24 Ιουλίου 2013

Καταγγέλλουν τα κόμματα και τη διοίκηση του ΕΚΗ για ανάμιξη στις εκλογές των Οικοδόμων

Η προϊστορία (ευχαριστίες στον Άθλιο):

Στις εκλογές του 2010 στο Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου το 2010, το ΠΑΜΕ έφτασε κοντά στο να κερδίσει τις εκλογές, παίρνοντας 561 ψήφους (327 το 2007), με πρώτη την ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) με 647 ψήφους (561 το 2007).Εδώ το σχετικό ρεπορτάζ για τις εκλογές εκείνες. Λόγω φόβου απώλειας του ελέγχου του συνδικάτου, το ΠΑΣΟΚ είχε τότε κινητοποιήσει με κάθε μέσο τους οικοδόμους του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα, ενώ το 2007 είχαν ψηφίσει συνολικά 947, το 2010 να ψηφίσουν συνολικά 1231.

Για τις φετινές εκλογές, και ενόψει εκ νέου κινδύνου απώλειας ελέγχου του συνδικάτου, η ΠΑΣΚΕ δεν κατεβαίνει ως ΠΑΣΚΕ αλλά ενώθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε "Ανεξάρτητη Συνεργασία Οικοδόμων." Μέσω της επιρροής της στο Γ.Σ, η ΠΑΣΚΕ καθυστέρησε τις εκλογές κατά τρεις μήνες ώστε να προλάβει να συσπειρώσει όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορεί. Στην εφορευτική όμως επιτροπή που εκλέχθηκε από την εκλογοαπολογιστική ΓΣ ήδη πλειοψηφεί το ΠΑΜΕ. Έτσι, οι πιέσεις έχουν κορυφωθεί ώστε να κρατηθεί ο έλεγχος στο Συνδικάτο, και σ' αυτές αναφέρεται η πιο κάτω ανακοίνωση του Ενωτικού Αγωνιστικού Συνδυασμού Οικοδόμων, που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ. Οι εκλογές θα διαρκέσουν ως τις 28 Ιουλίου.Ανακοίνωση από τον Ενωτικό Αγωνιστικό Συνδυασμό Οικοδόμων

Ανάμιξη των κομμάτων, δημάρχων και αντιδημάρχων που πρόκεινται στο ΠΑΣΟΚ αλλά και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου στη διαμόρφωση του αποτελέσματος στις εκλογές των οικοδόμων, που βρίσκονται σε εξέλιξη, καταγγέλλει ο Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός Οικοδόμων.


Η ανακοίνωση:


"Ο Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός Οικοδόμων καταγγέλλει τις προσπάθειες της δήθεν «Ανεξάρτητης Συνεργασίας Οικοδόμων» (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών) να διαμορφώσει συσχετισμούς υπέρ της στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων, που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 19/7, με τη βοήθεια δημάρχων, αντιδημάρχων και τοπικών συμβουλίων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ με την καθοδήγηση και τις εντολές του επίσης δήθεν «ακομμάτιστου» προεδρείου του Ε.Κ.Η. (ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ).

Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων οικοδόμων όλος ο μηχανισμός του δήμου Ηρακλείου, Μαλεβιζίου αλλά και άλλων δήμων βρίσκεται «επί ποδός» προκειμένου να κατευθυνθούν οι οικοδόμοι να στηρίξουν τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό. Μάλιστα, γίνονται και τηλέφωνα από υπηρεσίες των Δήμων (πχ Δήμος Ηρακλείου) σε οικοδόμους που είχαν κατά το παρελθόν εργαστεί εκεί με συμβάσεις ώστε να στηριχθεί συγκεκριμένος υποψήφιος της παράταξης «Ανεξάρτητης Συνεργασίας Οικοδομών»!

Καλούμε κάθε συνάδελφο να μην φοβηθεί, να μην υποκύψει σε τυχόν απειλές και εκβιασμούς αλλά και να μην «τσιμπήσει» αν του τάξουν δουλειές οι Δήμαρχοι ή οι μεγαλοεργολάβοι. Καλούμε κάθε συνάδελφο οικοδόμο που ζει στη φτώχεια και την ανεργία για χρόνια εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης, να έρθει και να ψηφίσει στις εκλογές στηρίζοντας τον Ενωτικό Αγωνιστικό Συνδυασμό Οικοδομών προκειμένου να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο σωματείο. Να απαλλαχθούμε από την γάγγραινα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που θέλει το συνδικάτο όργανο διαμόρφωσης συσχετισμών μακριά από τις ανάγκες μας που το θέλουν όργανο ρουσφετιού εκμεταλλευόμενοι κάποιοι επιτήδειοι την άθλια κατάσταση την οποία όλοι μας βιώνουμε.

Με τη συμμετοχή όλων μας να γίνει υπόθεση δική μας ο προσανατολισμός του και ο ρόλος του συνδικάτου. Να παλέψουμε για την ανασυγκρότηση του συνδικάτου απαλλαγμένο από τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να παλέψουμε για συνδικάτο που να βρίσκεται πλάι σε κάθε συνάδελφο, να οργανώνει τη πάλη των οικοδομών για το μεροκάματο και την καθημερινή επιβίωση με ψηλά το κεφάλι.


ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Το συνδικάτο στα χεριά των οικοδομών


Οι εκλογές συνεχίζονται κάθε μέρα 5-9 το βράδυ μέχρι την Κυριακή 28 Ιούλιου.

Cretalive via Lenin Reloaded

2 σχόλια:

 1. εχουν λυσαξει ΠΑΣΟΚΟΙ-ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ-ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ-ΔΑΚΙΤΕΣ, ολοι μαζι στο υποτιθεμενο "ανεξαρτητο" ψηφοδελτιο τους κανουν οτι φανταζεται το μυαλο ανθρωπου για να παρουν τις εκλογες.

  Ταξικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πέμπτη 25 Ιούλη 2013

  ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7546955&publDate=25/7/2013 )

  (..)Εκβιάζουν και τρομοκρατούν

  Με εκβιασμούς και τρομοκρατία, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε αγαστή συνεργασία με δημάρχους, βρίσκονται κυριολεκτικά «επί ποδός» στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων νομού Ηρακλείου, προκειμένου να μην αλλάξουν οι συσχετισμοί, να μην έρθουν στο «τιμόνι» οι ταξικές δυνάμεις.

  Η καταγγελία του Ενωτικού Αγωνιστικού Συνδυασμού Οικοδόμων είναι αποκαλυπτική. Ολος ο μηχανισμός του δήμου Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, αλλά και άλλων δήμων, βρίσκεται σε κίνηση, προκειμένου να κατευθυνθούν οι οικοδόμοι να στηρίξουν την παράταξη «Ανεξάρτητη Συνεργασία Οικοδόμων» (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.).

  Στη διαδικασία πρωτοστατούν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και τοπικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ με την καθοδήγηση και τις εντολές του δήθεν «ακομμάτιστου» προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ). Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, γίνονται και τηλέφωνα από υπηρεσίες των Δήμων (π.χ. δήμος Ηρακλείου) σε οικοδόμους που είχαν κατά το παρελθόν εργαστεί εκεί με συμβάσεις.

  Είναι σαφές ότι οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού δε διστάζουν πουθενά, προκειμένου να διατηρήσουν τα ηνία στα συνδικάτα, να αποτρέψουν την αλλαγή συσχετισμών, να κρατήσουν το εργατικό κίνημα χειροπόδαρα δεμένο, αδύναμο να αντιμετωπίσει την αντεργατική λαίλαπα. Με αυτήν την έννοια, το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων να μη φοβηθεί και να μην υποκύψει κανείς οικοδόμος σε τυχόν απειλές και εκβιασμούς, αλλά και να μην «τσιμπήσει», αν του τάξουν δουλειές δήμαρχοι ή μεγαλοεργολάβοι, είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρο.

  Οπως και η επισήμανση: «Να απαλλαχτούμε από τη γάγγραινα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που θέλει το συνδικάτο όργανο διαμόρφωσης συσχετισμών μακριά από τις ανάγκες μας, που το θέλουν όργανο ρουσφετιού, εκμεταλλευόμενοι κάποιοι επιτήδειοι την άθλια κατάσταση την οποία όλοι μας βιώνουμε». (..)Ιlief

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά