19 Φεβρουαρίου 2013

Χωρίς κρατική προπαγάνδα, δεν γίνεται ...


Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η σημερινή απεργία της ΕΣΗΕΑ στην κρατική τηλεόραση. Όχι η απεργία των εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ, αλλά μόνο των εργαζομένων της ΕΡΤ. Μόνο η διοίκηση της ΕΡΤ δηλαδή, άσκησε προσφυγή κατά της απεργίας.

Οι λόγοι εμφανείς, όπως επίσης η γελοιότητα της κατάστασης.
Η ΝΕΤ έπρεπε να καλύψει το προπαγανδιστικό τσίρκο της άφιξης Ολάντ, οι δημοσιογράφοι επρεπε να κάνουν τις στημένες τους ερωτήσεις στην συνέντευξη τύπου και ύστερα να προχωρήσουν στην απαραίτητη πλύση εγκεφάλου των τηλεθεατών, μια μέρα πριν απο την απεργία της 20ης Φλεβάρη.

Εξάλλου όπως είπε και ο ίδιος ο Ολάντ, "Δεν ήρθα να πουλήσω όπλα, αλλά ήρθα να βοηθήσω" ... την κυβέρνηση. Και τον πιστεύω, διότι ο Ολάντ για να πουλήσει μόνο όπλα δεν χρειάζεται να ταξιδέψει ο ίδιος τόσα χιλιόμετρα, να περάσει να δει τον κάθε παπάρα που το παίζει πρωθυπουργός, πρόεδρος της δημοκρατίας ή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ... Μπορεί να στείλει έναν υπουργό, έναν παρατρεχάμενο ή έστω ένα φάξ βρε αδερφέ.


Αλλά η στήριξη της κυβέρνησης και το προπαγανδιστικό όργιο που θα καλύψει την σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων, δεν γίνεται μέσω φαξ. Ούτε μέσω στελεχών, δεύτερης διαλογής. Θέλει real time χειραψίες και φιλοφρονήσεις, μεταξύ πρωθυπουργών και προέδρων.

Όπως επίσης δεν γίνεται όταν είναι απούσα η ΝΕΤ. Βρήκαν και αυτοί οι άτιμοι μέρα να απεργήσουν. Να ναι καλά όμως η δικαιοσύνη που βάζει τα πράγματα στην θέση τους.

Για ένα πράγμα μόνο αναρωτιέμαι, αν και δεν νομίζω πως έχουμε φτάσει ήδη σε τέτοιο αστικό ... συναγερμό ! Η αυριανή απεργία μήπως αποτέλεσε ικανή και απαραίτητη συνθήκη, ώστε να επηρρεάσει ολίγον τον ταξιθέτη της γαλλικής επίσκεψης ? Δεν λέω φυσικά πως η επίσκεψη έχει ως αίτιο την απεργία, αλλά μιας και αυτή είχε προκυρηχθεί για τις 20 Φλεβάρη, μήπως έπαιξαν λίγο με τις ημερομηνίες ώστε να τους κάτσει η 19η ...

1 σχόλιο:

  1. Εγω ενα εχω να πω, ο καιρος αυριο θα ειναι συμμαχος μας καθως και ο απαραιτητος παντα αερας.
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.