12 Ιουλίου 2013

Ένα φάντασμα[τακι] πλανιέται πάνω από την Ελλάδα...

 
Μπου!
ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλες «οι γερασμένες δυνάμεις της χώρας, όλες οι γερασμένες δυνάμεις του
παλιού κόσμου που φεύγει, ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα, το φάντασμα του
ΣΥΡΙΖΑ που πλανιέται πάνω από την Ελλάδα».(πηγή για το απόσπασμα)

21 σχόλια:

  1. Εχουν αναγαγει το τρολαρισμα σε πολιτικο προταγμα εκει στο συριζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πεθαινω με τη μουσικη υποκρουση : ]]]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ετοιμαζω και φοτοσοπια τωρα με νεες εκπληξεις, αλλα περιμενω να κατεβει το φοτοσοπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ζητηθούν τα πνευματικά δικαιώματα του Redfly από τον Συριζα!

      3 Απριλίου 2013

      ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/04/blog-post_3.html )

      (.. )Φτιάχνουν το μέτωπο, ώστε να αντιμετωπιστεί το ΚΚΕ

      Ένα φάντασμα πλανιέται στα μυαλά των αστών και μικροαστών υπηρετών τους: το φάντασμα του ΚΚΕ και της εργατικής εξουσίας. Όλες οι δυνάμεις του γερασμένου ελληνικού καπιταλισμού ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα : από την Χρυσή Αυγή μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον αντιδραστικό αστικό τύπο μέχρι τις διαδικτυακές αριστερές παραφυάδες τους. Και όπου λάσπη, αντικομμουνισμός και χάρα, ο γελωτοποιός του βασιλιά δεν μπορεί παρά να είναι πρώτος στην σειρά. (..)Ilief

      Διαγραφή
  4. Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Αχαΐας δίνει το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρία DATA RC στην Αχαΐα, για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος».
    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου στον νομό, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,8%, η Νέα Δημοκρατία 15,5%, το ΠΑΣΟΚ 5%, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» 6,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 3,1%, η Χρυσή Αυγή 7,6%, το ΚΚΕ 4,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,7% και άλλο κόμμα 5,4%. [Για την αντιγραφή Βουντενιώτης]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιανού δημοσκόπηση? Ποιος πλήρωσε για αυτήν? Πως τέθηκαν οι ερωτήσεις? Λήφθηκε υπόψη παλαιότερη δημοσκόπηση? Σε τι δείγμα έγιναν οι ερωτήσεις? Ήταν τυχαία ή είχαν ξαναρώτηθει παλαιότερα οι ίδιοι? Αυτές τις λίγες ερωτήσεις που μου έρχονται τώρα άντε γιατί το κουτόχορτο το χορτάσαμε

      Johngr1973

      Διαγραφή
    2. Μη βλεπεις και εσυ φαντασματα:)

      Διαγραφή
    3. Κύριε Βουντενιώτη ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση, αν και λίγο άστοχη και άσχετη με την ανάρτηση. Και αυτό γιατί κανείς απο τους σχολιαστές (ούτε ο αρθρογράφος) ασχολήθηκαν με το αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εκλογές, ούτε κανείς του έκανε κριτική γι' αυτό.
      Οτι θα είναι το ίδιο αντιλαικός με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λέμε γιατί είστε και εσείς ορντινάτζες και κολωγλύφτες των αφεντικών όπως και τα προαναφερθέντα αστικά πολιτικά κόμματα.
      Είστε πιο κοντά με τους άλλους φασίστες (αυτούς της Χ.Α.) παρά με τον κόσμο που σας ψήφισε (ναι αυτούς που δυστυχώς δεν έχουν πιστέψει ακόμα στη δική τους δύναμη και ψάχνουν σωτήρες ανάμεσα στους δήμιούς τους).
      Οι ξεφτύλες του κόμματός σας αφού εφάρμοσαν πρώτοι τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (βλέπε ¨αριστεροί¨ δήμαρχοι σε διάφορες πόλεις), αφού ¨παντρεύτηκαν με ένα σορό επιχειρηματίες (ο ¨γάμος¨ με την οικογένεια Λάτση και την ΠΕΤΡΟΛΑ κρατάει από το 2003 τουλάχιστον), αφού μείωσαν μισθούς σε ιδιωτικούς υπάλληλους και αλλού και αφού στήριξαν κοινούς υποψήφιους στην Ικαρία και αλλού μαζί με κάθε καρυδιάς καρύδι, τώρα προσπαθούν να κοροιδέψουν ξανά τον κόσμο χρησιμοποιώντας τα λόγια του ΜΑΡΞ από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο.
      Που λέτε λοιπόν κύριε Βουντενιώτη μου, ήταν άσχετη η από μέρους σας παράθεση των ¨στοιχείων¨. Δεν ασχολήθηκε κανείς με αυτό. Με το ότι είστε τσιράκια των αφεντικών, παράσιτα και εσείς όπως και εκείνοι και με το πόσο πιο γρήγορα θα καθαρίσει η ε.τ. και οι σύμμαχοί της τον κόσμο από την μπόχα σας, ασχολούμαστε.
      Καλή σας μέρα

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή
    4. Και όμως το "φάντασμα" πλανιέται και πάνω από το νομό Αχαίας, γιατί με το μυαλό που κουβαλάτε θα στερήσετε από το κόμμα σας την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση ! [Βουντενιώτης]

      Διαγραφή
    5. Δυστυχώς για εσάς, ούτε οι δημοσκοπήσεις δεν σας κάθονται. Αλλά πέρα από αυτό, που ποσώς θα πρέπει να απασχολεί τον κόσμο,όλα τα άλλα γαργάρα. Τόσο βουτυγμένος στα σκατά της αστικής νομημότητας και δημοκρατίας που το μόνο με το οποίο ασχολείσαι είναι τα ποσοστά... Αλλά λογικό είναι αφού θέλετε να είσαι το αυριανό πρώτο βιολί στην υπηρεσία των αστών και να τους βγάλετε από την δύσκολη θέση.

      Αλλά ρε λαμόγια κάτω τα βρωμόχερά σας από τον Μαρξ. Το φάντασμα που πλανιέται από τότε μέχρι τώρα (και αύριο θα πάρει σάρκα και οστά) πάνω από τον κόσμο ολόκληρο είναι ο κομμουνισμός και όχι η εξουσία των αφεντικών κάτω από την διαχείριση νέων οσφυοκαμπτών...
      Στην τρύπα σου τώρα κωλογλύφτη των αστών

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή
  5. Βουντενιωτη, αρχιζετε και αποκτατε την αλαζονια τον πασοκων πριν καλα καλα κυβερνησετε!
    Ερωτηση, την ειχατε σε αδρανεια απο πριν και περιμενατε να ανεβουν τα ποσοστα σας, η σας εκαναν ταχυριθμα σεμιναρια τα στελεχη του πασοκ που πηδηξαν απο το ενα καραβι που βουλιαζει και ηρθαν στο αλλο που θα βουλιαξει συντομα, δηλαδη με το που θα εκτελεσει τη συντομη κυβερνητικη αποστολη του;

    Και μια ακομη ερωτηση, οταν το συριζα διαλυθει μετα απο την συντομη περιοδο διακυβερνησης του(αν τα καταφερει να κυβερνησει δηλαδη) εχετε σκεφτει που θα πατε; Εχετε τιποτα επαφες με τα αδερφια σας στην ανταρσυ(ριζ)α;

    Οσο για το ΚΚΕ, δυναμωνει και στη βουλη, και δεν υποχωρησε ποτε εκει που πρεπει, στους δρομους δηλαδη, εκει που οι κινητοποιησεις σας εσας μοιαζουν σε περιεχομενο και προσελευση σαν boyband.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και θα επρεπε να ξερετε πως οι περισσοτεροι κκεδες, μεσα τους εχουν ενα ποθο, να δουνε το συριζα να κυβερναει και να εκτιθεται να τελειωνουμε. Και μιλωντας για εμενα προσωπικα, ανυπομονω!
      Οποτε αμα εχετε και αλλες τετοιες θετικες, για τον συριζα δημοσκοπησεις, παρακαλω να τις στελνετε στο email μου, θα σας ειμαι υποχρεος.

      Διαγραφή
  6. Βαρεθήκαμε τη μιζέρια και τη μισερότητά σας..14 Ιουλίου 2013 στις 8:53 π.μ.

    Μάλιστα!
    Το βρίσκεις θετικό λοιπον να "εκτεθεί" ο κυβερνητικός Σύριζα, όπως τόσα χρόνια (από τις αρχές του ΄90 και μετά) το μόνου που έβρισκες θετικό ήταν να ξεπερνάει σε ποσοστά το ΚΚΕ τον ΣΥΝ. Βαθειά πολιτική άποψη για "κομμουνιστή".........

    Μέχρι εκεί η αγωνία σας, μέχρι εκεί οι απαιτήσεις σας.
    Πέραν αυτών.... κουκουρούκου

    Μια χαρά στροφή παιδιά κάνατε στα '90s.
    Αυτοικανοποίηση, "είμαστε οι καλύτεροι", "εμείς ξέρουμε το σωστό", "όλοι οι άλλοι είναι κολογλύφτες των αστών", τόννοι "επαναστατικότητας", και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ....ΜΗΔΕΝ!

    Και μηδέν θα μείνει "σύντροφοι".
    Γιατί δεν σας νοιάζει ούτε η υπόθεση της Αριστεράς, ούτε ο Λαός. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΣΑΣ.......

    Και φυσικά θα το ξανασβήσεις το μήνυμα αυτό. ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ αντέχετε στην κριτική.
    Καταλάβετέ το. Δεν έχετε σχέση με τον κομμουνισμό. Είστε οπαδοί μιας ποδοσφαιρικής ομάδας που λέγεται ΚΚΕ. Τίποτα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχην δεν εσβησα κανενα μυνημα
      Κατα δευτερον θα επρεπε να ντρεπεσαι, ως συριζαιος, για τον δρομο στον οποιο τραβατε το λαο και να το βουλωνες.
      Αλλα καποια στιγμη θα σας το βουλωσει ο ιδιος ο λαος να το ξερεις
      Λοιπον, αντε τωρα στον Βαρουφακη σου, γιατι την ωρα που εμεις διαδηλωναμε εξω απο την αμερικανικη βαση, εκεινος διαβεβαιωνε τους αμερικανους πως με κυβερνηση συριζα δεν εχουν τιποτα να φοβουνται, ουτε οι βασεις τους θα φυγουν, ουτε η χωρα θα φυγει απο το νατο.
      Αυτοι λοιπον εισαστε και ο πιο ευκολος και γρηγορος τροπος να το καταλαβει ο λαος που τον εχετε κανει προβατο εσεις και οι προηγουμενοι απο εσας, ειναι να κυβερνησετε.

      Διαγραφή
    2. ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=13/7/2013&columnId=1761 )

      (..)Εξάλλου, δεν είναι μόνο οι Ελληνες υπουργοί που εφαρμόζουν αυτήν την πολιτική. Η είδηση από τη Ρουμανία μάς δείχνει το καρμπόν, με το οποίο εφαρμόζεται η ίδια πολιτική απ' άκρου σ' άκρου στην ΕΕ.

      Αυτό, βέβαια, δημιουργεί ένα πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναλάβει εργολαβικά να υπερασπίζει την ΕΕ από κάθε κακόβουλη κριτική, αλλά η ζημιά είναι μικρή. Εξάλλου, πληθαίνουν οι φωνές μέσα κι έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ που λένε πως δεν είναι προς θανάτου το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντικαπιταλιστική γραμμή. Οτι το κύριο για να κυβερνήσει είναι να καθησυχάσει τα μικροαστικά στρώματα και να αξιοποιήσει τους τρομοκρατημένους ανέργους.(..)

      (..)ΜΕ ΚΑΡΜΠΟΝ: «Σε 2.800 απολύσεις αποφασίζει να προχωρήσει στον δημόσιο τομέα η κυβέρνηση της Ρουμανίας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του κρατικού μηχανισμού. Ο Πόντα υποσχέθηκε ότι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν θα επηρεάσουν σε καμιά περίπτωση τους τομείς υπηρεσιών Υγείας και εκπαίδευσης» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

      ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: «Το ερώτημα "ποιο είναι το σχέδιο για την επόμενη μέρα" δεν έχει καμιά σχέση με τον αντικαπιταλιστικό αγώνα (...) Ο αντικαπιταλιστικός αγώνας ουδόλως απασχολεί τον άνεργο, τον δημόσιο υπάλληλο, τη μεσαία τάξη (...) Η αγωνία για το μέλλον δεν συναρτάται με σοσιαλιστικές ρήξεις και επαναστάσεις» (αρθρογράφος στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί στην ηγεσία του τι πρέπει να κάνει / ΕΘΝΟΣ).(..)Ιlief

      Διαγραφή
    3. Τρίτη 20 Νοέμβρη

      ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7150423&publDate= )
      Αρχίσανε οι «διευκρινίσεις»...

      «...Το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις, γιατί αυτούς θα τους επαναφέρουμε με έναν νόμο και ένα άρθρο, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε, με τη βοήθεια του λαού, σε θέση διακυβέρνησης για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή».

      *

      Αυτά ακριβώς ήταν τα λόγια του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, την περασμένη Πέμπτη, στη ΛΑΡΚΟ.

      Αλλά αυτό το... υποδεέστερο έγκλημα - τις μειώσεις μισθών και συντάξεων δηλαδή - φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Και αποφάσισαν ότι δεν είναι και τόσο υποδεέστερο. Γι' αυτό και, όπως αναδρομικά αποφάνθηκαν, ο κ. Τσίπρας αυτά που είπε στη ΛΑΡΚΟ «δεν τα είπε»...

      Ναι, αλλά αν ο κ. Τσίπρας «δεν είπε» όσα είπε, τότε τι τελικά είπε; Ισχύουν ή δεν ισχύουν οι δηλώσεις του;

      Για το θέμα των δηλώσεων του κ. Τσίπρα στη ΛΑΡΚΟ και για την υπόσχεσή του ότι «θα επαναφέρει με έναν νόμο και ένα άρθρο» τους μισθούς και τις συντάξεις, ρωτήθηκε χτες ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

      Ο κ. Π. Σκουρλέτης έδωσε τις ακόλουθες... διευκρινίσεις (στον ρ/σ «Real FM»):

      *

      «(Ο κ. Τσίπρας) δεν είπε κάτι τέτοιο (...). Σκοπός μας είναι να αποκαταστήσουμε σε ένα βάθος χρόνου και με βάση μια διαδικασία ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των απωλειών και κατά προτεραιότητα όσων ήτανε στα χαμηλότερα κλιμάκια. Δεν έχουμε πει, όμως, γιατί δεν γίνεται αυτό το πράγμα, ότι μπορούμε με ένα διακόπτη να γυρίσουμε το χρόνο. Αυτή είναι η πραγματική διάσταση και το περιεχόμενο των δηλώσεών του»...

      *

      Τα συμπεράσματα δικά σας.

      Μία επισήμανση μόνο:

      Αυτό το «άλλα λέω, κι άλλα εννοώ», που αποτελεί την άλλη όψη του «άλλα λέω κι άλλα κάνω», το έχουμε ζήσει στην Ελλάδα κάτι δεκαετίες τώρα. Με το ΠΑΣΟΚ...(..)Ilief

      Διαγραφή
    4. «Μνημόνια ή Σύριζα» Μύθοι και Πραγματικότητα

      Όταν ήρθε στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής συζητήθηκε την Τετάρτη (31/10/2012) η Πρόταση του ΚΚΕ για

      " Κατάργηση των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015 και των Εφαρμοστικών τους νόμων - καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων",

      οι πέντε εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ περί άλλων τύρβαζαν. Γιατί έλεγαν άλλα τι άλλων και μόλις τους δόθηκε η ευκαιρία να πάρουν θέση έκαναν το κοροϊδο;

      ( http://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=2/11/2012&columnId=2241 )

      Στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής συζητήθηκε την Τετάρτη (31/10) η Πρόταση Νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στις 12 Ιούλη, με τον τίτλο «Κατάργηση των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015 και των Εφαρμοστικών τους νόμων - καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των Μνημονίων».

      Η στάση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων

      Χαρακτηριστικά σημεία από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων τους

      (..)ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ: Οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ήταν ενδεικτικές της προσπάθειας να καλλιεργήσει αυταπάτες για την ΕΕ και τη δική του πολιτική διαχείρισης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν ότι ψηφίζουν επί της αρχής την πρόταση νόμου του ΚΚΕ και την ίδια ώρα έδιναν όρκους πίστης στην ΕΕ.

      Χαρακτηριστικά, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Σαμοΐλης είπε για τα μνημόνια ότι «η θέση μας δεν είναι μόνο καταγγελτική, ούτε περιορίζεται σε αφοριστικές εξαγγελίες για το ρόλο της ΕΕ και του Μάαστριχτ. Διατυπώνουμε τεκμηριωμένες προτάσεις για έξοδο της χώρας από την κρίση και εναλλακτικές προτάσεις εξουσίας». Σε άλλο σημείο είπε ότι το «πρόβλημα χρέους είναι ευρωπαϊκό και βοηθά η επίλυσή του μέσα από το σύνολο της ΕΕ με ευρείες συμμαχίες».

      Από τη μεριά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Τσακαλώτος, πρόβαλε την επιζήμια για το λαό και το κίνημα θεωρία των σταδίων. Θέλοντας να δικαιολογήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη διαχείριση, όπως η «εθνικοποίηση των τραπεζών», η «αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ» και άλλα παρόμοια, τα οποία στηρίζουν και μερίδες της πλουτοκρατίας, είπε μεταξύ άλλων ότι «μεταβατικές παρεμβάσεις, παρεμβατικά αιτήματα, ενδυναμώνουν την εργατική τάξη και τον κόσμο της εργασίας, του δίνουν εμπιστοσύνη ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, επεκτείνουν την ατζέντα και αλλάζουν συνειδήσεις».
      Εφτασε μάλιστα σε σημείο να ισχυριστεί ότι με την πρόταση νόμου «η λογική της Γ' Διεθνούς επιστρέφει και το ΚΚΕ θα μπορέσει να βάζει σε μια αντιμνημονιακή συζήτηση τις δικές του προτάσεις», καλώντας σε μέτωπο της αριστεράς.

      Στη δική της παρέμβαση η Ν. Βαλαβάνη ισχυρίστηκε ότι εάν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα έφερνε ένα νομοσχέδιο με τον ίδιο τίτλο, αλλά αμέσως μετά είπε ότι η πρόταση του κόμματός της είναι η διαγραφή όχι του συνόλου, αλλά «του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το μορατόριουμ της πληρωμής τόκων και η αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης».Παραπέμποντας ουσιαστικά στις ελληνικές καλένδες, είπε ότι το κόμμα της προτείνει τη «σταδιακή κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων» που θα εξαρτάται από τη «σταθεροποίηση και δρομολόγηση μιας πορείας σχεδιασμένης παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

      Ο Αλ. Μητρόπουλος από την πλευρά του, παρέπεμψε τη λύση των λαϊκών προβλημάτων μέχρι και στον ΟΗΕ (!), όπου υπάρχουν άρθρα που προβλέπουν προστασία μιας χώρας «που συνθλίβεται από υπερεθνικούς οργανισμούς για δήθεν διάσωσή της».

      Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, ισχυρίστηκε ότι αυτά που «αναγράφει η πρόταση νόμου είναι στην ουσία η καρδιά της δικής μας πολιτικής!», λέγοντας ότι «αν υπήρχε συνεργασία αριστερών δυνάμεων, που είναι επιβεβλημένη και επίκαιρη, ιδιαίτερα της ριζοσπαστικής αριστεράς με επίκεντρο το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτά τα μνημόνια θα ήταν παρελθόν γιατί θα είχαμε μια κυβέρνησης της συνεργαζόμενης, συμπαραταγμένης, συμπορεύουσας αριστεράς».(..)Ilief

      Διαγραφή
    5. Μία χώρα εκτός ΟΝΕ, εκτός μνημονίων και εκτός του «προβληματικού», όπως λένε, ευρωπαϊκού Νότου πρότυπο για την σοσιαλδημοκρατία.

      Το λεγόμενο «σουηδικό μοντέλο» και η σκληρή πραγματικότητα.

      Παρασκευή 24 Μάη 2013
      ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7454550&publDate=24/5/2013 )
      Κάποια στοιχεία για τη σημερινή Σουηδία:


      Κυριακή 1 Απρίλη 2012
      ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6778699&publDate=1/4/2012 )
      Εντείνεται η επίθεση κατά των εργαζομένων και του λαού
      Το λεγόμενο σκανδιναβικό μοντέλο, που εμφανίστηκε ως «καλύτερος καπιταλισμός», έχει ...πεθάνει

      Πέμπτη 20 Ιούνη 2013
      ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7497236&publDate=20/6/2013 )
      Τραγούδια από το δεύτερο όροφο.
      Μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, δεν υπήρχε πια ανάγκη η Σουηδία να κρατά προσχήματα κοινωνικού κράτους στη «βιτρίνα» του καπιταλισμού στο Βορρά.Ilief

      Διαγραφή
    6. ..Παραφράζοντας τον Αρτύρ Ρεμπώ, το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα και μόνο καθήκον:
      Πρέπει να ξαναεπινοήσουμε την Αριστερά, αυτό το ξέρουμε.."


      Τι σημαίνει το "ξαναεπινοήσουμε την Αριστερά",

      8/5/2012 (Δύο μέρες μετά τις πρώτες εκλογές του 2012)

      από ( http://edoketora.blogspot.gr/2012/05/do-you-love-me-like-i-love-you.html )

      (..)Στην Ελλάδα, επιτυχία της ριζοσπαστικής αριστεράς, θεσμικό αδιέξοδο
      Βάλια Καϊμάκη
      Le Monde Diplomatique
      Μτφρ. αποσπάσματος: dkoss (συμπληρώματα LR)

      (..)Ανομολόγητος σκοπός και διακαής επιθυμία όλων των ελλήνων της αριστεράς είναι η κατάρρευση του ΚΚΕ με σκοπό τον μετασχηματισμό του σε νέες βάσεις, ούτως ώστε η ελληνική αριστερά να λάβει τη θέση που της αρμόζει στην ελληνική κοινωνία.(..)

      Mετά θα ξαναεπινοήσουν(όλοι μαζί όπως λέει ο Αλέξης) και τον τροχό. Ilief

      Διαγραφή
  7. αν νοιαζομασταν για το "μαγαζακι μας" οπορτουνα του κερατα θα κατεβαιναμε και εμεις στα δημοψηφισματα της χουντας, θα λεγαμε ναι στην ενταξη της ελλαδας στην εοκ, θα λεγαμε ναι το 91, δεν θα ειμασταν λακεδαιμονιοι στο σκοπιανο (απο τοτε το ειχατε το κουσουρι να διαδηλωνετε παρεα με τους χρυσαυγητες και τους παπαδες, ε;), θα υπογραφαμε ολες τις βιβλους της εε και τα μααστριχτ και τα δουβλινα, θα μπαιναμε στο κεα (γνωστες οι προυποθεσεις γονυκλισιας -sic- στην εε για να μπεις), θα λεγαμε ναι στο σχεδιο αναν, θα ειμασταν υπερ του νατο στην γιουγκοσλαβια, θα υπογραφαμε μειωσεις μισθων οπως η ομοσπονδια των τουριστικων που την ελεγχετε ενω τα ξενοδοχεια ειναι φουλ (τα μεγαλα των πολυεθνικων), οπως και στους υπαλληλους των τουριστικων γραφειων κτλ κτλ κτλ.
    αυτα θα καναμε αν ενδιαφερομασταν για το μαγαζακι μας. για να ερθουν σε εμας τα ορφανα του ακη, για να βγαινει μετα στο σαλονι η συζηγος του εφοπλιστη/τραπεζιτη κ.ο.κ. στην εφημεριδα.
    θα καναμε κωλοτουμπες απο την διαγραφη/καταργηση/επαναδιαπραγματευση κ.ο.κ. θα βαζαμε αλλα στελεχη να λενε την μια μερα ο μισθος θα παει αυτοματα στο παλιο καθεστως και αλλα να λενε οοοοταν παει καλα ξανα η οικονομια (ναι αυτη του καπιταλισμου, οχι αλλη) και μετα τον εκπροσωπο τυπου να διαψευδει τους προηγουμενους αλλα και τον εαυτο του.
    αυτα θα καναμε αν νοιαζομασταν για το "μαγαζακι μας".
    αντε στο καλο τωρα και ζητηστε απο τον κοτσακα να σας πει για το πως τα εστηνε ο ακης, αλλα ταχυρυθμα γιατι εσεις δεν θα κατσετε πολυ και στον ραυτοπουλο για το πως κανουν πραξικοπηματα στην γσεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.