25 Μαΐου 2013

Ελαφρά Φορτηγά ΔΧ: Γενική Συνέλευση 9 Ιούνη 2013


Το Σωματείο των αυτοαπασχολούμενων ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών ΔΧ (Σ.Ε.Ι.Τ.Φ.Α) μπροστά στη νέα επίθεση που δέχεται ο κλάδος των Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, πραγματοποιεί την Γενική του Συνέλευση με βασικό θέμα το Ασφαλιστικό.
Με πάνω από το 60% των μελών του να χρωστάει στο ταμείο και την εφορία, με μείωση έως και 70% της δουλειάς και με αύξηση του κόστους συντήρησης οι επαγγελματίες φορτηγατζήδες βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν την άθλια πολιτική των κυβερνήσεων της ΕΕ και των μονοπωλίων.
Για να αντιμετωπίσουν αυτή την πολιτική καλούν τα μέλη τους και τούς συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους στα φορτηγά, που δεν έχουν γίνει ακόμα μέλη του σωματείου, να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση για να συντονίσουν το βηματισμό τους με τη Λαϊκή Συμμαχία και την προοπτική ανατροπής αυτής της πολιτικής που εξαθλιώνει το λαό.
Διαβάστε την ανακοίνωση κάλεσμα που έχουν βγάλει:

“Συνάδελφοι,

Όλοι σήμερα αντιμετωπίζουμε την κατάσταση, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό πρόβλημα. Η μέχρι τώρα αντιμετώπιση των προβλημάτων με την αποχή της πλειοψηφίας από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις, όχι μόνο δεν έφερε αποτελέσματα, αντιθέτως έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Αποδείχθηκε ότι ο μοναχικός δρόμος δεν είναι λύση. Δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα, αφού δίνει το δικαίωμα στις κυβερνήσεις να παίρνουν όποια απόφαση θέλουν, “παίζοντας μπάλα στο γήπεδό μας”, χωρίς αντίπαλο.

Ο μοναχικός δρόμος οδήγησε πολλούς συναδέλφους στο περιθώριο και την κατάθλιψη, στη μιζέρια και το φόβο για το αύριο. Η πλειοψηφία των συναδέλφων χρωστάει στο ταμείο, στην εφορία. Δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει αύριο και αντιμετωπίζουν πρόβλημα καθημερινής διατροφής της οικογένειας τους.
Δυστυχώς αυτοί οι συνάδελφοι δεν βγαίνουν να πουν το πρόβλημα τους, είτε από ντροπή, είτε γιατί πιστεύουν ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτό το “στρίμωγμα” και θα ξαναγυρίσουν σε αυτό που ζούσαν πριν από την κρίση, δυσκολεύοντας έτσι και το δικό μας έργο της αλλήλεγγύης, της ταξικής αλληλεγγύης και όχι της ελεημοσύνης των ΜΚΟ και των Δήμων.

Γνωρίζουμε την απογοήτευση που νιώθουν αρκετοί συνάδελφοι από το συνδικαλιστικό κίνημα. Γνωρίζουμε κι εμείς την αλήθεια για την κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι, όπως ακριβώς δεν είναι ίδιοι όλοι οι άνθρωποι, δεν έχουν όλοι την ίδια οικονομική κατάσταση και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα από άλλη οικονομική βάση.

Η ύπαρξη συνδικαλιστών που έχουν σαν στόχο το δικό τους, προσωπικό και πολιτικό όφελος είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Αυτό είναι διαπιστωμένο από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Ο καθένας απ’ αυτούς, κοιτάει το δικό του “μαγαζάκι” και υπεραπίζεται την δική του πολιτική προτίμηση, αδιαφορώντας αν αυτό έχει επιπτώσεις στο σύνολο.

Ξέρουμε καλά ότι η προπαγάνδα της αναποτελεσματικότητας των αγώνων έχει μπει για τα καλά στο μυαλό πολλών εργαζομένων και αυτός ήταν ένας ακόμη στόχος τους. Η τακτική που ακολούθησαν οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές, όλο αυτό το διάστημα, δυσκόλεψε ακόμα πιο πολύ τη δική μας κατάσταση και έφερε την ηττοπάθεια και την εγκατάλειψη.

Επιμένουμε: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ

Το Σωματείο μας σε μια προσπάθεια να ανασυντάξει, το μόνο εργαλείο που έχουν οι άνθρωποι του μεροκάματου, το συνδικαλιστικό κίνημα στον κλάδο των μεταφορών, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους των άλλων κλάδων και την εργατική τάξη, σε καλεί στην ετήσια Γενική Συνέλευση που θα γίνει στα γραφεία του Σωματείου την Κυριακή 9 Ιούνη στις 10:οο το πρωΐ.“

Κλείνουν την ανακοίνωση τους με τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης συμπληρώνοντας:

“Τα Θέματα από πλευράς διοίκησης είναι:
1. Ετήσιος απολογισμός δράσης και Οικονομικός απολογισμός
2. Ασφαλιστικό.
3. Αντικατάσταση των αδειών μέχρι 27 Ιούλη 2013.
4. Αλληλεγγύη
Θέλουμε να τονίσουμε την ανάγκη μαζικής συμμετοχής, για να αντιμετωπίσουμε από καλύτερη θέση τα προβλήματα που έχουμε, βάζοντας σαν κεντρικό σύνθημα:

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Χρειαζόμαστε μαζικότητα και συσπείρωση όλων των συναδέλφων για να σταματήσουμε την “πτώχευση” του κλάδου, για να απομονώσουμε του επιβλαβείς συμβιβασμένους συνδικαλιστές και να κάνουμε το Σωματείο μας, το Σωματείο των αυτοαπασχολουμένων, ισχυρό και ικανό να αντιπαλέψει τα σχέδια των κυβερνήσεων των μονοπωλίων και του κεφαλαίου.“
Θέλει βοήθεια η προσπάθεια τους για ανασύνταξη του ταξικού κινήματος και η προπαγάνδηση της ύπαρξης του Σωματείου των αυτοαπασχολουμένων μικρο-ιδιοκτητών ΦΔΧ, που έχει έδρα στον Κολωνό, Ιωαννίνων 6.
Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη τα απογεύματα από τις 6:οο είναι ανοικτά. τηλ. 210 – 5138514 και τηλ-φαξ 210 – 5130414.
Η ανακοίνωση του Σωματείου

ΥΓ: Kαι επειδή οι μέρες περνάνε μπορεί να ξεχαστήκατε, για ρίξτε μια ματιά κι ΕΔΩ (κλεμμένη είναι η ιδέα, ας μου κάνουν μήνυση, δεν υπάρχει μία για δικαστικά έξοδα ΑΝΕΡΓΟΙ και ΑΦΡΑΓΚΟΙ είναι)
Πηγή: geranista

7 σχόλια:

  1. Θυμάται κανείς τί έλεγε η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων προ 2ετίας με την απελευθέρωση των αδειών; Θυμάται τί έλεγε η πλειοψηφία τους για τις κινητοποιήσεις των άλλων εργαζομένων; Θυμάται κανείς τί ψήφιζαν αυτοί οι μικροαστοί, φιλήσυχοι και νομοταγείς "πολίτες" που είχαν υποδεχτεί τον Κοκο στο Σύνταγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ξενέρωμα να απαντάς σε κάποιον και να γράφεις "ανώνυμε 1:35πμ" χωρίς να ξέρεις ένα όνομα, αλλά επειδή τα πράγματα είναι περίπου έτσι που τα γράφεις θα σου απαντήσω μιας και είμαι αυτός που ανέβασε το αρχικό κείμενο.
      Άκου φίλε μου, το χειρότερο είναι αυτό που κάνεις εσύ και όχι αυτό που έκανε ο οδηγός, με τις αυταπάτες του, ή ο "εκλεγμένος" πρόεδρος τους που είναι ότι πιο γλοιώδες υπάρχει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν μπορείς να τσουβαλιάζεις όλους τους οδηγούς και να τους θεωρείς ότι είναι η "πλέμπα" της εργατικής τάξης.
      Αυτό το κείμενο έχει φτιαχτεί από αυτούς που νοιάζονται πραγματικά για τον κλάδο.
      Εγώ είμαι ιδιοκτήτης ενός μικρού φορτηγού ΔΧ και ανοίκω σε ένα Σωματείο Αυτοαπασχολουμένων που παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους οδηγούς για τον κλάδο και για την ανατροπή αυτού του σαπισμένου συστήματος.
      Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από τον λεγόμενο "κοινωνικό αυτοματισμό" και εσύ δυστυχώς τον έχεις καταπιεί αμάσητο και αντιδράς έτσι όπως ακριβώς θέλουν οι εξουσιαστές σου.
      Σκέψου λίγο τι θέλουν από σένα. Μήπως να κάνεις, αυτό που κάνεις, γιατί αυτό ακριβώς τους εξυπηρετεί;
      Αναθεώρησε τις σκέψεις που σε κάνουν εξάρτημά τους.

      Διαγραφή
    2. Και για να πάρεις μια γεύση τι είνα αυτό το Σωματείο που δεν έχει καμία σχέση με τους Τζωρτζάτους και του Δαδίτσους, αυτούς δηλαδή που έκαναν τις δηλώσεις που σε βάλανε να ακούς, που ξεπούλησαν την πρώτη απεργία κατα των μέτρων της "κρίσης" το 2010 με 36 μέρες απεργία, ρίξε μια ματιά στο site τους www.ofdx.gr ή ψάξε τι έκανε το συγκεκριμένο Σωματείο στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τις θέσεις τους σε αρκετά ζητήματα και τη συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε κινητοποίηση και μετά βγάλε συμπεράσματα

      Διαγραφή
  2. Κουβεντα χωρις νοημα πας να ανοιξεις φιλε. Βασικα τετοιου ειδους κουβεντα πρεπει να τελειωνει πριν ξεκινησει γιατι, εσυ που θυμασαι τους ρωτησες ολους? οχι. απου που εχεις δημιουργησει εικονα για το τι ελεγαν? μεγκα τσανελ και αλλα παρομοια. Λενε ψεματα αυτα τα καναλια? θα σου πω οχι παντα, αλλα σιγουρα χρησιμοποιουν καμια φορα τις αληθειες για διαφορετικους σκοπους απο τα συμπαιρασματα που θα επρεπε να βγαλουν αυτες οι αληθειες.
    Περιμενω να διαβασεις και συ το σχολιό μου και με ηρεμια να με διορθωσεις.
    Μονο μια συμβουλη. Οτι γραψεις θα πρεπει κανονικα να βασιζεται σε ορισμενες αληθειες. Ο κοσμος ειναι φοβισμενος, ειναι μπερδεμενος δεν διαβαζει αντιμετωπιζεις τα πολιτικα και κοινωνικα προβληματα με βαση τη δικη του οπτικη γωνια χωρις καν να εχει κανει το πρωτο βηματακι της ταξικης του συνειδησης. Οταν καταλαβει οτι ακομα και ο ελευθερος επαγγελματιας οτι ειναι στην ουσια εργατης τοτε ισως μπορεσουμε να προχωρησουμε στο επομενο βηματακι του κοινου αγωνα. Μεχρι τοτε δε φταιει αυτος αλλα εμεις, εμεις που ειναι πιο ευκολο να καταλαβουμε οτι ειμαστε εργατες αφου ειμαστε μισθωτοι (λεω γω τωρα) και παρ ολα αυτα η πλειοψηφια δεν εχει ψηφισει. Εχει νοημα να τα βαλουμε μια εναν κλαδο που δικαιολογειται κατα τη γνωμη μου να εχει περισσοτερες αυταπατες απο αλλους?
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίταξε να δεις φίλε μου. Δεν είμαι γενικά και αόριστα "με όλους", είμαι μαζί με όσους συνειδητά και οργανωμένα θέλουν να αλλάξει αυτό που ζουν. Δεν είμαι με εκείνους που προβοκάρουν και σιχτιρίζουν τους αγώνες των άλλων και όταν θιχτούν προσωπικά ΑΠΑΙΤΟΥΝ οι άλλοι να γίνουν υπερεπεναστάτες. Δεν υπήρξα ούτε ήθελα ποτέ να είμαι "αγανακτισμένος" στο Σύνταγμα. Όποιος είναι φοβισμένος ας ξεφοβηθεί. Πάντως όσα και να του πω εγώ δεν ξεφοβάται ούτε την έχω δει να τρώω καρπαζιές συνεχώς στη ζωή μου εξαιτίας εκείνων που φοβούνται και μου βάζουν τρικλοποδιές. Δεν τα βάζω με κανένα κλάδο αλλά πρέπει να αρχίσουμε να μετριόμαστε πόσοι είμαστε σε κάθε πλευρά. Γιατί όλοι αυτοί μέχρι σήμερα ήταν απέναντι σε όσους αγωνίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την πλευρά σου είναι η πλειοψηφία και αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα του κινήματος.
      Είσαι με την πλευρά των "παρτακιστών" και τον "αφελών φελών" που στρέφουν την προσοχή στο δέντρο για να χαθεί το δάσος.
      Μην απορείς που σου απαντάω έτσι. Αυτό που γράφω για σένα, βγαίνει και από τα δύο σχόλια σου, αλλά και από την τελευταία πρόταση σου, που δείχνει ότι υπάρχεται ...εσείς και οι ...άλλοι.
      Για γράψε μου πότε έκανες ή στήριξες απεργία (όχι απο το PC σου) και ποιούς.
      Το συγκεκριμένο Σωματείο είναι παρόν σε όλες και όπου χρειάζεται να είναι, γι αυτό βγάλε το σκασμό.

      Διαγραφή
  4. 9:30 Εάν ήταν όπως τα λες, δεν θα ήταν τρεις κι ο κούκος στις απεργίες. Δεν θα πήγαιναν πίσω από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Δεν θα δήλωναν στα δημόσια νοσοκομεία απεργοί οι 10 στους 400 και καμιά 30αριά ακόμα άδειες και αναρρωτικές. Δεν θα ήταν τσίρκο το συνέδριο του ΕΚΑ ή της ΓΣΕΕ. Δεν θα ήταν συνδικαλισμένοι το 10% των εργαζομένων. Μπορεί να μην σου αρέσει το "εμείς και οι άλλοι", αλλά όταν πέρναγε το ΠΑΜΕ από το Σύνταγμα επί αγανακτισμένων αυτά τα ζώα έκραζαν και λοιδωρούσαν. Αυτά τα χαιβάνια που 40 χρόνια ψήφιζαν τα ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥ και ξαφνικά νόμιζαν ότι με μούτζες θα αρχίσει επανάσταση και ότι το ΠΑΜΕ φυλάει τη Βουλή!!! Εσύ λοιπόν να είσαι με όλους εγώ έχω δικαίωμα να επιλέγω ποιός θα είναι μαζί μου στην κινητοποίηση. Πλυντήριο δεν θα γίνω για κανέναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.