20 Ιουλίου 2013

Ραντεβού στο Τιτάνια (ποια γουναράδικα...)

 
ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Πράσινοι και ΠΑΣΟΚογενείς στο ίδιο τραπέζι

Το απόγευμα της Παρασκευής, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, με στόχο τη «συνεννόηση επί ρεαλιστικών βάσεων», κάθονται στο ίδιο τραπέζι εκπρόσωποι των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου, κατόπιν καλέσματος της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη Συμπαράταξη Προοδευτικών, Σοσιαλιστικών, Οικολογικών και Αριστερών Δυνάμεων. Μιλώντας στο tvxs.gr ο Νικήτας Κανάκης, μέλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας, εξηγεί ότι με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται το πρώτο βήμα για να έρθουν οι δυνάμεις της αριστεράς σε συμφωνία, ώστε να αναχαιτιστούν οι μνημονιακές πολιτικές και να διερευνηθεί η δυνατότητα εκπόνησης ενός ρεαλιστικού σχεδίου για αλλαγή της διακυβέρνησης με κατεύθυνση τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.
 
Στο κάλεσμα της Ομάδας Πρωτοβουλίας έχουν ανταποκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, ο Ανδρέας Νεφελούδης από την Αριστερή Προοπτική και ο Οδυσσέας Βουδούρης από την Κοινωνία Πολιτών. Εμπνευστής της συνάντησης φαίνεται να είναι η Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, η οποία όπως εξηγεί ο Νικήτας Κανάκης «είχε ζητήσει να υπάρξει αυτή η συνεννόηση και η δημιουργία μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης επανειλημμένως». 
 
Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα παρευρεθούν στην εκδήλωση οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Τσουκαλάς, Γ. Δαρδανός, Αντώνης Κοτσακάς και άλλοι. Από το ΠΑΣΟΚ θα δώσουν το «παρών» πρώην υπουργοί, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Τέλος από την ΔΗΜΑΡ, στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο Βασίλης Οικονόμου, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Λούκα Κατσέλη με τον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβέλη. 
 
Οι στόχοι της Ομάδας Πρωτοβουλίας είναι τρεις: «Πρώτον να βρούμε τα κοινά μεταξύ μας παραμερίζοντας τα όσα μας χωρίζουν, ώστε να έρθουμε σε συνεννόηση. Δεύτερον, να καταστρώσουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο δράσης απέναντι στην ολοένα και χειρότερη κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας που αγγίζει τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Τρίτον οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συνεννοηθούν ούτως ή άλλως – ανεξαρτήτως εκλογικών ποσοστών, ισχύος, μεγέθους. Ο κόσμος έχει δώσει εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ – είναι σαφές αυτό. Πρέπει να υπάρξει σύμπλευση πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα, όπως κατά την γνώμη μου η σίτιση, η δουλειά, η υγεία και η εκπαίδευση. Είναι άξονες πρακτικοί και απαιτούν λύσεις. Δεν πρέπει να εξαντληθούμε μόνο σε επίπεδο διαλόγου. Ο κόσμος θεωρώ ότι περιμένει να δει ότι υπάρχει μια άλλη άποψη», εξηγεί ο Νικήτας Κανάκης στο tvxs.gr, που σχολιάζει ότι αν και η Ομάδα Πρωτοβουλίας αποτελείται από άτομα προερχόμενα από διαφορετικούς χώρους, σε όλους υπάρχει η κοινή πεποίθηση ότι πρέπει να προστατευθεί η Δημοκρατία και να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων παράλληλα με την διάσωση της χώρας.
 
Στην Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Συμπαράταξη Προοδευτικών, Σοσιαλιστικών, Οικολογικών και Αριστερών Δυνάμεων συμμετέχουν ο Γιώργος Αργείτης από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ο εκδότης Γιώργος Δαρδανός, η δικηγόρος Ρέα Δουζίνα, ο πρώην Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης, ο Λάμπρος Μίχος πρώην βουλευτής, ο λογιστής Στέφανος Μπαγιώργος και ο καθηγητής του ΠΑΘ Κώστας Χρυσόγονος. 
 
Ο σημερινός στόχος δεν είναι να μετρηθούν δυνάμεις αλλά να γίνει η πρώτη προσπάθεια συμφωνίας των δυνάμεων της αριστεράς, όπως εξηγεί ο κ. Κανάκης. Στο πλαίσιο αυτό, η Ομάδα Πρωτοβουλίας δεν επιθυμεί να μιλά μεγαλόπνοα αναφορικά με υποψήφια εκλογικά σχήματα, προεκλογικές και μετεκλογικές συνεργασίες ή μετεξέλιξή της.
 
«Δεν πρέπει να συμπεριφερθούμε ως παράγοντες. Δεν χρειάζεται άλλους η χώρα. Ο κόσμος ζητά μια ενότητα μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που θα στοχεύει στην βελτίωση της κατάστασης», σχολιάζει ο κ. Κανάκης εξηγώντας ότι «εμείς είμαστε ένας σχηματισμός που κάνει ένα πρώτο βήμα για να φέρει τις δυνάμεις που έχουν μια κοινή αντίληψη στο τραπέζι. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας. Όχι το να μετεξελιχθούμε σε κάτι άλλο. Το απόγευμα θα πρέπει όλοι να τοποθετηθούν καθαρά για το πόσο πιστεύουν ότι μπορεί να προχωρήσει αυτό ή όχι».
 
Στην προσπάθεια αυτή δεν αφήνουν καμία πόρτα κλειστή, ούτε φέρονται προκατειλημμένοι προς πολιτικούς φορείς. «Δεν νομίζω ότι πρέπει να βάζουμε πρώτα αυτά που μας χωρίζουν αλλά αυτά που μας ενώνουν. Η διαφωνία είναι εύκολο πράγμα. Το δύσκολο είναι να υπερβούμε όλα αυτά και να δούμε πως θα προχωρήσουμε. Οι καρέκλες γύρω από το τραπέζι του διαλόγου πρέπει να παραμένουν εκεί ακόμη και αν κάποιος αρνηθεί να καθίσει», αναφέρει ο κ. Κανάκης. 
 
Πηγή :Τvxs

8 σχόλια:

  1. Αλλη μια επιχειρηση εκτυλισεται για τον αποπροσανατολισμο του λαου.. Πρωταγωνιστες φυσικα ειναι οι συνηθως υποπτοι... ονομα και μη χωριο... Γιαννης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πού είναι τώρα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ να αναθεματίσουν το ΚΚΕ ότι τραβά μοναχικό δρόμο, ότι διασπά την "Αριστερά", ότι "κυνηγάει" μόνο το ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη ΝΔ, ότι θα το καταδικάσει ο λαός κλπ; Πού είστε ρε πασόκια;
    Όσο προχωράει η κρίση και το ΚΚΕ ακολουθεί συνεπή στάση επιμένοντας στην αναγκαία αλλά δύσκολη υπόθεση συγκρότησης της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, τόσο περισσότερο θα αποκαλύπτονται τέτοιοι ξεφωνημένοι και ξεφτιλισμένοι τύποι. Άντε στο καλό παιδιά, εμείς σας ξέραμε ανέκαθεν, τώρα είναι ώρα να σας μάθουν και όσοι έντιμοι (και αφελείς) σας ακολουθούσαν μέχρι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τάδε έφη Τσίπρας ο ΑΡΧΗΓΟΣ (το τονιζω καθως δεν λογοδοτει σε κανενα συλλογικο οργανο αλλα στους ψηφοφόρους του στους ΔΙΚΟΥΣ του ψηφορους):
    "Η επιλογή μας να προχωρήσουμε μαζί με τους συντρόφους μας που προέρχονται από το σοσιαλιστικό χώρο" (λεγε με ΠΑΣΟΚ) "και έκαναν το μεγάλο, το έντιμο βήμα, διατηρώντας ΑΚΕΡΑΙΕΣ τις αρχές και τα ιδανικά τους," (για τις αρχες του ΠΑΣΟΚ μιλαει) " αποτελεί για μας ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ επιλογή.
    Επιλογή που όχι μόνο δε θα εγκαταλείψουμε, αλλά θα ΒΑΘΥΝΟΥΜΕ, όπως με σαφήνεια, μας ΠΡΟΣΤΑΖΟΥΝ οι πολιτικές αποφάσεις του 1ου Συνεδρίου μας. "

    Το ΠΑΣΟΚ ειναι εδω ενωμενο δυνατο...
    Ποοοσο ΠΑΣΟ... ποοοσο ΠΑΣΟΚΟΙ εισαστεεεεεε ποσο ΠΑΣΟΚΟΙ εισαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι θα ενωθούν οι ευρύτερες αριστερές και δημοκρατικές δυνάμεις, παραμερίζοντας όσα τους χωρίζουν, για να υψώσουν ανάστημα στη μνημονιακή πολιτική; Νόμιζα ότι το είχαν ήδη καταφέρει... τόσες φορές που έχουν ενωθεί, θα πρεπε να τρέμει συθέμελα το μνημόνιο! Το οποίο, σημειωτέον, μια χαρά εφαρμόζεται...

    Ντρικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7541495&publDate=21/7/2013 )
    (..)Κάτι ψήνεται;

    Η είδηση έχει ως εξής: Με πρωτοβουλία της «Κοινωνικής Συμφωνίας» της Λούκας Κατσέλη διοργανώθηκε την Παρασκευή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας εκδήλωση με αντικείμενο συζήτησης της «σύμπτυξη μετώπου προοδευτικών, αριστερών και οικολογικών κομμάτων και κινήσεων».

    Καλεσμένοι -έχοντας ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση- ήταν η ΔΗΜΑΡ, οι «Οικολόγοι - Πράσινοι», ο ΣΥΡΙΖΑ, η διάσπαση της ΔΗΜΑΡ «Αριστερή Προοπτική», η «Κοινωνία των Πολιτών» του αποχωρήσαντα απ' τη ΔΗΜΑΡ Ο. Βουδούρη και σχεδόν σύσσωμο το ΠΑΣΟΚογενές κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ (Μητρόπουλος, Κουρουμπλής, Τσουκαλάς, Κοτσακάς, Δαρδανός και άλλοι), όπως και η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

    Εμπνευστής της εκδήλωσης, όπως είπαμε, φέρεται να ήταν η Λ. Κατσέλη, όμως την πρωτοβουλία της πρόσκλησης ανέλαβαν ο καθηγητής Γ. Αργείτης από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ο εκδότης Γ. Δαρδανός, η δικηγόρος Ρέα Δουζίνα, ο πρώην Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης, ο Λάμπρος Μίχος, πρώην βουλευτής, ο λογιστής Στέφανος Μπαγιώργος και ο καθηγητής του ΠΑΘ, Κώστας Χρυσόγονος.

    Στην πρόσκληση αναφέρουν: «Η συμπαράταξη προοδευτικών, σοσιαλιστικών, οικολογικών και αριστερών δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου με κυβερνητική προοπτική».

    Πρόκειται για δυνάμεις και πρόσωπα του ευρύτερου «κεντροαριστερού χώρου», που συνεργάζονται μεταξύ τους, μεταπηδώντας από κόμμα σε κόμμα κι από κίνηση σε κίνηση. Δυνάμεις που προφανώς επιθυμούν να ενταχθούν οργανικά στον ένα πόλο του αστικού πολιτικού συστήματος, με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Στο πλαίσιο της αναμόρφωσής του που περιλαμβάνει και τη διαμόρφωση του διπολισμού, που δεν έχει ακόμα αποκρυσταλλωθεί, είναι βέβαιο ότι θα δούμε πολλά απ' τα παλιά φθαρμένα υλικά του δικομματισμού και του αστικού πολιτικού συστήματος να ανακυκλώνονται και να σερβίρονται στο λαό για νέα.(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από το ΣΥΡΙΖΑ θα παρεβρεθούν στην εκδήλωση οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής (τρεις φορές βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ), Αλέξης Μητρόπουλος (πρώην βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ), Δημήτρης Τσουκαλάς (πρώην εργατοπατέρας της ΠΑΣΚΕ, πρόεδρος ΟΤΟΕ, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ), Γ. Δαρδανός (ιδιοκτήτης του εκδοτικού οίκου Gutenberg, κολλητός του Αρσένη με τον οποίο έκανε μπίζνες όταν ο δεύτερος ήταν υπουργός παιδίας), Αντώνης Κοτσακάς (πέντε φορές βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός Αιγαίου, υφυπουργός εργασίας, ισόβιο μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και πολλά άλλα) και άλλοι. Από το ΠΑΣΟΚ θα δώσουν το «παρών» πρώην υπουργοί, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Τέλος από την ΔΗΜΑΡ, στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο Βασίλης Οικονόμου (6 χρόνια μέλος του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, 4 φορές βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ) ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Λούκα Κατσέλη με τον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβέλη.

    Sorry για την επανάληψη παιδιά, αλλά νομίζω πως τώρα είναι πιο σωστά συμπληρωμένο το κείμενο. Και πριν γκρινιάξει κανείς ¨αριστερούλης¨, τα περισσότερα στοιχεία είναι από εδώ: http://archive.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=697551
    αν και την Αυγή δεν είναι να την εμπιστεύεσαι ούτε για τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία...

    Ιάκωβος Δανιηλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιάκωβος Δανιηλίδης.
      Eξελίξεις.

      Από( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9222.html )
      Επιστολή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου στον Αλέξη Τσίπρα

      (..) Επιστολή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου στον Αλέξη Τσίπρα
      Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος με την οποία χαιρετίζει τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα μετά το συνέδριο.

      Στην επιστολή ο κ. Δασκαλόπουλος επιχειρεί μια ολόκληρη πολιτική ανάλυση για τις τρέχουσες εξελίξεις, καθώς επίσης και προτάσεις του κ. Δασκαλόπουλου για την έξοδο από την κρίση. Μάλιστα σύμφωνα με το iefimerida.gr η επιστολή δεν έχει ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα από καμία πλευρά, ενώ υπήρεξε και μία παράγραφος της επιστολής που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

      Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδορος του ΣΕΒ δείχνει τόσο θετική αντιμετώπιση απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Πριν από λίγο καιρό είχε απευθύνει επίσημη πρόσκληση προς τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μιλήσει στο συνέδριο του ΣΕΒ.

      Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν επικρίνουν τον κ. Δασκαλόπουλο για την αντιμετώπιση αυτή. Ο ίδιος απαντά ότι «δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τον ΣΥΡΙΖΑ», καθώς όπως πιστεύει για λόγους «συστημικής ευστάθειας» το κενό που άφησε το ΠΑΣΟΚ στην κεντροαριστερά πρέπει να καλυφτεί άμεσα. (..)Ilief

      Διαγραφή
  7. ...παιδείας και όχι παιδίας...

    όσο για Ξενογιαννακοπούλου και Κατσέλη δεν χρειάζεται να γραφτεί νομίζω κάτι... Η θητείες τους σε υπουργικές θέσεις ακόμα και στις κυβερνήσεις του ¨μνημομίου΄ (για να μην πει κανείς πως όλοι αυτοί έχουν μετανοήσει), είναι ενδεικτικές του με ποιους έχουμε να κάνουμε...

    Ιάκωβος Δανιηλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.