15 Μαΐου 2013

Χαλυβουργία Ελλάδος : Διαθεσιμότητα ανακοίνωσε η εργοδοσία στον Ασπρόπυργο


Σε διαθεσιμότητα ανακοίνωσε ότι βγάζει τους εργαζόμενους στον Ασπρόπυργο η Χαλυβουργία Ελλάδας, από την Παρασκευή και μέχρι και τις 5 Ιουλίου. Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους προχτές Δευτέρα. Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν μεθαύριο Παρασκευή σε Γενική Συνέλευση, στη 1 μ.μ., στην πύλη του εργοστασίου, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. Υπενθυμίζεται ότι από το Φεβρουάριο μέχρι και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε εκ περιτροπής εργασία. Στο μεταξύ αύριο, Πέμπτη, εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει τέσσερις απ' τους απολυμένους της εταιρείας ενάντια στην απόλυσή τους.

Επιπρόσθετα, χτες, συνέβη ένα ακόμη εργατικό «ατύχημα» στο χώρο του χαλυβουργείου. Οπως καταγγέλλει το σωματείο, ο εργαζόμενος Ν. Τσίγκας, χειριστής Βαρέων Οχημάτων, τραυματίστηκε κατά την ώρα εκτέλεσης της εργασίας του, όταν για άγνωστο λόγο έσπασε η οροφή του οχήματος (κουβούκλιο), με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι, στο αριστερό χέρι και στην ωμοπλάτη. «Ο συνάδελφος ο οποίος χρησιμοποιούσε τα μέτρα ατομικής προστασίας, γλίτωσε τα χειρότερα από καθαρή τύχη», τονίζει το σωματείο.


Ωστόσο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το σωματείο, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο «Τζάνειο» νοσοκομείο, όχι με το ασθενοφόρο της εταιρείας, όπως έπρεπε, αλλά με ... ΙΧ αυτοκίνητο, παρουσία του γιατρού. Και καταλήγει: «Το ΔΣ του Σωματείου καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τη μη εφαρμογή των κανόνων προστασίας για Υγιεινή και Ασφάλεια της εργασίας, η οποία τείνει να γίνει μόνιμη καθώς επίσης την ευθύνη σ' αυτό του Ιατρού Εργασίας».

Πηγή : Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.