27 Φεβρουαρίου 2013

Δευτερολογία της Αλ. Παπαρήγα στη Βουλή (VIDEO)


Την επέκταση της αντιπαράθεσης κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ στο στάδιο των δευτερολογιών για θέματα πέραν των αγροτικών, σχολίασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας πως θυμίζει αλήστου μνήμης αντιπαραθέσεις του παρελθόντος Μητσοτάκη - Παπανδρέου. Μάλιστα σημείωσε σκωπτικά, πως ο Αντώνης Σαμαράς αδίκησε τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον πως διώχνει επενδύσεις, καθώς μίλησε σήμερα για κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους επιχειρηματίες.



Τόνισε επίσης, πως μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, είτε με κυβέρνηση Σαμαρά είτε με κυβέρνηση Τσίπρα, τα περιθώρια ευελιξίας είναι πάρα πολύ στενά και γι’ αυτό το ΚΚΕ δεν παίρνει μέρος σε κυβέρνηση διαχείρισης αυτής της πολιτικής.
Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πως το ΚΚΕ δεν υποστηρίζει πως στην Ελλάδα παύει η αγροτική παραγωγή καθώς σύμφωνα με μελέτες η συνολική παραγωγή θα μπορούσε να καλύψει ακόμα και το 97% της αυτάρκειας και οι εισαγωγές να είναι ελάχιστες. Άρα, τόνισε, το θέμα δεν είναι πολλά ή λίγα προϊόντα αλλά το κόστος παραγωγής και η συγκέντρωση της αγροτικής γης που τώρα προχωρά με μεγάλη ταχύτητα.
Αναφορικά με τη συζήτηση περί ανακήρυξης της ΑΟΖ, η ΓΓ του ΚΚΕ εκτίμησε πως η σημερινή ή η αυριανή κυβέρνηση, θα συρθεί σε μια συζήτηση για αποδοχή συνδιαχείρισης στο Αιγαίο με συμφωνία επιχειρήσεων και όχι διακρατική και χωρίς χάρτες με τον εκβιασμό πως σε αντίθετη περίπτωση χάνει διαδρόμους και οικόπεδα.
Απευθυνόμενη σε όσους σηκώνουν τους τόνους για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, τόνισε πως δε μπορείς να είσαι και μέσα στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και να βάζεις τους δικούς σου κανόνες. Τέτοια θέματα, δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης ούτε είναι θέμα ικανοτήτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.