31 Ιουλίου 2013

Όσοι απολυθούν ...απολύθηκαν (και όσοι μισθοί έπεσαν, θα μείνουν "πεσμένοι")

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με βάση τον ιδιωτικό τομέα, ανέφερε το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.
Άρα υποστηρίζει την καπιταλιστική ανάπτυξη που θα έχει σαν μοχλό τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Αυτό ακριβώς υποστηρίζει και η συγκυβέρνηση, αλλά κυρίως ο ΣΕΒ με τον πρόεδρό του να δηλώνει κατά την επίσκεψη Σόιμπλε ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι ο μοναδικός σήμερα μοχλός ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Καθόλου τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί πως ούτε ένα ούτε δύο αλλά συνολικά τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μας εξηγούν ότι είναι θετικό πως οι βιομήχανοι γλυκοκοιτάζουν και τον ΣΥΡΙΖΑ και πως μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια στο λαό, δηλαδή δεν θα πάρει πίσω κανένα αντιλαϊκό μέτρο.

Τόσο ο Γιάννης Δραγασάκης το Σάββατο στην «Εφημερίδα των συντακτών», όσο και ο Γιάννης Μηλιός τη Δευτέρα επίσης στην «Εφημερίδα των συντακτών» υποστηρίζουν με σαφήνεια πως αφ' ενός δεν θα θιγούν τα κέρδη των ομίλων, αφ' ετέρου θα δημιουργήσουν κερδοφόρα πεδία επενδύσεων για το κεφάλαιο και με τις Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα, πρακτική που εφαρμόζεται ήδη στην Ελλάδα από τη δεκαετία του '90!


Σήμερα Τρίτη (χθες) η Ρένα Δούρου στον ΑΝΤ1 είπε τα ίδια για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, δηλαδή θέλει την περιβόητη «υγιή καπιταλιστική ανάπτυξη».

Όσο δε για το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει επίσημα ότι δεν θα παρθούν πίσω τα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα, όπως άλλωστε δεν κατατέθηκε ποτέ τροπολογία για την κατάργηση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου όπως έταζε το 2012 πριν από τη διπλή εκλογική αναμέτρηση.

Μέρες τώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εξηγεί και αναλύει - όπως έκανε και σήμερα Τρίτη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89» - ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει, ωριμάζει, μεγαλώνει, ακριβώς γιατί παίρνει αποστάσεις από το παρελθόν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έταζαν λαγούς με πετραχήλια προεκλογικά και έκαναν τα εντελώς ανάποδα μετεκλογικά».

Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ αναποδογυρίζει τις θέσεις του ως αξιωματική αντιπολίτευση, πριν καν γίνει - αν γίνει - μέρος της διακυβέρνησης της Ελλάδας.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ξεκαθαρίζει και κάτι άλλο, επειδή πολλά κοκόρια λαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει πως αυτά που ο ίδιος λέει είναι και η επίσημη θέση της ηγεσίας του κόμματος, διότι «επί λέξει, τα ίδια είπε και ο Αλ. Τσίπρας, στις αρχές Ιουλίου, και αυτή είναι η συλλογική μας θέση. Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί και οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές θα βρεθούν εκεί που ήταν το 2008 ή το 2009. Είμαστε αριστεροί, όχι δημαγωγοί και τσαρλατάνοι».

Άρα όσοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε αυτά που λέει ο Τσίπρας, ο Παπαδημούλης και άλλοι, τότε προφανώς είναι «δημαγωγοί και τσαρλατάνοι».

Πέραν αυτών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασπάζεται και τα επιχειρήματα περί «επίορκων» για τις απολύσεις στο Δημόσιο, όπως ακριβώς είχε πράξει και - η έτερη κυβερνώσα αριστερά - η ΔΗΜΑΡ για να συμφωνήσει και με τις απολύσεις και με την κινητικότητα, αρκεί να μην είναι οριζόντια τα μέτρα!

Ο Δ. Παπαδημούλης λέει πως «τα ίδια ισχύουν και στο θέμα του Δημοσίου. Αν απολυθούν κάποιοι επίορκοι, για παράδειγμα, η δική μας δέσμευση δεν είναι να τους επαναπροσλάβουμε» και συνεχίζει «όπου πάλι υπάρχουν αποφάσεις άδικες, αναξιοκρατικές και αντισυνταγματικές, φυσικά θα επανορθώσουμε τις αδικίες και θα επαναφέρουμε τα πράγματα στη νομιμότητα, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που θα μας δίνει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας τότε».

Δηλαδή όσοι απολυθούν απολύθηκαν για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα εξετάσει «προβληματικές» αποφάσεις, αλλά υπό το πρίσμα των δυνατοτήτων της δημοσιονομικής κατάστασης, που όποιες κι αν είναι θα είναι για την παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις!

Αν ληφθούν υπόψη σαν παράδειγμα οι απολύσεις των 2.662 εργαζομένων στην ΕΡΤ, μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εξέταζε αν αυτή η απόφαση π.χ. είναι αντισυνταγματική και ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει προσωρινά και τελεσίδικα ότι οι απολύσεις στην ΕΡΤ είναι συνταγματικές, άρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα «κρυφτεί» πίσω από τη νομιμότητα. Απλά πράγματα...

Οπότε γίνεται κατανοητό σε όλο και περισσότερους ότι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει φανερή την ταύτισή του με τη στρατηγική του κεφαλαίου (που ασπάζονται ήδη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα), τόσο θα οξύνει την αντιπαράθεση με σημεία αιχμής όχι την οικονομία, αλλά τη δημοκρατία, φτάνοντας στο σημείο να μιλούν ορισμένοι και για «χούντα» για να ικανοποιήσουν την ορθότητα της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ακριβώς έκαναν επί χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ενώ συμφωνούσαν σε όλα (το απέδειξαν με τις συγκυβερνήσεις) κονταροχτυπιούνταν ολημερίς για τα σκάνδαλα της πολιτικής τους.

Πηγή : 902.gr

11 σχόλια:

  1. Διευκρινίσεις - 1

    Αρχίσανε οι «διευκρινίσεις»...

    «...Το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις, γιατί αυτούς θα τους επαναφέρουμε με έναν νόμο και ένα άρθρο, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε, με τη βοήθεια του λαού, σε θέση διακυβέρνησης για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή».

    *

    Αυτά ακριβώς ήταν τα λόγια του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, την περασμένη Πέμπτη, στη ΛΑΡΚΟ.

    Αλλά αυτό το... υποδεέστερο έγκλημα - τις μειώσεις μισθών και συντάξεων δηλαδή - φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Και αποφάσισαν ότι δεν είναι και τόσο υποδεέστερο. Γι' αυτό και, όπως αναδρομικά αποφάνθηκαν, ο κ. Τσίπρας αυτά που είπε στη ΛΑΡΚΟ «δεν τα είπε»...

    Ναι, αλλά αν ο κ. Τσίπρας «δεν είπε» όσα είπε, τότε τι τελικά είπε; Ισχύουν ή δεν ισχύουν οι δηλώσεις του;

    Για το θέμα των δηλώσεων του κ. Τσίπρα στη ΛΑΡΚΟ και για την υπόσχεσή του ότι «θα επαναφέρει με έναν νόμο και ένα άρθρο» τους μισθούς και τις συντάξεις, ρωτήθηκε χτες ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Π. Σκουρλέτης έδωσε τις ακόλουθες... διευκρινίσεις (στον ρ/σ «Real FM»):

    *

    «(Ο κ. Τσίπρας) δεν είπε κάτι τέτοιο (...). Σκοπός μας είναι να αποκαταστήσουμε σε ένα βάθος χρόνου και με βάση μια διαδικασία ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των απωλειών και κατά προτεραιότητα όσων ήτανε στα χαμηλότερα κλιμάκια. Δεν έχουμε πει, όμως, γιατί δεν γίνεται αυτό το πράγμα, ότι μπορούμε με ένα διακόπτη να γυρίσουμε το χρόνο. Αυτή είναι η πραγματική διάσταση και το περιεχόμενο των δηλώσεών του»...

    *

    Τα συμπεράσματα δικά σας.

    Μία επισήμανση μόνο:

    Αυτό το «άλλα λέω, κι άλλα εννοώ», που αποτελεί την άλλη όψη του «άλλα λέω κι άλλα κάνω», το έχουμε ζήσει στην Ελλάδα κάτι δεκαετίες τώρα. Με το ΠΑΣΟΚ...

    Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ (..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λινκ
      ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7150423&publDate= )
      Αρχίσανε οι «διευκρινίσεις»...Ilief

      Διαγραφή
  2. Διευκρινήσεις - 2

    Τετάρτη 17 Ιούλη 2013
    ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=17/7/2013&id=14679&columnId=161 )

    Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ
    "Δεν λέμε ότι πατώντας ένα κουμπί θα γυρίσουμε σε μισθούς, συντάξεις και ΑΕΠ του 2008 και του 2009".Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διευκρινήσεις - 3

    από ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7552988&publDate=30/7/2013 )

    Δ. Παπαδημούλης
    «...άνθρωποι που χρειάζονται κι έχουν αδικηθεί να δούμε πώς θα αρθεί αυτή η αδικία, αλλά ας μην περιμένει κανείς από εμάς να πάμε στην εύκολη υποσχεσιολογία ότι θα τους επαναπροσλάβουμε όλους ή θα πατήσουμε ένα κουμπί και θα γυρίσουμε στο 2008 και το 2009».Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ( http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/23543/apo-toys-protoys-ypografei-apolyseis-sholikon-fylakon-o-dimarhos )

      ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΣ - ΟΤΑ
      Από τους πρώτους υπογράφει απολύσεις σχολικών φυλάκων ο δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης
      Δημοσίευση: Τρί, 30/07/2013 - 22:47

      Τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Δημήτρη Φωκιανό, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ και είναι από τους πρώτους δημάρχους που υπογράφουν απολύσεις σχολικών φυλάκων, καταγγέλλει η ΔΑΣ-ΟΤΑ Λυκόβρυσης–Πεύκης.Ilief

      Διαγραφή
  4. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκπληκτικό το πως μετατράπηκε σε μόλις μερικούς μήνες από ένα κόμμα αριστερών καταβολών και αριστερής φρασεολογίας σε ένα κόμμα που ερωτοτροπεί με την αστική τάξη και μοιάζει έτοιμος να της κάνει όλα τα χατίρια και να επιλέξει τελικά να διαχειριστεί το καπιταλιστικό σύστημα, υπαναχωρώντας στις «προοδευτικές και αριστερές» θέσεις του στο βωμό μιας ασαφής κυβερνητικής προοπτικής. Είναι γνωστό ακόμα και στα μικρά παιδιά ότι οι συνεχόμενες κυβιστήσεις προκαλούν απώλεια ισορροπίας και ίλιγγο και φαίνεται κάτι παρόμοιο να έχει πάθει το κόμμα του κυρίου Τσίπρα που έχει απολέσει κάθε χαρακτηριστικό που έκανε την Αριστερά που ευαγγελίζονται τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, «ριζοσπαστική».

    Επειδή όμως ο Συνασπισμός παραμένει ένα κατά ένα τρόπο δημιούργημα του ΚΚΕ, παρόλο βέβαια που προήλθε από «ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη» με την τότε ΕΑΡ, θα πρέπει να αναφέρω ένα σημείο που πιστεύω ότι με άλλη διαχείριση και προσεκτικότερη αντιμετώπιση θα είχαν οδηγήσει την πολιτική σκηνή σε μια διαφορετική πορεία και σύνθεση. Κατά την γνώμη μου λοιπόν, η ευκαιρία που χάθηκε για το ΚΚΕ στην προσπάθεια να αναπτύξει ένα διευρυμένο μέτωπο ενάντια στον μονόδρομο του καπιταλισμού και την αντιλαϊκή πολιτική, ήταν η περίοδος μετά το 15ο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε το ‘96.

    Αν και το συνέδριο κατέδειξε την ανάγκη συνεργασιών και έδειξε τον σωστό δρόμο προς την κατεύθυνση της συγκρότησης του ΑΑΔ Μετώπου και την συσπείρωση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού ενάντια στους μηχανισμούς του κεφαλαίου, ωστόσο δεν ακολουθήθηκε η γραμμή που αποφασίστηκε, ενώ φαίνεται ότι επιλέχτηκαν οι διακρίσεις αποκλείοντας αριστερά κινήματα και αντιμονοπωλιακές ομάδες ως «μη αρκετά κομμουνιστικές» και γιατί ήταν μακριά από τα προστάγματα και τις αγωνιστικές απαιτήσεις της τότε ΚΕ. Έτσι όμως το ΚΚΕ κατέληξε τελικά να έχει συνοδοιπόρους μόνο τις κομματικές ομάδες και τους κλάδους των εργαζομένων που ταυτίζονται απολύτως με την καθοδήγηση του, ενώ οι «κομμένες» αριστερές ομάδες και ένα πλήθος ανέντακτων αριστερών, σχημάτισαν τα αμέσως επόμενα χρόνια τις περίφημες συνιστώσες, εκείνες που τελικά βρήκαν στον Συνασπισμό πιο «φιλικό» περιβάλλον και τις ενσωμάτωσε, παρ’όλες τις ιδεολογικές διαφορές σε επιμέρους θέματα.

    Εκεί κατά την γνώμη μου χάθηκε η ευκαιρία για την ηγεσία του ΚΚΕ, να αγκαλιάσει το αριστερό κίνημα, να το κατευθύνει με βάση την τεράστια εμπειρία του όσον αφορά την οργάνωση του αγώνα των συνδικάτων και της λαϊκής παρέμβασης και τελικά να το οδηγήσει να αφομοιωθεί στην κομματική λογική και ενιαία στρατηγική, αποδεικνύοντας την πρωτοπορία του κόμματος ενώ παράλληλα θα θωράκιζε την ιδεολογική κυριαρχία του ΚΚΕ σε ολόκληρο το αριστερό μέτωπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε αυτήν την, ας την πούμε, αναβλητικότητα του ΚΚΕ να συμβαδίσει με αριστερά σχήματα, προτρέποντας τα να ενσωματωθούν σε αυτόν σαν συνιστώσες, ενώ πλέον πριν λίγες μέρες στο συνέδριο του αποφάσισε την διάλυση τους (αφού εδώ που τα λέμε, με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ πολλές από τις συνιστώσες θα είχαν απλώς διακοσμητικό και διεκπεραιωτικό ρόλο).

    Πλέον το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει πολύ από το 15ο συνέδριο όμως αυτές τις μέρες διερωτώμαι, τι θα γινόταν αν το ΚΚΕ έκανε τότε μια πιο επίμονη προσπάθεια εφαρμογής του ΑΑΔΜ; Θα ήταν καλύτερα με το να διατηρεί συνιστώσες στη βάση του; Θα μπορούσε να τις ενσωματώσει με τον καιρό και να τις καθοδηγήσει σε ένα κομμουνιστικό πρόγραμμα; Επίσης αναρωτιέμαι ,με μια τέτοια τακτική συμπόρευσης του ΚΚΕ προς τις αριστερές δυνάμεις, θα υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς, η ιστορία δεν γράφεται με "αν".

      Δεύτερον η ιστορία δεν κρίνεται στατικά και σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα.

      Τρίτον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παιδί των 90s, αλλά παιδί της δεξιάς τάσης που υπήρχε εκ γενετης στο κίνημα, αυτή που δεν είχε ποτέ τόση εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και πάντα φλέρταρε με τον συμβιβασμό, αυτή που έγινε πλειοψηφία στην ΕΣΣΔ, στην Ευρώπη, στο κόμμα, την δεκαετία του 50, αυτή που αποχώρησε όταν έχασε την πλειοψηφία την δεκαετία του 60 ώστε να δημιουργήσει προβοκατόρικα το ΚΚΕ εσωτερικου, αυτή που πανευρωπαικά οδήγησε στο ευρωκομμουνιστικό φαινόμενο και τελικά συμβιβάστηκε με τις σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες ήδη απο την δεκαετία του 80 ! Αυτή που πανηγύρισε την ανατροπή του σοσιαλισμού στην Ευρώπη το 1990, αυτή που εγκατέλειψε ύστερα κάθε σοσιαλιστικό ή σοσιαλίζον στοιχείο του πολιτικού του προγράμματος και άρχισε απο την συνθήκη του Μάαστιχτ να βάζει ξεκάθαρα πλεον πλάτες στην αστική τάξη.

      Με λίγα λόγια, ακόμα και εαν δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, Συνασπισμός, ΚΚΕ εσωτερικού, η τάση αυτή θα υπήρχε μέσα στην κοινωνία πριν απο το 90, ή πολύ απλά θα την δημιουργούσε η αστική τάξη μετά το 90. Αν με καταλαβαίνεις.

      Τέλος το ΚΚΕ εφάρμοσε τις αποφάσεις του 15ου Συνεδριου, και σήμερα τις ενίσχυσε με τις αποφάσεις του 19ου. Το 15ο ποτέ δεν μίλησε για συνεργασία με πολιτικά σχήματα, αλλά με κοινωνικές ομάδες, εργαζόμενους, σωματεία, σε μια αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή βάση. Εξάλλου τέτοια πολιτικά σχήματα εκτός ΚΚΕ δεν υπήρχαν τότε, πόσο μάλλον σήμερα ...

      Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού

      Διαγραφή
    2. @Μενσεβίκος:
      Μας λες ότι το συνέδριο, δηλαδή οι σύνεδροι, δηλαδή τα εκλεγμένα μέλη και στελέχη του κόμματος, πήραν σωστές αποφάσεις που μετά δεν τις ακολούθησαν ποιοί? Τα μέλη και στελέχη του κόμματος. Δηλαδή οι ίδιοι...

      Αν υποθέσουμε πως ισχύει αυτό που λες, με βάση την κοινή λογική (που κακώς την ανακατεύω με τα λεγόμενά σου αλλά θα της ζητήσω συγνώμη για την προσβολή μετά) θα ισχύει μια από τις δύο περιπτώσεις:

      1) όλα τα μέλη και στελέχη του κόμματος που ήταν στο συνέδριο (αλλά και όλο το υπόλοιπο κόμμα που τους έστειλε ως αντιπροσώπους) άλλαξαν ξαφνικά γνώμη αμέσως μετά το συνέδριο και αποφάσισαν να μην εφαρμόσουν τις αποφάσεις που πήραν. ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΛΕΜΕ...

      2)Η τότε ηγεσία του κόμματος (αυτή που ούτε οι Μάμρα, Βόλντεμορτ, Νταρθ Βέιντερ, Μαγκνίτο και Σάουρον μαζί δεν την φτάνουν σε κακία) ήταν τόσο αδύναμη πολιτικά να ελέγξει τις αποφάσεις που άφησε το συνέδριο να πάρει απόφαση για το ΑΑΔΜΠάλης (όλο το ξεχνάτε το Πάλης γιατί σας βολεύει) και μετά με κάποιο μαγικό τρόπο έπεισε τους πάντες να ανατρέψουν αυτές τις αποφάσεις... Το απίστευτο, δε, είναι πως και η ίδια ψήφισε αυτές τις αποφάσεις που δεν ήθελε να παρθούν! Άβυσσος η ψυχή της ηγεσίας...

      Την σωστή απάντηση δεν στην δίνω γιατί δεν θέλεις να την πάρεις. Για όποιον άλλωστε καλοπροαίρετο ενδιαφέρεται υπάρχει η απάντηση του REDFLY και ακόμη περισσότερο τα ντοκουμέντα του κόμματος.

      Υ.Γ. 1) Πριν εφτά - οχτώ χρόνια είχα τη τύχη (πραγματικά τύχη γιατί δεν είναι και πολύ πιθανά πράγματα αυτά) να γνωρίσω σε άσχετες μεταξύ τους περιπτώσεις 3 (τρια ναι) από τα εκατό πανελαδικά, μέλη της ΚΟΕ. Η αντιΚΚΕδίλα που βγάζανε ήταν χειρότερη και από αυτή των ΠΑΣΟΚΩΝ, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Συγχώρα με αν δεν είναι καλά τα μαθηματικά μου, αλλά νομίζω πως ο αριθμός 100 (άντε βάλε χίλια για να πιάσω όλες τις συνιστώσες) είναι αρκετά μικρότερος από τα εκατομμύρια των εργαζομένων, ανέργων, φτωχομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών που καλεί το ΚΚΕ σε συμμαχία(είτε με ΑΑΔΜΠ είτε με Λ.Σ.).

      Υ.Γ. 2) Αν οι ομάδες που λες έχουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές με το ΣΥΡΙΖΑ και δεν φεύγουν από αυτόν, είναι το λιγότερο αναξιόπιστες και τα άτομα που τις αποτελούν στην καλύτερη σχιζοφρενείς... Κανείς δεν μπορεί να ζητά από το ΚΚΕ την ευθύνη για το τι επιλογές κάνουν κάποιοι άλλοι πολιτικοί φορείς. Απο την άλλη, εδώ είναι το κίνημα, πεδίο δόξης λαμπρόν για όποιον θέλει να χτίσει μέτωπα, συμμαχίες κ.λπ. Αλλά ακόμα και εκεί κάποιοι προτιμούν να είναι ουρά της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ...

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή
    3. συγκροτημένος, απλός, σωστός.. με κάλυψες απολύτως..
      Χρήστος

      Διαγραφή
  5. Νέος αέρας στην Γαλλία του Ολάντ!
    ( http://902.gr/eidisi/diethni/23608/2500-apolyseis-sto-galliko-aerometaforea-air-france )
    2.500 απολύσεις στο γαλλικό αερομεταφορέα «Air France».Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Πρασινοροζοκόκκινη κυβέρνηση της Δανίας απολύει. Τι να τις κάνει τις θέσεις εργασίας όταν υπάρχει η "κοινωνική οικονομία" και "εθελοντισμός";


      ( http://902.gr/eidisi/diethni/23615/dania-kyvernisi-kai-kyvernitikos-syndikalismos-thesmopoioyn-ton-ethelontismo )

      Δανία: Κυβέρνηση και κυβερνητικός συνδικαλισμός θεσμοποιούν τον εθελοντισμό για να αναπληρώσουν τα κενά από τις απολύσεις

      ( ..) Την 1η Ιούλη η δανέζικη κυβέρνηση δημοσίευσε την καλούμενη χάρτα εθελοντισμού, η οποία αναφέρεται στις σχέσεις και την αλληλοεπίδραση του δημόσιου τομέα και των εθελοντών και υπογράφεται εκτός από την κυβέρνηση και από τις μεγάλες εργατικές ομοσπονδίες (αντίστοιχες των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ), την Ένωση Περιφερειών και μια σειρά ΜΚΟ.

      Η συγκεκριμένη χάρτα αποτελεί νέα έκδοση της παλιότερης που είχε συνταχθεί το 2001 και στην οποία αναφερόταν ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από την εθελοντική προσφορά, αλλά αυτή σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να αντικαταστήσει τις αρμοδιότητες του δημοσίου. Η παράγραφος αυτή λείπει από τη νέα έκδοση, στην οποία μάλιστα τονίζεται ότι σχετικά με τη συνεργασία δημοσίου και εθελοντών πρέπει να είναι κατανοητό ότι οι εθελοντές προσφέρουν εθελοντικά, χωρίς δικαίωμα επιλογής ή προτεραιότητας καθηκόντων.
      Ήδη σήμερα στους περισσότερους δήμους η φροντίδα των ηλικιωμένων, λόγω των μεγάλων περικοπών, διεκπεραιώνεται από εθελοντές.

      Για παράδειγμα, στο Δήμο του Άαρχους (δεύτερος σε μέγεθος δήμος της χώρας) ασχολούνται 10 δημοτικοί υπάλληλοι με το συντονισμό και καταμερισμό καθηκόντων για τη φροντίδα ηλικιωμένων στους εθελοντές που ξεπερνούν τους 2.400. Μέσα στον τελευταίο χρόνο στο Δήμο Άαρχους έχουν γίνει πάνω 100 απολύσεις στον τομέα φροντίδας των ηλικιωμένων.

      Σύμφωνα με την Kirsten Normann, πρόεδρο της ομοσπονδίας FOA, που εκπροσωπεί τους δημοτικούς υπαλλήλους, τα όρια στα καθήκοντα μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων και εθελοντών όλο και αλλάζουν, με αποτέλεσμα οι εθελοντές να διεκπεραιώνουν όλο και περισσότερες δουλειές, χωρίς μάλιστα να διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα ή την απαιτούμενη μόρφωση με αναπόφευκτες συνέπειες. Και συμπληρώνει: «Δεν μπορούμε πια να μιλάμε για εθελοντική δουλειά αλλά για απλήρωτη εργασία.

      Οι πολίτες θα πρέπει εθελοντικά να βοηθούν την προσπάθεια παροχής καλύτερων υπηρεσιών, αλλά διαφωνούμε στο να προβάλλεται ο εθελοντισμός ως η μοναδική λύση, για να αναπληρώσουν τα κενά σε προσωπικό, αλλά και να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες που είναι προσαρμοσμένες στη σκληρή δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ».

      Σύμφωνα με σχετική έρευνα, 80% των δήμων έχουν σχέδια για ραγδαία αύξηση της ανάθεσης καθηκόντων φροντίδας ηλικιωμένων σε εθελοντές.
      Κατά τη δανέζικη κυβέρνηση, η χάρτα εθελοντισμού αυξάνει τις δυνατότητες για καλύτερη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών που θα ανεβάσουν την κοινωνική ευημερία και την κοινωνική συνοχή. (..)Ιlief

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.