18 Φεβρουαρίου 2013

Οι αγρότες στην Βουλή - Συνάντηση με την Αλ. Παπαρήγα - Δηλώσεις εκπροσώπων (Video)


Συνάντηση με εκπροσώπους 35 αγροτικών μπλόκων από όλη την Ελλάδα είχε στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Μετά τη συνάντηση η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε:

«Θεωρούμε προκλητική, απαράδεκτη έως και εμπρηστική τη στάση του πρωθυπουργού να αρνηθεί να συναντήσει τους εκπροσώπους της αγωνιζόμενης αγροτιάς. Το ίδιο ισχύει για το γεγονός ότι οι τρεις υπουργοί, που είναι άμεσα δεμένοι με την αγροτική πολιτική και με τα αιτήματα που προβάλλουν οι αγρότες - που είναι αιτήματα για την επιβίωση - δεν καταδέχτηκαν ούτε καν να απαντήσουν.

Μάλιστα, αντί να απαντήσουν γιατί δεν δέχονται τη συνάντηση και να πουν τα επιχειρήματά τους, το μόνο που βρήκε να πει ο πρωθυπουργός ήταν ότι όποιος κλείνει τους δρόμους είναι περίπου κακοποιός, προδότης και έρχεται σε αντίθεση με την ανάπτυξη.


Οι δρόμοι που γέμισαν από αγρότες και που βεβαίως με διεύρυνση της κοινής τους πάλης και με αιτήματα τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν και μέσα στις συνθήκες τις σημερινές - τουλάχιστον εμάς δεν μας ενδιαφέρει καθόλου τι λέει η τρόικα - δείχνει ένα πράγμα: Δεν πάει άλλο, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Η μικρή, η μεσαία, η φτωχή αγροτιά είναι αυτή που μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, και της φυτικής και της ζωικής και της αλιείας, και μπορεί να εγγυηθεί με τη στάση της, με τις προτάσεις της, με την προοπτική που πρέπει να παλέψει, ότι το πρόβλημα της διατροφής του ελληνικού λαού να μπορεί να λυθεί. Με φθηνά και πολλά προϊόντα, μακριά από εισαγόμενα και μακριά από τον γνωστό ανταγωνισμό, που δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να βγάζει τους αγρότες από τη γη τους και να οδηγεί τον ελληνικό λαό να τρώει, όχι μόνο εισαγόμενα και ακριβά προϊόντα, αλλά και αμφιβόλου ποιότητας και με δυσκολία ελέγχου της ποιότητάς τους.

Καλούμε λοιπόν τουλάχιστον τους τρεις υπουργούς να δεχθούν τους αγρότες, αλλιώς πραγματικά είναι υπεύθυνοι απόλυτα για την αγανάκτηση και τη δικαιολογημένη οργή τους».

Πρόκληση χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας: «Καλούμε και τους αγρότες και τους εργαζόμενους την Τετάρτη να διατρανώσουμε σε κοινό μέτωπο, σε κοινή συμμαχία τον αγώνα μας και για τα αιτήματά μας, αλλά και για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου».

«Να δώσουν σήμερα λύση στα προβλήματά μας» τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο Στέργιος Λίτος, πρόεδρος των «Αδέσμευτων Αγροτών» του Δήμου Βισαλτίας. Είναι αδύνατο, με το σημερινό κόστος παραγωγής, το παραγόμενο αγροτικό προϊόν να απευθυνθεί στο μέσο καταναλωτή, υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαλιώτης, αγρότης από την Αχαΐα.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.