11 Ιουλίου 2013

H διαφορά του ΠΑΜΕ από τους εργατοπατέρες αποτυπωμένη στην πράξη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΑΜ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

Καμιά επιλεκτική «αναβάθμιση»Την άρνησή τους στην επιλεκτική εργασιακή «αναβάθμιση» που τους προτείνει η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ εκφράζουν με επιστολή τους οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές του Εργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, Γιάννης Φλούδας και Παναγιώτης Πολίτης, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα πάγια αιτήματα της παράταξης, για τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων στις εργολαβίες σε αορίστου χρόνου και την αναβάθμιση όλων των Β' Τεχνιτών σε Α'.

Ολόκληρη η επιστολή προς τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ έχει ως

εξής:
"Κύριοι, το τελευταίο χρονικό διάστημα ανακοινώσατε αναβαθμίσεις του προσωπικού και όπως διαρρέεται μέσα από τους κύκλους σας, θα ανακοινώσετε και σε άλλα τμήματα.

Επειδή θεωρούμε πως η παραπάνω ενέργεια χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για να "χρυσώσετε το χάπι", ώστε να περάσει η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης όσο γίνεται πιο ανώδυνα για την ιδιωτικοποίηση - περικοπές.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

ΠΡΩΤΟ: Σε καμία περίπτωση δεν λέμε πως η πλειοψηφία των συναδέλφων που αναβαθμίστηκαν έως τώρα ή που θα αναβαθμιστούν εάν και εφόσον συνεχίσετε, δεν το άξιζαν ή δεν το δικαιούνταν.
Απεναντίας, σε κανένα δεν πρέπει να νιώθουν οι συνάδελφοι ότι έχουν υποχρέωση επειδή αναγνωρίστηκε η προσφορά τους.
ΔΕΥΤΕΡΟ
: Σε καμία περίπτωση δεν λέμε να σταματήσετε. Αλλωστε και οι αναβαθμίσεις είναι πάγιο αίτημα των εργαζομένων.ΤΡΙΤΟ: Επειδή κατά το παρελθόν και το παρόν έχουμε προταθεί υπηρεσιακά από τα τμήματά μας και αυτό πραγματικά είναι τιμή μας, σας λέμε ότι: ΔΕΝ πρόκειται να δεχθούμε καμία αναβάθμιση ως συνδικαλιστές εάν δεν:
Κάνετε αορίστου χρόνου στη ΛΑΡΚΟ όλους τους συναδέλφους στις εργολαβίες.
Κάνετε Α' Τεχνίτες ΟΛΟΥΣ τους σημερινούς Β' Τεχνίτες - Μηχανολογική και Ηλεκτρολογική Συντήρηση.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα παραπάνω αιτήματα ήταν πρόταση της παράταξής μας, τα οποία έχουν αποδεχθεί όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, έχουν κατατεθεί στους προηγούμενους δύο Διευθύνοντες Συμβούλους και έχουν αξιολογηθεί ως δίκαια, απλά δεν πρόλαβαν να τα υλοποιήσουν.

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή σας, αν μας επιβάλλετε, θα θεωρηθεί ότι γίνεται μόνο και μόνο για να σπιλώσετε στα μάτια των εργαζομένων τη συνδικαλιστική μας δράση.

Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές του Εργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, Γιάννης Φλούδας και Παναγιώτης Πολίτης».

Πηγη

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.