17 Μαΐου 2013

Απανωτές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής - Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα σημερινά γεγονότα στη Βουλή


Απανωτές είναι οι προκλήσεις των χρυσαυγιτών, μέσα και κυρίως έξω από τη Βουλή, στην προσπάθειά τους να ξεγελάσουν το λαό ότι είναι τάχα κόμμα αντισυστημικό, όταν η δράση και οι θέσεις τους ξεχειλίζουν από μίσος για το λαϊκό κίνημα, στο τσάκισμα του οποίου στοχεύουν.

Στριμωγμένοι από τη λαϊκή κατακραυγή, που εκφράζεται με διάφορες αφορμές, προσπαθούν τώρα να την ποινικοποιήσουν. Εκεί αποσκοπεί η μήνυση που υπέβαλε η Χρυσή Αυγή σε βάρος των εκπροσώπων φορέων που εναντιώθηκαν στην προκλητική παρουσία κλιμακίου της φασιστικής οργάνωσης σε αντιστασιακή εκδήλωση στην Τσαριτσάνη της Λάρισας, απαιτώντας και πετυχαίνοντας την αποχώρηση των χρυσαυγιτών από το χώρο της εκδήλωσης.



Την εκδήλωση είχαν οργανώσει η Δημοτική Κοινότητα Τσαριτσάνης και ο Δήμος Ελασσόνας, στις 10 Μάρτη, για να τιμηθούν οι Τσαριτσανιώτες πατριώτες, αγωνιστές που εκτελέστηκαν από τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής. Στην προσπάθεια αντιπροσωπείας των χρυσαυγιτών να καταθέσουν στεφάνι, ο κόσμος αντέδρασε ομόθυμα. Στην προσπάθειά του να συμβιβάσει (!) τα πράγματα, ο δήμαρχος Ελασσόνας επιχείρησε να ματαιώσει την εκδήλωση, η οποία όμως συνεχίστηκε με πρωτοβουλία του τοπικού Μορφωτικού Συλλόγου και τη συμμετοχή όλου του κόσμου, που υποχρέωσε τους χρυσαυγίτες σε άτακτη αποχώρηση.

Ανάμεσα στους μηνυτές είναι ο βουλευτής Λάρισας της Χρυσής Αυγής, Χ. Αλεξόπουλος, επικεφαλής της αντιπροσωπείας που εκδιώχθηκε από την Τσαριτσάνη. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος χρυσαυγίτης βρίσκεται αντιμέτωπος με λαϊκές αποδοκιμασίες. Πριν μερικές μέρες, στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας, «τα άκουσε» από τον κόσμο που αντέδρασε στην αιμοδοσία μόνο για Έλληνες που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή. Όπως μάλιστα γράφτηκε στον τοπικό Τύπο, ανταπέδωσε τις αποδοκιμασίες με φράσεις όπως «να νεκροφιλήσετε τα παιδιά σας» και άλλα παρόμοια.

Η μήνυση στρέφεται εναντίον του δημάρχου, του αντιδημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας - ξεχωριστά και ονομαστικά κατά των δυο συμβούλων του ΚΚΕ - του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Τσαριτσάνης, του προέδρου και των μελών του ΔΣ του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, καθώς και του αστυνομικού διευθυντή Ελασσόνας. Οι χρυσαυγίτες ισχυρίζονται ότι οι μηνυόμενοι, με τη στάση στους στη διάρκεια της εκδήλωσης και με τις ανακοινώσεις των φορέων που εκπροσωπούν, τέλεσαν τα αδικήματα της εξύβρισης και της συκοφαντίας, ενώ τους έθεσαν και σε κίνδυνο σωματικών βλαβών.


Νέα πρόκληση στη Βουλή

Σε μια παράλληλη εξέλιξη στη Βουλή, ο χρυσαυγίτης βουλευτής Π. Ηλιόπουλος, τελώντας σε παραλήρημα, επιτέθηκε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, που προηγήθηκε στο βήμα για να αναπτύξει Επίκαιρη Ερώτηση του κόμματός του, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «το mister Alexis κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και περιμένει να ξυπνήσει πρωθυπουργός» και ότι η Ερώτηση που κατέθεσε ήταν «σούπα».

Ο προεδρεύων Γ. Δραγασάκης χαρακτήρισε υβριστικά τα όσα είπε ο χρυσαυγίτης, ο οποίος επέμενε, με αποτέλεσμα ο Γ. Δραγασάκης να καλέσει το φρούραρχο της Βουλής να τον απομακρύνει από την αίθουσα της Ολομέλειας, επικαλούμενος τα σχετικά άρθρα του κανονισμού. Στις επευφημίες βουλευτών που παραβρίσκονταν στη αίθουσα, ο χρυσαυγίτης βουλευτής απάντησε με εκφράσεις όπως «ξεφτίλες», «χειροκροτήστε γίδια», «αν εσείς θέλετε να παλέψετε για το δημοκρατικό τόξο εμείς θα παλεύουμε για το ελληνικό τόξο», «τον εθνικισμό δεν θα τον νικήσετε».

Ο Γ. Δραγασάκης του στέρησε το λόγο και του επέβαλε μομφή. Ακολούθησε η αποχώρηση από την αίθουσα όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την αποχώρηση φώναξαν «Χάιλ Χίτλερ», κάτι που διέψευσαν οι χρυσαυγίτες, ισχυριζόμενοι ότι «Χάιλ Χίτλερ» φώναξαν ειρωνικά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τη στάση των χρυσαυγιτών, σε παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Χαλβατζής τόνισε:

«Σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας προκλητικής συμπεριφοράς που δείχνει τον ναζιστικό και φασιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται με κορόνες και κραυγές, αφού τρέφεται από τη θεωρία "των δύο άκρων", από την πολιτική του "νόμος και τάξη" και της επιχείρησης-"σκούπα" κατά των μεταναστών. Τη Χρυσή Αυγή μπορεί να την αντιμετωπίσει και να την ανακόψει μόνο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την ΕΕ που προωθεί την άθλια εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό»




Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα σημερινά γεγονότα στη Βουλή


Σε σχόλιό του για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Βουλή, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει σε σχόλιό του:

«Τα σημερινά γεγονότα επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά το αποκρουστικό πρόσωπο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Ο λαός χρειάζεται, με την πάλη του στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, να απομονώσει τις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής και να αντιπαλέψει το σύστημα που τη γεννά, τη θρέφει και την αξιοποιεί σε βάρος του εργαζόμενου λαού και των αγώνων του. Το σύστημα τη χρησιμοποιεί επίσης και για να καλλιεργεί το αντιδραστικό κατασκεύασμα της «θεωρίας των άκρων» βάζοντας στο στόχαστρο τις ριζοσπαστικές ιδέες και τη λαϊκή πάλη».


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.