27 Ιουλίου 2013

Η updated αντιΚΚΕδολογία του Θ.Καρτερού

Είχε δεν είχε ξαναχτύπησε ο Θανάσης Καρτερός της "Αυγής". Ο - κατα τα ίδια τα γραφόμενα του "ηθικά και πολιτικά νεκρός" απ' το 1991 - Καρτερός βρήκε και πάλι αντικείμενο για να πετάξει λάσπη ενάντια στο ΚΚΕ. Αφορμή; Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα 39 χρόνια απ' την κατάρρευση της στρατιωτικής Χούντας.

Προσπαθώντας να ρίξει λάσπη, ο Καρτερός αναρωτιέται γιατί η ανακοίνωση δεν αναφέρεται στους νεκρούς του Πολυτεχνείου, στα θύματα εκείνης της γενιάς. "Δεν άξιζε για τη σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ μια λέξη τιμής για τον αγώνα αυτόν και για τους νεκρούς του;" γράφει ο παπαγάλος του ΣΥΡΙΖΑ, λες και είναι οι... επίσημες ανακοινώσεις των γραφείων τύπων που αποτείουν φόρο τιμής. Λες και οι ανακοινώσεις είναι νεκρολογίες και όχι συνοπτικά, μεστά νοήματος σχόλια για ιστορικά γεγονότα. Αποσιωπά, ή ξεχνά, το γεγονός ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν πραγματοποιήσει ουκ ολίγες εκδηλώσεις για τον αντιδικτατορικό αγώνα, στον οποίο στελέχη του πρωταγωνίστησαν. Τις τιμές...μέσω ανακοινώσεων οι κομμουνιστές τις αφήνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τους οπορτουνιστές που τα λόγια εμφανίζονται υπερεπαναστάτες και στην πράξη είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Υποκρισία; Τυπολατρεία; Ή και τα δύο μαζί;

Το ΚΚΕ μιλάει για συμβιβασμό "που έγινε πριν 39 χρόνια ανάμεσα στη χούντα και στον αστικό πολιτικό κόσμο" και ο Καρτερός ρωτά "που έγινε;". Στις παρυφές της εξουσίας έγινε, εκεί όπου το καπιταλιστικό σύστημα σμίγει χουντικούς, αστικοδημοκράτες, σοσιαλδημοκράτες καιοπορτουνιστές μεταλλαγμένους σαν κι' αυτούς που μεταπήδησαν στον τότε Συνασπισμό των αρχών της δεκαετίας του '90. Εκεί που το "Καραμανλής ή Τανκς" σκεπάζει κάθε δυνατότητα λαϊκής εξουσίας και οι σοσιαλίζοντες υπερεπαναστάτες του 1970 μιλούν για "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" για να έρθουν δέκα-δεκαπέντε χρόνια αργότερα να δείξουν το πραγματικό, αντιλαϊκό τους πρόσωπο. Εκεί έγινε ο συμβιβασμός. Στις παρυφές της εξουσίας. Εκεί ακριβώς όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνθηκολογήσει με το αστικό καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία των μονοπωλίων, πουλώντας φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες στο λαό.

Συνεχίζει το φωτεινό μυαλό της "Αυγής": "Σε ποιόν Λένιν αλήθεια, είδαν γραμμένο ότι με την αστική δημοκρατία ξεμπερδεύεις με τη θεμελιώδη διαπίστωση ότι είναι μορφή ταξικής δικτατορίας; Για να βάζεις, σε συνέχεια, επαναστατική ταφόπλακα σε παλιές και σύγχρονες δημοκρατικές μάχες, με τη μακάβρια διαπίστωση ότι στην αστική δημοκρατία "τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα υπάρχουν μόνο στα χαρτιά"; Και τα κινήματα, οι συσχετισμοί που διαμορφώνουν, είναι μηδενικής αξίας - αν δεν είναι και ύποπτα, όπως η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα κατά της δημοκρατικής εκτροπής;". Άρες μάρες κουκουνάρες. Σε ποιά μάχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ο Θ.Καρτερός; Στη μάχη να κοροϊδέψει το λαό για τις αιτίες της κρίσης; Στη μάχη να συναγωνιστεί τη Νέα Δημοκρατία στο ποιός προσελκύει περισσότερες επενδύσεις; Στη μάχη της υποκρισίας για τους μισθούς και τις συντάξεις που ο κ.Τσίπρας θα επαναφέρει με ένα νόμο στα επίπεδα του 2009; Στη μάχη να πείσει τον κόσμο ότι υπάρχει υγιής επιχειρηματικότητα και πως οι άνθρωποι μπορούν να μπουν πάνω απ΄τα κέρδη στον Καπιταλισμό; Και, εν τέλει, για ποιά "δημοκρατική εκτροπή" μιλά ο Καρτερός; Δημοκρατική εκτροπή είναι από μόνη της η συμπαιγνία των αστικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στο λαό. Δημοκρατική εκτροπή είναι η δημιουργία του νέου δικομματισμού με κορμούς τη ΝΔ απ΄τη μια πλευρά και τον ΣΥΡΙΖΑ απ' την άλλη. Σε αυτή τη δημοκρατική εκτροπή το ΚΚΕ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση, τέτοια που ποτέ δεν θα διαβάσει κανείς στις θολωμένες οπορτουνιστικές μπαρούφες που φιλοξενούνται στις σελίδες της "Αυγής".

Όσο για το τελευταίο του ερώτημα - "ντροπή υπάρχει;". Πρόκειται για ερώτηση που οφείλει να απευθύνει στους "συντρόφους" του στον ΣΥΡΙΖΑ. Το πιθανότερο είναι τα στελέχη του Νέου ΠΑΣΟΚνα μη γνωρίζουν καν την έννοια της λέξης. Γι' αυτό ας αναρωτηθεί ο ίδιος ο Θ.Καρτερός για τον εαυτό του. Δε ντρέπεται καν γι' αυτά που γράφει;


Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.