27 Ιουλίου 2013

Είσαστε τρολ, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς....

Βρήκε νέο "θέμα" ο αστικός Τύπος για το αν ο Τσίπρας "πέταξε έξω" δικαίως ή αδίκως έναν δημοσιογράφο ονόματι Μάρτενς. Και να τα άρθρα στην Αυγή με τα βίντεο ως πειστήρια, και να οι "αναλύσεις" δημοσιογραφικής δεοντολογίας και εγώ δεν ξέρω τι άλλο στο Tvxs. Τα κρατούμενα βέβαια είναι δεδομένα.

Για τη δεξιά, που κυκλοφορεί το θέμα, "Ο Αλέξης κάνει τη χώρα ρεζίλι στους εταίρους μας", και δείχνει "κακή εικόνα" προς τα έξω.

Για την αριστερά, που το κυκλοφορεί εξίσου, "Ο Αλέξης είναι μάγκας και δε μασάει από Γερμανά. Κρέας την έκανε τη μούρη της Μέρκελ δικέ μου ο δικός σου!"

Και κάπου στη μέση το κερασάκι της τούρτας, "με τον Τσίπρα θα συμφωνούσαν στην Αβάνα και τη Βόρειο Κορέα" από πλευράς γερμανικού τρολ, "Τι λέτε ρε, αυτά τα παραδέχεται και ο Στίγκλιτς με τον Κρούγκμαν, τι σχέση έχουμε εμείς με Βόρεια Κορέα", απ' τους απέναντι, με άλλα λόγια το γνωστό "είσαστε κομμουνιστές!", "όχι, εσείς έχετε αναγάγει σε κομμουνισμό την πολιτική Ομπάμα που είναι η σωτηρία της Ευρώπης" -- το πιγκ πογκ του 50-50 στο οποίο και οι δύο επιλογές οδηγούν στη μαλάκυνση εγκεφάλου.

Στο μεταξύ, κυκλοφορούν και οι "άλλες" ειδήσεις, αυτές τις οποίες ο τρολοσαματάς έχει ως στόχο να αποσιωπά, ποντάροντας στις ανακλαστικές συνήθειες του "το κοτσουμπολεύειν έστιν αυτοπαρηγορείν" που καλλιέργησε η σκουπιδοκουλτούρα των ετών της "ευμάρειας".



Ειδήσεις σαν αυτή:


Ο κατεξοχήν θιασώτης του ΔΝΤ και της συνταγής Ομπάμα για τη διαχείριση της κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε τη γλώσσα του χτες και δε σχολίασε λέξη απ' την έκθεση του ΔΝΤ που προτρέπει την κυβέρνηση να σφαγιάσει ό,τι έχει απομείνει από εργασιακά δικαιώματα. Η έκθεση αυτή αποτελεί σφαλιάρα κατάμουτρα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που επί μήνες κορόιδευε τον λαό ότι δήθεν το ΔΝΤ και η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαφοροποιούνται απ' τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που έφερε τάχα τη σφραγίδα της Γερμανίας και αν εισακουστούν τότε ο λαός θα ζήσει καλύτερες μέρες.

Ενώ μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις με έκπληξη παρατηρεί κανείς ότι δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά στο ΔΝΤ κι ότι αυτή τη φορά επιλέγει να το κρύψει πίσω απ' την λέξη «τρόικα». Αντιθέτως επικαλείται την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και την ΕΛ.ΣΤΑΤ για να ισχυριστεί ότι «αποδομούν πλήρως το περιβόητο success story της κυβέρνησης, το οποίο μεταφράζεται σε δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων και των κοινωνικών παροχών και χειροτέρευση της κατάστασης το επόμενο διάστημα». Κι ακόμα ότι η κυβέρνηση «είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με κάθε κόστος τον αδιέξοδο δρόμο της λιτότητας».

Κλέφτικα σφυρίζει η ΔΗΜΑΡ και σαν να μη γνωρίζει τίποτα για το έγκλημα, προσάπτει «ιδεοληπτική εμμονή» στο ΔΝΤ. Οχι όμως γιατί την έπιασε ο πόνος για το λαό, αλλά γιατί ανησυχεί -όπως αναφέρει- για την «πολιτική σταθερότητα» και για την «ανταγωνιστικότητα» που θα απειληθούν -κατά την άποψή της- αν επιχειρηθεί η υλοποίηση των προτάσεων που εισηγείται το Ταμείο.

Τέλος, οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» με δήλωση του Ν. Μαριά αποπροσανατολίζουν ισχυριζόμενοι ότι τάχα το ΔΝΤ κάνει τις προτάσεις αυτές, όχι γιατί οι ανάγκες των μονοπωλίων απαιτούν συμπίεση στο έπακρο της τιμής της εργατικής δύναμης, αλλά γιατί ο Γ. Στουρνάρας και οι διακηρύξεις του για πάταξη της φοροδιαφυγής θεωρούνται αναξιόπιστοι.


ή αυτή:



Νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, με έμφαση στην προσωρινή απασχόληση και τις ομαδικές απολύσεις, τσάκισμα των μισθών στη ναυτιλία, μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και παροχή νέων κινήτρων στο κεφάλαιο, νέα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα για το 2015 - 2016, υπερφορολόγηση των ακινήτων και διατήρηση των σημερινών αντικειμενικών τιμών (οι οποίες έχουν ξεπεράσει σημαντικά τις εμπορικές τιμές) ως το 2016, αλλά και 15.000 απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων ως το 2014, προβλέπει μεταξύ άλλων το κείμενο συμφωνίας στο οποίο κατέληξαν η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τρόικα, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων που πραγματοποίησε η δεύτερη στις αρχές Ιούλη.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» που το παρουσιάζει ως «νέο μνημόνιο» για τα εργασιακά επισημαίνεται, ότι μέχρι τον επόμενο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει μελέτη, συγκρίνοντας τους κανονισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα για την προσωρινή απασχόληση (συμβάσεις ορισμένου χρόνου), το πεδίο εφαρμογής της, καθώς και τους συλλογικούς κανόνες απόλυσης, με αυτά που ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ευθέως θέτουν θέμα νέων ανατροπών στο καθεστώς της προσωρινής απασχόλησης, αλλά και στις ομαδικές απολύσεις.

Ανατροπές όμως έρχονται και για τους ναυτεργάτες, καθώς στο κείμενο αναφέρεται, ότι ως τα τέλη του Οκτώβρη 2013 η κυβέρνηση δεσμεύεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας στη ναυτιλία. Γίνεται λόγος για «τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις εργασίας στο ναυτιλιακό τομέα», αλλά και στην ανάγκη «θέσπισης περαιτέρω μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας...».

Στα δημοσιονομικά ευθέως γίνεται λόγος για τη λήψη νέων μέτρων, τα οποία θα προβλέπονται στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής 2014 - 2016, με στόχο να κλείσει το λεγόμενο «δημοσιονομικό κενό» της διετίας 2015 - 2016.

Για τις απολύσεις στο δημόσιο, επισημαίνεται, ότι μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη, θα έχουν καθοριστεί τα κριτήρια «αξιολόγησης» των δημόσιων υπαλλήλων που μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας και θα προσδιοριστεί ποιοι θα απολυθούν... Αναφέρεται επίσης, ότι σε καθεστώς κινητικότητας θα μπουν εφέτος 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 12.500 μέχρι τον Σεπτέμβρη. Μέσα στο 2013 θα πρέπει να απολυθούν 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι και συνολικά 15.000 ως τα τέλη του 2014.

Νέα φοροεπιδρομή αναμένεται στο χώρο των ακινήτων, καθώς το 2014 θα πρέπει να εισπραχθούν έσοδα από φόρους που κυμαίνονται μεταξύ 2,7 και 2,9 δισ. ευρώ. Το κείμενο στο οποίο συμφώνησαν, αναφέρει ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να προσδιορίσει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη ...βελτίωση των ποσοστών είσπραξης φόρου ακίνητης περιουσίας (προφανώς αναφέρονται σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης κ.λπ.). Στα τέλη του Σεπτέμβρη θα πρέπει να κατατεθεί το νομοσχέδιο για το νέο φόρο στα ακίνητα που θα εφαρμοστεί από 1/1/2014, ο οποίος θα πρέπει να αποδώσει 2,7 δισ. ευρώ, ενώ σε περίπτωση που αποφασιστεί η μείωση ή η κατάργηση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων, οι εισπράξεις θα πρέπει να ανέλθουν στα 2,9 δισ. ευρώ. Διατηρούνται οι σημερινές αντικειμενικές τιμές (οι οποίες είναι κατά πολύ υψηλότερες από τις εμπορικές τιμές) ως το 2016, ενώ από τις αρχές Αυγούστου, οι φορολογικές αρχές θα έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων. Το Σεπτέμβρη θα πρέπει να ψηφιστεί νομοσχέδιο που θα προβλέπει παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις.

Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν τους νησιώτες και όσους ταξιδεύουν με πλοία, αφού στο κείμενο της απόφασης γίνεται λόγος για τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει τον Οκτώβρη στην «απελευθέρωση» της αγοράς ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενώ για τις επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές και αεροπορικές γραμμές, αναφέρεται, ότι η συχνότητά τους θα περιοριστεί το χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι θα καταργηθούν οι επιδοτήσεις στις άγονες γραμμές. Επίσης, μέχρι το Σεπτέμβρη, θα πρέπει να έχει καταρτιστεί λίστα φαρμάκων που θα μπορούν να πωλούνται εκτός φαρμακείων, μέσα στον Αύγουστο θα πρέπει να προχωρήσει η «απελευθέρωση» των ΚΤΕΛ, ενώ μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, θα πρέπει να έχει ψηφιστεί νέα νομοθεσία για την άρση των «αγκυλώσεων» στην αγορά εμπορικών μισθώσεων...


Θα λέγαμε ότι μ' όλα όσα έρχονται θα πρέπει να λέμε "καλή αντάμωση στα γουναράδικα" αντί "ραντεβού τον Σεπτέμβρη", αλλά κι αυτή την πρώτη φράση την κατοχύρωσαν τα τρολ ως όπλο στο ομηρικό ΝουΔουΣυριζικό έπος "Η σάχλα".


Οπότε θα προτιμήσουμε να πούμε, μαζί με την ΚΝΕ, "Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται", να επιμείνουμε στην σημασία που έχει αυτή η φράση ως έμπρακτη πράξη με πολυσχιδείς εφαρμογές και διαστάσεις στην καθημερινή ζωή του κομμουνιστή, και να επιμείνουμε, βαρετά και επαναλαμβανόμενα, κόντρα στην αποβλάκωση των ηττημένων και γδαρμένων μαζών, στο τρίπτυχο: ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.


Πηγη: Lenin Reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.