29 Μαΐου 2013

Η συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσούμπα στον ΑΝΤ1


16 σχόλια:

  1. μπραβο μητσο!
    καθε φορα εισαι και καλυτερος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικα ο σφ/ος Γ.Γ. εκτος του οτι βελτιώνετε, φαίνεται να "το χει" και επικοινωνιακά και στην ουσια!
    Νομίζω οτι μπαίνουμε σιγα σιγα σε μια εποχή, κατά την οποία οσοι θελουν να λενε τον εαυτό τους νοήμων ον, θα ακούσουν τουλάχιστον τον λόγο του.


    Σταματης Ι. Σολανακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδή όσοι δεν γουστάρουν καν να ακούσουν το λόγο του, είναι ηλίθιοι;

      Διαγραφή
    2. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΝ!
      ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ..!!!!!!!
      Leni-a

      Διαγραφή
  3. Προς Ανώνυμο 4.51 μ.μ.:

    Απλά μαθήματα λογικής:

    Μπορούμε να χωρίσουμε τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες, σε αυτούς που είναι ευχαριστημένοι από τον κόσμο στον οποίο ζούνε (και την ζωή τους γενικά) και σε αυτούς που δεν είναι.
    Αν ανήκει κάποιος στους πρώτους τότε θα θέλει να μείνουν τα πράγματα ως έχουν. Άρα θα πρέπει να βοηθήσει και αυτός να μην εισακούγονται οι φωνές που εναντιώνονται στην σημερινή πραγματικότητα (λέγε με ΚΚΕ). Επομένως πρέπει να ακούει αυτές τις φωνές, να μελετά τι λένε και να διαμορφώνει ανάλογα τα επιχειρήματά του ώστε να τις αντικρούει, να πείθει τους υπόλοιπους πως τα πράγματα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν και να αποφύγει την οποιαδήποτε, γι' αυτόν, δυσάρεστη αλλαγή.
    Αν ανήκει στους δεύτερους, υπάρχουν δύο περιπτώσεις:
    1ον) Δεχόμαστε πως το ΚΚΕ δεν είναι πράκτορας της μη αλλαγής και άρα η πολιτική του είναι προς τα συμφέροντα όσων ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία.
    Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να το ακούσει γιατί μπορεί να βρήκε έναν ενδυνάμει σύμμαχο. Πρέπει να μελετήσει την πραγματικότητα, να σκεφτεί τι αλλαγές θέλει να γίνουν και αν η πρόταση του ΚΚΕ συμφωνεί με αυτές τις αλλαγές, ώστε να δει αν μπορούν να παλέψουν μαζί για να τις πετύχουν.
    2ον) Δεχόμαστε πως το ΚΚΕ είναι πράκτορας της μη αλλαγής και άρα η πολιτική του δεν είναι προς τα συμφέροντα όσων ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία.
    Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να το ακούσει γιατί βρήκε έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο. Πρέπει να μάθει καλά τι λέει το ΚΚΕ, πως προωθεί την μη αλλαγή δήθεν παλεύοντας για την αλλαγή, να το αναδείξει στον κόσμο, να περιορίσει την επιρροή του και τελικά την ζημιά που μπορεί να κάνει το ΚΚΕ στην υπόθεση της αλλαγής.

    Τελικά, όπου και να στέκεσαι σε σχέση με το ερώτημα "θέλω να καλυτερεύσει η ζωή μου και θα κάνω κάτι γι' αυτό?" πρέπει να ακούσεις και το ΚΚΕ.
    Και ναι, ο μόνος λόγος για να μην το ακούσεις είναι ή να είσαι ηλίθιος και να μην σε νοιάζει ή να μην καταλαβαίνεις τι σου συμβαίνει, ή σκουλήκι και να είσαι αποφασισμένος πως θα είσαι από αυτές τις σιχαμερές υπάρξεις που σέρνονται στη Γη χωρίς να σηκώνουν ποτέ το κεφάλι, περιμένοντας τα πάντα από τους άλλους.

    ...και βάζετε και κανένα ψευδώνυμο...
    Ιάκωβος Δανιηλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανθρώπινος, μεστός στο λόγο του και ΚΥΡΙΩΣ ξεκάθαρος !

    Για ΟΛΑ !

    Πιστεύω ότι οι "διευκρινήσεις" του, να έβαλαν πολλούς στη θέση τους και άλλους να ανακουφίστηκαν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κυβέρνηση ΚΚΕ δεν θα είναι Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, λέει ο Δημ.Κουτσούμπας

    Δεν υπάρχει κυβέρνηση κκε και ούτε πρόκειται να υπάρξει .
    Με λίγα λόγια μόλις φτάνεις σε αυτήν την πρόταση , σε πιάνουν τα γέλια και σταματάς να διαβάζεις το αρθράκι γιατί δεν έχει νόημα ...

    Τόσο απλά . 1+1 κάνουν 2 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι έβαζαν κάποιοι τα γέλια πριν την Παρισινή κομούνα και κράτησε δύο μήνες, έτσι κάποιοι γέλαγαν πριν τον μεγάλο Οκτώβρη και κράτησε 70 χρόνια, βάλε με το νου σου τι έχει να γίνει την τρίτη φορά, δεν θα ξαναγελάσουν ποτέ!!!
      Τόσο απλά 1+1 κάνουν δύο
      Για αυτό ακόμα γελάμε μαζί σου.
      Γιάννης

      Διαγραφή
    2. Δε νομιζω για κατι τοσο γελοιο να μπαινες στο συγκεκριμενο σαιτ ωστε να γραψεις το συγκεκριμενο σχολιο.....

      Σωστα;;;

      Δημ

      Διαγραφή
    3. Εσυ τι ζοριζεσε?Το μονο ρεαλιστικο στη ζωη και την ιστορια φιλε μου ειναι το ΑΔΥΝΑΤΟ. Να το θυμασε αυτο.

      Διαγραφή
    4. θα υπαρξει κυβερνηση του Λαου με μπροσταρη το ΚΚΕ και θαναι νταλα μεσημερι.......

      Τασος

      Διαγραφή
    5. σιγα μη σπασετε και κανα τζαμι!
      ΤΖΑΜΑΣ

      Διαγραφή
    6. Δεν θέλουμε να σπάσουμε τζάμι, λαϊκή εξουσία θέλουμε να κάνουμε! Τα τζάμια για αυτούς που ξεδίνουν! Άμα λέγαμε ότι θέλουμε κτίρια χωρίς τζάμια θα τα σπάγαμε. Επειδή όμως λέμε άλα πράγματα επέτρεψέ μας να κάνουμε άλλα πράγματα! ;-)
      Γιάννης

      Διαγραφή
  6. Πολυ καλος ο Κουτσουμπας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το χέ...με λίγο το θέμα με τα ανώνυμα σχόλια.
    -Θα πιάσω ψαλίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7463151&publDate=30/5/2013 )

    (..) Ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων

    -- Κύριε Κουτσούμπα, αυτό όμως μπορεί να επιτευχθεί κοινοβουλευτικά ή με μία ανατροπή του συστήματος; Δηλαδή, ας υποθέσουμε ότι στις επόμενες εκλογές ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού πειστεί με αυτά που λέτε και σας δώσει ποσοστό εξουσίας, θα κάνετε κυβέρνηση ΚΚΕ;

    -- Εάν μας δώσει ποσοστό εξουσίας, δε θα κάνουμε κυβέρνηση; Βεβαίως θα κάνουμε. Και σημαίνει ότι ένας λαός θα είναι αποφασισμένος γι' αυτό, σημαίνει ότι θα έχει ακούσει το πρόγραμμά μας, θα έχει ακούσει την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, θα είναι αποφασισμένος. Δηλαδή, θα είναι αυτό που λέμε η έκφραση και σε επίπεδο πολιτικό καθαρά, αυτό που λέμε συμμαχία στη βάση του λαού. Δηλαδή, θα έχουν ενωθεί οι εργάτες, οι άνεργοι, αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι έμποροι, σε μια συμμαχία λαϊκή που θα θέλει να βάλει τη σφραγίδα της στην εξουσία.

    Γιατί εμείς δε λέμε κυβέρνηση ΚΚΕ, να είμαστε οι εκπρόσωποι, έχω ξαναπεί, κάτι σαν Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών. Εχουμε δηλαδή τον Κουτσούμπα ή κάποιους άλλους που βγαίνουν στη Βουλή, παίρνουν και την πλειοψηφία, πιθανόν και με κάποιους άλλους που τους δίνουν μια ανοχή και κάνουν μια κυβέρνηση πλειοψηφίας και ως διά μαγείας θα λύσουν τα προβλήματα. Σημαίνει κίνημα οργανωμένο, σημαίνει ο λαός να είναι ο πρωταγωνιστής αυτών των εξελίξεων, η εργατική τάξη μπροστάρης σε αυτό και όχι με το κεφάλι κάτω.

    -- Πάντως, αν μου επιτρέπετε, υπάρχει ένα στοιχείο διαφοροποίησης σε ό,τι αφορά αυτό που είπατε, ότι αν μας δώσει ο λαός την εξουσία μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία και βέβαια θα την πάρουμε...

    -- Θα είναι άλλες οι συνθήκες. Σημαίνει άλλες συνθήκες αν μας τη δώσει. Βεβαίως, δε θα πεις απέχω από τη διακυβέρνηση, αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα. Αλλο αν μου πείτε αν αυτό είναι ρεαλιστικό να γίνει αύριο, σε ένα μήνα, αν με ρωτήσετε έτσι, θα σας πω δε το βλέπω. Θα φαινόταν όχι μόνο σα να πετάμε στα σύννεφα, αλλά μη χαρακτηρίσω... Τέτοιο πράγμα δεν έχουμε στο ΚΚΕ. Αλλο πράγμα εμείς λέμε και είπαμε και πέρσι για τις κυβερνήσεις εντός των τειχών. (..)Ιlief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.