22 Μαΐου 2013

Συνέντευξη του Δημ. Κουτσούμπα στην ΝΕΤ (22/05/2013)


18 σχόλια:

  1. Βρε καλώς τον <>, τον <>, τον <> και ό,τι άλλη μπαρούφα έρχονταν στο μυαλό των βλημάτων που τον έθαβαν πριν καλά-καλά το γνωρίσουν.
    Προσέξτε πώς δεν αφήνει περιθώριο διακοπής στους δημοσιοκάφρους.
    Συγχαρητήρια για την ξεκάθαρη διατύπωση της θέσης για τη ΧΑ! Να παιχτούν ξανά και ξανά τα λεπτά 32-38 που περιγράφουν με σαφήνεια το πρόβλημα της ανόδου του φασισμού. Κύριες εστίες βρίσκονται στα σχολειά, όπου οι νεοφασιστικές τάσεις ενισχύονται από χουντοφασιστοιειδή στοιχεία στις τάξεις των εκπαιδευτικών, τα οποία ανιστόρητα και ηλίθια αναφέρονται στα δύο άκρα και σε γενικούς αφορισμούς κατά πάντων.
    Επίσης τα λεπτά από 42 και μετά όπου αναφέρεται η θέση του Κόμματος για τα οικονομικά. Για να καταλάβουν κάποια βόιδια ότι ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ!!!

    ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!
    Α Ψ Ο Γ Ο Σ !!!

    ΜΠΑΜΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πωωωωωω οι 2 που του εκαναν την συνεντευξη ειναι τουλαχιστον ΗΛΙΘΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίος ο Κουτσουμπας. Πολύ συγκροτημένος λόγος και δεν άφηνε χώρο για παρερμηνείες για να μας πρήζουν μετά τα @@ για το τι είπαμε και τι όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στον Κουτσούμπα!!!Απλός και κατανοητός. Επισης, ψιτ παίδες (εκεί στη ΝΕΤ) φέρτε Αρβανίτη-Κατσίμη πισω επειγόντως!!!Ουπς ξέχασα....πρέπει να περάσει μια συγκεκριμένη γραμμή στον λαό!!!
    JACK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΟΣ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥΣ, ΘΑΡΑΛΕΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΑ, ΜΕ ΧΡΟΙΑ ΝΤΟΠΙΟΛΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ, ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΓΚΡΙΖΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΜΕ. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΦΕ, ΠΥΚΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ "ΜΙΛΑΓΑΝ" ΚΑΙ Σ'ΕΚΑΝΑΝ Ν'ΑΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Ν'ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ.
    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ "ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ",ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΕΝΤΡΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ, ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ "ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΠΟΛΥ, ΤΟΣΟ Ο Χ.ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΑΛΕΚΑ.ΜΠΡΑΒΟ σ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΑΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, Θ' ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΌ ΣΟΥ... ΚΑΙ Θ' ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΣΊΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ, ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ.

    Μ Ι Ανασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπραβο Μητσο!!!!!!

    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aν και αρχικα ημουν διστακτικος για τον Κουτσουμπα τωρα πιστευω οτι ειναι ικανοτατος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα πού είναι όλα αυτά τα καλόπαιδα που είχαν βιαστεί να τον κρίνουν τις πρώτες κιόλας μέρες της εκλογής του;
    Λουφάξανε τα λυσσασμένα; Λουφάξανε;


    ΜΠΑΜΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν περιμενα να εχει τοσο συγκροτημενο λογο.Μπραβο του και ειναι καλο δειγμα.Πολυ καλο,
    Στρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραίος ο Κούτσου!!! Χίλια μπράβο!!!

    Ανθή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ καλός. Το βασικό ήταν πως όσο και να προσπαθούσαν δεν κατάφερναν να τον διακόψουν ή να οδηγήσουν την κουβέντα αλλού. Έμενε σε αυτό που ήθελε να πει και όταν μηλούσαν πάνω του πάλι αυτός ακουγόταν.

    Υ.Γ. Τα ¨Λαμιώτικα¨ δίνουν και έναν ωραίο τόνο:)

    Ιάκωβος Δανιηλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7452328&publDate=23/5/2013 )

    (..)-- Επειδή γίνεται πολύ ντόρος τις τελευταίες μέρες για το περίφημο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Εσείς, ενώ έχετε μέτωπο κατά του ρατσισμού, κατά της ξενοφοβίας, κατά της Χρυσής Αυγής και μάλιστα πολύ έντονο, διαφωνείτε με αυτό το νομοσχέδιο και λέτε ότι συνδέεται με μια προσπάθεια καταστολής. Και θέλω να ρωτήσω, τι είναι αυτό που φοβάται το ΚΚΕ, ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να σας καταστείλουν; Και αν θεωρείτε ότι 40 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, κινδυνεύει η νομιμότητα και η λειτουργία του ΚΚΕ. Από πού το αντλείτε αυτό το συμπέρασμα;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ--- Αυτό που θέτουμε ως ζήτημα, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουμε στα χέρια μας το νομοσχέδιο αυτό, δηλώσεις έχουμε κυβερνητικών παραγόντων, στελεχών. Με βάση λοιπόν αυτές τις πληροφορίες, που δημοσιεύονται, με βάση αυτές τις δηλώσεις -θα το πάρουμε στα χέρια μας, θα το δούμε και θα τοποθετηθούμε και στη Βουλή κανονικά- η συζήτηση που έχει ανοίξει βεβαίως δεν είναι αθώα.

    Το ζήτημα που θέτουμε και πρέπει να σκεφτεί το σύνολο του ελληνικού λαού, αλλά και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις είναι το εξής: Σε αυτό το νομοσχέδιο ενσωματώνεται μια οδηγία, μια απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΕ με την οποία είμαστε κάθετα αντίθετοι. Αυτή η απόφαση της ΕΕ, εάν ενσωματώνεται σε αυτό το νομοσχέδιο, ξεκάθαρα δε θα μιλάει μόνο για τον κίνδυνο ρατσισμού, για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας με ποινικά μέτρα. Είναι μέσα οι θεωρίες των δύο άκρων, είναι μέσα αυτή η ανιστόρητη και για την Ελλάδα, αλλά και για όλο τον κόσμο, εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού.

    Δηλαδή, βάζουν τους θύτες μαζί με τα θύματα, βάζουν το Χίτλερ, το ναζισμό, την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία μαζί με τα εκατομμύρια νεκρών του αντιφασιστικού αγώνα, για να μπορέσει η ανθρωπότητα να πετάξει στην άκρη το τέρας του φασισμού.

    Οπως, επίσης, μιλάνε και για άλλα ζητήματα αυτές οι αποφάσεις της ΕΕ, όπως για παράδειγμα μιλάνε για την προπαγάνδα, για τη διαφώτιση, για τη συζήτηση, για την άποψη, η οποία πρέπει να ποινικοποιείται, η οποία μιλάει για ταξική πάλη, μιλάει για ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος ή ενσωματώνει διάφορες «αρνήσεις της ιστορίας», για παράδειγμα τη γενοκτονία. Δηλαδή, ο ελληνικός λαός, τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, οι μαζικοί φορείς -μέχρι και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ είχαν πάει- στο μακελειό που είχε γίνει στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας ενάντια στον Μιλόσεβιτς, ο οποίος πόλεμος γινόταν επειδή ο Μιλόσεβιτς έκανε «εθνοκάθαρση» και «γενοκτονία» στο Κοσσυφοπέδιο.

    Εάν εσείς, για παράδειγμα, είχατε εκφραστεί ότι είναι άδικος αυτός ο πόλεμος, ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί γενοκτονία, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή, ότι αρνείστε ένα ιστορικό γεγονός και επομένως έχετε ποινικές ευθύνες. Αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους.

    -- Θέλει περαιτέρω επεξεργασία ή θεωρείτε ότι όπως είναι τώρα είναι επαρκές για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ--- Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, είναι τσιράκια του συστήματος. Είναι ενταγμένοι μέσα στο πολιτικό αστικό σύστημα, υπηρετούν τμήματα της μεγαλοεργοδοσίας, τμήματα του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Και απ' αυτήν την άποψη, είναι ένα ναζιστικό μόρφωμα, επικίνδυνο μόρφωμα.

    -- Απειλεί η Χρυσή Αυγή τη δημοκρατία; Γιατί, υπάρχουν αρκετοί που λένε ότι συνιστά ευθεία απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα.-συνέχεια-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -- Απειλεί η Χρυσή Αυγή τη δημοκρατία; Γιατί, υπάρχουν αρκετοί που λένε ότι συνιστά ευθεία απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα.

      ΑΠΑΝΤΗΣΗ--- Το ζήτημα είναι όμως ότι η Χρυσή Αυγή δεν απειλεί το καπιταλιστικό σύστημα στο σύνολό του. Θυμηθείτε με, μπορεί να τη δούμε να παίζει ρόλο και στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Στο μεσοπόλεμο, για παράδειγμα, η σοσιαλδημοκρατία τότε, άλλες δυνάμεις από το χώρο του «κέντρου» για να καταλαβαίνει και ο κόσμος, στήριξαν την άνοδο του Χίτλερ, του παραχώρησαν ουσιαστικά την εξουσία στη Γερμανία.

      -- Τώρα η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις. Σας ανησυχεί η εκλογική της άνοδος, μπορεί να οδηγήσει σε κάτι περισσότερο στη συνέχεια;

      ΑΠΑΝΤΗΣΗ--- Τη Χρυσή Αυγή θα πρέπει να την αντιμετωπίσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Υπάρχει ανοχή από το αστικό πολιτικό σύστημα. Μη ρίξουμε τις ευθύνες στον κόσμο, στους εργαζόμενους ή σε όσους ακολουθούν τη Χρυσή Αυγή, λόγω τσαμπουκά ή λόγω μιας αντισυστημικής ρητορείας που έχει στη Βουλή και την προβολή που έχει από αρκετά μέσα ενημέρωσης.

      Ακόμα και η αρνητική προβολή, ακόμα και όταν υποτίθεται κάνει κριτική κάποιος σε ένα κανάλι στη Χρυσή Αυγή, όταν προβάλλονται αυτές οι θέσεις σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης που ο κόσμος υποφέρει, που υπάρχει αντίληψη «όλοι ίδιοι είναι», έτσι χτυπάς το σαμάρι αντί για το γάιδαρο. Οταν λες ότι φταίνε οι βουλευτές, όταν η πλατεία του Συντάγματος κατακλυζόταν από διαδηλωτές που έλεγαν «να καεί η βουλή» κ.λπ. ή να πάνε «όλοι οι βουλευτές στο Γουδή», αυτό δεν είναι στην ουσία καλλιέργεια ναζιστικής, εθνικοσοσιαλιστικής, φασιστικής και αντιδραστικής ιδεολογίας;

      -- Υπήρχαν και άλλα κόμματα, δε συμμετείχε μόνο η Χρυσή Αυγή.

      ΑΠΑΝΤΗΣΗ--- Να πάρουν τις ευθύνες τους αυτά τα κόμματα που συμμετείχαν και με αυτά τα συνθήματα. Να συμμετάσχεις στον αγώνα, αλλά με άλλα συνθήματα, με άλλο περιεχόμενο.

      -- Θεωρείτε ότι τη Χρυσή Αυγή την αποδυναμώνεις όταν της δίνεις λόγο ή κόβοντας και παίρνοντας το μικρόφωνο;

      ΑΠΑΝΤΗΣΗ--- Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Η αποφασιστική αντιμετώπιση γίνεται μόνο από τον οργανωμένο λαό, από το εργατικό κίνημα, τα εργατικά σωματεία. Οι σύλλογοι, οι λαϊκές επιτροπές, οι δυνάμεις οι πολιτικές, που δρουν μέσα στο μαζικό κίνημα, θα πρέπει να την αντιμετωπίσουν. Οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, οι μαθητές στα σχολεία, οι γονείς στα σχολεία.

      Με ιδεολογικούς και πολιτικούς όρους πρέπει να ανοίξουν τα ζητήματα. Οταν όλα τα κάνεις αχταρμά στα μυαλά των παιδιών, όταν ταυτίζεις ανόμοια πράγματα ανιστόρητα από αφέλεια ή από άγνοια ιστορική, τότε βεβαίως έρχονται τέτοια φαινόμενα. Φυσικά, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, γιατί εδώ έχουμε ποινικές πράξεις. Είναι καθαρό ζήτημα και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται και με βάση το νόμο.(..)Ilief

      Διαγραφή
  13. ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7452328&publDate=23/5/2013 )

    (..)- Με αφορμή τα συμβαίνοντα στο ΠΑΣΟΚ, επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα των οικονομικών των κομμάτων. Και υπάρχουν κατηγορίες κατά του Περισσού, το ξέρετε και εσείς, για αδιαφάνεια στα οικονομικά σας, ότι δε δέχεστε τον έλεγχο κ.λπ. Πώς τα αντιμετωπίζετε αυτά;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ-- Καταρχήν, να πω ξεκάθαρα ότι αυτό είναι ψέμα. Το έχω ακούσει κι εγώ. Γράφεται κατά κόρον. Το ΚΚΕ δημοσιεύει ισολογισμούς κάθε χρόνο, ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές για τους ισολογισμούς, για τη διάθεση της κρατικής χρηματοδότησης και για τα οικονομικά του, κανονικά, όπως ελέγχονται και άλλα κόμματα. Μάλιστα, να σας πω ότι το Κόμμα ελέγχεται και πιο αυστηρά και με πιο συχνούς ελέγχους γι' αυτό το ζήτημα.

    Γίνονται, λοιπόν, έλεγχοι γι' αυτό που αφορά και την κρατική χρηματοδότηση και για όλα αυτά. Από τις οικονομικές εξορμήσεις, από τις συνδρομές, δημοσιεύονται τα στοιχεία, πόσα χρήματα πιάνονται ή πόσα δεν πιάνονται, ή αν πιάσαμε τα πλάνα μας, όπως λέμε εμείς κ.λπ. Αρα, αυτό που εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι και δεν πρόκειται να κάνουμε βηματάκι πίσω σ' αυτό, είναι να δώσουμε λίστα μελών, φίλων του ΚΚΕ, απλών εργαζομένων, οι οποίοι έδωσαν πέντε ευρώ, δέκα ευρώ, είκοσι ευρώ, πενήντα ευρώ από το υστέρημά τους για να ενισχυθεί το ΚΚΕ.

    -- Γιατί αυτό;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ-- Διότι αυτός που θέλει, και μάλιστα είμαστε το μοναδικό κόμμα που το κάνει αυτό, αν ανοίξετε σήμερα το «Ριζοσπάστη», θα δείτε και με φωτογραφίες σε μνήμη αγωνιστών αλλά και άλλες προσφορές που λέει ότι ο τάδε, όνομα, επώνυμο, από πού είναι κιόλας, από ποια πόλη είναι, από ποια γειτονιά της Αθήνας είναι, έδωσε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, ενίσχυσε με τόσα. Στον «Ριζοσπάστη» κάθε Κυριακή υπάρχουν τουλάχιστον πενήντα - εξήντα τέτοιες προσφορές επώνυμες. Μα είναι θέμα ατομικό του καθένα. Δεν μπορείς να επιβάλεις στον άλλον.

    Σου λέει εγώ δουλεύω σε μια επιχείρηση, δουλεύω στην ΕΡΤ για παράδειγμα, και θέλω να δώσω δέκα ευρώ στην οικονομική εξόρμηση που κάνει το ΚΚΕ για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, να το ενισχύσω. Δεν θέλω να δω το όνομά μου, να γράφει Γιώργος Κουβαράς -αυτή είναι η λίστα- ενισχύει το ΚΚΕ. Αυτό το καταλαβαίνουν οι απλοί εργαζόμενοι.

    -- Γιατί δεν τα δίνετε από ένα ποσό και πάνω;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ-- Καταρχήν, μακάρι να είχαμε τέτοια ποσά μεγάλα. Αλλά αυτά τα ποσά των δύο χιλιάδων ή των τριών χιλιάδων ή των χιλίων που δίνουν κάποιοι συνταξιούχοι απ' αυτό που είχαν ή επειδή πούλησαν ένα χωραφάκι και δίνουν ένα μέρος ή και όλο στο Κόμμα, αυτό δημοσιεύεται πάλι στον «Ριζοσπάστη». Μάλιστα, παλιά, όταν ήμουν διευθυντής, αλλά ισχύει και τώρα στο «Ριζοσπάστη», πάνω από χίλια ευρώ προσφορά δημοσιευόταν στην πρώτη σελίδα του «Ριζοσπάστη», για να αποτελέσει και κίνητρο για άλλους. Αλλά αυτοί είναι απλοί εργαζόμενοι.

    -- Είστε υπέρ ή κατά της πρότασης που ακούστηκε από τον κ. Λοβέρδο κατά της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ-- Εμείς έχουμε καταθέσει πρώτοι πρόταση νόμου στη Βουλή πριν από δυο - τρία, ίσως και παραπάνω χρόνια, όπου μιλάμε και για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης -εμείς θα τον ψηφίσουμε αν έρθει τέτοιος νόμος- και για κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων. Μιλήσαμε για δραστική μείωση των μισθών των βουλευτών μόνο στο απαραίτητο, για να μπορέσουν φυσικά να ζήσουν και να επιτελούν τα καθήκοντα που έχουν στο Κοινοβούλιο και την επαφή τους με το λαό.

    Μιλήσαμε να καταργηθεί η χρηματοδότηση στις επιτροπές της Βουλής, που πάει ο άλλος και συμμετέχει απλώς -μπορεί και να μην κατέχει καν το ζήτημα- και μόνο με τη συμμετοχή και την παρουσία του εκεί πληρώνεται γι' αυτό. Αρα αυτά πρέπει να καταργηθούν. Και έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου και βεβαίως μπορούμε να συζητήσουμε. Αλλο αυτό όμως και άλλο ο στραγγαλισμός των κομμάτων, η διαστρέβλωση που γίνεται για τα πολιτικά κόμματα και τα οικονομικά τους, ειδικά για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.(..)Ιlief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν ειπε το κυριοτερο.Οτι οι απριλιανοι χουντικοι τις λιστες μελων της ηλιθιας ΕΔΑ πηραν στα χερια τους και ειτε εσφαξαν ειτε βασανισαν ειτε εστειλαν στα ξερονησια χιλιαδες αγωνιστες.Αυτο απ'οσο γνωριζω ειναι και το σοβαροτερο επιχειρημα που εχουμε εναντιον της δημοσιευσης ονοματων το οποιο το εχω ακουσει και πολλες φορες απο αλλα στελεχη του κομματος στην ιδια ερωτηση.Και ειναι τοσο γνωστο και εξωφθαλμο που οταν χρησιμοποιειται βουλωνει στοματα μονομιας.Κατι ακομα.Οτιδηποτε εκτος απο αμεσοτητα δεν ειχε η Αλεκα που ανεφερε ο φιλος Μι Ανασα, κατι αλλωστε που ηταν και το μεγαλο της ελλατωμα και ευρεως γνωστο.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν αφησε το δικο της στιγμα σε μια πολυ δυσκολη στιγμη για το κομμα.Της οφειλουμε ολοι παρα πολλα γιατι κρατησε το κομμα ενωμενο και βοηθησε να ξεσκαρταρει απο την οπορτουνιστικη σαβουρα του 89-91.Τον Κουτσουμπα τον καταλαβαινει και η τελευταια γρια ασχετη με την πολιτικη και αυτο ειναι αληθεια.Ειναι ομως νωρις για συμπερασματα .Ξεκιναει παντως θετικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα το ξανακάνω το σχόλιο και ας κοπεί.

      Είχες πει (ή είχες αφήσει να εννοηθεί, δεν θυμάμαι) παλιότερα, πως είσαι μέλος του ΚΚΕ. Επειδή αυτά που γράφεις περί ηλίθιας ΕΔΑ δεν είναι θέση του κόμματος (άσχετα με τις όποιες πολιτικές παρατηρήσεις έχει κανείς για την ΕΔΑ και τη στάση του ΚΚΕ τότε) πες μας οτι δεν είσαι μέλος ή αν είσαι την κριτική σου εκεί που πρέπει. Αν δεν το κάνεις, αφήνεις ανοιχτή την πόρτα για χαρακτηρισμούς...

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή
  15. @ STALIN IS BACK
    θελεις να πεις κατι αλλα εχεις ακομα ενα κουμπωμα και δεν σου βγαινει καλα.
    Α) η αλεκα μια χαρα αμεσοτητα ειχε, το γεγονος της εκ φυσεως ευγενειας και οτι δεν ηθελε να κανει ξεφτιλα τον ηλιθιο που της ελεγε τα προβοκατορικα, αλλοι το επαιρναν ως αδυναμια. λοιπον τερμα το παραμυθι.
    Β) ηλιθια εδα!!! μαλιστα, πολιτικη κριτικη με α%#@#@δια ή α%#@#δια κριτικη;
    για το θεμα της ΕΔΑ εχει απαντησει το κομμα και πιστευω οτι ολοι εχουμε παρει το μαθημα μας. η εδα δεν χρειαζοταν να δωσει λιστες γιατι απο την πολυ νομιμοτητα της εδα ηταν ολα φορα παρτιδα (εκτος απο κατι ΚΚΕεδες), γιατι δεν ειχαν και πολυ τακτ και συλλαβανε τους παντες και μετα ξεσκαρταρανε. να σου θυμισω επισης οτι η αυγη που ελεγχανε οι οπορτουνιστες αν κυκλοφορουσε την 21η απριλιου θα εβγαινε με αρθρο γιατι δεν θα γινει πραξικοποημα!!!! λοιπον δεν χρειαζοτανε και πολυ κοπος.
    το επιχειρημα σου λοιπον ειναι ατοπο και (Β) γιατι ηδη εχουμε απαντησει οτι αλλοι εχουν δολοφονηθει γιατι μαζευανε λεφτα για τους φυλακισμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι Κλάιν, τι Κάμπελ. Μόντελινγκ και πολιτική δημοσιογραφία σε ένα. Ή καλύτερα, η πολιτική του μόντελιγκ. Γελάνε και τα "τσιμέντα".

    από το blog του TRASH
    ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/05/blog-post_25.html )

    (..) Το δόγμα του σ(τ)όκ(ου)

    Τελικά η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κροατία, του βγήκε ξυνή όπως λέει και ο λαός. Μπορεί αρχικά ο Ολιβερ Στόουν να τον αποθέωσε, όμως μια ο Σλαβόι Ζίζεκ με τα γκουλαγκ, μια ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που μπέρδεψε τις Ναόμι τα έκαναν ρόιδο!

    Η Ναόμι Κλάιν είναι μια διεθνούς φήμης συγγραφέας με ένα από τα μπεστ σέλλερ της εποχής μας: "Το δόγμα του σοκ".

    Αυτές τις ημέρες η γνωστή συγγραφέας και ακτιβίστρια του κινήματος της αντι-παγκοσμιοποίησης βρίσκεται στην Αθήνα. Ήδη την έχει υποδεχθεί στα γραφεία της Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου για να της παραχωρήσει συνέντευξη στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ που γυρίζει.

    Γυρίζοντας λοιπόν πίσω τον χρόνο και πηγαίνοντας πάλι στο Ζάγκρεμπ στην συζήτηση που είχαν ο Ζιζεκ με τον Τσίπρα
    ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/05/blog-post_25.html )
    ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο βιβλίο "Δόγμα του σοκ".

    "Προσπάθησαν να εφαρμόσουν το δόγμα του σοκ, όπως είπε και η Ναόμι Κάμπελ"!, είπε με έμφαση.(..)

    Αν ο Μήτσος έκανε κάποιο λάθος, και μπέρδευε ονόματα, τα "ανεξάρτητα" "απολίτικα" ιστολόγια θα το είχαν κάνει πρώτο θέμα μέχρι το βράδυ. Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.