28 Φεβρουαρίου 2013

Φοιτητές - Σπουδαστές: Σε εξέλιξη η κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά»


Σε αγωνιστικό κλοιό βρίσκεται αυτήν την ώρα το υπουργείο Παιδείας, από φοιτητές και σπουδαστές που πραγματοποιούν συγκέντρωση, με αποφάσεις από όλη την Ελλάδα. Η συγκέντρωση των φοιτητών και των σπουδαστών είναι ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», που αποτελεί συνέχεια του νόμου πλαισίου και το οποίο είναι ο νέος χάρτης του «πανεπιστημίου ΑΕ» και οδηγεί χιλιάδες φοιτητές να αλλάξουν πόλη ή και αντικείμενο σπουδών.

Δυναμική παρουσία έχει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ενώ αυτή τη στιγμή καταφτάνουν ολοένα και περισσότεροι φοιτητές με πορεία. Από την μικροφωνική ακούγονται συνθήματα κατά του σχεδίου «Αθηνά» και της ιδιωτικοποίησης της παιδείας.

Απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει 36 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι: ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, Νοσηλευτική ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Λάρισας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Χαλκίδας, ΣΔΟ ΤΕΙ Χαλκίδας, ο σύλλογος Οικότροφων Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας: Φυσικό, Γεωλογικό, Βιολογικό, Χημικό, Μαθηματικό, Φαρμακευτική, Φιλοσοφική, Νοσηλευτική, Ιατρική, ΣΕΜΦΕ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Τοπογράφων Μηχανικών, Οικονομικό Νομικής, Πολιτικό Νομικής, Σλαβικών Σπουδών.


Την πρωτοβουλία να καλέσει τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους στη σημερινή κινητοποίηση πήρε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), οι δυνάμεις του οποίου έδωσαν όλες τις προηγούμενες μέρες τη μάχη μέσα στις σχολές για την επιτυχία της σημερινής κινητοποίησης. Στο κάλεσμά του το ΜΑΣ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Σήμερα πρέπει σε κάθε ΑΕΙ και ΤΕΙ να ανάψει η φλόγα του αγώνα. Το σχέδιο "Αθηνά" να βρει αποφασιστικό μπλόκο στην πάλη των χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών, που δεν θα δεχτούν συγχωνεύσεις, παζάρια, υποβάθμιση και κοροϊδία. Η απάντηση να είναι οργανωμένη, μαζική και συντονισμένη. Να μείνει στα χαρτιά το σχέδιο "Αθηνά" που κάνει τα ιδρύματα επιχειρήσεις και εμάς πελάτες – αυριανούς ανέργους και φτηνούς εργάτες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.