30 Μαΐου 2013

Οι "ανεξάρτητοι" συνδικαλιστές δεν θέλουν καπέλωμα απο το ΠΑΜΕ


Διαβάζω στην Ημερησία ένα άρθρο σχετικά με τις κινητοποιήσεις της Μεβγάλ που ξεκίνησε η "ομοσπονδία γάλακτος" στη Θεσσαλονίκη. Η είδηση αφορά τις εγκαταστάσεις τις Μεβγάλ στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης που βρέθηκαν το πρωί στις 28/5 εργαζόμενοι στα τρόφιμα-ποτά, στην γαλακτοκομία και σε άλλους κλάδους για να περιφρουρήσουν την 24 πανελλαδική απεργία που κύρηξαν οι ομοσπονδίες τους. Να θυμήσουμε ότι οι εργαζόμενοι στην Μεβγάλ Αττικής βρίσκονται σε απεργία για περισσότερο από ενα μήνα. Όπως διαβάζουμε λοιπόν στο δημοσίευμα με τίτλο "Μεβγάλ, οι εργαζόμενοι έδιωξαν το ΠΑΜΕ", το σωματείο της Μεβγάλ "Ο Αξιός", όχι απλά δεν θέλει να πάρει μέρος στην απεργία και στις λοιπές κινητοποιήσεις, αλλά σαμποτάρει και τις προσπάθειες των ταξικών σωματείων για κλιμάκωση του αγώνα. Η αιτιολόγηση δια στόματος του αντιπροέδρου του Αξιού είναι η εξής.

"Εμείς σαν Σωματείο Εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ 'Ο Αξιός', με περισσότερα από επτακόσια μέλη, δεν συμμετέχουμε. Δεν θέλουμε την παρέμβαση του ΠΑΜΕ στα εργασιακά μας θέματα, δεν θέλουμε η ΜΕΒΓΑΛ να έχει την κατάληξη της ΑΓΝΟ», επισήμανε ο αντιπρόεδρος του «Αξιού» Βασίλης Ζωγραφίδης."

Αλήθεια σε τι διαφέρει η τοποθέτηση του συνδικαλιστή Ζωγραφίδη από αυτήν του προέδρου της Μεβγάλ;

"Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ, Π. Παπαδάκη, «δεν μπορεί κάποιοι να εμποδίζουν την εργασία με το έτσι θέλω. Οταν γίνονται κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς, διασαλεύεται η παράδοση των τελικών προϊόντων της εταιρείας όχι μόνο στην εσωτερική αγορά, αλλά και στο εξωτερικό»."

Ο μεν Ζωγραφίδης ρίχνει στο τραπέζι τον εκβιασμό, "αν απεργήσουμε θα φαληρήσει/μεταναστεύσει...κλπ η εταιρία", ο δε Παπαδάκης παραπονιέται που με τις απεργίες οι εταιρία δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει εγκαίρως το πελατειακό της δύκτιο.

Αποφάσισα λοιπόν να googlαρω το όνομα του Βασίλη Ζωγραφίδη και ιδού τα αποτελέσματα:


ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ

Πραγματοποιήθηκε απόψε στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., η πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας Οργανωτικού Βορείου Ελλάδος της Νέας Δημοκρατίας, με τη νέα της σύνθεση.
Ο Γραμματέας Οργανωτικού Β.Ε. κ. Νίκος Φώτος ενημέρωσε για την πορεία των προσυνεδριακών διαδικασιών, αναφέρθηκε στην επιτυχία του πρώτου προσυνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο. Στην ίδια συνεδρίαση εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στην κατάρτιση του προσυνεδριακού προγράμματος στη Βόρεια Ελλάδα.
Οι νέοι περιφερειάρχες και τομεάρχες, που ανέλαβαν καθήκοντα και αυτή την εβδομάδα ξεκινούν το έργο τους στις περιοχές ευθύνης τους, είναι οι εξής:
Περιφέρεια Θράκης
Περιφερειάρχης:      Τηλέμαχος Καπετανίδης, ελεύθερος επαγγελματίας
Τομεάρχης Ν. Ξάνθης:         Αριστείδης Σαρχοζίδης, εκπαιδευτικός
Τομεάρχης Ν. Ροδοπης:       Σπυρίδων Καραουλάνης, ψυχολόγος
Τομεάρχης Ν. Έβρου:         Γιώργος Μπαλωμένος, πολιτικός μηχανικός
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας
Περιφερειάρχης:                    Βαγγέλης Μεσιακάρης, λογιστής
Τομεάρχης Ν. Καβάλας:       Βασίλειος Ζωγραφίδης, τεχνικός τροφίμων
Τομεάρχης Ν. Δράμας          Κώστας Κοντός, δικηγόρος
Περιφέρεια Ανατ. Κεντρικής Μακεδονίας
Περιφερειάρχης:                   Νίκος Μήκας, δικηγόρος
Τομεάρχης Ν. Σερρών:        Γιάννης Ανδρεάδης, εκπαιδευτικός
Τομεάρχης Ν. Κιλκίς:           Γιάννης Δρόσος, δικηγόρος
Τομεάρχης Ν. Χαλκιδικής:    Θέκλα Γαλαζούδη, επικοινωνιολόγος
Περιφέρεια Δυτ. Κεντρικής Μακεδονίας
Περιφερειάρχης:                 Νίκος Κορωνάς, εκπαιδευτικός
Τομεάρχης Ν. Πιερίας:         Διονύσιος Ξένος, περιβαλλοντολόγος
Τομεάρχης Ν. Ημαθίας:        Δημήτριος Ταπαζίδης, εκπαιδευτικός
Τομεάρχης Ν. Πέλλας:         Εφραίμ Κυριζίδης, δικηγόρος
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Περιφερειάρχης:                 Στέφανος Κιουτσούκης, δημοτ.υπάλληλος
Τομεάρχης Ν. Κοζάνης:        Κωνσταντίνος Μετίσογλου, οικονομολόγος
Τομεάρχης Ν. Γρεβενών:     Δημήτριος Μπέης, ελεύθερος επαγγελματίας
Τομεάρχης Ν. Καστοριάς:     Στέργιος Κιάνας, δικηγόρος
Τομεάρχης Ν. Φλώρινας:     Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, υπάλληλος ΔΕΗ

 Και όλα αυτά από το επίσημο site της ΝΔ

Έτσι για να βλέπουμε με ποιούς είναι εκείνοι οι "ανεξάρτητοι" που δεν θέλουν παρεμβάσεις τρίτων στα εργασιακά τους.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)
Νόμος είναι το δίκιο του κεφαλαιοκράτη!

31 σχόλια:

  1. Απο τη σελίδα του Ζωγραφίδη στο facebook, αναπαράγει τα επιχειρήματα της εργοδοσίας....



    Π. Παπαδάκης: Στοχοποιείται άδικα η ΜΕΒΓΑΛ
    Άγνοια για την εναντίον του ποινική δίωξη δηλώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, Πέτρος Παπαδάκης, επισημαίνοντας ότι ουδέν τού έχει κοινοποιηθεί επισήμως. Κατά τον ίδιο, η ΜΕΒΓΑΛ στοχοποιείται άδικα, αντί να στηρίζεται μια υγιής ελληνική επιχείρηση, η οποία όχι απλά σέβεται τους εργαζομένους της, αλλά έχει κατορθώσει να αυξήσει τις εξαγωγές της κατά 32%, σε σχέση με πέρυσι, στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2013.

    Η ποινική δίωξη αφορά τη μη καταβολή δεδουλευμένων των μηνών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2013, ύψους 1,49 εκατ. ευρώ και ασκείται κατόπιν μήνυσης της Επιθεώρησης Εργασίας (η οποία χρεώθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα στις 10/5).

    Ο κ. Παπαδάκης εξέφρασε την απορία του για το πώς μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που ο μισθός του μηνός Ιανουαρίου έχει ήδη καταβληθεί στους εργαζομένους, όπως και το ήμισυ εκείνου του Φεβρουαρίου. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα καταβληθεί και το υπόλοιπο Φεβρουαρίου.
    Πάντως, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Ο Αξιός», Βασίλης Ζωγραφίδης, επισήμανε ότι ο μισθός Ιανουαρίου έχει καταβληθεί πριν από ενάμιση μήνα περίπου και ότι, συν τοις άλλοις, υπάρχει ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, βάσει της οποίας αυτοί δηλώνουν ότι στηρίζουν τη διοίκηση εν μέσω οικονομικής κρίσης και «βάζουν πλάτη» για την καλή πορεία της εταιρείας.

    «Σήμερα μας οφείλονται οι μισθοί Φεβρουαρίου και Μαρτίου, δηλαδή περίπου 2,5 μηνών, αλλά κάνουμε υπομονή ως προς την αργοπορία γιατί ξέρουμε ότι δεν θα χάσουμε τα λεφτά μας», σημείωσε ο κ.Ζωγραφίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βεβαια για να λεμε και του Ζωγραφίδη το δίκιο, αυτός δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα διότι είναι ξεκάθαρα με την εργοδοσία, το πρόβλημα είναι κάτι "αριστεροί" μεγάλοι επαναστάτες, αυτοί κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά στο εργατικό κίνημα εδώ και δεκαετίες με την μια προβιά ή με την άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα υπολοιπα τα καταλαβαινω
    τι σημαινει ομως το

    Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση, σχολια ομως που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

    Το λεω για να μην χανουμε τον χρονο μας τζαμπα και επειδη ο σεβασμος γενικως δεν επιβαλλεται αλλα κερδιζετε μεσα απ τον διαολογο και την ανεκτικοτητα

    Φυσικα μπορεις να κοψεις αυτοματως την ερωτηση μου επειδη σκονταφτει στο

    Β)Σχόλια εκτός θέματος ανάρτησης ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ, αλλα στην τελικη δεν εχασα και πολυ χρονο :)


    φυστικοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εν πασει περιπτωσει θελω να ρωτησω, εαν ισχυει(που μπορει και να ειναι ετσι) οτι υπάρχει ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων Μεβγάλ στα Κουφάλια , βάσει της οποίας αυτοί δηλώνουν ότι στηρίζουν τη διοίκηση εν μέσω οικονομικής κρίσης και «βάζουν πλάτη» για την καλή πορεία της εταιρείας, τι θα μπορουσε να γινει

    την ωρα μαλιστα που οι εργαζόμενοι στην Μεβγάλ Αττικής βρίσκονται σε απεργία για περισσότερο από ενα μήνα

    γιατι η καταγγελια των συνδικαλιστοπατερων ως τσιρακια των αφεντικων,απο μονη της δεν οδηγει πουθενα

    φυστικοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δεν μου λες ρε φιλε
      ας πουμε οτι υπαρχει τετοια αποφαση
      τι σημαινει αυτο;

      Γιατι και οι αλλοι εχουν αποφασισει να κανουν απεργια, αλλα η εργοδοσια δεν το σεβεται και στελνει αστυνομια και ιδιωτικες μεταφορικες


      "Η εργοδοσία, όλες αυτές τις μέρες, «σκύλιασε» για να χτυπήσει την απεργία των εργατών. Από το Σάββατο, αξιοποιώντας τους οδηγούς - ιδιώτες (εργολάβους) προσπάθησε να βγάλει έξω φορτηγά. Την Κυριακή, ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που έστησε η εργοδοσία επιχείρησε να βγάλει δύο φορτηγά από το εργοστάσιο, το ένα εκ των οποίων, βγαίνοντας στο δρόμο, χτύπησε απεργό ο οποίος επέβαινε στη μηχανή του και προσπαθούσε να εμποδίσει την έξοδό του. Ο απεργός τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε στον «Ευαγγελισμό».

      Η εργοδοσία επιχείρησε με τρομοκρατία, απειλές και τηλεφωνήματα στους εργάτες να σπάσει τη χτεσινή απεργία. «Πρωταγωνιστές» του εργοδοτικού μηχανισμού ορισμένα, γνωστά στους εργάτες, «τσιράκια». Η εργοδοσία κάλεσε ακόμη και την Αστυνομία, η οποία ζήτησε από τους απεργούς να ανοίξουν την πύλη με εισαγγελική εντολή. Παρά τις απειλές και την τρομοκρατία, η απεργία συνεχίστηκε και χτες όλη μέρα. Στη Γενική Συνέλευση, που έγινε χτες έξω από την πύλη του εργοστασίου, οι εργάτες ξεκαθάρισαν ότι ο αγώνας δε σταματά εδώ. Και σημείωσαν ότι η 4ήμερη εκ περιτροπής εργασία, που θέλει να περάσει η εργοδοσία στο τμήμα της αποθήκης, δε θα εφαρμοστεί στην πράξη. Σημαντική ήταν χτες η αλληλεγγύη, που εκδηλώθηκε όχι μόνο από εργάτες άλλων σωματείων του κλάδου, αλλά από μια σειρά κλάδους, σωματεία, συνδικάτα και ομοσπονδίες, καθώς και μαζικούς φορείς της περιοχής."

      Και να στο πω και διαφορετικα
      ακριβως αυτο καταγγελεται στο αρθρο, ο ρολος των εργοδοτικων σωματειων, ο οποιος ειναι ακριβως αυτος, να συμβιβαζουνε τους εργαζομενους με τα αφεντικα με το ενα η το αλλο προσχημα(η και εκβιασμο) για να συνεχισουν τα αφεντικα να τους ρουφανε το μεδουλι και να ανακοπτεται η κλιμακωση του αγωνα. Ποσο μαλλον οταν οι προεδροι αντιπροεδροι και λοιπα, των σωματειων αυτων, προσκεινται κομματικα στη ΝΔ, κατι που ξεχνουν να αναφερουν τα διαφορα δημοσιευματα. Μηπως θες απεναντι σε αυτο το φαινομενο, το ΠΑΜΕ και τα ταξικα σωματεια να κατσουν με σταυρωμενα τα χερια; Ρωταω...



      Διαγραφή
    2. Μη προσπαθεις να με πεισεις για γνωστα πραματα,εργοδοσια, τσιρακια, απεργοσπαστικοι μηχανισμοι, εργατοπατερες κλπ

      αλλο ρωτησα, επειδη η καταγγελια των συνδικαλιστοπατερων ως τσιρακια των αφεντικων, απο μονη της δεν οδηγει πουθενα, τι αλλο θα πρεπει να γινεται σ αυτες τις περιπτωσεις οπου το ενα εργοστασιο απρεγει (Μεβγαλ αττικης) και το αλλο εργοστασιο (μεβγαλ κουφαλιων) τους εχει γραμμενους και απεργοσπα

      αυτο ρωτησα
      κατι αναλογο εγινε και με τη χαλυβουργια
      χαλυβουργια σκαραμαγκα απ την μια - χαλυβουργια βολου απ την αλλη

      μη μου απαντησεις ξανα ποσο αλητες ειναι οι εργοδοτες και τα τσιρακια τους, πες μου αν υπαρχει κατι/καπως που αντιμετωπιζονται αυτες οι διασπασεις- απεργοσπασιες

      φυστικο

      Διαγραφή
    3. Αντιμετωπιζεται με τις προσπαειες των ταξικα συνειδητοποιημενων εργατων, στις κινητοποιησεις τους, στις επαφες τους με τους εργαζομενους των εκαστοτε εταιριων, με περιφρουρηση και παρεμβαση στους χωρους δουλειας, με την ενδυναμωση και την συσπειρωση των δυναμεων(ωστε να δυναμωσει το κινημα και να αρχισουν να ξεφοβουνται οι εργατες), με την πληροφορηση, με το ξεμπροστιασμα των εργοδοτων και των εργατοπατερων και με χιλιους αλλους τροπους. Μαγικη λυση δεν υπαρχει, υπαρχει μονο επιμονος και αδιακοπος αγωνας.

      Διαγραφή
    4. Αλωστε και τα μετωπα που υπαρχουν, οι σπιθες αυτες που αναβουν(Χαλυβουργια, Μεβγαλ, Αριαδνη κλπ), δεν θα ειχαν αναψει ποτε αν δεν γινοταν αυτη η προσπαθεια απο το ΠΑΜΕ και τα εργατικα ταξικα σωματεια.

      Διαγραφή
  5. από Ριζοσπάστη

    (..) Ενοχοποιούν τους εργάτες

    Τελικά δεν έχουν το θεό τους. Χτες, σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της ΜΕΒΓΑΛ ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη για μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της επιχείρησής τους.

    Την ίδια μέρα οι αστικές εφημερίδες - προς δόξαν την ελεύθερης και αντικειμενικής ενημέρωσης- ανακάλυπταν πως «οι εργαζόμενοι έδιωξαν το ΠΑΜΕ» από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και πως αν και «παραμένουν απλήρωτοι 2,5 μήνες»... δεν θέλουν να γίνουν ΑΓΝΟ. Δηλαδή να κλείσει το εργοστάσιο. Οι συνειρμοί προφανείς. Οι εργάτες που αγωνίζονται λοιπόν κλείνουν τα εργοστάσια. Αυτή είναι η μόνιμη επωδός των αστών και των μέσων προπαγάνδας που διαθέτουν, εδώ και πέντε χρόνια, από τότε που ξέσπασε η καπιταλιστική κρίση.

    Αυτά έλεγαν και στην περίπτωση της «Χαλυβουργίας» του Μάνεση, αλλά το εργοστάσιο το έκλεισε ο ίδιος ο Μάνεσης όταν οι εργάτες επέστρεψαν αφού με τα ΜΑΤ η κυβέρνηση έσπασε την απεργία. Και η ΖΗΜΕΝΣ στη Θεσσαλονίκη κερδοφόρα ήταν, αλλά έκλεισε για να μεταφέρει σε άλλη χώρα τις δραστηριότητές της επειδή βρήκε μεροκάματα εξαθλίωσης.

    Και άλλα εργοστάσια έκλεισαν για να μεταφερθούν στα Βαλκάνια. Αυτά κάνουν οι καπιταλιστές. Αλλά τα αστικά επιτελεία, αυτά επαναλαμβάνουν σε κάθε περίπτωση που ένα εργοστάσιο, μια ομάδα εργατών, ένας κλάδος σηκώσει κεφάλι και δεν αποδεχτεί τη σύνθλιψη των δικαιωμάτων του και τη σκλαβιά που επιδιώκουν να επιβάλουν βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές.

    Είναι η επανάληψη της ίδιας γνωστής συνταγής ενοχοποίησης του λαού και των εργαζομένων. Για το δημόσιο χρέος φταίει ο λαός που «ζούσε πάνω από τις δυνατότητές του». Για την ανεργία, οι άνεργοι που δεν θέλουν να πάνε να δουλέψουν σε δουλειές παρακατιανές. Για την κρίση στον αγροτικό τομέα, οι αγρότες που τεμπελιάζουν στα καφενεία. Ενας ολόκληρος λαός σπιλώνεται και ενοχοποιείται για να βγουν λάδι οι πραγματικοί ένοχοι, οι καπιταλιστές και το ίδιο το σύστημά τους, που έθρεψε και γέννησε την καπιταλιστική κρίση, που βάζει τα λουκέτα σε χιλιάδες επιχειρήσεις, που οδήγησε σε 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Αλλά ακόμα πιο πολύ, κατά την άποψή τους, φταίνε αυτοί που ενσπείρουν «καινά δαιμόνια», που δεν κάθονται στα αυγά τους, που απαιτούν να πληρώνονται όταν εργάζονται, που δε σκύβουν το κεφάλι στις μειώσεις των μισθών, στις απολύσεις, στη βία των αφεντικών. Και ποιοι είναι αυτοί; Το ΠΑΜΕ, οι κομμουνιστές, που δε θέλουν να καταλάβουν τη «νέα πραγματικότητα». Αγύριστα κεφάλια, επιμένουν να μιλάνε για δικαιώματα, για αγώνες, για αξιοπρέπεια.

    Ξέρουν οι αστοί και τα τσιράκια τους πού βαράνε, γνωρίζουν από πού προέρχεται ο πραγματικός κίνδυνος για τα συμφέροντά τους και επιχειρούν να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους, να τους διασπάσουν, να τους εκφοβίσουν και να τους υποτάξουν, επιστρατεύοντας και τους «κατάλληλους» συνδικαλιστές. Οσο όμως και αν αφρίζουν, οι εργάτες ξέρουν ότι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουν το ψωμί τους και τα στοιχειώδη δικαιώματα είναι ο κοινός αγώνας ενάντια στα αφεντικά και όχι η υποταγή στις ορέξεις τους. Και αυτό το δρόμο θα τον βρίσκουν κάθε μέρα όλο και περισσότεροι. Σε αυτό το δρόμο ακόμα περισσότεροι θα συναντιόνται με το ΠΑΜΕ. (..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και το λινκ
      Πέμπτη 30 Μάη 2013
      ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 16
      Ενοχοποιούν τους εργάτες
      ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7463883&publDate=30/5/2013 )Ilief

      Διαγραφή
  6. Ρε φιλαράκι πες αυτό που θες να πεις και τελείωνε με τις φλυαρίες. Της στραβής ψωλής της φταίνε οι τρίχες.

    ΥΓ.
    Αν το ερώτημα δεν είναι ρητορικό υπάρχουν και τα μαιλ για τέτοιες ερωτήσεις.
    Φουντουκόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ξερω ποιο ειναι το φιλαρακι σου, αλλα αν εννοεις εμενα (απ το νικ νειμ τσιμπησα, να σου απαντησω οτι δεν βρισκω το ερωτημα του τι κανουμε, ρητορικο αλλα πολιτικο και ολα οσοα προτεινονται μου μοιαζουν με ασαφεις οδηγιες προς ναυτιλομενους

      οχι,για να σε προλαβω, δεν εχω απαντηση στο ποιος ειναι ο τροπος, απλως διακρινω ενα αδιεξοδο το οποιο επιχειρουμε να σπασει με στερεοτυπους τροπους ... αν μου επιτρεπεται

      να μιλησουμε... να ξαναμιλησουμε ... να πληροφορησουμε... οι χωροι δουλειας... οι εργατες... να στησουμε... να να να
      100 χρονια κομματια, ολ ταιμ κλασικ

      γνωμη μου?
      περισσοτερο πολιτικη και λιγοτερο συνδικαλισμο
      ο αλλος δεν πρεπει να σηκωνεται μονο οταν θιγονται τα συνδικαλιστικα η κεκτημενα του, αλλα να μαθει σιγα σιγα οτι ο αγωνας ειναι για Ζωη και οχι για Επιβιωση, οτι απ το δικαιωμα του στην εργασια πιο ισχυρο ειναι το δικαιωμα στην Ζωη και οτι αγωνιζομενος με στοχο το πρωτο, πρπει να σκοπευει στο δευτερο

      υ.γ. και δεν με ενδιαφερει η ανταλλαγη μαιηλ, μου στειλε το λινκ μια φιλη του σαιτ και απλως εγραψατη γνωμη μου, τπτ περισσοτερο τπτ λιγοτερο και δεν μου φταινε οι τριχες ουτε στραβη την εχω

      φυστικο

      Διαγραφή
    2. "τι σημαινει ομως το
      Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση, σχολια ομως που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ."

      Αυτή την ερώτηση είπα ρητορηκή και άσχετη, οπως είναι άλοστε.
      Συγνώμη δεν εγραψα ακριβός απο κάτω και δεν διέκρινες ποια ερώτισή σου ήταν άσχετη. Μαλακία μου αλλα και εσύ απο τις ερωτήσεις διάλεξες όποια ήθελες.
      Φουντουκό

      ΥΓ. Όταν ρωτάς άλα αντι άλων τι σου φτέει;

      Διαγραφή
  7. Σοβαρα, και η ζωη που αναπαραγεται αν οχι στους χωρους δουλειας;
    Και μη μου πεις στην κρεβατοκαμαρα γιατι ικανο σε εχω.

    Ο πολιτισμος λοιπον, πνευματικος και υλικος, ειναι αποτελεσμα συντονισμενης κοπιαστικης δουλειας, χωρις την οποια δεν θα ειχαμε καμια διαφορα απο τα ζωα.

    Οσο για τις παρατηρησεις σου σχετικα με τα τετριμμενα του αγωνα και δεν ξερω και εγω τι αλλο, εμενα μου θυμιζουν ολους εκεινους τους επαναστατες του καναπε που μιλανε για την συνεχομενη πανελλαδικη(παγκοσμια η δεν ξερω και εγω τι) απεργια, χωρις να εχουν απεργησει ποτε στη ζωη τους, και κοροιδευουν μαλιστα και ως γραφικους εκεινους που απεργουν.

    Οσο για τη γνωμη σου, καλα κανεις και την εχεις, αλλα καλο ειναι να την φερνεις ποτε ποτε αντιμετωπη και με την πραγματικοτητα.

    Παρολα αυτα ευχαριστουμε για την δυνατοτητα που μας εδωσες να εξηγησουμε τα πραγματα απο τη δικη μας θεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν βοηθαει παντως το τι σου θυμιζουν οι παρατηρησεις μου και ειναι αμετροεπεια να μιλας σε καπιον που δεν ξερεις για καναπεδες κλπ

      το ξεπερναω ομως για να διευκρινησω οσα λεω με δυο παρατηρησεις

      1)η ζωη δεν αναπαραγεται αποκλειστικα στους χωρους δουλειας, ειδικοτερα σημερα που λιγοι εχουν δουλεια
      αλλα οπως και να εχει αιτημα απ τις καταβολες του κινηματος για την απελευθερωση του ανθρωπου απ την αλλοτριωση ηταν το : 8 ωρες εργασια- 8 ωρες ξεκουραση- 8 ωρες μορφωση και ψυχαγωγια και αυτο που ισχυριζομαι ειναι πως εδω και πολυ καιρο καποιοι επαψαν να μιλουν για τις υπολοιπες 16 ωρες, οποτε η ειρωνια για την κρεβατοκαμαρη ειναι εντελως ακυρη
      ναι η ζωη περνα και απ το κρεβατι και ναι αν η επανασταση δεν χορευεται δεν ειναι επανασταση

      2)οσον αφορα την δουλεια, σου θυμιζω το παρακατω

      ζητα δουλεια
      αν δεν σου δωσουν δουλεια, ζητα το ψωμι
      αν δεν σου δωσουν το ψωμι, αρπαξε το ψωμι

      ξερεις ποιου/ας ειναι τα λογια αυτα φανταζομαι

      οπως και να εχει η κριτικη μου (απ τον καναπε ) ειναι οτι τα συνδικαλιστικα κινηματα στεκονταιν ΜΟΝΟ, στο πρωτο και αυτο ειναι εντελως περιοριστικο για την αναπτυξη πολιτικου κινηματος

      κι εγω σε ευχαριστω

      φυστικο

      Διαγραφή
    2. "οπως και να εχει η κριτικη μου (απ τον καναπε ) ειναι οτι τα συνδικαλιστικα κινηματα στεκονταιν ΜΟΝΟ, στο πρωτο και αυτο ειναι εντελως περιοριστικο για την αναπτυξη πολιτικου κινηματος"

      Και εδω κανεις μεγαλο λαθος
      και ο αγωνας και ο βιοπορισμος ειναι δυο πραγματα τα οποια τα λαμβανει υποψη του το εργατικο κινημα, το ΠΑΜΕ στηριζει και με φαγητο και με ειδη πρωτης αναγκης τους αγωνες των εργαζομενων.

      Οσο για τους ανεργους, ειτε το θελεις ειτε οχι, ειναι μερος της ζωης, αλλα δεν παραγουν, για αυτο ειναι και ανεργοι. Αρα λοιπον, οπως λεει και ο Μαρξ, τα παντα εχουν να κανουν με τους νομους που διεπουν την παραγωγη και με την παραγωγη την ιδια. Αυτη η παραγωγη, καθοριζει τη μορφη που θα εχει μια κοινωνια.


      Οσο για το για την κριτικη απο τον καναπε
      αυτο το λεω διοτι κανεις ανθρωπος που να ειχε εστω και στοιχειωδη κινηματικη δραση σε ταξικα εργατικα σωματεια δεν θα ελεγε αυτα που λες εσυ.

      Ψαχνεις μια απαντηση που να ταιριαζει σε αυτο το "υπερβατικο" που εχεις στο μυαλο σου, τετοια απαντηση δεν υπαρχει, και στο βαθμο που υπαρχει δεν ειναι ρεαλιστικη. Ολα αυτα που λες στην πραξη δηλαδη πως υλοποιουνται;

      Γιατι εγω, αυτα που λεω, γινονται στην πραξη καθημερινα απο ολους τους συντροφους, τους φιλους του κομματος και τους οργανωμενους στα ταξικα σωματεια.

      Για τις υπολοιπες 16 ωρες που λες, δεν ξερω γιατι εσυ λες οτι δεν μιλαμε, παντως το ΚΚΕ το παμε και οι λοιπες σχετικες οργανωσεις και πολιτιστικη δραση εχουν, και ψυχαγωγικη, και καλλιτεχνικη, και με τον ερασιτεχνικο αθλητισμο ασχολουνται και οτι μπορουνε κανουν για να δωσουν διεξοδους στους εργαζομενους, καλλιεργεια και μορφωση μεσα σε αυτην την κολαση που ζουνε.

      Οποτε η κριτικη σου δεν πιανει τσιμεντο πιανει σοβα... απο εκει και περα τι να σου πω;



      Διαγραφή
  8. αλλο ρωτησα, επειδη η καταγγελια των συνδικαλιστοπατερων ως τσιρακια των αφεντικων, απο μονη της δεν οδηγει πουθενα, τι αλλο θα πρεπει να γινεται σ αυτες τις περιπτωσεις οπου το ενα εργοστασιο απρεγει (Μεβγαλ αττικης) και το αλλο εργοστασιο (μεβγαλ κουφαλιων) τους εχει γραμμενους και απεργοσπα

    Καταρχήν καλησπέρα,
    θά 'θελα σ' αυτό το σημείο να πω και την δική μου άποψη.
    Όταν λοιπόν είσαι εργατοπατέρας, είσαι τσιράκι είσαι... είσαι όλα αυτά που περιγράφονται παραπάνω αρκετά γλαφυρά (περιγράφονται... επναλαμβάνω), σημαίνει ότι η λογική σου είναι: υπάρχει π.χ. ένα σωματείο, ας πούμε 700 ατόμων. Αυτοί μου δώσανε την πλειοψηφία. Άρα τη στιγμή που "εγώ"-τέλος πάντων "το αφεντικό"- να βγάλω μια απόφαση τότε την βγάζουν τα 700 μέλη του σωματείου. Τι στο καλό " συνδικαλιστής-εργατοπατέρας" θα ήμουν αλλιώς. Στον αντίποδα οι "κακοί" της υπόθεσης, λόγω των υπαρχόντων προβλημάτων (που σημείωση δεν παραμένουν όπως είχαν, αλλά διογκώνονται- γάλα παστεριώμένο 10 ημερών, κλείσιμο της ΜΕΒΓΑΛ της Αθήνας και, όχι μόνο, άρα και άλλα προβλήματα), κάνουν συνελεύσεις. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΜΕ ΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,παίρνουν αποφάσεις κινητοποιήσεων, κόντρα. Θα συμφωνήσω, ότι, το τέλειο θα ήταν αυτό το παράδειγμα να το ακολουθούσαν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στη ΜΕΒΓΑΛ και, στην πορεία ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΗΜΕΡΑ... ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Επειδή όμως, ζούμε στον καπιταλισμό, επειδή πέρα από το ότι έχει οργανώσει τις άμυνές του, όμοιο με λιοντάρι που χαροπαλεύει,ΑΛΛΑ αισθάνεται ακόμη (γαμ_άς), συγνώμη, ηγήτορας, έχει ΚΑΙ.. αυτούς που περιγράφεις (μαζί με όλους τους άλλους...), για να καθοδηγούν την εργατική τάξη αντίστροφα προς το συμφέρον του. Και φτάνω σε αυτό που ήθελα να πω από την αρχή, σαν απάντηση, στον από άλλο Γαλαξία σ/φ, άρτι αφηχθέντα στον πλανήτη που έχουν ζήσει και, άφησαν το ανεξίτηλο αποτύπωμά τους οι ΜΑΡΞ, ΕΓΚΕΛΣ, ΛΕΝΙΝ, ότι η "μαγική" λύση βρίσκεται στον ΑΓΩΝΑ. ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ όμως. Στον αγώνα,καταρχήν, της επιβίωσης και της αξιοπρέπειάς μας, που, αναγκαστικά (ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΚΑ), θα μας οδηγήσει στη ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ", σαν απάντηση, στον από άλλο Γαλαξία σ/φ, άρτι αφηχθέντα στον πλανήτη "

    Εμενα ενοεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ζήτημα τι εννοεί ο καθένας "κοινό αγώνα", "ενότητα" κτλ. πάντως... και αυτό κάνει επιπλέον σύνθετα τα πράγματα όταν η "ενότητα" για κάποιους είναι το χαντάκωμα στ' αλήθεια. Αρνητικά παραδείγματα αρκετά δυστυχώς...Μαγικές λύσεις όντως δεν έχει.

      Διαγραφή
  10. απο την πορτα σου παιρνω και τηγανιζεις ψαρια!!!! τι ακριβως θελει να πει ο φυστικοφουφουτος ουτε αυτος εχει καταλαβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα τι αλλο, οτι για να τηγανισεις ψαρια χρειαζεται τηγανι

      Διαγραφή
    2. Εχει πλάκα καθε φορα να σχολιαζουν ατομα χωρις να κανουν προτασεις μη τυχων και καταλαβουμε τι υποστηριζουν. Βασικα δεν υποστηριζουν τιποτα ειναι μονο αντιΚΚΕ. Αφου ξεκινας λοιπον τετοια κουβεντα ακου και την πραγματικοτητα. Χαμενος ειναι ο αγωνας που δε γινεται. Για να καταλαβει ο κοσμος οτι πρεπει να αντιδρασει μαζικα πρεπει πρωτα να δει τι γινεται οταν δεν αντιδρα μαζικα. Και επειδη μεσα στον κοσμο υπαρχουν ατομα που δε θελουν να βοηθησουν καλη ωρα, ισως παρει καποιες προσπαθειες αυτο. Μια οπτικη στο ερωτημα που θετεις λοιπον ειναι οτι οσο μια βιομηχανια γηγαντωνεται και αποκτα πολλα παραρτηματα που παλιοτερα ηταν πχ αυτονομα τοτε ο αγωνας γινεται πιο δυσκολος. Εισαι κατα των μονοπολειων? Μπραβο και το ΚΚΕ χρονια τωρα ειναι. Οσο ο εργατης χανει στη μαχη με τους αστους και αυτοι αποκτουν μεγαλυτερη δυναμη τοσο ο αγωνα δυσκολευει. Θες να μη γινεται καν? Εδω δεν εγιναν απεργειες οταν τα εργοστασια ηταν κρατικα και ξεπουληθηκαν θες μαζικες απεργειες ετσι απλα? Και το ΚΚΕ χρονια τωρα. Βλεπεις η πλειοψηφια να το θελει? Εγω οχι. Οταν το θελησει θα το κανει, μεχρι τοτε τους βοηθαμε να το αποφασισουν πιο ευκολα.
      νκ

      Διαγραφή
    3. νταξει φιλε, μιας και δεν εχουμε προτασεις δεν θα ξανασχολιασουμε
      σορρυ κιολας

      φυστικο

      Διαγραφή
    4. Σου ειπε καποιος μην ξανασχολιασεις;
      Απλα καλο ειναι η κουβεντα να ειναι ουσιαστικη και να μην λες κατι απλα για να πεις κατι
      εσυ εκτιθεσαι οχι εμεις...

      Διαγραφή
  11. Οριστε τα αποτελεσματα του αγωνα

    http://redflyplanet.blogspot.com/2013/05/2011.html

    Και φυσικα, προς αποφυγη παρεξηγησεων, τα αποτελεσματα δεν μετρωνται μονο σε ψηφαλακια στις εκλογες των σωματειων, αλλα ειναι και αυτες μια καλη ενδειξη της δουλειας πυο εχει γινει απο τους ενεπλεκομενους συντροφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΚ, μα που θα στηριχθουν και οι εργαζομενοι να απεργησουν; στο εργοδοτικο τους σωματειο; η ετσι απλα θα παει το παμε θα πει "εγω ειμαι εδω" και θα διαλυθει ολη η τρομοκρατια που εχουν φαει, οι αναστολες τους, και τα μυρια οσα σκατα τους εχει βαλει στο κεφαλι το συστημα εδω και καιρο;

    Το οτι καποιοι δεν παιρνουν θεση δεν σημαινει οτι τους αρεσουν αυτα που γινονται, σημαινει, ειδικα οταν προκειται για εργατες, οτι φοβουνται να παλαιψουν, οτι δεν πιστευουν στην δυναμη τους, οτι δεν εχουν καλλιεργησει συλογικοτητα και ετσι αισθανεται ο καθε ενας οτι ειναι μονος και φοβαται να πει ακομα και αυτα που πιστευει γιατι η απολυση καραδοκει. Ερχεται ο καθενας και σχολιαζει λες και μπορουμε να πατησουμε ενα κουμπακι να γινουν ολα καλα και δεν το κανουμε, η λες και δεν προβληματιζομαστε εμεις και δεν ψαχνουμε οσο το δυνατον πιο αποτελεσματικους τροπους να αφυπνησουμε τον κοσμο.

    τεσπα ολα τα παραπανω οχι επειδη λες κατι διαφορετικο, απλα συμπληρωματικα ως απαντηση στα ξηροκαρπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Poe, ο κοσμος εμπιστευθηκε καποιους τοσα χρονια χωρις να εχει μελετησει-διαβασει τι κοσμο ονειρευεται κτλ κτλ. Τωρα νοιωθει μονος του, προσωπικα εγω κανω οτι μπορω σιγα σιγα να βελτιωσω τις αποψεις μου οχι για να συνομιλω αλλα για να αποκτησω συγκροτημενη αντικειμενικη αποψη. Μεχρι να γινει ομως αυτο, που μπορει να παρει πολυ καιρο και στη τελικη ποτε δεν ολοκληρωνεται ή σταματαει η καλληεργεια του πνευματος, εχω αποφασισει ποιον θα εμπιστευθω ακομα και αν δε ξερω να απαντησω σε καθε μου απορεια. Με βαση λοιπον τα παραπανω, δε γινεται ο κοσμος να θελει απαντησεις ετοιμες, χωρις πρωτα να προσπαθησει να βελτιωθει απο μονος του. Οτι εχει λεχθει παραπανω δεν αποτελει καποια συνθετη σκεψη, ειναι κοινη λογικη. Ας μας πουν καλυτερα δεν εμπιστευομαστε το ΚΚΕ γι αυτο και γι αυτο τον λογο και τα αλλα δεν χρειαζονται. Αν τους ειναι τοσο δυσκολο να εμπιστευθουν μια παραταξη εστω και με τον ιδιο τροπο που εμπιστευθηκαν τα προηγουμενα (δηλαδη χωρις μελετη του προγραμματος) πορ ολο που τοσα χρονια τους λεει τι θα παθουν με τις επιλογες που κανουν, παρ ολο που τους λεει τι πρεπει να κανουν για να αλλαξει η κατασταση, ας κανουν τοτε ενα ακομα λαθος. Μακαρι να ειμασταν αθανατοι για να σπαταλαμε τα χρονια μας. Ενα ερωτημα που θα μπορουσα να δεχθω στους καιρους που ζουμε ειναι πχ οτι ο κοσμος αποφασιζει να εμπιστευθει το ΚΚΕ και ειναι στο πλευρο του, τι θα ακολουθησει μετα, πως θα κινηθουμε ως κοινωνια. Αυτο πχ το ερωτημα το θεωρω ειλικρινες, αλλα ερωτηματα οχι.
      νκ

      Διαγραφή
  13. ΜΠΡΑΒΟ POE!!!θεικο ξεμπροστιασμα-ετσι να ξεφτιλιζονται....κοντοζυγωνει παιδια ερχεται!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου ευχαριστω για τα καλα σου λογια, αλλα θα προτεινα η αισιοδοξια μας να ειναι συγκρατημενη:) Γιατι μαζι με τα χλωρα ερχονται και ξερα

      Διαγραφή
    2. αγαπητε POE ενα ειναι το σιγουρο...αξιζει να ζεις για ενα ονειρο κ ας ειναι η φωτια του να σε καψει!!!συνεχισε ετσικ δυνατα!!!σε διαβαζουμε πολλοι!!!

      Διαγραφή
  14. Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΥΜΠΥΚΝΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΒΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Σ΄ΑΥΤΗΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΛΥΚΟΥ, ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΜΠΟΙ ΣΟΥ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣ "ΣΩΣΤΑ" ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ, ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΛΠ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΑΛΗ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΨΑΞΙΜΟ ΤΟΥ "ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ" ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΛΠ ΚΛΠ. ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΠ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ,ΚΙ ΟΣΟ ΚΑΘΕΣΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΟΣΟ ΘΑ ΡΩΤΑΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΦΕΡΕΤΖΕ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 'Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 'Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ. 'Η ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ 'Η ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ.

    Μ Ι Ανασα


















    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.