16 Ιουλίου 2013

Από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και άλλες πόλεις


Σε 65 πόλεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμο της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που απειλεί να συντρίψει τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων όπου κι αν δουλεύουν στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα, με την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από τις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρήσεων, με τις νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ, τις νέες φορολογικές κλίμακες που επιβάλλουν ακόμα πιο άγρια φοροληστεία, με τις χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, με τραγικές τις συνέπειες στην καθημερινότητα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Η επιτυχία της σημερινής απεργιακής μάχης των ταξικών δυνάμεων ήρθε μέσα σε συνθήκες δύσκολες, συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και υπονόμευσης της πάλης των εργαζομένων από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Με αυτήν την έννοια η σημερινή απεργία πρέπει να αποτελέσει αφετηρία νέων αγώνων, ενιαίας πάλης εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαζί με αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες.


Στην Αθήνα η Ομόνοια γέμισε από απεργούς και διαδηλωτές που έφτασαν με τις προσυγκεντρώσεις τους πριν τις 10.30 συγκροτώντας μια ιδιαίτερα μαζική απεργιακή συγκέντρωση (δείτε εδώ βίντεο). Σημαντική ήταν η συμμετοχή εργαζομένων από χώρους δουλειάς όπου αναπτύχθηκαν αγώνες το προηγούμενο διάστημα, όπως των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ που συμμετείχαν στη συγκέντρωση με τις σημαίες του σωματείου τους.

Σε δήλωσή του από το χώρο της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ ο ΓΓ της ΚΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε: «Πρόκειται για πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα. Εκτός από τις μαζικές απολύσεις, τη φοροληστεία, τις περικοπές στον ΕΟΠΥΥ, θέλουμε ιδιαίτερα να καταγγείλουμε τη μεθόδευση που γίνεται για γενίκευση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, με μείωση του κατώτερου μισθού, του μισθού πείνας δηλαδή, σε κάτω από 500 ευρώ. Η ασφυξία, που νιώθει ο λαός μας, θα πρέπει άμεσα να μετασχηματιστεί σε μαζική λαϊκή αντεπίθεση. Να πάρει ο ίδιος τις τύχες στα χέρια του, να μην περιμένει λύσεις από τα πάνω, για να μπορέσει να ανοίξει τελικά ο δρόμος, όσο είναι νωρίς να γυρίσει την πλάτη στο νέο διπολισμό που αρχίζει να διαμορφώνεται». (δείτε εδώ βίντεο με τη δήλωση) 

Πριν ξεκινήσουν οι ομιλίες της απεργιακής συγκέντρωσης, ο Πόλυς Τάκας εκ μέρους της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ απένειμε έπαθλα στις 4 πρώτες ομάδες του εργατικού τουρνουά ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ. Να θυμίσουμε ότι την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα των Αφγανών μεταναστών εργατών, κερδίζοντας στον τελικό την ομάδα του Σωματείου Τηλεπικοινωνιών.
Από το βήμα της συγκέντρωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, ενώ την κεντρική ομιλία της απεργιακής συγκέντρωσης πραγματοποίησε ο Γιάννης Τασιούλας, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας (διαβάστε ολόκληρη την ομιλία εδώ).

Μετά την ολοκλήρωση της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, τα μπλοκ των ταξικών Συνδικάτων και Ομοσπονδιών κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα μέσω της οδού Πανεπιστημίου, συγκροτώντας μια ιδιαίτερα μαζική διαδήλωση. (δείτε εδώ βίντεο από τη διαδήλωση στην Πανεπιστημίου και βίντεο μπροστά από τη Βουλή) 

Στην κεφαλή της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ πορεύτηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
«Δίνουμε απάντηση με οργάνωση, αγώνα αντεπίθεσης ως την τελική νίκη - Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος» ανέφερε το κεντρικό πανό του ΠΑΜΕ, δίνοντας το στίγμα και για τη συνέχεια των αγώνων. (δείτε εδώ βίντεο από την κεφαλή της πορείας). 

Μαζική ήταν και η παρουσία των φοιτητών και των σπουδαστών στα μπλοκ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. (δείτε εδώ βίντεο από τα μπλοκ του ΜΑΣ) 

Από τα χαράματα στο πόδι για την επιτυχία της απεργίας 

Από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι σε εργοστάσια και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα έδωσαν τη μάχη για την επιτυχία και την περιφρούρηση της απεργίας.

Στη Θεσσαλονίκη από τα χαράματα οι ταξικές δυνάμεις βρέθηκαν στους χώρους δουλειάς, στα μεγάλα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, περιφρουρώντας την απεργία.

Στις πύλες των εργοστασίων της Βιομηχανικής Ζώνης βρέθηκαν από το πρωί οι ταξικές δυνάμεις στην Πάτρα, περιφρουρώντας την απεργία και καλώντας όλους τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ.

Στα Τρίκαλα οι ταξικές δυνάμεις πραγματοποίησαν από τις 6.30 αποκλεισμό της Περιφέρειας, στο σημείο όπου είχε οριστεί προσυγκέντρωση για την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση.

Στην Λάρισα οι δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου βρέθηκαν αξημέρωτα στη Βιομηχανική Ζώνη, περιφρουρώντας την απεργία, ενώ στα Γιάννενα απεργιακή φρουρά στήθηκε έξω από τα «Public».

Στο Ηράκλειο οι εργαζόμενοι και οι ταξικές δυνάμεις έστησαν απεργιακές φρουρές στα μεγάλα εμπορικά πολυκαταστήματα του κέντρου, ενώ εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Στο Ρέθυμνο μοιράστηκε υλικό για την απεργία σε πιάτσες ξενοδοχοϋπαλλήλων, ενώ στα Χανιά η μάχη της περιφρούρησης δόθηκε σε μεγάλα πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ της πόλης.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.