17 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΑΝΕΛΙΞΗ»

Στη Γενική Συνέλευση που έγινε χθές στα φροντιστήρα “Ανέλιξη” στην Ηλιούπολη, με καθολική συμμετοχή (100%) των εργαζομένων, καταγγέλθηκε η τακτική και η ενέργειες μελών της ηγεσίας του ΣΕΦΚ, απέναντι στους συναδέλφους τους. Μετά το τέλος της ΓΣ έξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΑΝΕΛΙΞΗ»

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στα φροντιστήρια «Ανέλιξη» (15/07/2013) πραγματοποιήθηκε με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων. Η συνέλευση αποφάσισε:

· Η άρνηση του ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας) να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας αποτελεί δυσμενή εξέλιξη για τον κλάδο. Προσπαθούν να επιβάλουν δραματικές μειώσεις στους εργαζόμενους, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν ανασφάλιστοι. Σε αυτό το δραματικό σκηνικό, οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν συλλογικά τα δικαιώματά τους και, με μαζικούς ενωτικούς αγώνες, να πετύχουν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Οι προσπάθειες που καταβάλλει το σωματείο «ο Βύρωνας» συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια. Χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται καθημερινά. Η εργοδοσία μεθοδεύει πολλές φορές τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ συχνά λόγω των μεθοδεύσεων των εργοδοτών οι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν ούτε το πενιχρό επίδομα ανεργίας.

· Σε αυτό το εφιαλτικό τοπίο αποτελεί πρόκληση η μεθόδευση των Κ. Σμυρναίου, Σ. Κρητικού να διεκδικήσουν ανύπαρκτα δεδουλευμένα. Αλήθεια, όταν διατελούσαν πρόεδροι του ΣΕΦΚ, και υπέγραφαν διαδοχικά τις συμβάσεις εργασίας, γιατί δεν έθεταν το συγκεκριμένο θέμα στην εργοδοσία και το θέτουν μετά από 8 χρόνια. Γιατί δεν δίνουν στην δημοσιότητα το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχουν υπογράψει για το θέμα αυτό με το φροντιστήριο «Λογισμός»; Τότε θα πέσουν οι μάσκες. Ακολουθούν πρακτικές πρωτόγνωρες στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος. Δημοκοπούν πάνω σε αυτό το ζήτημα γνωρίζοντας την ευαισθησία της ελληνικής κοινωνίας.

· Απύθμενο θράσος έκρυβε η νέα χυδαία επίθεση του ΣΕΦΚ σε βάρος του συναδέλφου Π. Μαργαρώνη. Αφού δέχθηκε λεκτική επίθεση κατά την διάρκεια της "κινητοποίησης" του ΣΕΦΚ και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, εμφανίζεται να απειλεί δήθεν "απολυμένο" συνάδελφο. Άλλωστε είναι γνωστή η στάση του συναδέλφου κατά των απολύσεων και του συλλογικού αγώνα για μόνιμη σταθερή δουλειά. Προφανώς λοιπόν, σε μια προσπάθεια διάσπασης (για άλλη μια φορά) των εργαζομένων, στόχος δεν ήταν ο συνάδελφος, αλλά ο πολιτικός φορέας στον οποίο αυτός ανήκει. Οι εργαζόμενοι στην «Ανέλιξη» χωρίζουν τους ανθρώπους από τη μια σε εργάτες αυτοαπασχολούμενους φτωχούς μικρομεσαίους και από την άλλη στους πλουτοκράτες.

· Καταγγέλλουμε την συστηματική συκοφαντική επίθεση σε βάρος συναδέλφων του φροντιστηρίου «Ανέλιξη», οι οποίοι παρουσιάζονται στους μαθητές ως ανεπαρκείς και ακατάλληλοι να τους διδάξουν. Την ίδια πρακτική τα μέλη του ΣΕΦΚ ακολούθησαν στις συναντήσεις που είχαν με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης κατά την διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Στην διάρκεια της "αγωνιστικής" κινητοποίησης, τέτοιες συκοφαντίες επαναλήφθηκαν στους μαθητές. Ψεύδονταν μάλιστα λέγοντας στους μαθητές ότι παίρνουμε 5€ την ώρα, ενώ συνολικά έχουμε πετύχει συμβάσεις πολύ καλύτερες σε σχέση με την πλειοψηφία των φροντιστηρίων. Δεν δίσταζαν να διεκδικούν μειώσεις ωρών εργασίας, για συναδέλφους που δεν ήταν αρεστοί στην ηγεσία του ΣΕΦΚ, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις που απαίτησαν την μη πρόσληψη εργαζομένου από την εργοδοσία. Για την συνέλευση των εργαζομένων, αυτές οι πρακτικές διασπούν τον συλλογικό αγώνα και σε τελευταία ανάλυση εξυπηρετούν τα σχέδια της εργοδοσίας.

· Η συνεχής επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα καθιστά πιο επιτακτική την ανάγκη για ενότητα και πάλη για καλύτερες συνθήκες ζωής. Με μαζικούς αγώνες, μαζί με όλα τα λαϊκά στρώματα να δημιουργούμε ρήγματα στην γενική γραμμή εξαθλίωσης των εργαζομένων. Αγωνιζόμαστε για να έχουμε όλοι μόνιμη δουλειά αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, δωρεάν μόρφωση και υγεία για όλους.

Η ΓΣ των εργαζομένων στα φροντιστήρια «Ανέλιξη» Ηλιούπολης.

34 σχόλια:

  1. Είναι πραγματικά προκλητικοί οι "ηγέτες" των γκρουπούσκουλων στην εκπαίδευση, αλλά τούτοι εδώ του ΣΕΦΚ, τους ξεπερνάνε όλους.
    Επειδή έχω προσωπική πείρα από το συγγεκριμένο φροντιστήριο, τα τελευταία χρόνια μιάς και πήγαν και τα δυό μου παιδιά εκεί, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η απόφαση λέει την πραγματικότητα γι αυτά που καταγγέλει, τουλάχιστον από τα δύο "ηγέτικά στελέχη" του ΣΕΦΚ. Πράγματι έριχναν λάσπη και κατά της εργοδοσίας με ψέμματα για τις αμοιβές τους, κατά των συναδέλφων τους για ανεπάρκεια κλπ, αλλά και κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ και μάλιστα σε νέους Κνίτες.
    Το παιχνίδι τους είναι χοντρό και στοχευμένο κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.
    Αν έχουν απάντηση, να μας πουν, πότε συμμετείχαν σε κινητοποίηση για διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης, μαζί με τους εργαζόμενους του φροντιστηρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ αρχάς είμαι από την ηλιούπολη και ξέρω μερικά πράγματα. Αυτό το κείμενο με την υπογραφή ΓΣ εργαζομένων της ανέλιξης είναι ΚΟΙΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ εργοδοσίας και Μαργαρώνη και έβαλαν το ΓΣ για να κρυφτούν... Επίσης το ΠΑΜΕ έβγαλε παρόμοια ανακοίνωση. Αντί λοιπόν το ΠΑΜΕ να στηρίξει τους απολυμένους της ανέλιξης πάει με τον εργοδότη και ο Μαργαρώνης σα δημοτικός σύμβουλος της λαϊκής συσπείρωσης παίζει το ρόλο που έπαιζε η Καταβάτη στη χαλυβουργία! Μήπως για το ΠΑΜΕ οι απολυμένοι είναι μεγαλύτεροι εχθροί από την εργοδοσία όταν δεν ανήκουν στο ΠΑΜΕ; Εγώ ξέρω πως όταν απολύεται εργαζόμενος του συμπαραστέκεσαι με όλες τις δυνάμεις ανεξάρτητα αν είναι ΠΑΜΕ ή όχι και δεν πας με το μέρος του εργοδότη εκτός αν δεν είσαι κομμουνιστής αλλά ξεπουλημένος!

    Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μιχάλης:
      Σοβαρά Μιχαλάκη;
      Το κείμενο που ψηφίστηκε από την συνέλευση που συμμετείχε το 100% των εργαζομένων είναι εργοδοτικό, ενώ τα κειμενάκια που υπογράφουν οι χίλιοι-δύο άσχετοι με τον εργασιακό χώρο, αλλά και την Ηλιούπολη ακόμη, όπως φαίνεται στο σάιτ τους (έχω παραπομπή), είναι "αντιπροσωπευτικά";
      Και ποιόν ακριβώς "αντιπροσωπεύει" μέσα στην επιχείρηση αυτό το "συντονιστικό", εκτός από τους δύο που αναφέρονται επώνυμα;
      Και πότε ακριβώς πήραν οι εργαζόμενοι στην "ανέλιξη" απόφαση για απεργία, για να μπορέσει να γίνει και "απεργοσπάστης" ο σ.Μαργαρώνης;
      Και δεν γνωρίζεις πως αν μέλος του ΚΚΕ δεν απεργήσει όταν έχει προηγηθεί απόφαση των εργαζομένων, είναι λόγος διαγραφής από το Κόμμα;
      Υ.Γ.
      "Εβαλαν το ΓΣ για να κρυφτούν"...
      Αυτογελοιοποιείστε κάποιοι...

      Διαγραφή
    2. Αν και δε γνωρίζω τη συγκεκριμένη περίπτωση οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, ισχύει ότι πολλοί μεγαλοκαθηγητές των φροντιστηρίων, συνήθως αριστερίζοντες με το γνωστό απροσδιόριστο τρόπο, έπαιξαν άθλιο ρόλο, ακόμη και σε συνοικιακά φροντιστήρια που εδώ που τα λέμε δεν είναι πάντα και μεγαλοεπιχειρήσεις, ή ιδιοκτησία του κεφαλαίου, καταγγέλλοντας τους εργοδότες συχνά ψευδώς, πουλώντας ψευτοσυνδικαλισμό και διαλύοντας κάθε έννοια σοβαρής παιδείας και ταξικού αγώνα η οποία θα μπορούσε να ωφελήσει τους μαθητές. Οι ίδιοι αργότερα σοβαροί "αριστεροί" έγραψαν τα σχολικά βιβλία τα οποία ανατέθηκαν εργολαβία σε μεγάλους εκδοτικούς οίκους, ικανοποιώντας τις πιο άθλιες επιδιώξεις του κεφαλαίου, αρθρογραφούν στις αστικές φυλλάδες κτλ. Αλλά έτσι είναι αυτοί. Εκεί που τους βολεύει "επαναστάτες" για αποκλειστικά ιδιον όφελος, εκεί που τους βολεύει γλείφτες των συμφερόντων.
      Φαίδρα

      Διαγραφή
    3. @Μιχάλης: Μιας και "γνωρίζεις" κάποια πράγματα, μήπως μπορείς να μας πεις την πρόταση του Μαργαρώνη, όταν οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης; Μ
      ήπως να μας πεις τι θέση είχαν όταν έπερναν το μέρος του ενός εργοδότη, όταν έγινε η διάλυση της πρώτης εταιρίας;
      Μήπως ξέρεις να μας πεις γιατί δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση για συζήτηση με την εργοδοσία σχετικά με τη Συλλογική Σύμβαση;
      Μήπως γνωρίζεις ότι ο ένας "απολυμένος" έχει δικό του Φροντιστήριο;
      Αλλά όποιο κείμενο δεν σας συμφέρει, είναι της εργοδοσίας και βγάζετε όλη την αντι-ΠΑΜΕ χολή σας, εκτοξεύοντας λάσπη, γνωστό το κόλπο από τον "καθοδηγητή σας", τον πρώτο διδάξαντα Γκαίμπελς.

      Διαγραφή
  3. Δεν θα μπώ στην ουσία για το τι έγινε και τι δεν έγινε. Ούτε γνωρίζω, ούτε σώνει και καλά έχω διάθεση να υπερασπιστώ την τοποθέτηση μιας Γ.Σ. σε ένα εργασικό χώρο! Μου κάνει όμως εντύπωση το μένος ενάντια στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ από τους συγκεκριμένους συνδικαλιστές. Όμως γνωρίζω πάρα πολύ καλά τη στάση που κρατούν οι συνδικαλίστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε τέτοια σωματεία. Είναι λοιπόν σύνηθες για αυτούς να επιδιώκουν να κατωχυρώνουν οφίτσια και προεδριλίκια σε σωματεία, χωρίς να τους απασχολεί η μαζικοποίηση τους, για να καλύπτονται πίσω από την συνδικαλιστική τους ιδιότητα εξασφαλίζοντας δουλειά και να προστατεύουν το τομάρι τους από ενδεχόμενες απολύσεις, συνεννοούμενοι με τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων. Στις απεργίες, όχι μόνο δεν απεργούν, αλλά καλλιεργούν και την αντίληψη ότι δεν τρέχει και τίποτα, φτάνει να καταιβούν στις συγκεντρώσεις. Διαπραγματεύονται για θέσεις στα σχολεία και την ίδια ώρα κάνουν και ρουσφετάκια.Δεν ελιναι λίγες οι περιπτώσεις που οι ίδιοι εξασφαλίζουν ψήφους μέσω μεγαλοϊδιοκτητών φροντιστηρίων! Τώρα το παραμυθάκι με τις Γ.Σ. που παίρνουν αποφάσεις κατά παραγγελία των ιδιοκτητών, κάτι ξέρουν αυτοί παραπάνω...Αυτά τα ολίγα και χωρίς να σημαίνει αυτό ότι υιοθετώ απαραιτήτως την απάφαση των εργαζομένων!
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφήνοντας στην άκρη διάφορα σημαντικά ζητήματα, καθώς υποψιάζομαι ότι θα υπάρξουν απαντήσεις-ανταπαντήσεις από τους άμεσα εμπλεκόμενους, θα ήθελα να διατυπώσω καλοπροαίρετα -αν θέλετε το πιστεύετε- μια απλή ερώτηση: Όταν στο κείμενο αναφέρεται "Οι εργαζόμενοι στην «Ανέλιξη» χωρίζουν τους ανθρώπους από τη μια σε εργάτες αυτοαπασχολούμενους φτωχούς μικρομεσαίους και από την άλλη στους πλουτοκράτες", οι συντάκτες του σε ποια από τις δυο αυτές πλευρές τοποθετούν την εργοδοσία της Ανέλιξης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος17 Ιουλίου 2013 - 3:49 μ.μ.:
      1)Χρησιμοποίησε ένα σταθερό ψευδώνυμο (κανόνες σχολιασμού)
      2)Ερώτηση:
      Εσύ που ακριβώς κατηγοριοποιείς ένα μικρό συνοικιακό φροντιστήριο;

      Διαγραφή
    2. 1)Ψαρώνουμε τον διαφωνούντα απαιτώντας από αυτόν κάτι που δεν απαιτείται από τους συμφωνούντες. (Είναι τόσο σημαντικό αυτό;)

      2)Πώς ορίζεις ένα μικρό συνοικιακό φροντιστήριο; (Γιατί στο τέλος θα μας τρελάνετε, επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης)

      Ψευδώνυμος

      Διαγραφή
    3. @Ψευδώνυμος:
      -Είδες να μείνει άλλο ανώνυμο σχόλιο, εκτός από αυτό;
      -Εσύ πες μας πως το ορίζεις, γιατί δεν μας έχετε καμμία ανάγκη να τρελλαθήτε. Πουλάτε τρελλίτσα από μόνοι σας (όπως Φατούρου ένα πράγμα)
      Υ.Γ.
      Κάπου εδώ μας αφήνεις

      Διαγραφή
  5. Διαγράφτηκε σειρά ανώνυμων σχολίων, και σχολίων που περιορίζονταν στην αντιγραφή των ανακοινώσεων της ΣΦΕΚ για τις οποίες και δίνουμε λινκ από την αρχική ανάρτηση ήδη.
    Μέχρι τότε θα περιμένουμε (του κάκου) την απάντηση στο αρχικό μας ερώτημα.
    -Ποιός συνδικαλιστικός φορέας (επιχειρησιακός-κλαδικός-ομοσπονδία) αποφάσισε απεργία, για να την "σπάσει" ο σ.Μαργαρώνης;
    -Ποιές Γ.Σ. εργαζομένων επικύρωσαν τις αποφάσεις αυτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΕς ΨΕΜΜΑΤΑ κιολας τα σχολια δεν ηταν ανωνυμα και δεν ελεγαν ολα για την ανακοινωση εθεταν ερωτηματα και σου εδειχναν οτι το φροντηστηριο δεν ειναι μικρο συνοικιακο οπως λες αλλα εχει 2 κτηρια και 15 εργαζομενους!
    αλλα συνεχιζεις !
    ΣΤΡΑΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΣΤΡΑΒΟΣ:
      -Τα σχόλια που διαγράφηκαν ως ανώνυμα, ήταν ανώνυμα, οπότε δεν είμαι εγώ "ψεύτης" αλλά εσύ κομπλεξικός που νομίζεις πως οι πάντες ασχολούνται μαζί σου αποκλειστικά.
      -Ωστε με 15 (πριν άλλος είπε για 13) εργαζόμενους δεν είναι "μικρό συνοικιακό" ένα φροντιστήριο; Τι είναι για εσένα δηλαδή; Μονοπωλειακή αλυσίδα;
      -Τα "δύο κτήρια" είναι ιδιόκτητα; Και πόσα τετραγωνικά; Γιατί όπως το γράφεις εσύ, ο άλλος μπορεί να νομίσει πως μιλάμε για τίποτε ιδιόκτητες πολυκατοικίες. Εντυπωσούλες πάλι; Ξέρετε κάτι εκτός από αυτό την στιγμή που σας φτύνουν (απόφαση Γ.Σ. εργαζομένων) και κάνετε πψς βρέχει;
      -Στα ερωτήματα που έβαλα (ποιό συνδικαλιστικό όργανο αποφάσισε απεργία για να χαρακτηριστεί ο σ.Μαργαρώνης "απεργοσπάστης"), θα απαντήσεις, ή μούγκα στην στρούγκα ως συνήθως; Γιατί η ουσία από την οποία προσπαθείς να φύγεις, αυτή ακριβώς είναι.
      -Τα υπόλοιπα δικά σου ήταν κοπυπασταρίσματα τω ν ανακοινώσεων για τις οποίες υπάρχει παραπομπή.
      Αν θέλεις λοιπόν, απάντα πρώτα στο ερώτημα μου, και μετά συνεχίζουμε.
      Αλλιώς μας αποχαιρετάς και αυτό το ψευδώνυμο, και με όλα όσα χρησιμοποιήσεις στην συνέχεια.

      Διαγραφή
  7. Ελεος με αυτη την αναρτηση. Οποτε αποφασιζουν οι ξεπουλημενοι να σχολιασουν δε μπορουν τουλαχιστον να εχουν πολιτικο λογο? Καφενειο το κανατε, καλυτερα να γυρισετε στα γραφεια σας ειτε λεγονται ανταρσυα ειτε συριζα ειτε χ.α και να ζητησετε νεες οδηγειες για το πως πρεπει να σχολιαζετε κρατωντας καποιο πολιτικο επιπεδο. Μη φοβοσαστε θα σας πληρωνσουν για τον σημερινο σας κοπο.
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καθάρισα το μπλογκ απο τα σχόλια του συριζαίου χρυσαυγίτη.

    Όσοι θέλετε μπορείτε να συνεχίσετε την κουβέντα πάνω στο θέμα και με πολιτικό ύφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Redfly:
      Δεν πρόκειται, γιατί ούτε μπορούν, ούτε γνωρίζουν να κάνουν αυτό που τους ζητάς...

      Διαγραφή
  9. Ειδα οτι σβησατε και το δικο μου σχολιο. Σορι για το υφος του, αλλα πιστευω οτι οι τρολλιες ειτε σβηνονται, ειτε απαντωνται σε αναλογο υφος. Απλα εγω εννοουσα αυτo που εγραψα. Χαιρετω.

    sniper

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @sniper:
      Οι τρολιές σβήνονται τελικά.
      Και οι κανόνες σχολιασμού δεν εφαρμόζονται επιλεκτικά, όσο και αν κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν αυτήν την εντύπωση.
      Εμείς επιμένουμε να γίνεται πολιτική συζήτηση από το μπλογκ, καθώς η μετατροπή του σε ριγκ είναι η εξ'αρχής στόχευση του τρολλαρίσματος...

      Διαγραφή
    2. Σβήνονται.
      Απλά δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε παρόντες 24 ώρες το 24ωρο.
      Ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

      Και επειδή τα 2-3 πληρωμένα τρολ, που έχουν χρεωθεί το συγκεκριμένο μπλογκ έχουν λυσσάξει τις τελευταίες μέρες (ίσως επειδή τους έχουν τάξει bonus) προς το παρον μπήκε η προέγκριση σχολίων και θα συζητηθεί με τους υπόλοιπους διαχειριστές, το εαν θα παραμείνει ή όχι.

      Sniper, κανένα πρόβλημα, απλά καθάρισα το θέμα απο όλα (σχεδόν) τα σχόλια που δεν σχετίζονταν με αυτό.

      Διαγραφή
  10. Επειδή η θράσύτητα των "Ανώνυμων" υποστηρικτών, των λασπολόγων της ηγεσίας του ΣΕΦΚ ξεπερνάει τα όρια θα τους κάνω κάποιες ερωτήσεις:
    1) Ο πρόεδρος του ΣΕΦΚ ήταν απεργοσπάστης σε απεργία που είχε πάρει απόφαση ο Σύλλογος που ήταν πρόεδρος;
    2) Είχαν πάρει απόφαση, αντι για 24ωρη που είχε προκυρηχτεί, για στάση 12 με 3, ενώ τα μαθήματα άρχιζαν στις 3:30;
    3) Η αμοιβή των καθηγητών ήταν 18 ευρώ ή 5 με 8 που έλεγαν στους μαθητές, συκοφαντόντας "κάποιους" συναδέλφους τους ότι παίρνουν περισσότερα, γιατί είναι τσιράκια των αφεντικών;
    4) υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό, μετάξύ των Σμυρναίου - Καίσαρη, με τον Τσαρπαλή που περιέχει μέσα το ποσό των 20.000 ευρώ, για τα καθυστερημένα δεδουλευμένα, που δεν έφτασε ποτέ στους δικαιούχους (και στον Μαργαρώνη);
    5) Θα σταματήσουν την εκτόξευση λάσπης ή θα συνεχίσω να αποκαλύπτω το βίο και την πολιτεία των "ηγετων" του ΣΕΦΚ, στο συγκεκριμένο φροντιστήριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εχω την εντυπωση οτι οποιος ξερει πρεπει να μιλαει, το ΚΚΕ σαν επισημο κομμα δεν μπορει να μπαινει σε αυτη την διαδικασια και πρεπει να μιλαει πολιτικα. την "αδυναμια" αυτη του ΚΚΕ την εκμεταλευονται οιδιαφοροι επαναστατες της φακης. οποιος ομως ξερει καλο ειναι να τα λεει, οταν προκαλειται οπως τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ορισμένες παρατηρήσεις:

    1. Υπάρχουν σχόλια των οποίων ο σχολιαστής εμφανίζεται ως "Ανώνυμος" αλλά υπάρχουν στην ιστοσελίδα, παρά τον όρο του blog περί διακριτικού ψευδωνύμου. Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι όμως ότι δεν διαφωνούν με την ανάρτηση (η διαφωνία μπορεί να γίνει κ με κόσμιο τρόπο).

    2. Εχουν διαγραφεί διάφορα σχόλια με αποτέλεσμα η συζήτηση των σχολίων να μοιάζει ασυνάρτητη διότι υπάρχουν απαντήσεις σε σχόλια που έχουν διαγραφεί (η συντριπτική πλειοψηφία είναι τα σχόλια συμφωνίας, αν δεν φοβάστε τη διαφωνία γιατί δεν αφήνετε και τα υπόλοιπα;)

    3. Το φροντιστήριο Ανέλιξη προέβει σε απολύσεις όχι μόνο του Σμυρναίου και του Κρητικού αλλά κ άλλων 6 εργαζομένων που ουδέποτε υπήξαν μέλη της δίοικησης στου ΣΕΦΚ, αλλά απλά μέλη του σωματείου του ΣΕΦΚ. Γι'αυτους γιατί δεν ειπωνεται κάτι;

    4. Ποιος είναι αρμόδιος να καθορίσει εαν υπάρχουν "ανύπαρκτα δεδουλευμένα"; Το γεγονός ότι υπάρχει έτοιμη ετυμηγορία από πλευράς της ανακοίνωσης σημαίνει ότι γνωρίζουν όλες τις οικονομικές συναλλαγές των αφεντικών και παίρνουν θέση ότι δεν χρωστούν σε κανέναν λεφτά; Μπορεί να μην χρωστάν στους εναπομείναντες εργαζόμενους, είναι βέβαιοι όμως ότι η επιχείρηση δε χρωστά σε άλλους; Αυτό μένει να κριθεί. Αν το προκαταβάλλεις όμως, είτε σημαίνει ότι έχεις πλήρη εικόνα των λογιστικών, είτε παίρνεις σαφή θέση υπέρ του αφεντικού; Υπάρχουν εργαζόμενοι στα φροντιστήρια που δεν τους καταβάλλουν τα δεδουλευμένα τους κ οφείλουν να διεκδικούν τον κόπο της δουλειάς τους;

    5. Γιατί γράφτηκε ότι υπάρχει "δήθεν απολυμένος υπάλληλος". Υπάρχει δηλαδη περίπτωση να είναι ακόμη εργαζόμενος αλλά για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας να το παίζει απολυμένος;

    6. Η ύπαρξη "ιδιωτικού συμφωνητικού" κλπ, αν δεν ακολουθείται από αποδεικτικά στοιχεία, είναι στα όρια της λασπολογίας;

    Τα σχόλια μου δεν είναι ουδόλως ειρωνικά. Περιμένω να δω την ανάρτηση, δεδομένου ότι τηρούν όλους τους κανόνες σχολιασμού που έχετε στο κάτω μέρος της σελίδας, καθώς επίσης περιμένω και μια μορφή απάντησης. Διαφορετικά, οι διάφοροι χαρακτηρισμοί που υπάρχουν για τα "κακά" σχόλια, παίρνει μπάλα το σύνολο των σχολίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάνο,
      σε αυτό το θέμα, δεν υπάρχουν σχόλια χωρίς διακριτό ψευδώνυμο, εκτός από ένα στο οποίο γίνεται παρατήρηση. Και μάλιστα ο ανώνυμος, ΔΙΑΦΩΝΕΙ με την ανάρτηση.

      Πράγμα το οποίο θα το συναντήσεις και σε αλλες αναρτήσεις. Διότι το πρωταρχικό ζητούμενο δεν είναι να βάλει κάποιος ψευδώνυμο, αλλά να ξέρει να συζητά, να ξέρει να σέβεται και σε αυτό βοηθά το να έχεις και ένα σταθερό ψευδώνυμο, ώστε να γνωρίζει ο άλλος ποιά διαδικτυακή περσόνα είσαι. Είτε διαφωνείς, είτε συμφωνείς.

      Άρα, οι παρατηρήσεις σου για την λειτουργία του blog, κράτα τις για τον εαυτό σου καθώς είναι υποκειμενικές και βασίζονται στο κόμπλεξ σου απέναντι στο σφυροδρέπανο που έχει ως σύμβολο στο header.

      Αυτοί που δεν θέλουν αντίθετη γνώμη, και μιλάω για το 95% των ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, έχουν πολλούς διαφορετικούς τρόπους να το επιτυγχάνουν. Εμείς δεν είμαστε μια απο αυτές.

      Εγώ δεν έχω να κερδίσω κάτι απο το να κρύβω απόψεις. Αλλά δεν είναι άποψή ο βρωμιάρης που μπαίνει εδω μέσα με συγκεκριμένο σκοπό, όχι βέβαια να συζητήσει, αλλά να προβοκάρει, να προκαλέσει και να εκτρέψει συζητήσεις. Αυτοί όχι απλά δεν έχουν θέση στο μπλογκ, αλλά τέτοιες συμπεριφορές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ στην κοινωνία που θέλω να δημιουργήσω.

      Για τα υπόλοιπα δεν θα σου απαντήσω εγώ, αλλά κα΄ποιος που γνωρίζει την υπόθεση.

      Διαγραφή
    2. @Μάνος:
      -Η συγκεκριμένη συγκέντρωση δεν έγινε από εργαζόμενους στο σωματείο, αλλά κλήθηκε από ένα "συντονιστικό" που συμμετείχε όποιος κυριολεκτικά να'ναι εκτός από τους εργαζόμενους. Η απορία με την "δήθεν απολυμένο συνάδελφο", φαντάζομαι πως σου λύθηκε.
      -Προσωπικά δεν εργάζομαι στην ανέλιξη, ούτε και έχω καμμία σχέση με τους καθηγητές φροντιστηρίων. Φαντάζομαι πως οι εργαζόμενοι εκεί (που έβγαλαν και την ανακοίνωση) έχουν καλύτερη εικόνα, τόσο από εμένα, όσο και από την σάρα και την μάρα του "συντονιστικού".
      -Οι λασπολογίες για τον Μαργαρώνη δεν επικυρώνονται από κανένα "αποδεικτικό στοιχείο". Η ευαισθησία σου είναι προφανώς επιλεκτική.
      -Από ότι γνωρίζω (όχι μεγάλες λεπτομέριες), το συγκεκριμένο φροντστήριο το είχαν δύο συνέταιροι. Ο ένας αποχώρησε και κάποιοι από τους καθηγητές τον ακολούθησαν στο νέο. Θεωρούνται απολυμένοι;

      Διαγραφή
    3. " ...Θεωρούνται απολυμένοι;"
      να διαβαστεί:
      "θεωρούνται απολυμένοι και αυτοί;"

      Διαγραφή
  13. @TRASH:

    Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση:

    Οριμένες παρατηρήσεις εκ νέου:

    -Με τον όρο "συντονιστικό" φαντάζομαι εννοείς την επιτροπή αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε για τη στήριξη των απολυμένων. Έχω παρεβρεθεί αλληλέγγυος σε παραστάσεις διαμαρτυρίας εργαζομένων, και σε κάποιες περιπτώσεις εργαζομένων σωματείων του ΠΑΜΕ. Γνωριζω ότι σε αυτές παρεβρίσκονται και μέλη του ΠΑΜΕ άλλων σωματείων, αλληλέγγύων στο αγώνα που δίνεται εκείνη την ώρα. Ακόμη κι αν οι απόψεις όλων δεν ταυτίζονται, αναγνωρίζω την εργατική αλληλεγγύη κ δεν τη βαφτίζω "η σάρα και η μάρα".
    - Από την ανακοίνωση στο site του ΣΕΦΚ, η επίθεση αναφέρεται ονομαστικά στον Κρητικό, ο οποίος όμως δεν είναι "δήθεν" απολυμένος αλλά πραγματικά απολυμένος και πραγματικά συνάδελφος ως εργαζόμενος στην Ανέλιξη (δεν υπάρχει ονομαστική αναφορά σε κάποιον άλλο).
    - Ισχυρίζεσαι ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης έχουν καλύτερη εικόνα του χώρου τους. Αυτό γενικά ισχύει. Παρόλα αυτά, είναι δύσκολο οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν λεπτομερώς τους οικονομικούς χειρισμούς και υποχρεώσεις της επιχείρησης. Εαν εκ προοιμίου οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι "τα δεδουλευμένα είναι ανύπαρκτα" είναι διότι: ή έχουν κάνει λογιστικό έλεγχο, ή συμπεραίνουν ότι εφόσον δεν υπάρχουν οικονομικές υποχρεώσεις σε αυτούς δια της μαθηματικής επαγωγής δεν θα υπάρχουν κ σε άλλους ή δέχονται τους ισχυρισμούς του αφεντικού και τους αντιπαραβάλλουν ενάντια στους απολυμένους συναδέλφους τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αθωώνουν την επιχείρηση, είτε δικαίως είτε αδίκως.
    -Δε ξέρω αν η ευαισθησία μου είναι επιλεκτική, αποφεύγεις πάντως να απαντήσεις στο ερώτημα μου.
    -Γνωρίζω ότι ο χώρος των φροντιστηρίων, επειδή έχει διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στη θέση της λέξης "απόλυση" χρησιμοποιείται πολύ βολικά η "λήξη της σύμβασης" από τους εργοδότες ώστε να αποποιούνται τις ευθύνες τους. Γνωρίζω επίσης ότι υπάρχουν απολυμένοι εργαζόμενοι που δεν έχουν ακολουθήσει κανέναν σε κανένα άλλο φροντιστήριο. Για αυτούς, η παραπάνω ανακοίνωση των εργαζομένων δεν κάνει καμία αναφορά. Αυτό δεν είναι προβληματικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Μanos:
    -Όταν οι εργαζόμενοι ενός κλάδου-επιχείρησης κλπ κινητοποιούνται, και τους συμπαραστέκονται ενεργά οι εργαζόμενοι άλλων κλάδων-επιχειρήσεων κλπ, ονομάζεται ταξική αλληλεγγύη.
    Όταν κάποιοι κινητοποιούνται στο όνομα κάποιων εργαζομένων, σε μία κινητοποίηση που οι ίδιοι εργαζόμενοι, ούτε συμμετέχουν- ούτε έχουν αποφασίσει κάτι τέτοιο, ονομάζεται καπέλωμα από την σάρα και την μάρα.
    -Ούτε εσύ απαντάς στο δικό μου ερώτημα. Δεν μπορείς από την μία καταλογίζεις τα μύρια-όσα σε κάποιον με μόνο τεκμήριο την "καλή" σου πίστη, αλλά όταν βγαίνουν άλλα στην φόρα να ζητάς αποδείξεις με χαρτόσημο. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα...
    -Από εκεί και πέρα. Το λιγότερο που θα με ενδιέφερε είναι να υπερασπιστώ τον οποιονδήποτε εργοδότη, δεν πα να έχει και περίπτερο.
    Εδώ όμως δεν έχουμε αυτό, και φυσικά δεν υπερασπιζόμαστε κανέναν εργοδότη.
    Όταν όμως κάποιοι δημιουργούν εκ του μη-όντως ζητήματα για να χτυπήσουν έναν συναγωνιστή (ενώ υπάρχουν και φήμες πως όλα αυτά δεν είναι άσχετα με τον ανταγωνισμό μεταξύ φροντιστηρίων), κάποια πράγματα καλό θα είναι να μπαίνουν στην θέση τους.
    -Εγώ ούτε γνωρίζω (ούτε και θα μπορούσα εξάλλου) το αν κάποιων έληξε όντως η σύμβαση ή "έληξε η σύμβαση" όπως λες.
    Επαναλαμβάνω λοιπόν πως οι εργαζόμενοι εκεί (για αυτούς δεν γίνεται και το πανιγύρι όλο;) λογικά γνωρίζουν καλύτερα.
    Το πως το γνωρίζουν, καλύτερα να ρωτήσεις τους ίδιους.
    Το ζήτημα που μπαίνει είναι γιατί στήθηκε όλο αυτό ερήμην των ίδιων των εργαζόμενων (δεν υπάρχει καμμία δική τους απόφαση), και γιατί συκοφαντείται ένας συναγωνιστής ως τάχα απεργοσπάστης, σε μία δήθεν απεργία που κανένας δεν αποφάσισε και κανένας δεν έκανε.
    Εγώ λέω πως δεν είναι άσχετο με το πρόσφατο φιάσκο του εξωκοινοβούλιου στους καθηγητές, και καλό είναι να προσέξουν κάποιοι γιατί θα τα βρουν και πάλι μπροστά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κοίταξτε για να μην χανόμαστε σε τάχα απορίες και δήθεν ερωτηματικά που διατυπώνονται ..."καλοπροαίρετα" από διάφορους.
    Η γνώση των οικονομικών συναλλαγών, έχουν να κάνουν με το λογιστήριο, η γνώση των συμφωνητικών έχουν να κάνουν με τις γραμματίνες, η γνώση των συνδικαλιστικών πρακτικών έχουν να κάνουν με τους συναδέλφους και η γνώση των λεγομένων στους μαθητές έχουν να κάνουν με τους μαθητές, άρα λοιπόν η γενική γνώση έχει να κάνει με τις μαρτυρίες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
    Η ΓΣ των εργαζομένων, προχθές, είχε 100% συμμετοχή, πιθανά κάποιοι από εσάς να πείτε ότι είναι σταλινικό ποσοστό, για να έχετε κάτι να λέτε, όμως στην Ανέλιξη δεν υπάρχει εκτός του Μαργαρώνη, ούτε ένας έστω και ψηφοφόρος (που να το έχει δηλώσει τουλάχιστον) του ΚΚΕ!!!
    Υπήρξε πρόταση του Μαργαρώνη για τους απολυμένους που απορρίφθηκε, όμως από τους "ηγέτες" χωρίς λόγοδοσία σε κανένα, εξ άλλου βγαίναν και καμάρωναν ότι αυτοί κάνουν κουμάντο στην Ανέλιξη κι ότι είναι συνδικαλιστικό "κάστρο τους", όπως κάνουν όπου πάρουν σχετική πλειοψηφία.
    Τώρα μερικές απαντήσεις που δημιουργούν ερωτήματικά.

    Για τους "απολυμένους":
    Απολυμένος είναι ο Νικολίτσης που άνοιξε δικό του φροντιστήριο;
    Απολυμένος είναι αυτός που συμφώνησε να μην συνεχίσει τη νέα χρονιά σε αυτό το φροντιστήριο;
    Απολυμένος είναι αυτός που υπογράφει μυστικό ιδιωτικό συμφωνιτικό; Και μη μου πει κάποιος πως το μάθαμε αφού είναι μυστικό, γιατί το λέω παραπάνω, στη συνέλευση ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΝΕΣ.

    Για το ποιός είναι με τους εργαζόμενους και ποιός είναι εργατοπατέρας:
    Μέχρι την ημέρα που έβγαλαν αυτή την προβοκατόρικη ανακοίνωση που στην ουσία δεν μιλάει για διεκδικήσεις κλπ, αλλά συκοφαντεί τον Μαργαρώνη, είχαν βγάλει ανακοίνωση διεκδίκησης Συλλογικής Σύμβασης ή ενάντια στις "στοχευμένες απολύσεις" όπως κράζουν τώρα;

    Εχω κι άλλες ερωτήσεις για όλα όσα έχουν γίνει, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τις κάνω.

    Και για να ξεκαθαρίσω σχετικά την δική μου γνώση των πραγμάτων. Είμαι γονιός που έχω σχέση με το συγκεκριμένο φροντιστήριο πάνω από 10 χρόνια. Γνωρίζω πάρα πολλά για τον τρόπο λειτουργίας του, αφού πέρασαν από εκει τα δύο παιδιά μου, διαφορετικής κατεύθυνσης μεταξύ τους, άρα σχέση με περισσότερους καθηγητές και μαθητές.

    Και τελευταίες ερωτήσεις: Όλοι οι εργαζόμενοι στην Ανέλιξη, είναι με τον εργοδότη και κανένας με τους τρείς;
    Τους εργαζόμενους τους "σέρνει από τη μύτη" ο Μαργαρώνης και βγάλανε την ανακοίνωση που μοιάζει με της ΑΣΚ - ΠΑΜΕ;
    Μια συμβουλή που έχει να κάνει με την τελευταία ερώτηση: Μην λέτε τέτοιες βλακείες προς τα έξω, γιατί ουσιαστικά συμφωνείτε ότι αυτά που λέει το ΠΑΜΕ, τα λένε όλοι οι εργαζόμενοι για εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να ρωτήσω το εξής:
    Ισχύει ότι οι εργαζόμενοι που φύγανε (5-6) πληρώνονταν με τη ΣΣΕ του ΣΕΦΚ (>10 ευρώ); Ισχύει ότι οι καινούργιοι που ήρθαν στη θέση τους παίρνουν πολύ λιγότερα;
    Απλά πράγματα για να δούμε αν όντως τίθεται θέμα σκοπιμοτήτων ή υπεράσπισης συλλογικών συμβάσεων (σε μια εποχή που οι χώροι της ιδιωτικής εκπαίδευσης είτε φροντιστήρια είτε ξενόγλωσσα μετατρέπονται όντως σε κάτεργα)...

    εκπαιδευτικός-παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @εκπαιδευτικός-παρατηρητής:
      Όχι δεν ισχύει.
      Όπως δεν ισχύει και ότι "ήρθαν καινούριοι στην θέση τους".

      Διαγραφή
  17. Στην αρχική ανάρτηση υπάρχει λινκ με παραπομπή στην ιστοσελίδα σου ΣΕΦΚ.
    Το να γράφετε το ίδιο λινκ καμμία δεκαριά φορές ακόμη στα σχόλια, δεν έχει προσφέρει κάτι στην συζήτηση, και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος δημοσίευσης ανάλογων "σχολίων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. trash εγω ανεβασα αλλο link, φρεσκο. καλο θα ηταν να εριχνες μια ματια πριν το κοψεις. στη συζητηση εχει να προσφερει πολλα γιατι απανταει σε διαφορα, οπως για το "μυστικο" συμφωνητικο , το οποιο παραθετει

    Σακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σακης:
      Υπάρχει παραπομπή για το μπλογκ του ΣΕΦΚ.
      Όποιος μπει εκεί θα βρει τις απόψεις και τις "απαντήσεις" των εν λόγω κυρίων σχετικά με το ζήτημα.
      Από την στιγμή που το βάλαμε, ο βομβαρδισμός του ποστ με σχόλια ποτ παραπέμπουν σε λινκ από εκεί, είναι απλά τρολάρισμα.

      Διαγραφή
  19. Γνωρίζοντας τον τρόπο που λειτουργεί το κόμμα, οι οπορτουνιστές και οι διάφοροι λασπολόγοι, ζήτησαν και πέτυχαν ραντεβού με το κόμμα, για να εκθέσουν τάχα την "αγανάκτησή τους", παράλληλα έγραψαν μια ανακοίνωση σε τέτοια ώρα που δεν μπορούσαμε να έχουμε γνώση πριν την συνάντηση.
    Είπαν τα δικά τους και μετά σηκώσανε το θέμα λασπολογόντας.
    Πραγματικά τα κατάφεραν γιατί το κόμμα και οι άνθρωποι που το στηρίζουν δεν επιτρέπεται να φτάσουν στο επίπεδό τους.
    Τέλος αυτού του "επεισοδίου" εδώ, δεν θα γίνουμε σαν τα μούτρα σας η απάντηση από δω και πέρα θα είναι πολιτική και συνδικαλιστική και θα έρθει από εκεί που πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.