9 Μαΐου 2013

ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών: Δελτίο Τύπου ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. της ΔΟΕ


Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών κατέθεσε στις 2/5/2013 στο Δ.Σ. της ΔΟΕ την παρακάτω πρόταση:

«ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

Συνάδελφοι μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ, ως ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών θεωρούμε ότι η νέα επίθεση με το πολυνομοσχέδιο (νόμος πια), που σαρώνει μισθούς και δικαιώματα, καταδικάζει χιλιάδες Δ.Υ. και αναπληρωτές στην ανεργία, ενώ παράλληλα εντείνονται οι φόροι και τα χαράτσια, καθώς και η προωθούμενη αξιολόγηση, πειθαρχικό, οι μεταθέσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και η αύξηση του ωραρίου (αρχής γενομένης από τους εκπ/κούς της Δ.Ε.)..., πρέπει να απαντηθεί από τους εκπαιδευτικούς, τους Δ.Υ. αλλά και όλους τους εργαζόμενους. Ασφαλώς η ανεργία των αναπληρωτών έχει να κάνει και με τις προωθούμενες σαρωτικές συμπτύξεις καθώς και με το ν. 4115/13 για την Ε.Α....

Η πρωτομαγιάτικη απεργία και οι συγκεντρώσεις στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας ήταν το πρώτο βήμα αλλά η κλιμάκωση είναι αναγκαία.

Γι' αυτό, ως ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, ζητάω να συγκληθεί το Δ.Σ. της ΔΟΕ έκτακτα την επόμενη εβδομάδα, Πέμπτη 9/5 που θα συνεδριάσει και η ΟΛΜΕ, για να δούμε κοινό βηματισμό από δω και πέρα.


Είστε σίγουρα ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Η επόμενη συνεδρίασή του για να πάρει τελικές αποφάσεις για τη μορφή της κινητοποίησης που θα εισηγηθεί στις ΓΣ θα είναι μάλλον την επόμενη Πέμπτη 9/5/13. Νομίζω ότι κι εμείς πρέπει να πάμε την ίδια μέρα, αν καταστεί δυνατό, να προχωρήσουμε σε κοινές κινητοποιήσεις. 

Η πρόταση του ΠΑΜΕ, που κατεβάσαμε και στην ΟΛΜΕ και την κατεβάζουμε και στη ΔΟΕ, είναι 48ωρη απεργία 14 και 15 Μάη, Γ.Σ. στις 15 με πρόταση για κλιμάκωση, με βάση συμμετοχή και εξελίξεις, ολομέλεια προέδρων 18/5 για τη συνέχεια. 

Δυστυχώς, αν και:
  • Ορίστηκε και πραγματοποιείται σήμερα, 9/5/2013, συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με θέμα το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας.
  • Το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ θα συζητήσει το ζήτημα των εξελίξεων στην εκπαίδευση.
  • Πραγματοποιήθηκε χτες 8/5/2013 συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, όπου επιβεβαιώθηκε η συνέχιση και ένταση της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής με κύριο άξονα την προώθηση του νέου σχολείου της αγοράς, το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών.

Παρά τις εξελίξεις αυτές, καμία από τις άλλες παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) δεν απάντησε στο αίτημα του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στάση των δυνάμεων αυτών, για τη συνέπειά τους. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που, μαζί με τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (του ΣΥΡΙΖΑ), προτείνουν στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απεργία διάρκειας μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, την ίδια στιγμή που στο Δ.Σ. της ΔΟΕ δεν ανταποκρίνονται ούτε στο αίτημα του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών για συνεδρίαση, πόσο μάλλον για οποιοδήποτε αγωνιστική συμπόρευση! Τόσο συντονισμό, ενότητα και συμμαχίες θέλουν να εξασφαλίσουν οι δυνάμεις αυτές για την επιτυχία της απεργίας διάρκειας που προτείνουν στην ΟΛΜΕ!

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονιούς και όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, που την περίοδο αυτή πλήττονται βάναυσα από την πολιτική της Ε.Ε., κεφαλαίου και συγκυβέρνησης, να συμπορευτούν με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία, ώστε να έχουμε και την παιδεία και τον εκπαιδευτικό που θα υπηρετήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

16 σχόλια:

  1. Μα το ΚΚΕ ειναι ξεκαθαρο και λεει οτι δε θελει να γινει απεργια μεσα στις εξετασεις(Σοφιανος ΜΕΓΚΑ) η απεργια που ζηταει 14-15 Μαη ειναι διημερη και μετα τι?Το Καλοκαιρι παλι η απο Σεπτεμβριο!
    ΣΕΝΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά εσείς που θα κάνετε απεργία διαρκείαςμε την τρομερή οργάνωσξ που έχετε να σας δούμε λίγο στην πράξη πώς θα ξεφουσκώσετε από μέσα... Τρομερή οξυδέρκεια...
    Civ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΠΑΜΕ μαλλον λεει, εμμεσως πλην σαφως, οτι αν θελετε απεργια διαρκειας μεσα στις πανελλαδικες, να ειστε και στους δρομους... Το λεει η ανακοινωση ξεκαθαρα.

    Κοστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε Κοστα,που να τρέχουν τώρα !!!! οι μισοί άρρωστοι θα δηλώνουν ΑΝ και το ξαναλέω ΑΝ ψηφίσουν τελικά απεργία..πάλι οι σύντροφοι θα τρέχουν σαν παλαβοί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό τον αγώνα πρέπει να τον δόσουμε με όλες μας τις δυνάμεις! Διάθεση υπάρχει, αγανάκτηση υπάρχει, τι άλλο θέλετε; Την "πλειοψηφία της κάλπης"; Σχόλια blogsevikos - Σοφιανού είναι κατάπτηστα - τα ακούμε και απ' τα παπαγαλάκια. Τα υπόλοιπα στις γενικές συνελεύσεις και στους δρόμους... εκεί που δίνονται οι μάχες και αλλάζουν οι συνειδήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. επαρχιώτη,άντε παλικάρι μου που είναι και κατάπτηστα!!!σαν να μου φαίνεται ότι δεν έχεις μυρουδιά από απεργίες...τώρα θα μάθουμε το ρόλο τύπων σαν της ΔΑΚΕ και των πασοκων (νέων και μη)...τουφεκιές στον αέρα και χαριτωμενιές...όταν με το καλό πάς (αν ξυπνήσεις) σε καμιά περιφρούριση κατά της 3 το πρωί,τότε ίσως νιώσεις τί θα πεί απεργία...ζαβλαμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δηλαδη ειναι θεση του ΚΚΕ αυτα που λεει ο Σοφιανος!οκ!δε νομιζω οτι χρειαζεται τιποτα αλλο απλα τωρα τραγουδατε για ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ και ακουστε τα μπραβο των ΝΔΚΡΑΤΩΝ στα βιντεο και τα καθαρες κουβεντες του Καμπουρακη Οικονομεα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αν δεν καταλαβαίνεις (ή μάλλον κάνεις πως δεεν καταλαβαίνεις) τί είπε ο Σοφιανός το πρόβλημα δεν είναι κανενός ΚΚΕ αλλά δικό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. προς διαφορους δηθεν που δεν καταλαβαινουν.
    λοιπον ΒΛΑΚΕΣ, αφου δεν καταλαβαινετε το αυτονοητο ειστε ΒΛΑΚΕΣ ας δουμε τι λεει το ΚΚΕ.
    το ΚΚΕ λοιπον λεει γιατι τοσο καιρο το ξυνατε ολοι μαζι και δεν κανατε τιποτα οταν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ελεγαν να συντονιστουμε με δασκαλους μαθητες φοιτητες και εργατικο κινημα.
    το ΚΚΕ λεει οτι τωρα που το θυμηθηκατε και χωρις ουτε την προσπαθεια να συντονιστεις και να ενημερωσεις τον λαο εισαι καταδικασμενος γιατι ολοι νομιζουν οτι ολο το νταβαντουρι γινεται για τις 2 ωρες. αλλωστε ολοι οι υπολοιποι για αυτο μιλανε μονο.
    επισης το ΚΚΕ λεει οτι δεν γινετε να το παιζετε επαναστατες και στις απεργιες να παιρνετε αδειες ασθενειες ή και να σαμποταρετε την απεργια οπως στην προηγουμενη διαρκειας και να βγαζουν τα καστανα απο την φωτια οι κομμουνιστες.
    το παθημα του μετρό δεν σας εγινε μαθημα ε λαμογια; μονος του καθε κλαδος και στο +5 δεν πετυχαινει τπτ.
    αντε τωρα στου ψυρη και στο θησειο και στην καριτση να το παιξετε επαναστατες για τις 3 μερες που θα απεργησετε.
    ολο το προηγουμενο διαστημα δεν αδειαζατε να κανετε απεργια;;;;;;;
    ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ετσι μοντεστο πες τι λεει το ΚΚΕ γιατι ο Σοφιανος ειπε αλλα!
    ΕΚΤΕΘΕΙΚΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. έτσι ανώνυμε (τί ανώνυμε δλδ που καρφώθηκες) βγάλε τα χέρια από την κουβέρτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ανωνυμε των 7:33... στην χαρτοπετσετα γιατι λερωνει παλληκαρι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. το ΕΚΤΕΘΕΙΚΑΜΕ ειναι το ψευδωνυμο αλλα που να το καταλαβετε μπουφοι!
    ΕΚΤΕΘΕΙΚΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο σε πειραξε; αλλωστε νομιζα οτι μιλας κοιτωντας στον καθρεφτη. αντε βλακακο ξερεις να ασχολησαι με τις μλκς αλλα να απαντησεις γιατι ολοι σας "κοιμοσασταν" τοσο καιρο και ξυπνησατε τωρα δεν μπορεις, μοκο, τουμπεκι.
      ελα θα προλαβεις να ετοιμασεις το χαρτι της αασθενειας για την απεργια μεχρι να ξεκινησει η απεργια.
      μικρε απεργοσπαστη παρεα με τον σκουρλετη θα εισαι;;;

      Διαγραφή
  14. α,καινούργιο είναι αυτό θβ???τα χέρια έξω από την κουβέρτα μπάφε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.