13 Μαΐου 2013

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ ενάντια στην επιστράτευση των καθηγητών - Δυναμική η κινητοποίηση στην Αθήνα.

Μαχητικό και μαζικό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποίησε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στην Αθήνα ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών που αποφάσισε η κυβέρνηση και που αποκαλύπτει μεταξύ άλλων και την αντιδραστικότητα των αλλαγών που προωθούνται στην Παιδεία. Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις.
Οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν δίνοντας τη μάχη της 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο την Τρίτη 14 Μάη και καλούν στην κινητοποίηση στην Ομόνοια στις 10:00.

Στην Αθήνα
Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου που πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια, με πορεία κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος μέσω της Λ. Σταδίου.

Στην συγκέντρωση στην Ομόνοια μίλησαν ο Ηλίας Πατίδης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και η Αθανασία Αθανασοπούλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

Μετά το τέλος των ομιλιών κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σ. Κώστα Λιαπάτηπου έφυγε προώρα από τη ζωή την Κυριακή.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές συμμετείχαν στην συγκέντρωση στην Αθήνα, όπως και σε άλλες πόλεις, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους ώστε ο "νόμος και η τάξη" της κυβέρνησης να πάρει δυναμική απάντηση, η επιστράτευση να ακυρωθεί στην πράξη. Φωνάζουν συνθήματα όπως "Ο νόμος και η τάξη των εκμεταλλευτών, θα τσακιστεί στο δίκιο των εργατών", "Η επιστράτευση δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει" και "Κανένας φόβος, καμιά υποταγή, όλοι στον αγώνα για την ανατροπή". Το μήνυμα της νεολαίας μέσω του πανό του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στην συγκέντρωση ξεκάθαρο: "Δεν θα επιτάξουμε τα όνειρα μας στην σύγχρονη σκλαβιά".
Δείτε και ακούστε κάνοντας κλικ ΕΔΩ τα συνθήματα των φοιτητών.

Ο Ηλίας Πατίδης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ από το βήμα της συγκέντρωσης κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα δικά τους χέρια, να συμμετάσχουν μαζικά στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο με το ΠΑΜΕ και στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις.

"Χτυπούν συνολικά το απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων. Μπορούμε να σπάσουμε την τρομοκρατία με ενότητα, συσπείρωση και αλληλεγγύη. Μόνο η μαζική λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει την κρατική καταστολή, τόνισε.
Επίσης ο Η. Πατίδης στάθηκε στο γεγονός ότι στο νέο σχολείο που ετοιμάζεται θέλουν το δάσκαλο με σκυμμένο το κεφάλι, υποταγμένο, χωρίς δικαιώματα, να μη διανοείται καν ότι μπορεί να συγκρουστεί με το αντιδραστικό περιεχόμενο. Από έναν τέτοιο εκπαιδευτικό όμως, όπως τον θέλει το σύστημα δεν έχει ανάγκη ο λαός μας.
Επίσης το μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να μην ξεγελαστούν από τους ελιγμούς που κάνει η κυβέρνηση. Ανέδειξε ότι για να είναι ο αγώνας νικηφόρος πρέπει τα αιτήματα, το πλαίσιο και ο προσανατολισμός πάλης να συμβάλλουν στη συμμαχία, στο κοινό μέτωπο αγώνα με μαθητές, τους γονείς, άλλους εργαζόμενους, το λαό.

Από το βήμα της συγκέντρωσης η Αθανασία Αθανασοπούλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ) τόνισε μεταξύ άλλων:

"Από την αρχή δηλώσαμε την απερίφραστη καταδίκη μας στην πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση, και μάλιστα προληπτική, δείχνει την ουσία της πρόθεσης που είχε από την αρχή. Στόχος της ήτανε το γονάτισμα του κινήματος μέσα και έξω απο τα σχολεία. Θέλει να δώσει ένα μήνυμα ότι κανείς δεν επιτρέπεται να αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτκή τους. Γι’ αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος, η ακύρωση και καταδίκη των σχεδίων τους. Χθες ήταν οι Ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, σήμερα οι εκπαιδευτικοί, αύριο κάποιος άλλος από εμάς. Να είμαστε έτοιμοι για τις μάχες που έρχονται. Η λαϊκή οικογένεια οφείλει να βγάλει συμπεράσματα για το τί κίνημα έχουμε ανάγκη. Με ποιούς προς όφελος ποιών. Έχουμε ανάγκη από αγώνα διαρκείας, που δεν ξεκινάει σήμερα και δεν τελειώνει αύριο, χρειάζεται πολύμορφη, συνεχή και συνεπή δράση που θα συγκεντρώνει δυνάμεις και δεν θα τις σκορπάει".

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της σημείωσε: "Καλούμε όλο το εργατικό κίνημα να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για να ακυρώσει την τρομοκρατία της κυβέρνησης και να κάνει δική του υπόθεση τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση. Να μην επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά μας δούλοι του 21ου αιώνα.
Απαιτούμε:
ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ
ΤΟ ΔΙΚΙΟ θΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ".


902.gr

10 σχόλια:

  1. Μπράβο στο ΠΑΜΕ για την "υπεύθυνη" στάση του στην ΑΔΕΔΥ. Οχι θ΄αφήσουμε να τα κάνουν μπάχαλο οι ΣΥΡΙΖαίοι που προτείνουν απεργία μέσα στις πνελλαδικές, εχοντας στο μυαλό τους να υπονομευσουν τη ταξική πάλη. Νόμιμα πραγματα. Αυριο απεργία και μετά όλοι στις Πανελλήνιες....εχετε τουλάχιστον διαβάσει; Ή θα πάτε αδιάβαστοι;

    Θ.Αυγ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά δεν την προτείναν οι Συριζαίοι αλλά οι νεοδημοκράτες και οι πασόκοι και οι συριζαίοι πήγαν κολαούζο... Αν δεν είσαι τρολ ή βλάκας - ίσα πιθανά και τα δύο - μάθε το....

      Αλήθεια λοιπόν οι .... συριζαίοι και λοιποι γιατί τελικά ΔΕΝ προκηρύξαν απεργία για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ όπως το ΠΑΜΕ ζήτησε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
  2. πούρος επαναστάτης Συριζαίος14 Μαΐου 2013 στις 12:22 π.μ.

    Πρόσεξε αγωνισταρά μου Συριζαίε μη σου φύγει κανας πόντος από το καλτσόν από την πολύ αγωνιστικότητα και να μην είσαι και πολύ αυθάδης μη σου τραβήξουν το αυτί στο ΣΕΒ,γατάκι ε γατάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H πρόταση του ΠΑΜΕ:

    Σχετικά με τη δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, μελών των Διοικητικών Συμβουλίων της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, με τίτλο «Ηλίθιοι ή προβοκάτορες;» επισημαίνουμε τα παρακάτω:
    Η πρόταση του ΠΑΜΕ σήμερα, 13/5 στην ΑΔΕΔΥ και τη ΔΟΕ, ήταν 24ωρη απεργία αύριο 14/5, ως άμεση απάντηση στην επιστράτευση και 48ωρη απεργία στις 16 και 17/5.
    Οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ είναι αυτοί που στην ΟΛΜΕ βγαίνουν στα κεραμίδα με την πρόταση για απεργία διαρκείας, σε συμμαχία με ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη ΔΟΕ, παρά την πρόταση του ΠΑΜΕ από 2/5, σκέφτηκαν να απαντήσουν στις 10/5.
    Είναι οι ίδιοι που, μπροστά στην επιστράτευση, μέρες τώρα στην ΟΛΜΕ και σήμερα σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, κήρυξαν αναμονή ως τις 17/5! Βοηθούν έτσι την κυβέρνηση να παίζει μονότερμα στο γήπεδό της, να σκορπά το φόβο, για να περάσει η επιστράτευση, να τσακιστεί το κίνημα ώστε να μπορέσει να περάσει ανενόχλητα όλα τα αντιλαϊκά, αντιεκπαιδευτικά μέτρα το επόμενο διάστημα («νέο» σχολείο, αξιολόγηση, τσάκισμα εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων... Τι ακριβώς δεν κατάλαβες;

    Lucid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δηλαδη κατεβασατε δυο διαφορετικες προτασεις για να μπορει η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ ναψηφισει τη μια !Ωραιο κοπρεμι!Γιατι δε το κατεβασατε ως μια προταση και ως τι αποσκοπει η απεργια την τριτη για να δειξουμε ποσο επαναστατες ειμαστε?
    sotiris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μία πρόταση κατέβηκε, αλλά ψηφίστηκε μόνο η Τρίτη. Τι δεν καταλαβαίνεις, ρε μεγάλε;Ποιες δύο προτάσεις;Τι φταίει το ΠΑΜΕ αν οι ίδιοι που ψηφίζουν στην ΟΛΜΕ απεργία διαρκείας λένε άλλα στην ΑΔΕΔΥ;

    Lucid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και όχι μόνο .
      Το "όλοι μαζί" πάντως δεν πολυφοριέται.

      ( http://902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/16917/apergia-ton-dimosion-ypallilon-tin-triti-gia-toys-ekpaideytikoys )

      (..) Απεργία και κινητοποίηση για αύριο Τρίτη κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, αποφάσισε σήμερα το πρωί η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ κατόπιν σχετικής πρότασης των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, την οποία δεν υπερψήφισαν μόνο οι εκπρόσωποι της «Αυτόνομης Παρέμβασης». (..)Ilief

      Διαγραφή
  6. @sotiris σε παρακαλω πες μου οτι δεν εισαι εκπαιδευτικος...pleaseeeeeeee
    μιλαμε οτι για να καταλαβεις κατι πας με την τεταρτη φορα, δεν κοβεις ουτε με βαλε!
    εκτος και αν καταλαβαινεις και απλα τρολαρεις, οποτε παμε σε αλλη κατηγορια, του προβοκατορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α, και για να μπορέσεις να σπάσεις την επιστράτευση, ξεκινάς τον αγώνα πριν την επιστράτευση. Κανονικά, με την ανακοίνωση, δε θα έπρεπε να ανοίξουμε ούτε χθες. Αυτός ο φοβισμένος κλάδος θα πάει κατευθείαν πάνω στην πρώτη μέρα των πανελλαδικών να κάνει απεργία, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας αγώνας;Σωστή η πρόταση, επομένως, για την Τρίτη. Όσο για την Παρασκευή και την Πέμπτη άλλοι καταψήφισαν την απεργία τις συγκεκριμένες ημέρες. Εμένα μου ήρθε χθες το χαρτί της επιστράτευσης και μου λέει ο Δακίτης πρόεδρος να πάω σήμερα στο σχολείο σα να μην τρέχει τίποτα για να δώσω βαθμούς;Τέλος, άπειρες φορές οι απεργίες του ΠΑΜΕ γίνονται χωρίς το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, χωρίς τον τρόπο οργάνωσης που προτείνει το ΠΑΜΕ, σε χρονική στιγμή που δε συμφωνεί το ΠΑΜΕ. Είδες ποτέ το ΠΑΜΕ να κάνει απεργοσπασία;Αθλιότητα και τίποτα άλλο.

    Lucid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. από ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1533.html )

    Ας θυμηθούμε εδώ τους υφιστάμενους συσχετισμούς στην ΟΛΜΕ για να έχουμε μια ρεαλιστική εικόνα του συσχετισμού δύναμης τον οποίο θα πρέπει να ανατρέψουμε για να υπάρχει ελπίδα για κάτι διαφορετικό:

    ΨΗΦΙΣΑΝ 423 ΑΠΟ 424 ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ

    ΑΚΥΡΑ 2

    ΔΑΚΕ 120, 3 ΕΔΡΕΣ

    ΠΑΣΚ 107 , 3 ΕΔΡΕΣ

    ΣΕΚ 80, 2 ΕΔΡΕΣ

    ΠΑΜΕ 59, 2 ΕΔΡΕΣ

    ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 51, 1 ΕΔΡΑ

    ΑΓΩΝ.ΚΙΝΗΣΕΙΣ 2

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 2




    ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΠΟ ΑΔΕΔΥ

    ΔΑΚΕ 120, 32ΕΔΡΕΣ

    ΠΑΣΚ 106, 28 ΕΔΡΕΣ

    ΣΕΚ 79, 21ΕΔΡΕΣ

    ΠΑΜΕ 58, 16 ΕΔΡΕΣ

    ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 49, 13 ΕΔΡΑ

    ΑΓΩΝ.ΚΙΝΗΣΕΙΣ 2

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 2
    http://enotikoaristero.wordpress.com/2011/06/28/αποτελεσματα-εκλογων-για-δσ-ολμε/



    Εκλογές ΑΔΕΔΥ 2010:

    Στο 34ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιήθηκε στις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2010 τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: (μέσα στη παρένθεση αναγράφονται τα αντίστοιχα αποτελέσματα του 33ου συνεδρίου το 2007)

    Ψήφισαν: 842 (816)

    Άκυρα- Λευκά: 4 (3)

    Έγκυρα: 838 (813)

    ΠΑΣΚ: 376- 38 έδρες (346- 36 έδρες)

    ΔΑΚΕ: 236- 24 έδρες (269-28)

    ΤΑΞ. ΔΗΜΟΣ/ΛΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΜΕ): 96- 10 έδρες (89 -9 έδρες)

    ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ΔΗΜ. ΑΡ.): 84- 9 έδρες (72- 8 έδρες)

    ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: 43- 4 έδρες (34- 4 έδρες)

    ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ- ΑΓΩΝ. ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: 3- 0 έδρες (3-0 έδρες)

    http://deltioaket.blogspot.com/2011/04/34.html


    Λοιπόν οι συσχετισμοί δυνάμεων είναι περίπου ίδιοι σε ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ.
    Και η κοροϊδια συνεχίζεται
    ( http://leninreloaded.blogspot.com/2013/05/blog-post_1768.html )

    Ειδικά όταν τόσο ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, όσο και o αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ανήκουν στη ΔΑΚΕ, με τον δεύτερο να είναι ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.