28 Φεβρουαρίου 2013

Ν. Καραθανασόπουλος στη ΝΕΤ: Καπιταλιστική ανάπτυξη και λαϊκά συμφέροντα δε συμβιβάζονται (VIDEO)


Ότι «δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος προς όφελος του λαού από τη στιγμή που δεν αμφισβητείται η πορεία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν αμφισβητείται η δράση των μεγάλων επιχειρηματικών μονοπωλιακών ομίλων», τόνισε, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «ΝΕΤ στα ΓΕΓΟΝΟΤΑ» της κρατικής ΕΡΤ, οΝίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

«Αυτοί οι δύο παράγοντες είναι οι βασικοί, οι υπεύθυνοι, για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων».

«Οι μονοπωλιακοί όμιλοι έχουν συγκεκριμένο σκοπό. Να εκμεταλλευτούν τον εργαζόμενο, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και να βγάλουν περισσότερα κέρδη. Από αυτήν την άποψη, λοιπόν, λέμε ότι είτε είναι λιτότητα με καπιταλιστική ανάπτυξη, είτε είναι καπιταλιστική ανάπτυξη με λιτότητα, έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Ότι οι εργαζόμενοι θα είναι εκμεταλλευόμενοι, θα δουλεύουν για να κερδίζει μια χούφτα πλουτοκρατών και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα θα βλέπουν να επιδεινώνεται καθημερινά η θέση τους», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

(Να σημειωθεί ότι στο VIDEO διάρκειας τριών λεπτών καταγράφονται όσα κατάφερε να πει ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην περίπου 40 λεπτών συζήτηση. Γεγονός που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η ΕΡΤ όχι μόνο δεν είναι «ανεξάρτητη» και «αντικειμενική», αλλά πλήρως υποταγμένη και φανατικά στρατευμένη στην κυρίαρχη πολιτική. Ότι αποτελεί μοχλό παρέμβασης του κράτους και των κυβερνήσεων για την ιδεολογική - πολιτική χειραγώγηση του λαού.
Και σε αυτήν τη συζήτηση, που υποτίθεται ότι γινόταν στον απόηχο της χτεσινοβραδινής συζήτησης στη Βουλή για τα αγροτικά, οι δύο δημοσιογράφοι Γ. Κουβαράς και Μ. Μιχελιδάκη, με τις ερωτήσεις τους και τις παρεμβάσεις τους, έστρωσαν το έδαφος στους εκπροσώπους της ΝΔ (Σ. Βούλτεψη), του ΣΥΡΙΖΑ (Π. Σκουρλέτης) και του ΠΑΣΟΚ (Κωνσταντινόπουλος) να έχουν άλλη μία ανούσια και αποπροσανατολιστική «αντιπαράθεση».

Ο λόγος δόθηκε στον Ν. Καραθανασόπουλο μετά από 20 λεπτά και μάλιστα κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν το ΚΚΕ «κόβει εντελώς τους δεσμούς, οποιαδήποτε σκέψη για ενδεχόμενη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ». Για να δεχτεί την πρώτη διακοπή μετά από 20 δευτερόλεπτα «πες μας για το ΣΥΡΙΖΑ» και μετά από άλλα 14 δευτερόλεπτα να αρχίζουν τα «μάλιστα» και τα «ναι», δηλαδή «τελείωνε τώρα». Έτσι κατάφερε να μιλήσει την πρώτη φορά που του δόθηκε ο λόγος για 2 λεπτά και κάτι δευτερόλεπτα. Και κάποια δευτερόλεπτα στο τέλος της εκπομπής...)


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.