20 Φεβρουαρίου 2013

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε πόλεις όλης της Ελλάδας (ΦΩΤΟ - VIDEO) - Α' μέρος

Απο τον 902.gr

Χιλιάδες εργαζόμενοι απήργησαν σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα δίνοντας τη μάχη για την ΕΓΣΣΕ και παράλληλα διατρανώνοντας την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκη πολιτική. Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε περισσότερες από 70 πόλεις ήταν μαζικές και μαχητικές.

Σε πολλές περιοχές η μάχη δόθηκε από νωρίς το πρωί σε εργασιακούς χώρους, σε λιμάνια. Χιλιάδες αγρότες συμμετείχαν σε απεργιακές συγκεντρώσεις, ενώ αντίστοιχα σε μια σειρά περιπτώσεις οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στα μπλόκα και των αγώνα των αγροτών.

Ακολουθούν σύντομες ανταποκρίσεις από σειρά συγκεντρώσεων των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μαζική και μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη


Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Κώστας Ηλίου, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημείωνε: «Οι εργαζόμενοι, οι νέοι δεν μπορούν να δεχτούν να ζήσουν μόνιμα στην ανεργία, με μισθούς πείνας, σε συνθήκες κάτεργου. Άνεργοι και εργαζόμενοι να βρεθούν μαζί στη πάλη για την προστασία των ανέργων, για σταθερή εργασία για όλους με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για την απόκρουση της νέας σφαγής των μισθών, για να μην καταργηθούν η ΕΓΣΣΕ και οι κλαδικές συμβάσεις».



Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που που όλο το προηγούμενο διάστημα παλεύουν ενάντια στο σχέδιο "Αθηνά", συσπειρωμένοι στις Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ έδωσαν μαζικά το "παρών" στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

ΠΑΤΡΑ
Μεγάλη ήταν η απεργιακή συγκέντρωση στην Πάτρα, με την συμμετοχή εργατών από διάφορους χώρους δουλειάς και την βιομηχανία.
Το "παρών" έδωσαν εργαζόμενοι από την Coca Cola, την Delica, την Frigoglass, το εμπόριο, το δημόσιο, Αγρότες από τα μπλόκα με τα αγροτικά τους οχήματα, ο σύλλογος παραγωγών λαϊκών αγορών, επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους αναδεικνύοντας ότι ο αντίπαλος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων είναι κοινός, τα μονοπώλια και ο καπιταλισμός. Από νωρίς το πρωί δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης της απεργίας σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στην ΔΕΗ όπου η Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών προχώρησε σε αποκλεισμό, στον κλάδο των κατασκευών, στην χωματερή της Ξερόλλακας όπου η Δημοτική Αρχή (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ) μαζί με τις πλειοψηφίες των εργοδοτικών σωματείων είχαν στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό στηρίζοντας την κυβέρνηση στην κατεύθυνση  της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας. Τα θετικά μηνύματα που ήρθαν από την απεργία αυτή, δίνουν ώθηση στα συνδικάτα που παλεύουν σε ταξική κατεύθυνση, συνολικά στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά την οργάνωση της πάλης για τις συλλογικές συμβάσεις και  για όλα τα ζητήματα που αφορούν την εργατική τάξη. 


ΛΑΡΙΣΑ
Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων στη Λάρισα. Εργάτες, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες κυριολεκτικά γέμισαν την κεντρική πλατεία της πόλης. Στη συνέχεια ο κόσμος που συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση κατευθύνθηκε στο μπλόκο της Νίκαιας.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Οι εργαζόμενοι στο Ηράκλειο της Κρήτης έδωσαν τη μάχη ενάντια στην εργοδοσία σε μια σειρά επιχειρήσεις. Το εργοστάσιο της Κόκα Κόλα παρέμεινε κλειστό, στα Carrefour η συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε το 80%. Μάλιστα, εκτός από την συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στις Μοίρες Ηρακλείου.

Αγρότες της ΠΑΣΥ κατευθύνθηκαν με τα τρακτέρ τους προς την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.


ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Σωματεία των οικοδόμων, των ιδιωτικών υπαλλήλων των εργαζόμενων στα 5μηνα, των κομμωτών, μέλη του συλλόγου γυναικών, αλλά και σπουδαστές του ΤΕΙ Δασοπονίας που το συγχωνεύουν, οι μικρομεσαίοι που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, οι σπουδαστές του ΜΑΣ, έδωσαν μαζικό "παρών" στην συγκέντρωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Καρδίτσα. 

Στην ομιλια του ο Β. Κρανιάς από την γραμματεία το ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας αναφέρθηκε στα ζητήματα των συλλογικών συμβάσεων και κάλεσε τους εργαζόμενους της Καρδίτσας σε έναν αγώνα αντίστασης και ανατροπής αυτής της βαρβαρότητας.
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Στα Γιάννενα απέργησαν εκατοντάδες εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, από την βιομηχανική ζώνη. Συναντήθηκαν με αγρότες που κατέβηκαν με τρακτέρ στο δημαρχείο της πόλης, διαδήλωσαν μαζί με συνταξιούχους, μικρεμπόρους, φοιτητές. Η πορεία κατέληξε στην Εφορία με συνθήματα ενάντια στην φοροληστεία του λαού. Νωρίτερα το πρωί οι απεργιακές φρουρές βρέθηκαν στη φαρμακοβιομηχανία HELP, καθώς και στην γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ υπερασπίζοντας την απεργία απέναντι στην ανοιχτή υπονόμευση από την διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου, τους συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που μετέτρεψαν την απεργία σε 3ώρη στάση εργασίας.
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Οι αγρότες περνώντας με τα τρακτέρ τους μέσα από το κέντρο της πόλης της Ζακύνθου κατευθύνθηκαν στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου.
ΠΥΡΓΟΣ
Μαζική η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και στον Πύργο.
ΛΑΜΙΑ 
 
ΧΙΟΣ

ΑΓΡΙΝΙΟ
Μαζί με τους εργάτες διαδήλωσαν οι αγρότες σε Αγρίνιο και Πρέβεζα που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Μετά την ολοκλήρωση των απεργιακών συγκεντρώσεων πραγματοποιήθηκαν συμβολικοί αποκλεισμοί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου -Ιωαννίνων και της παλαιάς Εθνικής Οδού Καναλακίου- Ηγουμενίτσας όπου έχουν στηθεί τα αγροτικά μπλόκα.
Στο Αγρίνιο μαζί με το ΠΑΜΕ διαδήλωσαν με δικό τους μπλόκ οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια του οδικού άξονα Αμβρακικός-Άκτιο που είναι απλήρωτοι 10 μήνες.


ΚΕΡΚΥΡΑ
Μαζική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα, με έντονη την παρουσία ξενοδοχουπαλλήλων αλλά και αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.