14 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ της ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ του ΠΑΜΕ


Συνάδελφε οδηγέ,

Τα μονοπώλια, η ΕΕ με τους πολιτικούς τους υπηρέτες στην κυβέρνηση και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρώπης του κεφαλαίου, μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο. Η επιδίωξη της αστικής τάξης στην Ελλάδα να αναβαθμίσει τη θέση της ως διαμετακομιστικό κέντρο στη Νότια Ανατολική Ευρώπη γίνεται με τους χειρότερους όρους για μας τους εργαζόμενους. Στα πρότυπα του εργασιακού μεσαίωνα της COSCO, των εκατοντάδων χαμηλόμισθων και ανασφάλιστων συναδέλφων στις οδικές – εμπορευματικές μεταφορές.
Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, οι μειώσεις των μισθών παίρνουν καταιγιστικό ρυθμό. Το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης είναι όρος ώστε να ξανακαθαρίσει το έδαφος από εργασιακές κατακτήσεις, για να προχωρήσει η λογική της ανταγωνιστικότητας στο βωμό του μεγαλύτερου κέρδους, παραδίνουν στους ιδιώτες τη λαϊκή περιουσία: λιμάνια, αεροδρόμια, συγκοινωνίες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, σχολεία, νοσοκομεία. Με την ανοχή και τη συνεργασία του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ – Αυτόνομη Παρέμβαση, από κοντά και η διοίκηση του Συνδικάτου μας, ΕΣΕΟΦ) να αποδέχονται όλους τους μνημονιακούς όρους. Αρνούνται Γενικές Συνελεύσεις για ενημέρωση, συντονισμό της δράσης των συναδέλφων για αγώνες, απεργιακές κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα να μην ασκείται πραγματική πίεση στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία και να μεγαλώνει η απογοήτευση μεταξύ των εργαζομένων ενισχύοντας το κλίμα της «αναποτελεσματικότητας των αγώνων».

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΛΕΟΝ στις δυνάμεις αυτές, υπονομεύουν τους αγώνες και καλλιεργούν την ηττοπάθεια.


ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Συνάδελφε οδηγέ
Σήμερα απαιτούνται αγώνες καλά οργανωμένοι που να εξασφαλίζουν τη μέγιστη συμμετοχή του κλάδου.Τη συμμετοχή των εργαζομένων στα συνδικάτα και την ενίσχυση του ταξικού κινήματος σε αυτά. Να ξεκινούν από τους χώρους δουλειάς της συμμετοχή εμάς των ιδίων, μέσα από γενικές Συνελεύσεις και συγκεντρώσει;, μέσα από μαχητικές επιτροπές αγώνα στους xώρους δουλειάς.Με πλαίσιο πάλης που να χτυπά την καρδιά της πολιτικής των μονοπωλίων, που να αγκαλιάζει το σύνολο του κλάδου των οδηγών και να δίνει ώθηση στην κοινωνική συμμαχία. Κόντρα στο συντεχνιασμό που καλλιεργούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, κόντρα στο φόβο και την απογοήτευση. Μπορούμε έχουμε τη δύναμη να διαμορφώσουμε ρεύμα αντεπίθεση στην κυρίαρχη πολιτική.Για αυτό λοιπόν συνάδελφε: Μπορεί να μην είσαι μέλος του συνδικάτου, όμως ζεις και εσύ την σκληρή πραγματικότητα. Μην σκύβεις το κεφάλι, μη λες δε γίνεται τίποτα.

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.
 Ότι δεν μπορείς μόνος σου, το μπορούμε όλοι μαζί. Η εργατική τάξη έχει κερδίσει πολλά με τους αγώνες της.Με την ΕΣΑΚ, την παράταξη μας που δρα μέσα στο ΠΑΜΕ, όταν είχε το τιμόνι του Σωματείου, κατακτήσαμε:
• Το 1981 την πρώτη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο.
• Το 1982 με το Νόμο 1264 συνδικαλιστικές ελευθερίες.
• Το 1984 κατακτήσαμε τα Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα
• Το 1985 το 8ωρο, δημερο και δύο μέρες συνεχούς ανάπαυσης με το Νόμο 4085.
Όλα αυτά και άλλες πολλές κατακτήσεις σήμερα μας τα καταργούν, θέλουν να μας κάνουν δούλους στον 21° αιώνα.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!!!
Συνάδελφοι, η παράταξη μας είχε, έχει και θα έχει ταξικό προσανατολισμό, θα αγωνίζεται με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Ζητά από εσάς να τη στηρίξετε. Με τη συμμετοχή σας στη δράση να της δώσετε δύναμη να βάλει πάλι το συνδικάτο στο δρόμο των αγωνιστικών διεκδικήσεων των δικαιωμάτων μας.
Συνάδελφε, ΣΚΕΨΟΥ – ΚΡΙΝΕ
Ποιοι σου λένε την αλήθεια, ποιους πρέπει να εμπιστευτείς. Ενίσχυσε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που καθημερινά δίνουν τη μάχη στους χώρους δουλειάς. Λιμάνι, ΣΕΜΠΟ, αποθήκες, πρακτορεία, παντού. Παλεύουμε για την ενότητα του κλάδου, για ένα συνδικάτο που θα οργανώνει και θα διεκδικεί λύσεις αγωνιστικά, για τα προβλήματα μας. Που με ανοιχτές μαζικές, δημοκρατικές διαδικασίες θα φέρνει κοντά τους συναδέλφους, θα τους βάζει στον αγώνα. Συνδικάτο ενταγμένο στο ταξικό κίνημα, να συγκρούεται με την εργοδοσία, με τον υποτακτικό ρόλο της ΓΣΕΕ, του συμβιβασμού στη λογική της ΕΕ, που ξηλώνει τα εργασιακά δικαιώματα μας. Συνδικάτο που να συγκρούεται με τις πολιτικές που την υπηρετούν.

ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ.
ΕΜΠΡΟΣ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.
ΕΜΠΡΟΣ για Συνδικάτο ΤΑΞΙΚΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕ τη ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝ του ΠΑΜΕ.
ΣΤΟΧΟΣ – ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ:
  • Να αποσυρθούν όλα τα νομοσχέδια που προβλέπουν την ιδιωτικοποίηση των υποδομών και του μεταφορικού έργου.
  • Υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων.
  • Κανένας οδηγός κάτω από αυτές. Κανένας οδηγός ανασφάλιστος ή υποαπασχολούμενος.Κατάργηση των χαρατσιών και της φοροληστείας.
  • Μέτρα ανακούφισης των ανέργων των λαϊκών οικογενειών.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΑΖΙΚΑ

ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ.

Το ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ στις ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ, στα ΠΑΙΔΙΑ μας.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Γραμματεία ΠΑΜΕ Επαγγελματιών Οδηγών
ΤΗΛ: 698 6902198 -697 2250274
Πηγή: Γερανίζοντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.