11 Φεβρουαρίου 2013

Προετοιμασία για την απεργία της 20ης Φεβρουαρίου - Πανθριασιακό συλλαλητήριο στις 14/2


Την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 20 Φλεβάρη, που αποτελεί μια δύσκολη ταξική μάχη, προετοιμάζουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια. 

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων της απεργίας βρίσκονται: Η υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά και κλαδικών Συμβάσεων, που μάλιστα θα γίνονται υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες. Να μην περάσουν νέα και να καταργηθούν παλαιότερα χαράτσια, που λεηλατούν τα εργατικά και λαϊκά εισοδήματα. Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Καταδίκη της καταστολής και του αυταρχισμού αστικού κράτους και εργοδοσίας.

Ταυτόχρονα, η απεργία αυτή, η πρώτη για το 2013, είναι απεργία ανάχωμα στη νέα επίθεση που θα εκδηλωθεί το επόμενο διάστημα. Είναι βέβαιο ότι με τη λήξη των κλαδικών το κεφάλαιο θα προβάλει και νέες αξιώσεις και κυρίως θα επιχειρήσει να επιβάλει ακόμα πιο πλατιά τις ατομικές συμβάσεις εργασίας. 

Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις και περιοδείες μπροστά στις 20/2 έχουν προγραμματίσει:

Σήμερα η Ένωση Λογιστών Αθήνας, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της διοργανώνει σύσκεψη.
Εργαζόμενοι από το χώρο της Ιδιωτικής Υγείας, αύριο, Τρίτη, στις κλινικές «Euromedica» και «Νέον Αθήναιον» και την Τετάρτη 13/2 στην ψυχιατρική κλινική «Κασταλία».


Αύριο, 12 Φλεβάρη, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας διοργανώνει σύσκεψη στις 6 μ.μ. και το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», στις 6:30 μμ, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Τετάρτη 13 Φλεβάρη. Σύσκεψη από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», στις 6 μ.μ., στο κτίριο του ΕΚΑ (Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη) και από το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής στις 5 μ.μ. στο Εργατικό Στέκι στο Κορωπί (Βασ. Κωνσταντίνου 300).

Πέμπτη 14 Φλεβάρη. Σύσκεψη από το Σωματείο Εργαζομένων SOFTEX.
Κυριακή 17 Φλεβάρη. Σύσκεψη από την Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, στις 11 π.μ., στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος). 

Στο Εμπόριο:

Τη συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισαν με Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Δούκας» και στα «Praktiker».

Συσκέψεις: Σήμερα, στο παράρτημα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Περιστερίου και την Κυριακή, 17/2, στα σούπερ μάρκετ  «Extra» και στον όμιλο «Inditex».

Περιοδείες θα πραγματοποιηθούν στα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (13/2) – ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (14/2) – ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (15/2) – ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ (16/2) και στα καταστήματα «Νότος Galleries» (13/2) , «Fokas» (13/2), «Neoset» (12/2 – 13/2), IKEA (15/2 – 16/2), «Attica» (12/2 – 13/2), στα «Golden Hall» και στο «Mall» στο Μαρούσι την Παρασκευή 15/2. 

Σταθμοί πριν την απεργία στις 20/2

Με στόχο η πάλη ενάντια στα επιμέρους προβλήματα χώρων και κλάδων να υποτάσσεται στην ενίσχυση του πανεργατικού ξεσηκωμού, μια σειρά κινητοποιήσεις εντάσσονται και στην προετοιμασία για την πανεργατική απεργία. Σ' αυτές ξεχωρίζουν:
  • Το πανθριασιακό συλλαλητήριο στις 14 Φλεβάρη, με στόχο να οργανωθεί ο συντονισμός των εργατών σε μια τεράστια βιομηχανική περιοχή. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα, τη μέρα εκείνη, στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας. Στο επίκεντρο να συνδεθεί ο αγώνας των εργατών στα ναυπηγεία με τα αντίστοιχα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες εργάτες των μεγάλων εργοστασίων στην περιοχή. Οι ταξικές δυνάμεις από σωματεία της περιοχής μαζί με κλαδικά συνδικάτα, τις μέρες που απομένουν, οργώνουν τα εργοστάσια του Θριασίου, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα καταστήματα, τις γειτονιές, αλλά και τα σχολεία, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο αλλά και στην απεργία.
  • Η κινητοποίηση των συνταξιούχων, στις 14 Φλεβάρη. Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις διοργανώνουν συγκέντρωση την Πέμπτη 14 Φλεβάρη, στις 10.00 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Στόχος τους είναι η συνάντηση με τον Γιάννη Βρούτση για να του εκθέσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το πετσόκομμα κύριων και επικουρικών συντάξεων, φάρμακα, ΕΟΠΥΥ κ.ά.
  • Οι πορείες και συγκεντρώσεις που ετοιμάζουν σε γειτονιές οι Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής, στις 16 Φλεβάρη.
  • Η μέρα πολύμορφης δράσης σωματείων σε Επισιτισμό-Τουρισμό ενάντια στην κατάργηση του επιδόματος ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους, στις 18 Φλεβάρη.
Με πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις οργανώνουν την πανελλαδική απεργία οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, αλλά και οι Λαϊκές Επιτροπές. Στόχος να ξεδιπλώνεται αγωνιστική δραστηριότητα σε κλάδους και γειτονιές, να κινητοποιούνται νέες δυνάμεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Η Γραμματεία Αγρινίου του ΠΑΜΕ αύριο, Τρίτη, στις 11 π.μ. στην Εφορία θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση ενάντια στην αντιλαϊκή φορολογία και τα χαράτσια.

Η Λαϊκή Επιτροπή Καβάλας, αύριο, διοργανώνει συλλαλητήριο ενάντια στη φοροεπιδρομή και τα χαράτσια, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ, στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία.

Η Γραμματεία Ν. Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε σύσκεψη τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, την Τετάρτη 13 Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης. Θέμα της σύσκεψης η «Οργάνωση του αγώνα των αυτοαπασχολουμένων ΕΒΕ ενόψει της απεργίας της 20ής Φλεβάρη».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.