14 Φεβρουαρίου 2013

Θ. Παφίλης: Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει σταματημό (VIDEO)


Την κλιμάκωση του αυταρχισμού, της βίας και της καταστολής, ως κεντρικής επιλογής της κυβέρνησης, επανέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, στη Βουλή, με αφορμή τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για ξυλοδαρμό δύο βουλευτών του κόμματος (Διαμαντόπουλος, Μπάρκας) από αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στο ακαδημαϊκό γραφείο του γγ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου. «Οι καταλήψεις δημόσιων χώρων είναι παράνομη τακτική και ως τέτοιες θα αντιμετωπίζονται» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Μ.Βορίδης, ο οποίος, σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις Μέργου για τον κατώτατο μισθό, ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση τις έχει διαψεύσει και άρα «δεν υπάρχει θέμα».

«Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει σταματημό», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τονίζοντας πως αυτό συμβαίνει γιατί «μια πολιτική βάρβαρη επιβάλλεται μόνο με το νόμο και την τάξη». Κατήγγειλε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και για το συγκεκριμένο περιστατικό και γενικότερα, καθώς μόλις χθες χτυπήθηκαν οι αγρότες της Φθιώτιδας.


Σημείωσε πως η κρατική βία δε θα σταματήσει τους αγώνες των εργαζομένων και πως θα πρέπει να φέρει μεγαλύτερη συσπείρωση, κινητοποίηση, λαϊκή συμμαχία για να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης. Σε αυτή την κατεύθυνση, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 20 Φλεβάρη.

Αναφορικά με τις διαψεύσεις των δηλώσεων Μέργου, σχολίασε πως δεν έχουν καμιά αξία, καθώς στο Μνημόνιο 3 με σαφή τρόπο προβλέπεται η μείωση του κατώτατου μισθού.

Για «κρεσέντο βίας» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας πως η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε μετά τη λήξη της κινητοποίησης στο γραφείο του Γ. Μέργου.

Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται, η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη κατάκτηση, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επαναφέροντας τη γνωστή καραμέλα περί «βίας», απαντώντας έτσι στο Δ. Παπαδημούλη που κατηγόρησε νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, για «αισχυντηλή σιωπή» για το περιστατικό και πως έχουν γίνει συνιστώσες του Σαμαρά.

Την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων καταδίκασε ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ πρόσθεσε πως «αν θέλει νόμο και τάξη να διώξει τους τροϊκανούς από τα υπουργεία».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.