρια λαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει πως αυτά που ο ίδιος λέει είναι και η επίσημη θέση της ηγεσίας του κόμματος, διότι «επί λέξει, τα ίδια είπε και ο Αλ. Τσίπρας, στις αρχές Ιουλίου, και αυτή είναι η συλλογική μας θέση. Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί και οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές θα βρεθούν εκεί που ήταν το 2008 ή το 2009. Είμαστε αριστεροί, όχι δημαγωγοί και τσαρλατάνοι».

      Άρα όσοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε αυτά που λέει ο Τσίπρας, ο Παπαδημούλης και άλλοι, τότε προφανώς είναι «δημαγωγοί και τσαρλατάνοι».

      Πέραν αυτών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασπάζεται και τα επιχειρήματα περί «επίορκων» για τις απολύσεις στο Δημόσιο, όπως ακριβώς είχε πράξει και - η έτερη κυβερνώσα αριστερά - η ΔΗΜΑΡ για να συμφωνήσει και με τις απολύσεις και με την κινητικότητα, αρκεί να μην είναι οριζόντια τα μέτρα!

      Ο Δ. Παπαδημούλης λέει πως «τα ίδια ισχύουν και στο θέμα του Δημοσίου. Αν απολυθούν κάποιοι επίορκοι, για παράδειγμα, η δική μας δέσμευση δεν είναι να τους επαναπροσλάβουμε» και συνεχίζει «όπου πάλι υπάρχουν αποφάσεις άδικες, αναξιοκρατικές και αντισυνταγματικές, φυσικά θα επανορθώσουμε τις αδικίες και θα επαναφέρουμε τα πράγματα στη νομιμότητα, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που θα μας δίνει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας τότε».

      Δηλαδή όσοι απολυθούν απολύθηκαν για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα εξετάσει «προβληματικές» αποφάσεις, αλλά υπό το πρίσμα των δυνατοτήτων της δημοσιονομικής κατάστασης, που όποιες κι αν είναι θα είναι για την παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις!

      Αν ληφθούν υπόψη σαν παράδειγμα οι απολύσεις των 2.662 εργαζομένων στην ΕΡΤ, μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εξέταζε αν αυτή η απόφαση π.χ. είναι αντισυνταγματική και ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει προσωρινά και τελεσίδικα ότι οι απολύσεις στην ΕΡΤ είναι συνταγματικές, άρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα «κρυφτεί» πίσω από τη νομιμότητα. Απλά πράγματα...
      (..)Ιlief

      Διαγραφή
  4. Για να μην λένε πως ο Παπαδημούλης λέει ότι του κατέβει.

    ( http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/23543/apo-toys-protoys-ypografei-apolyseis-sholikon-fylakon-o-dimarhos )

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΣ - ΟΤΑ
    Από τους πρώτους υπογράφει απολύσεις σχολικών φυλάκων ο δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης
    Δημοσίευση: Τρί, 30/07/2013 - 22:47

    Τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Δημήτρη Φωκιανό, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ και είναι από τους πρώτους δημάρχους που υπογράφουν απολύσεις σχολικών φυλάκων, καταγγέλλει η ΔΑΣ-ΟΤΑ Λυκόβρυσης–Πεύκης.Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή φτάσαμε στο διά ταύτα..και βαδίζουμε ως κοινωνίας, ως άνθρωποι στη καταστροφή (σ' αυτό συμφωνούμε) τι ακριβώς προτείνετε ως ΚΚΕ; Ότι με την ας πούμε ανάληψη της εξουσίας από το ΚΚΕ θα γίνουν όλα αυτομάτως; Πουθενά και μετά από επανάσταση τα πράγματα δεν ήταν ευκολα. Διαβάζω ξαναδιαβάζω το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. Και για να πω και για τις δηλώσεις του Τσίπρα για τους εκπαιδευτικούς που τις άκουσα δηλαδή...είπε "με τις απολύσεις των 250 που είναι κάτοχοι διδακτορικών και μεταπτυχιακών έφυγε και το τελευταίο φύλλο συκής της κυβέρνησης που μιλάει για αξιοκρατία" αυτό εσείς το μεταφράζετε ως: "επικρίνοντας την κυβέρνηση όχι γιατί θερίζει θέσεις εργασίας, αλλά γιατί δεν το κάνει ...αξιοκρατικά."
    Τους εαυτούς σας προσπαθείτε να πείσετε;
    Έλεος...ετσι όπως πάτε σας βλέπω να χανεστε στη μετάφραση...

    Θ.Αυγέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ανάληψη της εξουσίας από το ΚΚΕ"

      Ρε Αυγέρη, θα μάθετε επιτέλους την διαφορά μεταξύ εξουσίας και πολιτικής διαχείρισης ?

      Το ποιός κατέχει την εξουσία καθορίζεται απόλυτα απο τις σχέσεις παραγωγής, και συγκεκριμένα απο το ποιός είναι ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ των μέσων παραγωγής.

      Άρα ούτε το ΚΚΕ, ούτε ο Τσύριζας, ούτε καν η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ, είχαν, έχουν ή θα έχουν ποτέ την εξουσία.

      Αυτοί που είχαν και έχουν την εξουσία, στον κεφαλαιοκρατικό τρόπο παραγωγής, είναι οι κεφαλαιοκράτες, η αστική τάξη, οι ιδιοκτήτες δηλαδή της παραγωγής.
      Αντίθετα στο μέλλον, όταν αυτές οι σχέσεις παραγωγής ανατραπούν και μπουν οι βάσεις για τον σοσιαλιστικό (κομμουνιστικό) τρόπο παραγωγής, ιδιοκτήτες θα γίνουν οι εργαζόμενοι, άρα θα αναλάβουν και την εξουσία.

      Αυτά που εσύ έχεις στο μυαλό σου ως εξουσία, είναι η διαχείριση της ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Αστική εξουσία με διαχείριση Νέα Δημοκρατία, αστική εξουσία με διαχείριση Τσύριζα. Αποδέχονται δηλαδή πως οι αστοί έχουν την εξουσία, αποδέχονται πως οι μοχλοί της οικονομίας είναι τα μονοπώλια και αναλαμβάνουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα όλων αυτών.

      Όσον αφορά την μετάφραση, σου προτείνω να διαβάσεις τις συνεντέυξεις Δραγασάκη (Σάββατο) και Μηλιού(Δευτέρα), στην εφημερίδα συντακτών. Εκεί θα δείς τι σκέφτονται για τις θέσεις εργασίας.

      Διαγραφή
    2. Ακουσε Αυγέρη, η καραμέλα για τις δυσκολίες και ότι δεν γίνεται να επιτευχθούν όλα μονομιάς είναι χιλιοπιπιλισμένη...τόσο πολύ που έχει λιώσει! Τα ίδια λέγανε οι απανταχού σοσιαλδημοκράτες από το το 1918. Τα ίδια έλεγαν ο Α. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1981-1989! Η ουσία, όμως, βρίσκεται στην απάντηση του Redfly, ότι δηλαδή όποιος πάει να διαχειριστεί την αστική εξουσία δεν πρόκειται να πάρει φιλολαϊκά μέτρα. Η κυβέρνηση στα πλαίσια του καπιταλισμού υπηρετεί την εξουσία, το κράτος των καπιταλιστών. Αυτό δεν έχει να κάνει με ποιό κόμμα αναδεικνύεται στην κυβέρνηση, αλλά με το ζήτημα ποιά τάξη έχει τα μέσα παραγωγής και την εξουσία στα χέρια της. Δεν υπάρχει κράτος για όλους.Ανατροπή σημαίνει τσάκισμα της αστικής εξουσίας και εργατική εξουσία. Όλα τα άλλα είναι απλά παραμυθάκια για νήπια. Όποιος λοιπόν αρχίζει τέτοιες κουβέντες, στην ουσία αρνείται την ταξική σύγκρουση, καλλιεργεί την αντίληψη της αναμονής και της μείωσης των απιτήσεων, καλλιεργεί αυταπάτες για δήθεν φιλολαϊκές μεταρυθμίσεις στα πλαίσια του καπιταλισμού, που ποτέ φυσικά δεν έρχονται. Ναι, ο δρόμος που προβάλλει το ΚΚΕ έχει θυσίες, θυσίες στον αγώνα για να απαλλαγεί η εργατική τάξη από κάθε εκμετάλλευση. Αγώνας που θα είναι μακροχρόνιος. Μόνο που αυτόν το δρόμο αντιπαλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ πλασάροντας την απάτη του δήθεν ανθρώπινου καπιταλισμού. Ας λύθεί το ζήτημα της ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής, δηλαδή να γίνουν τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής κοινωνική ιδιοκτησία που θα ανήκουν στο εργατικό κράτος...και ύστερα να ανοίξουμε τη συζήτηση για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει!
      kk

      Διαγραφή
  6. Τον καημένο το ΣΥΡΙΖΑ,γουστάρω το παραπονιάρικο ύφος μετά από τα τελευταία χαϊρια σας...Δε πειράζει "Θ", ψάξε εσύ το δρόμο και τη μετάφραση και πήγαινε, κάπου στο Ηράκλειο βγάζει και λίγο πιο 'κει, στην Ικαρία.
    Μετά από επανάσταση ποτέ δεν ήταν εύκολα τα πράγματα ούτε τίποτα έγινε από μόνο του όντως, ειδικά όταν θα έχεις ΣΥΡΙΖΑιους,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,παλιότερα είχαν εσέρους/μενσεβίκους κλπ, που με το τρόπο τους θέλουν να διαιωνίζεται η αρρώστια που ζούμε σήμερα.

    Το έλεος είναι για 'μας που ακόμα σας ανεχόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Redfly
    Ευχαριστώ κι εσένα και όλους για τα απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας. Όμως μην παίζετε με τις λέξεις. Ελπίζω ότι καταλαβαίνετε πολύ καλά τι σημαίνει όταν λέω «ανάληψη εξουσίας». Με συγχωρείς αλλά δεν μου απαντάς σ’ αυτά που σε ρωτάω. Έβαλα συγκεκριμένα ζητήματα και δεν απαντάς. Επαναλαμβάνω λοιπόν. Με το ΚΚΕ στη κυβέρνηση και τα μέσα παραγωγής στην εργατική τάξη, θα λυθούν την άλλη μέρα τα προβλήματα; Θα επαναπροσληφθούν άμεσα οι διωχθέντες. Θ’ ανέβει τις επόμενες μέρες ο μισθός; Για μπείτε λοιπόν στο δια ταύτα.
    @Κκ
    Λοιπόν εντάξει εμείς έχουμε τη καραμέλα των δυσκολιών. Εσείς; Μάλλον φάσκεις κι αντιφάσκεις. Μιλάς για «θυσίες και μακροχρόνιο αγώνα»; Επομένως ως κόμμα δε μιλάς κι εσύ όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα λυθούν με μιας τα θέματα. Είπαμε εντάξει εμείς είμαστε «διαχειριστές του συστήματος» εσείς στο δια ταύτα; Κοιτάξτε μπορεί να μιλάμε ατέλειωτες ώρες περί θεωρίας, ανατροπής, ταξικής σύγκρουσης, μέσων παραγωγής. Όμως ο κόσμος έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού και έρχεστε και μου απαντάτε τι; Το απόλυτο τίποτα που δεν τρώγεται αύριο, αλλά με «μακροχρόνιους αγώνες».
    Τέλος απαντώντας και στον «ανώνυμο»
    Το να εξισώνεις τον ΣΥΡΙΖΑ με το παλιό ΠΑΣΟΚ ή με τους βενιζελοσαμαράδες είναι ιδιαιτέρως φτωχό ως επιχείρημα. Ακόμα ιδιαιτέρως φτωχά είναι και τα διάφορα άλλα που ψάχνετε. Βρείτε κάτι άλλο γιατί δεν πιάνει. Ούτε καν στους ψηφοφόρους σας. Τελικώς και συ λες αυτό που λέει κι ο ΣΥΡΙΖΑ «Μετά από επανάσταση ποτέ δεν ήταν εύκολα τα πράγματα ούτε τίποτα έγινε από μόνο του όντως» Καμένη γη ένα πράγμα δηλαδή. Μόνο που εσείς θα έχετε «κάμνει την επανάστασην»
    ΥΓ: Το ύφος μου δεν ήταν παραπονιάρικο αγαπητέ ανώνυμε.
    Όσο για το σας ανεχόμαστε αγαπητέ ετοιμάσου γιατί θα μας ανέχεσαι για πολύ.

    Θεόδωρος Αυγέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη Αυγέρη που θα σου τραυματίσω και πάλι τον υπερβολικά και χωρίς ουσία φουσκωμένο εγωισμό σου. Διότι εαν είχες καταλάβει, δεν θα ρωτούσες τέτοιες ανοησίες με το συμπάθειο. Αυτό που με εκνευρίζει σε εσάς τους τσυριζαίους, είναι πως δεν κατέχετε γρι, τίποτα, zip, nada, ... αλλά το παίζετε πολύξεροι και ειδικοί στην πολιτική οικονομία.

      Και το χειρότερο, την ίδια στιγμή που ο Τσιπράκος κάνει κάμψεις μπροστά στον Δασκαλόπουλο, καλείτε το ΚΚΕ να αποδείξει πως ο σοσιαλισμός θα φέρει από την πρώτη ημέρα της επαναστάσεως, τον παράδεισο επι γης.

      Όχι Αυγέρη μου, το ΚΚΕ δεν θα είναι στην κυβέρνηση, ακόμα και έτσι όπως στρεβλά εσύ το αντιλαμβάνεσαι. Η νέα εθνοσυνέλευση - λαικο κοινοβουλιο - ανώτατο σοβιέτ, όπως θες ονομασε το ... θα έχει εκπροσωπους ανάλογα με τους εργασιακούς κλάδους. Ναι φυσικά αρκετοί από τους πρώτους που θα εκλεγούν, θα έχουν σχέση με τα προεπαναστατικά συνδικάτα και με το ΚΚΕ, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα πλειοψηφία των στελεχών του ΚΚΕ.

      Εξάλλου στο Σοσιαλισμό, δεν θα υπάρχει διαμάχη για τον τρόπο ανάπτυξης (αυτό έχει ήδη κριθεί απο την επανάσταση), αλλά μόνο για τα τεχνικά ζητήματα και την επίλυση προβλημάτων.

      Στην οικονομία του Σοσιαλισμού, όπου η ιδιοκτησία των μεσων παραγωγής θα έχει περάσει στα χερια των εργατών, το πρωτο που θα καταργηθεί θα είναι η κλοπή της υπεραξίας. Δηλαδή πλεον ο παραγωμενος πλουτος θα κατευθύνεται στους ίδιους τους εργαζόμενους και στην κοινωνία.

      Στόχος των επιχειρήσεων, δεν θα είναι πια το καπιταλιστικο κέρδος, αλλά η κάλυψη των αναγκών, και μια απο τις αρχικές βασικές ανάγκες ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

      Πως θα δώσεις εργασία σε όλους ? ΑΠΛΑ θα δώσεις εργασία σε όλους, ενεργοποιώντας όλους τους οικονομικούς κλάδους της χώρας και μειώνοντας τον χρόνο εργασίας στους υπόλοιπους εργαζόμενους.
      Πως θα δώσεις ικανοποιητικούς μισθούς σε όλους ? Απο την στιγμή που πλεον έχεις καταργήσει την κλοπη της υπεραξίας και θα έχεις ενεργοποιήσει όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, ΑΠΛΑ θα δώσεις μισθούς που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες.

      Υπάρχουν λεφτά ?

      Για πες μου Αυγέρη, υπάρχουν ?

      Το πόσος χρόνος θα χρειαστεί, αν θα είναι ένας μήνας ή ένας χρόνος, μπροστά στον πανεθνικό βιασμό που έρχεται γοργά, έχει σημασία ?
      Το ότι κάνουμε θυσίες για να τα τσεπώσουν ξανά οι Δασκαλοπουλοι, χωρίς ουδεμία ελπίδα ανάκαμψης για τους εργαζόμενους, έχει ουδεμία σχέση με τις θυσίες που περιγράφει το ΚΚΕ και την προοπτική που εξαπλώνεται πίσω απο την πολιτική του πρόταση ?

      Και αφού λύσαμε το ζήτημα του Σοσιαλισμού, θα μου πεις πως νιώθεις που ο Τσιπράκος και ο Δραγασάκης ισχυρίζονται, πως η ανάκαμψη της οικονομίας βρίσκεται στο ιδιωτικό κεφάλαιο ?

      Όσον αφορά τις συγκρίσεις, σύγκρινε μια φορά στον ελευθερο χρόνο σου, το οικονομικό πρόγραμμα του Συριζα και της Νέας Δημοκρατίας. Θα εκπλαγείς.

      Διαγραφή
    2. κ.Θεόδωρε Αυγέρη

      Για την ιστορία
      Στο άρθρο του "Ρ". (σχόλιο 30 Ιουλίου 2013 - 10:33 μ.μ.)
      ο Ν.Μπογιόπουλος
      συγκρίνει ανάμεσα σε αυτά που λένε οι του Σύριζα με αυτά που έλεγε και έκανε το παλιό ΠΑΣΟΚ.

      Για "ΣαμαροΒενιζέλους" το λέτε εσείς αν και οι κ.Παπαδημούλης-κ.Τατσόπουλος ζητάνε "ευρύτερες συναινέσεις". Ilief

      Διαγραφή
    3. Αυγέρη, δεν ξέρω αν ήταν σαφές ό,τι έγραψα, αλλά το ΚΚΕ εκφράζει εντελώς αντίθετες ατιλήψεις από αυτές που εκφράζεις.Είναι άλλο να επιβάλεις την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας με την εργατική εξουσία, σε αυτή την κατευθυνση να οργανώνεις την πάλη των εργαζομένων και του λαού που σημαίνει σύγκρουση με τον καπιταλισμό, την αστική εξουσία και τα κόμματα του κεφαλαίου. Αλλο είναι να λες ότι θα φτιάξω μια κυβέρνηση στα πλαίσια του καπιταλισμού,θα προσπαθήσω να σπρώξω την ανάπτυξη και σε αυτή την κατεύθυνση να τάζω ότι κάτι θα δώσω καλώντας τους εραζόμενους να με στηρίξουν και να κάνουν θυσίες για αυτόν τον σκοπό-δηλαδή να καλώ την εργατική τάξη να κάνει θυσίες για να ανασυγκροτηθεί ο καπιταλισμός και να κάνει συμμαχίες με ένα τμήμα του κεφαλαίου, το "υγιές"!!!! Όμως,'οποιος υιοθετει την άποψη ότι δεν μπορούν να γίνουν ριζικές αλλάγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας, δεν πιστεύει στην πραγματικότητα ότι η εργατική τάξη μπορεί να κατακτήσει ούτε ένα ψίχουλο ακόμα και στον καπιταλισμό!
      kk

      Διαγραφή
    4. Συμπληρώνοντας τον Redfly, σύγκρινε μια φορά στον ελευθερο χρόνο σου, όχι μόνο το οικονομικό πρόγραμμα του Συριζα και της Νέας Δημοκρατίας, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ και αυτά που λένε Λαφαζάνης ή Αλαβάνος με το οικονομικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής. Θα εκπλαγείς από την κοινότητα ή την ομοι'οτητα των τοποθετήσεων.Και αν τα βάλεις όλα μαζί δίπλα στον σχεδιασμό που έχει καταρτίσει ο ΣΕΒ, εκεί να δείς ομοιότητες!!!!
      kk

      Διαγραφή
    5. Δηλώσεις Στρατούλη για ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
      ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_3780.html )

      Το παραθυράκι για μία «μνημονιακή» (χωρίς το "αντί") και ταυτόχρονα «κεντροαριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ, ανοίγει διάπλατα.Ilief

      Διαγραφή
    6. "Όμως ο κόσμος έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού και έρχεστε και μου απαντάτε τι; Το απόλυτο τίποτα που δεν τρώγεται αύριο, αλλά με «μακροχρόνιους αγώνες»."
      Όσο θα είναι οι Αλαφουζομπομπολολαμπρακοβαρδινογιανναιοι κ.ο.κ στη θέση τους θα πέφτει ο κόσμος στο γκρεμό. Εσείς δε θέλετε να τους ξεκουνήσετε, αυτό είναι σίγουρο. Επαναλαμβάνω: Πιο δύσκολη θα κάνουν τη κατάσταση όσοι θέλουν να συνεχίζει να υπάρχει αυτή η αρρώστια που ζούμε καθημερινά, αλλά δε το λένε ποτέ ανοιχτά και κοροϊδεύουν το κόσμο.

      "Το ύφος μου δεν ήταν παραπονιάρικο αγαπητέ ανώνυμε." - Πάλι παραπονιέσαι.
      "Όσο για το σας ανεχόμαστε αγαπητέ ετοιμάσου γιατί θα μας ανέχεσαι για πολύ." - Αν σας προωθεί και ο Γκαλμπραίηθ (στην επαναστατική Ελευθεροτυπία) που τον βλέπουν οι κεφαλαιοκράτες και "τρέμουν" (κακό αστείο),το πιστεύω, απλά περιμένω το πότε θα "ανθίσετε" πλήρως.

      Διαγραφή
  8. Από συριζεϊκοαλαβανική εφημερίδα

    ( http://www.edromos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=434:%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85&Itemid=44 )

    Η κατάρα των τριών γενιών Παπανδρέου - Του James Petras


    (..)Η λεηλασία των κρατικών πόρων, η πτώχευση των περισσότερων εταιριών του ιδιωτικού τομέα, η καθυστέρηση της γεωργίας, η κλειστή και αυταρχική φύση των δημόσιων και ιδιωτικών θεσμών, οδήγησαν τη μεγάλη πλειοψηφία της εργατικής τάξης, των φοιτητών, των αγροτών και των ανέργων να δώσουν το 1981 μια εντυπωσιακή εκλογική νίκη στον Ανδρέα Παπανδρέου. (..)


    (..)πρόσφερε νέα δάνεια, παρέγραψε χρέη και επενέβη για να αποκαταστήσει την ιδιωτική ιδιοκτησία, βγάζοντας στο σφυρί υπερχρεωμένες εταιρίες. Εκείνη την εποχή ήμουν σύμβουλός του.

    Όταν τον ρώτησα γιατί δεν κοινωνικοποιούσε τις χρεωμένες εταιρίες, απάντησε πως

    «λόγω της κρίσης δεν είναι η ώρα κατάλληλη για να μετασχηματίσουμε την οικονομία. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι η οικονομία να σταθεί στα πόδια της».

    Όταν του απάντησα πως εκλέχτηκε για να αλλάξει το σύστημα, ακριβώς λόγω αυτής της κρίσης και πως όταν αποκατασταθεί ο καπιταλισμός η πολιτική και οικονομική αντιπολίτευση θα είναι πιο σθεναρή, ανταπάντησε ότι

    «η οικονομία είναι πολύ αδύναμη για να στηρίξει ένα σοσιαλιστικό καθεστώς» και πρόσθεσε πως

    «η εργατική τάξη ενδιαφέρεται μόνο για την κατανάλωση και όχι για επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας».

    (..)Δημαγωγώντας ο Παπανδρέου διατήρησε τις Βάσεις. Ακόμα χειρότερα, παρέμεινε στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, αποδεχόμενος μεταβιβάσεις και δάνεια ως αντάλλαγμα για τη μείωση των εμπορικών περιορισμών. (..)Ο Παπανδρέου χρησιμοποίησε τις μεταβιβάσεις της ΕΟΚ για να εξαγοράσει ψήφους μέσω επιδοτήσεων στους αγρότες, βραχυπρόθεσμων κερδών στις αμοιβές των εργαζόμενων και τεράστιων παραγραφών χρεών και δανείων που παρείχε στις επιχειρηματικές ελίτ. Τα ελλείμματα και τα χρέη αυξήθηκαν, ενώ ο παραγωγικός μηχανισμός μαράζωσε προκειμένου να στηρίξει την κατανάλωση. Η κηδεμονία ήταν η «εναλλακτική» λύση που επέλεξε ο Παπανδρέου αντί για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό.(..)

    (..). Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της διακυβέρνησής του (1982-1984) όταν διηύθυνα το Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών και ήμουν ανεπίσημος σύμβουλός του, έφευγα από την πίσω πόρτα του σπιτιού του στο Καστρί, την ώρα που από την μπροστινή έμπαινε ο πρέσβης των ΗΠΑ. Μετά από κάποιο διάστημα συνειδητοποίησα πως δανειζόταν την κριτική της Αριστεράς για να δικαιολογήσει δεξιές πολιτικές(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.