28 Μαΐου 2013

Ετοιμάζουν επέμβαση της αστυνομίας και συλλήψεις για τους απεργούς της ΜΕΒΓΑΛ στην Θεσσαλονίκη - Παρέμβαση του ΠΑΜΕ


33η ημέρα απεργίας στην Αθήνα

Δυνάμεις των ΜΑΤ, κατ' εντολή της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, έχουν παραταχθεί απέναντι από τους απεργούς της ΜΕΒΓΑΛ που βρίσκονται στην πύλη του εργοστασίου στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, ενώ τσιράκια της εργοδοσίας επιχειρούν με κάθε τρόπο να προκαλέσουν την επέμβαση των ΜΑΤ.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, κάλεσε τους συγκεντρωμένους εργάτες να κλείσουν τα αυτιά τους στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, που δυναμιτίζουν από την πρωί την ατμόσφαιρα έξω από το εργοστάσιο, να ενωθούν με τις απεργιακές φρουρές και να μην πάρουν μέρος στα σχέδια της εργοδοσίας που θέλει επέμβαση των ΜΑΤ και τσάκισμα των απεργών.

Νωρίτερα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της είχε αναφέρει ότι υπάρχει εντολή για αστυνομική επέμβαση και συλλήψεις εργαζομένων, καλώντας να βρεθούν «όλοι στα Κουφάλια για να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων».

Οι εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε 24ωρη απεργία από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και σήμερα στις 6 μ.μ. μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να βάλει «λουκέτο» στο υποκατάστημα διακίνησης στην Αττική.


Η απεργιακή μάχη δίνεται στις πύλες του κεντρικού εργοστασίου στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης και των έξι υποκαταστημάτων (Αττικής, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κατερίνης και Χανίων) του ομίλου. Στα Κουφάλια απεργοί και από την Αθήνα και από τα τμήματα διακίνησης σε Χαλκιδική και Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης περιφρουρούν την απεργία από τα ξημερώματα.

Για 33η ημέρα συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ στο υποκατάστημα της Αθήνας, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 5 μηνών, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, χωρίς καμιά μείωση μισθών.

Η εργοδοσία έστειλε εξώδικο στο σωματείο και τους καλεί σήμερα Τρίτη σε ενημερωτική συνάντηση – διαβούλευση με θέμα την άμεση και επιβεβλημένη ανάγκη, όπως αναγράφει στο εξώδικο, αλλαγής της λειτουργίας της εταιρείας, με περιορισμό ορισμένων δραστηριοτήτων της και αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Αθήνας. 

Συνεχίζεται η αλληλεγγύη 

Ταυτόχρονα εντείνεται και η αλληλεγγύη, καθώς, τη Δευτέρα, εργαζόμενοι εργοστασίων της Χαλκίδας (ΒΙΟΚΟΤ, ΑΛΚΟΤ, ΖΟΥΡΑΣ, ΕΛΙΝΤΑ) παρέδωσαν 120 κοτόπουλα στους απεργούς της ΜΕΒΓΑΛ, ενώ αλληλεγγύη εκφράζει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης». Το Σάββατο 25/5 οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ από την ΑΣΟΕΕ και μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΕΜΦΕ βρέθηκαν έξω από την πύλη της ΜΕΒΓΑΛ.


«Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια
και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Κύριοι,
Αυτή τη στιγμή με εντολή σας δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ) βρίσκονται στο χώρο του εργοστασίου της ΜΕΒΓΑΛ (Κουφάλια Θεσσαλονίκης) όπου έχει προκηρυχτεί απεργία. Οι εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ είναι απλήρωτοι εδώ και περίπου 5 μήνες.

Η πληροφόρησή μας είναι ότι έχετε δώσει εντολή για συλλήψεις απεργών.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σας καλεί να πάρετε πίσω αυτή τη διαταγή σας. Είναι απαράδεκτο να επιχειρείτε να τρομοκρατήσετε, να συλλάβετε απλήρωτους εργαζόμενους. Αντίθετα, εκείνος που πρέπει να συλληφθεί είναι ο εργοδότης που παρανόμως παρακρατεί τα δεδουλευμένα των εργαζομένων».

5 σχόλια:

  1. Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για τις 30000 θέσεις ανεργίας για τις οποίες "ευθύνεται" η cosco; Κάπου το πήρε το μάτι μου αλλά δεν θυμάμαι πού.

    Γεράσιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τέτοια διαβάζω και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι

      Διαγραφή
  2. Τότε γιατί διαβάζεις τέτοια και δεν διαβάζεις άλλα. Αφού τα άλλα είναι περισσότερα.

    Γεράσιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες να ανοιξουμε καποιο θεμα για συζητηση ή ρωτας ετσι εγκυκλοπαιδικά?
      νκ

      Διαγραφή
    2. Την πληροφορία ψάχνω. Αν ισχύει και δεν κάνω εγώ λάθος. Γιατί καμιά φορά νομίζεις ότι ακούς αυτό που θέλεις να ακούσεις.:)

      Γεράσιμος

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.