23 Μαΐου 2013

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε «επίδειξη μόδας» στο μηχανουργείο του δήμου

Παρέμβαση έξω από το ΣΜΑ Φοίνικα κατά τη διάρκεια της «επίδειξης μόδας» στο μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δήμο, η ΔΑΣ.

Καταγγέλλουν το γεγονός ότι «στο μηχανουργείο, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, οι εργαζόμενοι του δήμου επισκευάζουν και συντηρούν - διαπιστωμένα - και τα 71 οχήματα της καθαριότητας για τα οποία είναι υπεύθυνη, σύμφωνα με τη σύμβαση, η ιδιωτική εταιρεία. Άλλοι δουλεύουν, άλλοι κονομάνε!

Στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα και μέχρι 20 ρεπό. Εργάζονται χωρίς τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας (πλύσιμο απορριμματοφόρων κ.ά.). Τα ίδια συμβαίνουν σε όλη τη Διεύθυνση Καθαριότητας. Ενόψει της "εκδήλωσης", βέβαια, ο χώρος καθαρίστηκε (!) και εξαφανίστηκαν και τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την επισκευή των οχημάτων - προφανώς για να τα προμηθεύονται από την ιδιωτική εταιρεία παράτυπα - αφού η σύμβαση αφορά παροχή υπηρεσιών και όχι ανταλλακτικών (υπάρχει και προφορική εντολή να μη δίνονται τα ανταλλακτικά που υπάρχουν στις αποθήκες του μηχανουργείου).

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η "εκδήλωση" γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό και τα έσοδα θα δοθούν στο βρεφοκομείο "Αγ. Στυλιανός". Η "πονόψυχη" και "ευαίσθητη" διοίκηση του δήμου, που διοργανώνει την εν λόγω "εκδήλωση" μαζί με την "καλή κοινωνία" της πόλης, είναι αυτή που συμφωνεί και ζητά τη γρήγορη ψήφιση και εφαρμογή των μνημονίων που σακατεύουν τις ζωές των λαϊκών οικογενειών. Το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά του "Αγ. Στυλιανός" είναι υποκριτικό, όταν τα μνημόνια και η αντεργατική πολιτική, που και η διοίκηση εφαρμόζει, βυθίζουν στη δυστυχία και τη φτώχεια τα παιδιά των χιλιάδων απολυμένων - και αυτών που πρόκειται να απολυθούν - των ανέργων, των απλήρωτων και κακοπληρωμένων εργαζομένων.

Ο Μπουτάρης και η διοίκησή του, όπως και όλοι οι δήμαρχοι των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ δεν είναι αυτοί που συμφωνούσαν με τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων προς τους δήμους που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των επιδοτήσεων και σε προνοιακά ιδρύματα όπως ο "Αγ. Στυλιανός"; "Εκδηλώσεις" λοιπόν σαν αυτή δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο μέσο προβολής και δημοσίων σχέσεων όλων των εμπλεκομένων "φιλανθρώπων".

Είναι γνωστό ότι το επόμενο διάστημα η αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και διοίκησης δήμου θα ενταθεί. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και το λαό της πόλης σε συστράτευση και αγώνα για να σταματήσουμε την υποβάθμιση των υπηρεσιών, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις. Σε αγώνα για δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες με αποκλειστικά κοινωνικό χαρακτήρα.

Σημ.: Για μια ακόμα φορά, η πλειοψηφία του ΣΕΔΘ "καταδικάζει" φραστικά, και μόνο, μεθοδεύσεις της διοίκησης. Την πρόταση της ΔΑΣ για ανακοίνωση- καταγγελία και κινητοποίηση για να αναδειχτούν τα προβλήματα στο μηχανουργείο, αλλά και όλων των εργαζομένων του δήμου, την καταψήφισαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέλος του προεδρείου του Συλλόγου πουλούσε προσκλήσεις για την "επίδειξη μόδας"!».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.