13 Φεβρουαρίου 2013

60% των εργαζομένων χωρίς κλαδικές συμβάσεις/ μύθος οι "συντάξεις-μαϊμού"

“Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ζούμε τον Μεσαίωνα στην εργασία και απόλυτος άρχων είναι ο Υπουργός Εργασίας. Μέχρι τα τέλη του 2013, από τα 2 εκατ. απασχολουμένους στον ιδιωτικό τομέα, το 1,2 εκατ. άτομα δεν θα έχει κάλυψη κλαδικών συμβάσεων”, 
εκτιμά ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, Γιώργος Ρωμανιάς.
Όπως δήλωσε στο site toxrima.gr oι κλαδικές συμβάσεις που λήγουν στις 14 Φεβρουαρίου έχουν μία τρίμηνη μετενέργεια για να υπογραφούν, διαφορετικά θα ισχύσουν οι ατομικές συμβάσεις που όμως όπως ο ίδιος επισημαίνει
 “επί της ουσίας ήδη είναι υπαρκτές και σε απόλυτη ισχύ. Εργασιακά έχουμε γυρίσει πίσω στο 1950 όπου πρωταγωνιστούσαν οι ατομικές συμβάσεις. Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Εργασίας έχει αφαιρέσει στους κοινωνικούς εταίρους το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης του κατώτατου μισθού που πλέον ορίζει αποκλειστικά ο ίδιος”.

Εκτίναξη της ανεργίας

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για την ανεργία. Ο Γιώργος Ρωμανιάς τονίζει ότι οι προβλέψεις καταδεικνύουν δραματική αύξηση των ανέργων. Χαρακτηριστικά προειδοποιεί:
 ” Αναμένω ότι το κύμα των ανέργων μέχρι τα τέλη της τρέχουσας περιόδου θα φθάσει στα 2,3 εκατ. ευρώ ξεπερνώντας έτσι ακόμα και το 30%”.
Σε ερώτησή μας για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων ο κ. Ρωμανιάς δεν μασάει τα λόγια του:
“Τα ταμεία θα καταλήξουν -εάν δεν έχουν γίνει ήδη- κουφάρια μετά το κούρεμα των αποθεματικών τους κατά 16 δισ. ευρώ”. Και κάνει ένα βήμα παραπάνω λέγοντας πως “μέχρι τα τέλη του 2015 όλοι μας θα παίρνουμε συντάξεις 360 ευρώ”.

Μύθος οι συντάξεις μαϊμού

Όσο για τις χιλιάδες συντάξεις μαϊμου που κατά καιρούς ακούγονται η άποψη του είναι ότι πρόκειται για ένα ανήθικο κατασκεύασμα από τους ανίκανους πολιτικούς της χώρας μας προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα βασικά προβλήματα της χώρας. Αν και η κυβέρνηση μιλά για χιλιάδες συνάξεις μαϊμού, ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι αυτές οι περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τις 45 και όλες έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Ως εκ τούτου, τονίζει ο Γιώργος Ρωμανιάς,
“να σταματήσει η κυβέρνηση να δημιουργεί αποδιοπομπαίους τράγους για να κρύψει την ανικανότητά της”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.