18 Ιουλίου 2013

Θ. Παφίλης στην Βουλή (18/7/2013)


2 σχόλια:

  1. Λυσα κακια να μην τον αφησουν να τελιωσει! Ποταμος ο Παφιλης. Αλλα ποιος απο τον λαο (εκτος ΚΚΕ) τον βλεπει? μια φορα θα αρκουσε για πολυ κοσμο..

    Σταματης Ι. Σολανακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αφορμή την έλλειωη πολτικού λόγου στη Βουλή

    Η Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζεται μόνο από το εργατικό - ταξικό κίνημα και όχι από το σύστημα και τους υποστηριχτές του

    Aπό

    Λευτέρης Πουρνάρας

    Στέλεχος του ΚΚΕ

    Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλαμάτας

    ( http://902.gr/eidisi/topika-nea/22595/i-hrysi-aygi-antimetopizetai-mono-apo-ergatiko-taxiko-kinima-kai-ohi-apo )

    (..) Θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά για τον αντιλαϊκό και αντεργατικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Ο κατάλογος για αυτούς δεν έχει τελειωμό γιατί κάθε τι που κάνουν και λένε υπηρετεί ένα και μόνο πράγμα: Την υπεράσπιση του κεφαλαίου και της μισθωτής σκλαβιάς.

    Όμως όλοι αυτοί δεν φύτρωσαν ξαφνικά. Οι ιδέες τους, οι θέσεις τους, τα επιχειρήματά τους ζυμώνονταν χρόνια στο λαό από τις κυβερνήσεις, από τα κόμματα που υπερασπίζονται την εκμετάλλευση (όποια φορεσιά και αν φορούσαν είτε εμφανίζονταν ως δεξιά, είτε ως προοδευτική, ανανεωτική κλπ. αριστερά).

    Γι' αυτό οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, οι αυτοαπασχολούμενοι, όλος ο λαός όχι απλά δεν πρέπει να τσιμπήσουν στη φάκα, αλλά να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στην πολιτική των κυβερνήσεων και το κράτος του κεφαλαίου που μας θέλει δούλους του 21ου αιώνα, ξέροντας ότι θα συναντήσουν απέναντί τους τη Χρυσή Αυγή ως τη σιδερένια γροθιά του συστήματος.

    Η πρωτοβουλία που πήρε το Σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την οργάνωση της αντίδρασης ενάντια στη Χρυσή Αυγή και το φεστιβάλ της, ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση γιατί επιχείρησε να βάλει την εργατική τάξη στην προμετωπίδα του αγώνα ενάντια στο φασισμό, γνωρίζοντας πολύ καλά πως ο φασισμός αποτελεί την προμετωπίδα του συστήματος ενάντια στους εργάτες και το λαό. Αυτή η πρωτοβουλία που τελικά ακολούθησαν τα σωματεία των οικοδόμων, των ιδιωτικών υπαλλήλων και της ΔΕΥΑΚ, τα σωματεία δηλαδή που ανήκουν στο ΠΑΜΕ, φαίνεται πως κάποιους τους ενόχλησε.

    Ενόχλησε δυνάμεις που για χρόνια καλλιέργησαν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα κάτω από την πλειοψηφία των κυβερνητικών - εργοδοτικών ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ενόχλησε αυτούς που θέλουν να χάνεται η πρωτοπορία της εργατικής τάξης μέσα από νεφελώδη αντιφασιστικά μέτωπα που χωράνε τους πάντες, αρκεί να υπερασπίζονται την αστική τάξη, το Σύνταγμα και τους νόμους της. (..).Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.