31 Ιουλίου 2013

Τα σπίτια δεν τα παίρνουν οι κομμουνιστές!

Της Κάλι Καρά

Επί δεκαετίες η αντικομμουνιστική προπαγάνδα έσπερνε το φόβο στους εργαζόμενους ότι αν επικρατήσει ο κομμουνισμός θα χάσουν τα σπίτια τους. Και ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί και αυτό το φιάσκο.

Αφού αφαίμαξαν μισθούς και συντάξεις, αφού πέταξαν στην ανεργία 1,5 εκατομμύριο και πάνω εργαζόμενους, αφού δεν δίστασαν να βλέπουν παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία από ασιτία και να αυτοκτονούν άνθρωποι από απελπισία, αφού επέδραμαν με διάφορα χαράτσια στα σπίτια του κοσμάκη, τώρα στο μάτι των καπιταλιστών μπαίνει η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας, η τελευταία του ελπίδα, το σπιτάκι που απέκτησε με μόχθο και πόνο για να βάλει «ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του», όπως συνηθίζει να λέει ο λαός μας και που δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο με το οποίο το απέκτησε.

Η κυβέρνηση προωθεί τώρα την άρση της προβλεπόμενης προστασίας από το Γενάρη του 2014, με άλλοθι ότι το μέτρο αποτελεί και «σύσταση» του ΔΝΤ.


Και δεν σταματούν εκεί. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του «Ριζοσπάστη», εκατοντάδες χιλιάδες μικρέμποροι και φτωχοί επαγγελματίες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς τον ΟΑΕΕ, αφού τα έσοδά τους είναι μηδαμινά, βρίσκονται μπροστά στην κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Οι καπιταλιστές, μπροστά στην κρίση που προκάλεσαν, δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της εκμετάλλευσης που τους τρέφει. Δεν θα πάρουν τα χέρια τους από τις ζωές των εργαζομένων και των παιδιών τους αν δεν τους τα κόψουμε. Μονόδρομος η ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας και η συμπόρευση με το ΚΚΕ για να γίνει ο λαός πραγματικός νοικοκύρης στον πλούτο που παράγει.


3 σχόλια:

  1. Το "άλλο μείγμα" πολιτικής διαχείρισης του καπιταλισμού

    ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=1/8/2013&id=14716&columnId=161 )

    (..) Ούτε κεραμίδι

    Ούτε στο χειρότερο εφιάλτη τους. Τους κομμουνιστές φοβόντουσαν ότι θα τους πάρουνε τα σπίτια, τους τα πήρανε οι καπιταλιστές... Για εφτά εκατομμύρια αμερικανικές οικογένειες ο λόγος.

    Η είδηση έγινε γνωστή χτες στα πλαίσια μιας μεγάλης συζήτησης που έχει ανοίξει στα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης συνολικά για το «αμερικάνικο όνειρο».

    Με αφορμή τη χρεοκοπία της πόλης του Ντιτρόιτ, δηλαδή της πόλης σύμβολο της βιομηχανίας αυτοκινήτου, που κατέρρευσε οικονομικά όταν άρχισαν να κλείνουν η μία μετά την άλλη οι βιομηχανίες, η συζήτηση επεκτάθηκε σε όλα όσα ως πολύ πρόσφατα αποτελούσαν καθημερινή βεβαιότητα για τον πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Τα στοιχεία μιλάνε για πτώση του ποσοστού ιδιοκατοίκησης στο 65%, το χαμηλότερο των τελευταίων 18 χρόνων. Με το 2014 να έρχεται χειρότερο και το μέσο όρο να μη λέει όλη την αλήθεια. Στην παραγωγική ηλικία των 35 χρόνων δικό τους σπίτι (δικό τους θεωρείται κι όταν είναι χρεωμένο στην τράπεζα) έχουν μόνο το 37%.

    Αυτό που μοιάζει να 'ναι μια δυσάρεστη εξέλιξη για τους ανθρώπους, είναι παράλληλα εντονότατη ανησυχία για τις κατασκευαστικές εταιρείες από τις οποίες ξεκινά και η σχετική συζήτηση καθώς πιέζουν για ένα νέο κύκλο στεγαστικών δανείων.

    Κουβέντα, βέβαια, δε γίνεται για το αυτονόητο δικαίωμα του ανθρώπου στη στέγη και για μια σειρά ακόμα αυτονόητα δικαιώματα του ανθρώπου, όπως αυτά στην εργασία, την υγεία, την πρόνοια. Δικαιώματα κατοχυρωμένα απόλυτα στο σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, όχι όμως και σε μια κοινωνία όπου ο κοινωνικός δαρβινισμός πάει παρέα με την υπέρτατη αξία του καπιταλιστικού κέρδους, έτσι που όταν βυθίζονται στην περίοδο της κρίσης τα κέρδη, να χάνονται στα Τάρταρα και όσα συγκροτούν τις ζωές των ανθρώπων. (..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013
    ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7556179&publDate=1/8/2013 )
    (..)ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

    Κάτω τα χέρια από το σπίτι της λαϊκής οικογένειας!

    Σε ετοιμότητα και έμπρακτη αλληλεγγύη καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία

    Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει για τους πλειστηριασμούς:
    «Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει το "ξεπάγωμα" των πλειστηριασμών ακινήτων, όπως προστάζουν τραπεζίτες και τρόικα. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις λαϊκές επιτροπές σε ακόμα μεγαλύτερη ετοιμότητα και αποφασιστικότητα. Να εμποδίσουν κάθε απόπειρα να πάρουν τράπεζες και Δημόσιο το σπίτι κάποιου άνεργου ή φτωχού συναδέλφου μας. Κάτω τα χέρια από το σπίτι της εργατικής λαϊκής οικογενείας. Καμιά πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης από τράπεζες και Δημόσιο σε βάρος των άνεργων, των φτωχών λαϊκών ανθρώπων».(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

    ( http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7556197&publDate=1/8/2013 )
    (..) ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
    Επίκαιρες και αναγκαίες οι προτάσεις του ΚΚΕ

    Από τις 6/4/2012, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος είχε καταθέσει Πρόταση Νόμου για άμεσα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας

    Από τις 6 Απρίλη του 2012, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει Πρόταση Νόμου με μέτρα για την ουσιαστική ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση στις τράπεζες.

    Η Πρόταση Νόμου, που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής, αφορούσε οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ως οφειλές προς τα πιστωτικά ιδρύματα, ορίζονταν τα χρωστούμενα από κάθε μορφής δάνειο, καθώς και οι οφειλές από πιστωτικές κάρτες.

    Στα επιμέρους άρθρα της Πρότασης Νόμου, προβλέπονταν τα εξής:

    Από την οφειλή των λαϊκών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι την έναρξη ισχύος της παρούσας, διαγράφεται το σύνολο των κάθε μορφής τόκων που έχουν γεννηθεί μέχρι την πιο πάνω στιγμή.

    Από το συνολικό ποσό των οφειλών των λαϊκών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, όπως διαμορφώνονται μετά την εφαρμογή του πιο πάνω άρθρου, διαγράφεται κάθε ποσό που αντιστοιχεί σε τυχόν πραγματοποιηθέντα ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση κάθε μορφής τόκων.

    Από τις οφειλές των λαϊκών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την εφαρμογή των δύο παραπάνω άρθρων, διαγράφεται ποσό που αντιστοιχεί στο 50% αυτών, εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για τις πιστωτικές κάρτες.

    Οι εναπομένουσες, μετά την εφαρμογή όλων των παραπάνω άρθρων, οφειλές των λαϊκών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα παύουν να γεννούν τόκους για όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση.

    Αναστέλλεται η πληρωμή, για όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση, των εναπομενουσών μετά την εφαρμογή όλων των παραπάνω άρθρων οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, εφόσον αυτές αφορούν ανέργους.

    Οι οφειλές των ΕΒΕ προς τα πιστωτικά ιδρύματα, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την εφαρμογή των δύο πρώτων άρθρων, μειώνονται σε ποσοστό 30%, εάν διατηρούν την επιχείρησή τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.

    Οι οφειλές των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την εφαρμογή των δύο πρώτων άρθρων, μειώνονται σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.

    Με ευθύνη του κράτους διασφαλίζεται η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.

    Παύει αυτοδίκαια οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ή άλλο αναγκαστικό μέτρο εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων σε βάρος των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων, για οφειλές των τελευταίων, το ύψος των οποίων έχει υπολογιστεί, είτε συμβατικά είτε άλλως πως, με τρόπο που αντιβαίνει στις διατάξεις της παρούσας. (..)Ιlief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.