23 Φεβρουαρίου 2013

Μαγνησία: Διαθεσιμότητες στην ΣΟΒΕΛ (Σιδενόρ), νέες μειώσεις μισθών στην «Ελληνική Χαλυβουργία»


Πολυπληθής αντιπροσωπεία του ταξικού συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» έκανε περιοδεία στο εργοστάσιο της ΣΟΒΕΛ που βρίσκεται στην περιοχή του Αλμυρού και η ιδιοκτησία  της «βγάζει» τους 320 εργαζόμενους της επιχείρησης σε διαθεσιμότητα για όλο το μήνα Μάρτη. Οι συνδικαλιστές συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον και έθεσαν μία σειρά ερωτημάτων «για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την επίθεση της εργοδοσίας» με δεδομένο ότι στην συγκεκριμένη μεταλλουργική μονάδα δεν υπάρχει σωματείο.

Οι εκπρόσωποι του συνδικάτου Μετάλλου διένειμαν στους εργαζόμενους ανακοίνωση όπου αναφέρονται τα εξής :
«Η εταιρεία, με την κίνησή της να προχωρήσει στη διαθεσιμότητά των εργατών στη ΣΟΒΕΛ, ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για πιο μεγάλη επίθεση στους μισθούς και στα δικαιώματά τους. Η ανακοίνωση, που έβγαλε ο Όμιλος Στασινόπουλου, αυτό δείχνει ξεκάθαρα. Είναι πρόκληση  να μιλάει η εταιρεία για "δυσκολίες" αυτήν την περίοδο, την ώρα που για χρόνια, από τη δουλειά των εργατών, έβγαζε εκατομμύρια, τα έβαζε στην άκρη, κολυμπούσαν οι ιδιοκτήτες στα κέρδη. Στόχος της εταιρείας είναι να οδηγήσει τους εργάτες με συνεχόμενα μέτρα στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στους μισθούς των 500€ χωρίς κανένα δικαίωμα. Εξάλλου τα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών έχουν λυθεί από τα μέτρα και την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της. Η ίδια η διαθεσιμότητα σαν μέτρο δείχνει ότι οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι για να εξυπηρετούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, είναι απέναντι στα δικαιώματα των εργατών. Η εταιρεία δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω από τα κέρδη της αν δεν βρει απέναντί της τους εργάτες μια γροθιά, αν δεν πάρει απάντηση με την αντίστασή τους. Είναι στο χέρι των εργατών να αποκρούσουν το φόβο και τους εκβιασμούς. 


ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ! ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

Έχουν αποκαλυφθεί εδώ και καιρό τα ψέματα που λένε οι βιομήχανοι και οι αυλικοί τους για να κρατάνε τους εργάτες υποταγμένους, για να τους κάνουνε να αποδέχονται τις όποιες απαιτήσεις. Κύρια απειλή των βιομηχάνων είναι ότι θα κλείσουν τα εργοστάσια αν δε μετατραπούν οι εργάτες σε σύγχρονους είλωτες. Τα τελευταία χρόνια αποδείχτηκε ότι εκεί που έκλεισαν τα εργοστάσια, οι εργάτες είχαν αποδεχτεί τις μειώσεις μισθών, την εκ περιτροπής εργασία, τις καταργήσεις των επιδομάτων, τα μειωμένα ωράρια και άλλα μέτρα κι όμως στο τέλος οι επιχειρηματίες άφησαν κουφάρια αλλά και οι εργάτες τα είχαν δώσει όλα, είχαν χάσει τα πάντα από την αρχή. Πρωτοστάτες σε αυτή την τακτική είναι οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές. Τη λογική τους πρέπει εξαρχής να αποκρούσουν οι εργάτες της ΣΟΒΕΛ.  Καλούμε τους εργάτες της ΣΟΒΕΛ να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της αντίστασης στην επίθεση της εταιρείας στα δικά τους χέρια. Δεν είναι μόνοι τους! Είναι μέρος της εργατικής τάξης και των μεταλλεργατών της περιοχής μας που έχουν για όπλο το Συνδικάτο μας! Είναι στο χέρι τους στο δίλημμα: Υποταγή και εξαθλίωση ή αγώνας και επιβίωση να απαντήσουν περήφανα, με ψηλά το κεφάλι!».
Επίσης οι εκπρόσωποι του συνδικάτου Μετάλλου επισκέφθηκαν τα δύο εργοστάσια Χαλυβουργίας του Μάνεση, το πρώτο λίγο έξω από την πόλη του Βόλου και το δεύτερο στην περιοχή του Βελεστίνου και συζήτησαν με τους εργαζόμενους μετά το τέλος της βάρδιάς τους. Να σημειωθεί ότι ο «λαγός» των βιομηχάνων Μάνεσης την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκε κρυφά με τον διευθυντή του εργοστασίου και με το σωματείο στο Βόλο και ζήτησε νέες μειώσεις κατά 15% από τις αρχές Μάρτη, ενώ είχε, ήδη προηγηθεί μείωση 18%.

Πηγή : 902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.