13 Ιουλίου 2013

Υπ. Παιδείας: Φτιάχνει τις λίστες των υπό απόλυση εκπαιδευτικών!

Εφαρμόζουν το νομοσχέδιο πριν καν ψηφιστεί

Το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει τις λίστες των εκπαιδευτικών που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από τις υπό κατάργηση ειδικότητες... πριν ακόμα ψηφιστεί ο νόμος! Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου απέστειλε χτες κατεπείγον έγγραφο στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, ζητώντας τους να συμπληρώσουν στοιχεία σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο έστειλε πίνακες με τα ονόματα όλων των καθηγητών των ειδικοτήτων που καταργούνται και ζητά από τις Διευθύνσεις να συμπληρώσουν δίπλα σε κάθε όνομα αν εμπίπτει στις κατηγορίες που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο ότι εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα ή όχι. Και, μάλιστα, δίνει προθεσμία να αποσταλούν στο υπουργείο οι συμπληρωμένες λίστες καρατόμησης των εκπαιδευτικών έως τη Δευτέρα 15 Ιούλη, στις 6 το απόγευμα!

Θυμίζουμε ότι εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα οι εκπαιδευτικοί που είναι ανάπηροι σε ποσοστό 67% και πάνω, αυτοί που έχουν σύζυγο ή τέκνο με αντίστοιχο ποσοστό αναπηρίας, οι πολύτεκνοι, οι εκπαιδευτικοί που είναι γονείς σε μονογονεϊκή οικογένεια, όσοι έχουν σύζυγο που τίθεται επίσης σε διαθεσιμότητα και όσοι έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα.

Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου: «Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, με ευθύνη τους, έχουν την υποχρέωση να ενημερώσουν, με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, όλους τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία, που ανήκουν στη Διεύθυνσή τους, σχετικά με τα ανωτέρω. Η εν λόγω ενημέρωση θα γίνει επιπλέον και με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της οικείας Διεύθυνσης, ώστε οι εκπαιδευτικοί, που εμπίπτουν σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις, να υποβάλουν άμεσα υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής, στην οποία θα αναφέρεται σε ποια περίπτωση από τις ανωτέρω εμπίπτουν. Η πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση, με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, να κατατεθεί στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που ανήκουν οι εκπαιδευτικοί, μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 και ώρα 14.00».

Αντιδρώντας στην κατάπτυστη αυτή μεθόδευση καθυπόταξης των εκπαιδευτικών πριν ακόμα ψηφιστεί ο νόμος, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της:

«Το μέτρο αυτό στοχεύει στο να αποδεχτούμε τα μέτρα και τις απολύσεις πριν καν ψηφιστούν. Στοχεύουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα, τις αντιστάσεις και την ενότητα των εκπαιδευτικών. Θέλουν να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας, ποιος έχει κοινωνικά κριτήρια και ποιος δεν έχει. Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί και σε άλλους κλάδους και σε άλλα μέτρα αντιλαϊκά. Κανένας τη Δευτέρα 15 Ιούλη στις Διευθύνσεις για να δηλώσει εξαίρεση!».


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.