28 Ιουλίου 2013

Το εμπόριο του φόβου

Γραφει ο
Γιώργος ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

1. Μόνο ένα γουρούνι μπορεί από το βήμα της κοινοβουλίου να εκστομίσει αυτά τα λόγια: «Στο Βίτσι και στο Γράμμο σας θάψαμε στην άμμο».
2. Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής με τον τρόπο που εκδηλώνονται σε βάρος μας τα γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια. Δεν περνάει μέρα που να μη στήνουν μια προβοκάτσια στηριζόμενοι στην κυβέρνηση, που επιτρέπει στα τάγματα του κ... ν' αλωνίζουν και να τρομοκρατούν.
3. Η παραμυθιασμένη ελληνική κοινωνία μπορεί να καταπίνει και να ψηφίζει όποιον θέλει. Δικαίωμά της. Ετσι κι αλλιώς τη χωρίζουν λίγα μέτρα από την αγχόνη που της έστησαν η κυβέρνηση και όλο το κακό συναπάντημα. Δικαίωμα δικό μου είναι να υπερασπίζομαι την κληρονομιά που μας άφησαν οι μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού και η οποία μου καίει τα χέρια.
4. Βαρέθηκα ν' ακούω τον τελευταίο καιρό από τους πάσης φύσεως αναλυτές και διανοούμενους του γλυκού νερού για την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στη ζωή μας. Οι χρυσαυγίτες είναι αγοραίο είδος που επιβιώνει χάρη στην ενασχόλησή του αποκλειστικά με το εμπόριο του φόβου. Εμπόριο που βρίσκεται σε άνθηση λόγω συνθηκών και συνοδεύεται από τις εγκάρδιες ευχές των μικροαστών και των γνωστών δημοσιογράφων που γίνονται λαγωνικά για την τηλεθέαση.
5. Από τη στιγμή που οι χρυσαυγίτες συνέδεσαν τη μοίρα τους με τη μηχανή του κράτους, ανακάλυψαν το φως τη μέρας. Σαν τα ποντίκια άφησαν τις τρύπες τους και μετακόμισαν την παραφροσύνη τους στην άκρη του κοινοβουλίου. Σχιζοφρένεια: Παλιά δεν τους έβλεπε κανείς, αλλά άκουγε για τα «ανδραγαθήματά» τους. Τώρα τους βλέπουν όλοι να κάνουν τα ίδια και χειρότερα, στήνοντας την αθλιότητά τους, αφού συγκεντρώνουν γύρω τους ένα τσίρκο από αδαείς αδιάφορους κι έναν αριθμό τσογλανιών που είναι υπόδουλοι των απωθημένων τους, έτοιμοι για το καθετί. Για πρώτη φορά ο υπόκοσμος γίνεται ιλουστρασιόν, πατώντας το πόδι του στο κοινοβούλιο.
6. Η μέθη είναι η μόνιμη κατάσταση των χρυσαυγιτών. Εξαιτίας της δεν μπορούν να ελέγξουν τις πράξεις τους και ως εκ τούτου υποτιμούν τους αντιπάλους τους. Συμπεριφέρονται σαν αξιολύπητα στρατιωτάκια που η αμορφωσιά τούς έχει προξενήσει ανήκεστο βλάβη. Ας είναι σίγουροι, τους περιμένουν εκπλήξεις και αιφνιδιασμοί. Η πρώτη ισχυρή αντίσταση κατά των χρυσαυγιτών σχηματίζεται από τους οικονομικούς μετανάστες, που από δω και στο εξής θα διεκδικήσουν κυρίαρχο ρόλο στο σώμα της κοινωνίας. Ετσι θα οδηγηθούμε επιτέλους σ' έναν οικουμενικό διάλογο με κοινό σκοπό μια βαθιά αναστάτωση άξιας σεβασμού.

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.