20 Μαΐου 2013

Το ΚΚΕ στο πλευρό των δίκαιων διεκδικήσεων του ποντιακού ελληνισμού


Τη στήριξη του ΚΚΕ σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση του ποντιακού ελληνισμού και στην προσπάθεια για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας, εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Βουλής για την Ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Σημείωσε πως το ΚΚΕ και τότε τόνιζε πως η Ελλάδα δε διαιρείται σε ντόπιους και πρόσφυγες, αλλά σε πλούσιους και φτωχούς. Μάλιστα, υπογράμμισε πως οι συνέπειες της γενοκτονίας δεν ήταν ίδιες για όλους, αλλά βαρύτερες για τη φτωχολογιά του Πόντου.

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης απαίτησε, επίσης, να αρθεί άμεσα η αδικία σε βάρος περίπου 40.000 υπερηλίκων ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ, των οποίων οι συντάξεις καταργήθηκαν. «Τι έχει να πει επ’ αυτού η κυβέρνηση;», διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Κάλεσε επίσης το λαό να αξιοποιήσει την ιστορική μνήμη για να δει τι κρύβεται πίσω από την εθνικιστική ρητορική και το μίσος.

Προειδοποίησε, τέλος, για τον κίνδυνο μιας γενικότερης πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή μέσω της επίθεσης που προετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στη Συρία και επανέλαβε το αίτημα για άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από αυτούς τους σχεδιασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.