8 Φεβρουαρίου 2013

Δοκιμαστική εκπομπή Σφυροδρέπανο-Redflyplanet

Η πρώτη μας προσπάθεια για κάτι καινούργιο. Δεν ξέρω για το μπρεζνιεφνικό απολίθωμα, αλλά εγώ είχα ολίγον άγχος και μπόλικη απειρία, με αποτέλεσμα να μην καταφέρω να εκφραστώ κατάλληλα σε ορισμένα σημεία. Αλλά αυτό θα διορθωθεί την επομενη φορά, με την κατάλληλη προετοιμασία.

Η ηχογράφηση έγινε χθες το απόγευμα, και λόγω κάποιων τεχνικών δυσκολιών, το απόσπασμα της εκπομπής ανέβηκε μόλις τώρα. Βέβαια υπάρχει ένα ζήτημα με τον ήχο, το οποίο δυστυχώς θα διορθωθεί απο τις επόμενες εκπομπές.

Edit : Νέο βίντεο με αυξημένη την ένταση του ήχου. Καλύτερη ποιότητα όμως απο την επόμενη εκπομπή, ώστε να προλάβουμε να μάθουμε το πρόγραμμα επεξεργασίας :))


Η πρώτη (προβληματική ηχητικά) version εδώ 

34 σχόλια:

  1. Με τερμα ηχο και δεν ακουγεται καθολου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο ειναι αληθεια, εγω εχω πολυ δυνατα ηχεια και τα εχω βαλει στο 70/100 της εντασης
      Αμα διορθωθει και αυτο ολα καλα, κατα τα αλλα ακουγεστε πολυ καθαρα.

      Διαγραφή
    2. Λάθος ρυθμίσεις (??) στην εγγραφή, οπότε δεν διορθώνεται το πρόβλημα στο παραπάνω δοκιμαστικό. Απο την επόμενη.

      Διαγραφή
    3. " οπότε δεν διορθώνεται το πρόβλημα στο παραπάνω δοκιμαστικό."

      Διορθώνεται σε ένα απλό sound editor, αυξάνοντας την ενίσχυση.

      Γενικότερα αν είναι να συνεχίσετε αυτές τις προσπάθειες πρέπει να έχετε ενα πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου, ώστε να αυξομειώνετε την ένταση, να βγάλετε το "φύσημα" κ.τ.λ. Πράγματα πολύ απλά που όμως θα ανεβάσουν κατακόρυφα την ποιότητα και θα κάνουν την ακρόαση πιο εύκολη. Ρωτήστε κάποιον που να ξέρει τα βασικά για να σας τα δείξει, είναι πολύ απλό.

      Γενικότερα, πολύ καλή η προσπάθειά σας, ελπίζω να συνεχίσετε.

      Hard Leftist.

      Διαγραφή
    4. Έχεις απόλυτο δίκιο και ευτυχώς ακόμα μαθαίνω γρήγορα ... :))

      Θα ανέβει σε νέα επεξεργασμένη version το δοκιμαστικό, μέσα στην επόμενη ώρα.

      Διαγραφή
  2. Εμενα παλι παιζει μια χαρουλα περιέργως!!!
    Αντε παιδια καλη αρχη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ^^ Luis ειδα ταινια με το αβαταρ σου προχθες. Ωραια ηταν

    Παιδια κ εγω μια χαρα σας ακουω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καμια περιληψουλα τουλαχιστον για το θεμα της εκπομπης παιζει να δουμε εστω και στα σχολια?

    Υ.Γ: το θεμα για τον ηχο πιο πανω εγω το εβαλα απλα ξεχασα να υπογραψω...χεχε

    Χ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η περίληψη γίνεται στα εισαγωγικά 4-5 λεπτά.
      Στο δοκιμαστικό αυτό ασχοληθήκαμε με τα γεγονότα της εβδομάδας που μας πέρασε και τις αναρτήσεις/άρθρα της κόκκινης blogοσφαιρας.

      Διαγραφή
  5. Μπραβο ρε παιδια!!!!

    Μια χαρα ακουω και τους δυο.

    Ντινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναμένω σχόλια για την διάρκεια, το στήσιμο, την χρησιμότητα ή μη της κουβέντας που γίνεται κλπ. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις εκ μέρους μας, αλλά περιμένουμε να δούμε και τις δικές σας απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Η εκπομπή που θα ακούσετε στις οθόνες σας είναι ένα σύντομος σχολιασμός της επικαιρότητας πάνω σε θέματα και γεγονότα που μας απασχόλησαν τις τελευταίες ημέρες: η απεργία στο λιμάνι, η ληστεία στο βελβεντό, τα μπλόκα των αγροτών, οι εικόνες από την πλατεία βάθη και τη δωρεάν διανομή προϊόντων από παραγωγούς, οι διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό, η προσωρινή μετονομασία του βόλγογκραντ σε στάλινγκραντ, τα καλλιτεχνικά θέματα, κτλ,
    μέσα και από το πρίσμα διάφορων πρόσφατων αναρτήσεων στην κόκκινη μπλογκόσφαιρα, που επιχειρούν να πιάσουν με το δικό τους τρόπο το σφυγμό των εξελίξεων και να τις αναλύσουν."

    Αυτά εν είδει περίληψης.

    Ως προς τα τεχνικά, είναι πιθανόν όσοι έχουν λαπ τοπ και δεν το συνδέσουν με ξεχωριστά ηχεία να έχουνε πρόβλημα. Δεν ξέρω επιστημονικά γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό, ξέρω όμως ότι συνέβη σε κάποιους που το προσπάθησαν. Αν είναι κάντε και κανένα σταυρουδάκι ή ρίξτε καμιά σφαλιάρα στο μηχάνημα (με ακλόνητη πίστη στο διαλεκτικό υλισμό), καμιά φορά βοηθάνε.

    Για την ουσία του πράγματος τώρα, το λόγο τον έχουν οι ακροατές-αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις δικιο σε αυτο που λες με το λαπτοπ

      χτες το βραδυ που προσπαθησα να το ακουσω στο λαπ τοπ δεν ακουγα σχεδον καθολου. Βεβαια κατηγορησα το λαπ τοπ μου που το εχω πολλα χρονια κ πλεον ειναι περισσοτερο μπρικι, παρα λαπ τοπ. Κατι εχει να κανει με την καρτα ηχου, θαρρω.

      σημερα το πρωι που το ακουσα στο πισι, ακουγοταν πεντακαθαρα

      Διαγραφή
  8. Ειμαι πολυ επιφυλακτικος ως προς το σφυροδρεπανο και συγνωμη αλλα απο παλαιοτερα αρθρα του εχω δει να ασκειται εντονη κριτικη στο ΚΚΕ και αν ρωτησετε και μελη του κομματος για το διαδικτυο και τα μπολγκ που 'προσκεινται'στο ΚΚΕ το σφυροδρεπανο θα σας πουν να το διαβαζεται αλλα με επιπλεον προσοχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ξερω τι εκανε παλιοτερα. Σημασια εχει τι λεει τωρα κ για μενα τα λεει μια χαρα. Οι ανθρωποι στο περασμα του χρονου διαμορφωνουν αποψεις σφαιρικοτερα και εχουν δικαιωμα να αναθεωρησουν πραγματα που λεγανε, χωρις ωστοσο να ξερω σε τι αναφερεσαι.

      Τον Βασιλη τον διαβαζω εδω κ 2 χρονια, πανω κατω. Επισης τον ξερω και προσωπικα και τον συμπαθω ιδιαιτερα. There I said it : ]

      Διαγραφή
    2. Είπαμε,
      περιμένουμε σχόλια για το δοκιμαστικό,
      όχι σχόλια για τα μπλογκ των δημιουργών του !

      Αν και αυτήν την κουβέντα περι μελών κλπ, που προτείνουν ή δεν προτείνουν μπλογκ, την θεωρώ λίγο πονηρή ... θα ήθελα να σε ρωτήσω :

      Yπάρχει κάτι το οποίο διαβάζεις στο διαδίκτυο ή αλλού, χωρίς ... "ιδιαίτερη προσοχή", ή για να το πω καλύτερα, χωρίς κριτική σκέψη ?

      Διαγραφή
    3. Κοιτα ο λογος που ακουσαν ολοι 45 λεπτα εκπομπης ειναι γιατι την κανετε εσεις δηλαδη η εμπιστοσυνη που δειχνουμε στα blog σας οτι δηλαδη δεν παραπληροφορουν σε οτι εχει να κανει με τις αποψεις και την γραμμη του κομματος. Δεν εχω κατι προσωπικο με το σφυροδρεπανο απλα εγω ειμαι δικος σας αναγνωστης και απλα θεωρησα οτι αυτα που ακουσα καλο ειναι να τα πω. Οσο για την κριτικη σκεψη, τα αστικα μεσα τα διαβαζω ενω τα εχω απορριψει εκ προοϊμιου σε αντιθεση με τα δικας που χαιρουν μεγαλυτερης εκτιμησης.
      Αφου λοιπον περιμενετε σχολια για την εκπομπη θα τα εχετε:
      1) καλη θεματολογια πιασατε μεγαλο κομματι της επικαιροτητας.
      2) ο ηχος ηταν ενα προβλημα,κατι που πρεπει να το δειτε.
      3) Τωρα για το θεμα με τις πρωην Σοβιετικες δημοκρατιες και την εκτιμηση που τρεφουν για την περιοδο του σοσιαλισμου δυστυχως δεν ισχυει κατι τετοιο σε μεγαλο βαθμο,βλεπε χωρες τις βαλτικης, την πολωνια, το δυτικο κομματι της ουκρανιας που αποτελειται απο ουκρανους εθνικιστες (σε αντιθεση με το ανατολικο που ειναι και ρωσοφωνοι)και επειδη σπουδαζω και στην σλοβακια που ηταν στο σοσιαλιστικο τοξο σε κοινη παρεα με σλοβακους με εχουν αποκαλεσει εμμεσα ηλιθιο λεγοντας μου πως μονο οι χαζοι και οπισθοδρομικοι τυποι υποστηριζουν τετοια 'καθεστωτα'.
      4) Και κατι τελευταιο: στις 10/2 εδω η οπερα της Μπρατισλαβας τιμαει τον Μπερτολτ Μπρεχτ ανεβαζοντας το θεατρικο του μικροαστικοι γαμοι....ενα δειγμα για το πως φαινεται οτι και η προπαγανδα τους εχει κοντα ποδαρια οταν εμπλεκεται η τεχνη.

      Διαγραφή
    4. Δε θα μου άρεσε καθόλου να διαβάζει κάποιος αυτά που γράφω χωρίς ιδιαίτερη προσοχή, είτε συμφωνεί είτε όχι. Εάν εσύ θεωρείς ότι πρέπει να τα διαβάζεις με επιπλέον προσοχή, τότε τόσο το καλύτερο. Αρκεί να κρίνεις το περιεχόμενο κι όχι από αυτά που κάπου άκουσες, κάπου σου είπανε.
      Μάνι, αμοιβαία η ιδιαίτερη συμπάθεια. Αλλά ήθελες να το ακούσεις και δημόσια. Ορίστε λοιπόν..

      Διαγραφή
  9. Νομίζω πως χρειαζόταν. Μπράβο σύντροφοι! Εξαιρετική προσπάθεια.
    Τεχνικό πρόβλημα δεν αντιμετώπισα, απλά χρειάστηκε να δυναμώσω λίγο τον ήχο και σας άκουσα πεντακάθαρα. Ο λόγος σας μεστός και εύστοχα τα σχόλιά σας. Ο διάλογος άμεσος, χωρίς κενά, κεντρίζει το ενδιαφέρον του ακροατή για τη συνέχεια. Σωστές και καλές οι δόσεις χιούμορ, ακούστηκαν ευχάριστα.

    Σαν ακροατής, έχω να πω πως οι φωνές σας «γράφουν» μια χαρά στον αέρα. Εύηχες και με πολύ καλή άρθρωση. Αυτός που σας ακούει θέλει να σας ακούσει και θα μείνει να σας ακούσει. Αυτό είναι σημαντικό κυρίως για όσους έχουν αντίθετες απόψεις, αλλά θέλουν να ακούσουν τι λένε και οι κομμουνιστές. Είναι φυσιολογικές λόγω του «τρακ» κάποιες ατέλειες, όπως το συχνό «εεε» και ο τονισμός των άρθρων και των προθέσεων που ηχούν αρνητικά στο αυτί. Αν περιοριστούν τότε… ας τρέμει ο Χατζηνικολάου.

    Να καταθέσω και έναν προβληματισμό, χωρίς να έχω κατά νου τι σκοπεύετε για το μέλλον. Μήπως θα υπήρχε μεγαλύτερη ευελιξία και αμεσότητα στην επικοινωνία, αν το κάθε επεισόδιο περιοριζόταν στα 30 λεπτά και μεγάλωνε η συχνότητα των εκπομπών.
    Σας απόλαυσα. Εύχομαι καλή συνέχεια και
    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μπραβο παιδια ωραια πρωτοβουλια!!!!
    (εγω καλα ακουγα αν και το δυναμωσα πολυ)

    Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή αρχή σύντροφοι!Ήδη έχετε βοηθήσει πάρα πολύ τόσο για στον τομέα της ενημέρωσης όσο και σε αυτόν της καλύτερης ιδεολογικής προετοιμασίας.

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξέρετε τι θα ήταν γαμάτο?
    Αν η εκπομπή γινόταν μέσω κάποιας εφαρμογής όπως αυτές που κάνουν όσοι διοργανώνουν Webinars νομίζω πως υπάρχουν κάποιες τέτοιες δωρεάν στο net πχ https://www.webex.com/login/host-a-meeting Θα μπορούσατε να κάνετε live εκπομπή συγκεκριμένη μέρα και ώρα και να postarate το link στα blogs που θα πετούσε το χρήστη στο webinar - εκπομπή. Έτσι θα μπορούσαμε όλοι να συμμετέχουμε live με σχόλια και μηνύματα θα ήταν γαμάτο καθώς θα ήταν πολύ πιο διαδραστικό. Υπάρχει επίσης και δυνατότητα να γίνεται kick σε άτομα που trolaroun βρίζουν κλπ.... Θα μπορούσατε επίσης να το ηχογραφείτε και να το ανεβάζετε και στο youtube μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, αλλά μάλλον υπερβαίνει τις δυνατότητες και γνώσεις μας, σε αυτό το χρονικό σημείο τουλάχιστον. Άσε που πρέπει πρώτα να συνηθίσουμε και λίγο το γεγονός πως "μιλάμε σε κοινό" και δεν γράφουμε ένα κείμενο, το οποίο μπορείς να το επεξεργαστείς, να το διορθώσεις κλπ

      Βέβαια όταν "λυθούν τα πόδια των παικτών", και κάποιος απο τους συντρόφους-αναγνώστες (σαν και εσένα ίσως?), ο οποίος γνωρίζει καλύτερα τα περι live εκπομπών, webinar κλπ, και έχει τον χρόνο / δυνατότητα να ασχοληθεί και ... να μας ανοίξει τα μάτια, το συζητάμε εκ νέου.

      Προς το παρον πρέπει να μάθουμε να κολυμπάμε πριν βγούμε στα βαθιά. Εγώ προσωπικά έχω ακόμα πρόβλημα στην "παιδική πισίνα" της απλής ηχογράφησης. :))

      Διαγραφή
  13. Λοιπον,τωρα που ακουσα ολη την "εκπομπη" εχω να πω οτι ειναι πολυ καλη και στο περιεχομενο, περα απο το οτι μου φανηκε πολυ ωραια και ως πρωτοβουλια.
    Σίγουρα υπαρχουν περιθώρια βελτιωσης, αλλα να ξερετε οτι δεν ακούγεται σαν κάτι προχειρο ακομα και σε αυτην την πρωτη προσπαθεια σας.

    Παω τωρα να ακουσω και ελληνοφρενεια:)



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ταυτότητα της εκπομπής είναι μια χαρά. Δηλαδή ο σχολιασμός της επικαιρότητας! Αυτό το χρειάζεται ο κόσμος γιατί η προπαγάνδα των κυρίαρχων ΜΜΕ κάνουν μεγάλη ζημιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχαριστώ τους φίλους συντρόφους για τα καλά τους λόγια, και περιμένω και άλλες κριτικές/απόψεις/προτάσεις.

    Τα 30 λεπτά, οικοδόμε, σε αυτήν την μορφή (συνεχή ροή συζήτησης) όντως φαίνονται ως το λογικό όριο για να μην κουράσει. Δεν ξέρω βέβαια κατα πόσο αυτό το μέγεθος μπορεί να αυξηθεί, εαν κάνουμε και κάποιου είδους μουσικές διακοπές. Πάντως συμφωνώ πως το 30λεπτο δεν φτάνει, εαν μιλάμε για εβδομαδιαία εκπομπή. Αλλά αυτό θα το δούμε στην πορεία και βάση των αντικειμενικών συνθηκών. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ είμαι υπέρ των ολιγόλεπτων σχολίων που μπαίνουν στην ουσία. Καλά είναι να κάτσει να ακούσει ο ακροατής π.χ 30 λεπτά εκπομπή αλλά να την ακούσει και να πιάσει το μήνυμα. Εάν μπουν τραγουδάκια ή πάει πάνω από μισάωρο σχολιασμός τότε θα κουράσει και δεν κρατήσει την ακροατή.

      Διαγραφή
  16. Σύντροφοι,

    Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια
    Ακούγεται κάτι μεταξύ ραδιοφωνικής εκπομπής και κουβέντας μεταξύ δυο φίλων.

    Αν η διάρκεια παραμείνει 45λεπτη, θα πρότεινα μικρά αποσπάσματα από ηχογραφημένα συμβάντα (π.χ. ομιλίες από συγκεντρώσεις, ομιλίες στην βουλή, κτλ) μικρά αποσπάσματα από ποίηση και μουσική - κάτι σαν παρενθέσεις για λίγο περισσότερο χρώμα.

    Για πρώτη εκπομπή θα δυσκολευόμουν να την φανταστώ καλύτερη.

    Καλή δύναμη και καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωραίο το μουσικό σήμα της εκπομπής.Καλή αρχή στο εγχείρημα σας αυτό και καλή συνέχεια σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπραβο ρε παιδιά .Καθε αρχη και δυσκολη.Εαν γινεται να δουμε και αλλα κοκκινα blogs που μπορουν να συμβαλλουν στην ενισχυση της πληροφοριας.Κοκκινα ομως μαγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ανωνυμος 9 φεβρουαρίου 2013 - 11:59 :Κόκκινα blogs Κατακόκκινα,μην ανυσυχείς τόσο πολύ και μου πάθεις τίποτα "κόκκινε"πιουρίστα μου εσυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φοβερή η εκπομπή παιδιά! Οπωσδήποτε πρέπει να συνεχιστεί!! (Καλά το intro/outro τα σπάει)

    - Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.