26 Φεβρουαρίου 2013

Αγρότες: Συνεχίζουν τον αγώνα με πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 5 Μάρτη


ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΜΕΡΕΣ

Νέα επίθεση με χημικά δέχθηκαν οι αγρότες της Θεσσαλίας

Συνέχιση του αγώνα με άλλες μορφές δράσης και με πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 5 Μάρτη, αποφάσισαν οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας. Το πρωί της Τετάρτης οι αγρότες, που έδωσαν ηρωική και μεγαλειώδη πάλη για τουλάχιστον 30 μέρες στο μπλόκο του αγώνα, όπως αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία, θα συγκεντρωθούν στο μπλόκο της Νίκαιας και μαζικά, οργανωμένα και συντεταγμένα θα αποχωρήσουν, επιστρέφοντας στα χωριά τους.
Εκεί στις πλατείες των χωριών θα πραγματοποιήσουν συνελεύσεις ενημέρωσης των αγροτών και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία της μεγάλης καθόδου στην Αθήνα, την ερχόμενη Τρίτη.
Ανάλογες αποφάσεις έλαβαν και οι αγωνιζόμενοι αγρότες σε άλλα μπλόκα της χώρας, στο πλαίσιο του πανελλαδικού συντονιστικού των 28 μπλόκων.


Χημικά και κρότου λάμψεις εναντίον των αγροτών στη Νίκαια


Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αδιάλλακτης στάσης της απέναντι στα δίκαια αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών, απάντησε και σήμερα Τρίτη με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στους αγρότες της Νίκαιας, οι οποίοι επιχείρησαν να βγουν στην Εθνική Οδό για να πραγματοποιήσουν τη συνέλευσή τους. Παρά το γεγονός ότι γνώριζαν την απόφαση που έλαβαν οι αγρότες, οι εντολές του Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας, Βασίλη Χαλάτση, ήταν «ρίξτε χημικά και κάντε συλλήψεις», προκειμένου να εφαρμοστεί το «νόμος και τάξη» της συγκυβέρνησης.
Η συνέλευση των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας
Στην άρνηση της συγκυβέρνησης να δεσμευτεί για την ικανοποίηση των 16 άμεσων αιτημάτων που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών στους αρμόδιους υπουργούς αναφέρθηκαν οι Βαγγέλης Μπούτας, Ρίζος Μαρούδας και Κώστας Τζέλας, που συμμετείχαν στη συνάντηση, ενημερώνοντας τους αγρότες. Κάλεσαν σε συνέχιση της πάλης με μαζικές, πολύμορφες κινητοποιήσεις στις οποίες στοχεύουν να συναντηθούν με τους φυσικούς συμμάχους τους, τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την αντιλαϊκή, βάρβαρη πολιτική, στηριζόμενοι πάνω στη μαζική αλληλεγγύη που εκφράστηκε στον αγώνα τους. Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, δυναμώνοντας τους Αγροτικούς Συλλόγους και δημιουργώντας νέους εκεί που δεν υπάρχουν.
Άλλωστε οι αγρότες έχουν συνειδητοποιήσει πως ο αγώνας τους θα είναι σκληρός, επίπονος και μακροχρόνιος, γιατί η ευημερία των αγροτών, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, συνολικά, προϋποθέτει σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου, που υπηρετούν κυβέρνηση και ΕΕ.


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.