23 Ιουλίου 2013

Υγιης Επιχειρηματικοτητα - Συνελήφθη ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης

H ελληνική επιχειρηματικότητα, οι ευπατρίδες εφοπλιστές,
όλοι αυτοί που μάχονται τη σοβιετία
και καταφερνουν να σηκώνουν ψηλά τη σημαία του Έθνους στο εξωτερικό
Διαβαζοντας την ειδηση στον 902.gr ας θυμηθουμε και αυτα
* * *

Κοντρα στη σοβιετια

(2007)

Τo πρώτο βραβείο Business Ethics Excellence Award EBEN Gr απένειαν στον πρόεδρο της Enterprises Shipping and Trading S.A. (EST) κ. Βίκτωρα Ρέστη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικής Ηθικής κ. Luc Van Liedekerkek και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής κ. Αντώνης Γκορτζής, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στο πλαίσιο της βράβευσης, εκπρόσωπος της Enterprises Shipping and Trading S.A. παρουσίασε στους συμμετέχοντες την πολιτική για την προστασία του περιβάλλοντος στην οποία έχει δεσμευθεί, καθώς και τις πρακτικές, τα προγράμματα και τα πλάνα που εφαρμόζει προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση της μόλυνσης των θαλασσών και του περιβάλλοντος.

Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά και η παραλαβή 30 νεότευκτων πλοίων που κατασκευάζονται και θα αντικαταστήσουν σύντομα κάποια παλιότερα πλοία της εταιρίας μειώνοντας σε σημαντικό βαθμό τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, σημειώνεται στην ανακοίνωση. Επίσης, αναφέρεται ότι πωταρχικό στόχο της εταιρείας και αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής της φιλοσοφίας αποτελεί η εξασφάλιση της ηθικής διαχείρισης των υπηρεσιών και των λειτουργικών διαδικασιών της σχετικά με την υγεία, την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος, δημιουργώντας ένα ηθικό υπόβαθρο σε όλα τα επίπεδα της οργάνωσης. Η δέσμευση αυτή αποτελεί άλλωστε και τη βασική προϋπόθεση για τη διαμόρφωση μιας ενιαίας κουλτούρας ηθικής μεταξύ των 5.500 υπαλλήλων του οργανισμού, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει πολλαπλά οφέλη για τους μετόχους και τους κοινωνικούς εταίρους της.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

* Μείωση των κινδύνων στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι εγκληματικές πράξεις.

* Αύξηση της αξίας όλων όσων συνεργάζονται και επηρεάζονται από τις ενέργειες του οργανισμού.

* Διάδοση της καλής φήμης της επιχείρησης.

* Βελτίωση του ονόματος της εταιρείας σε σχέση με την προσφορά εργασίας και εξασφάλιση ποιοτικού εργατικού δυναμικού.

* Ενίσχυση των δεσμών με τους υπαλλήλους και βελτίωση της αποδοτικότητάς τους.

Επιπλέον, τονίζεται πως η Enterprises Shipping and Trading Σ.A. αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρησιακής Ηθικής (EBEN GR) που αποτελεί παράρτημα του European Business Ethics Network, που ιδρύθηκε το 2005 και αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Το EBEN είναι το μόνο διεθνές δίκτυο, που αφιερώνεται πλήρως στη διάδοση της επιχειρησιακής ηθικής στην Ευρώπη και ο ρόλος του είναι να προωθήσει τις αξίες, την ηθική ηγεσία και την αυξανόμενη συνειδητοποίηση για την ευθύνη των επιχειρήσεων απέναντι στην κοινωνία.


Με αφορμή τη βράβευση της Enterprises Shipping and Trading S.A ο πρόεδρός της κ. Βίκτωρας Ρέστης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

"Η βράβευσή μας από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής αποτελεί δικαίωση της σταθερής μας προσήλωσης στην επιχειρηματική διαφάνεια και στην εξασφάλιση των όρων για την αειφόρο ανάπτυξη της κοινωνίας. Αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η φιλοσοφία της εταιρείας μας. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξουν και άλλες εταιρείες που θα ενσωματώσουν αντίστοιχες πρακτικές στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες".

Kαι με τι πάνε χέρι-χέρι οι πετυχημένοι επιχειρηματίες;

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7107696

25/10/2012

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ TRAVEL PLAN
Απλήρωτοι εργαζόμενοι και εκ περιτροπής εργασία

Καταγγελία εξέδωσαν οι εργαζόμενοι

Οι απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία, συνολικά η επίθεση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία και τον τουρισμό στο σύνολο των δικαιωμάτων τους, από τους εργοδότες που είναι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, με αβάντα την αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης, έρχονται στο προσκήνιο με καταγγελία που εξέδωσαν εργαζόμενοι στην ταξιδιωτική εταιρεία TRAVEL PLAN, οι οποίοι είναι επί δύο μήνες απλήρωτοι και βιώνουν το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, που προβλέπει ότι 12 μέρες το μήνα δε θα δουλεύουν.

Στην καταγγελία που εξέδωσαν αναφέρουν: «Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και τουλάχιστον 2 μήνες υπάλληλοι του ταξιδιωτικού οργανισμού TRAVEL PLAN, συμφερόντων ομίλου Ρέστη και Ψυχάρη. H διοίκηση της εταιρείας αφήνει απλήρωτους προμηθευτές και υπαλλήλους τους οποίους υποχρεώνει επιλεκτικά σε εκ περιτροπής εργασία με σκοπό τον εξαναγκασμό σε παραίτηση άνευ αποζημίωσης».

Η TRAVEL PLAN, σύμφωνα με τη δική της ιστοσελίδα, ιδρύθηκε από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) και το 2000 έγινε ξεχωριστή εταιρεία με την ονομασία «Eurostar ΑΕ», παραμένοντας συμφερόντων ΔΟΛ. Τον Απρίλη του 2011 το 85% των μετοχών της πέρασε στα χέρια της εταιρείας «Express Holidays», που ανήκει στον όμιλο του εφοπλιστή Β. Ρέστη. Αξίζει να αναφερθεί ότι για τον εν λόγω εφοπλιστή αναφερόταν στο ναυτιλιακό Τύπο το Σεπτέμβρη του 2011: «Παράγοντες της αγοράς λένε ότι το cash flow (σ.σ. ταμειακές ροές) αγγίζει τα 4 δισ. δολάρια. Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι ορισμένες μόνο από τις business του Βίκτορα Ρέστη είναι οι εξής: Ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας "Enterprise Shipping & Traiding", υπό τον έλεγχο της οποίας βρίσκονται 98 πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια και κατέχει το 33% της ναυτιλιακής εταιρείας "Freeseas". Το όνομα της οικογένειάς του φιγουράρει στη "χρυσή λίστα" με τους πιο πλούσιους Ελληνες».


 Και ποιοι βγαίνουν μπροστά να αγωνιστούν ενάντια σε αυτά τα κατακάθια;

TRAVEL PLAN
Απέλυσε εργαζόμενο μετά από 30 χρόνια δουλειάς

Η ταξιδιωτική εταιρεία TRAVEL PLAN (ΤΡΑΒΕΛ ΠΛΑΝ), συμφερόντων ομίλου εφοπλιστή Ρέστη και Ψυχάρη, χτες, απέλυσε εργαζόμενο ο οποίος είναι υποψήφιος με το συνδυασμό της παράταξης ΔΑΣ Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό, στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο κλαδικό σωματείο ΠΑΣΕΝΤ, που είναι σε εξέλιξη. Ο εργαζόμενος μετά από 30 χρόνια δουλειάς στην επιχείρηση απολύθηκε, χτες, χωρίς καμία αιτιολογία. Απλά η προϊσταμένη του έδωσε το ραβασάκι της απόλυσης και την αποζημίωση. Η ΔΑΣ με ανακοίνωσή της προς τον κλάδο καταγγέλλει την απόλυση ως καθαρά τρομοκρατική, η οποία, όπως τονίζει, «έχει στόχο να τσακίσει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων» στην εταιρεία.

Σύμφωνα με τη ΔΑΣ ο εργαζόμενος είχε συμβάλει στην οργάνωση των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς όλο το προηγούμενο διάστημα για να μη σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν να υπογράψουν μειώσεις μισθών και ατομικές συμβάσεις. Μαζί με άλλους εργαζόμενους της TRAVEL PLAN αντιστάθηκαν αποφασιστικά στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με 6 μέρες το μήνα χωρίς δουλειά που επέβαλε η εργοδοσία. «Σήμερα (χτες) προχώρησαν σε τρομοκρατική απόλυση του υποψήφιου της ΔΑΣ εν μέσω της περιόδου των αρχαιρεσιών και ακριβώς την επόμενη μέρα από την περιοδεία των συνδικαλιστών της παράταξής μας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στο Ψυχικό. Επιβεβαιώνουν έτσι ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις στον κλάδο που οι εργοδότες φοβούνται».

«Οι αντιδραστικές μεθοδεύσεις - συνεχίζεται - θα βρουν απέναντί τους σύσσωμες τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου, αλλά και όλους τους εργαζόμενους στο TRAVEL PLAN. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη σκύψουν το κεφάλι και με θάρρος να δώσουν απάντηση στην εργοδοσία ψηφίζοντας μαζικά τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ στις εκλογές του ΠΑΣΕΝΤ. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς στο σωματείο. Τσακίζουμε την εργοδοτική ασυδοσία σε κάθε χώρο δουλειάς».
http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7186523&publDate=7/12/2012










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.