28 Μαΐου 2013

 Δ. Μανωλάκου στο MEGA: Όχι στη φίμωση του ταξικού κινήματος που διεκδικεί να γκρεμίσει τους εκμεταλλευτές του


Τις εξελίξεις ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού ανέδειξε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, κατά την παρέμβασή της το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς δε θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τα πρωτοσέλιδα που λένε “τρία κομμάτια η τρικομματική” ή “συμφώνησαν ότι διαφωνούν”. Διαφωνούν στο αντιρατσιστικό, αλλά συμφώνησαν στις μαζικές απολύσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς, συμφώνησαν για το νέο φορολογικό... Και η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, επειδή έχουν βάλει την υπογραφή τους στο τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων για δουλειά, για επίπεδο ζωής, για μισθούς, για συντάξεις και βασικές λαϊκές ανάγκες, τώρα βρίσκουν το αντιρατσιστικό για να πούνε ότι διαφωνούν με την κυβέρνηση».

Αναφερόμενη στο λεγόμενο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» η Δ. Μανωλάκου τόνισε ότι είναι ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο που πρέπει να ανησυχεί τον ελληνικό λαό για 3 λόγους: Πρώτον, γιατί υποχρεώνει να περάσει η απόφαση-πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αναφέρει σε διάταξή της ότι δεν εμποδίζει την επέκτασή της στο εθνικό δίκαιο και σε ζητήματα κοινωνικής θέσης ή των πολιτικών πεποιθήσεων. Δεύτερον, λόγω των σχετικών εξελίξεων στην ΕΕ, όπου το 2006 πέρασε το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που μιλούσε για τα «δύο άκρα» και εξίσωνε φασισμό και κομμουνισμό. Τρίτον, γιατί βλέπουμε τι γίνεται σε μια σειρά χώρες που δεν επιτρέπεται η ελεύθερη έκφραση και ακόμα και εκεί που δεν επιτρέπονται οργανώσεις τύπου Χρυσής Αυγής, όπως στη Γερμανία, αυτές δρούνε.

Αναδεικνύοντας την ουσία της αντίθεσης του ΚΚΕ στο εν λόγω νομοσχέδιο, η Δ. Μανωλάκου υπογράμμισε: «Εμείς ζητάμε να προστατευτεί η ελεύθερη έκφραση και να μην υπάρξει φίμωση της κοινωνικής εξέλιξης και του ταξικού κινήματος που διεκδικεί να γκρεμίσει τους εκμεταλλευτές του. Και αυτήν τη στιγμή όταν μιλάνε για άκρα αναφέρονται στο ταξικό κίνημα, φοβούνται εξεγέρσεις, γιατί αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, ο κόσμος πεινάει».

Διευκρίνισε επίσης ότι το ΚΚΕ δεν θεωρεί ότι υπάρχει νομικό έλλειμμα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του ρατσισμού, αφού το 1979 πέρασε ομόφωνα στην Ελληνική Βουλή μια αρχή των Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με την οποία περιορισμοί με βάση εθνικά, φυλετικά κριτήρια ή κήρυγμα εθνικής φυλετικής ανωτερότητας τιμωρούνται με νόμο, ενώ υπάρχουν και 2 νόμοι που ήδη έχουν περάσει, το 2008 και το 2013, άρα και ό,τι θέλει συμπλήρωμα θα μπορούσε να περάσει σε αυτούς τους νόμους που ήδη υπάρχουν.

Τέλος, σημείωσε ότι όταν θα δούμε και το νομοσχέδιο στο σύνολό του, το ΚΚΕ θα είναι και πιο ακριβές πάνω στο συγκεκριμένο.


3 σχόλια:

 1. Για την απόφαση-πλαίσιο της "αντιφασιστικής" Ευρωπαϊκής Ένωσης

  από
  ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7451250&publDate=23%2F5%2F2013 )
  ΕΕ: «Ηρωες» οι γερμανοτσολιάδες - «πολύτιμο σύμβολο» η σβάστικα!

  (..)

  Ας δούμε, όμως, και τρία πιο συγκεκριμένα, χαρακτηριστικά παραδείγματα, από τρεις χώρες - μέλη της ΕΕ, για το τι πρακτικά έχει συμβεί, μετά την έκδοση της προαναφερθείσας Απόφασης της ΕΕ.
  *
  α) Στη Σλοβακία, από το 2011, τέθηκαν σε ισχύ οι νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με τις οποίες «όποιος αρνείται, στηρίζει ή προσπαθεί να δικαιολογήσει τα εγκλήματα του καθεστώτος που βασίζονται στην κομμουνιστική ιδεολογία» διώκεται με ποινές φυλάκισης από έξι μήνες έως τρία χρόνια.

  (σ.σ.: Καμία, βέβαια, αντίδραση από την ΕΕ)...
  *
  β) Στη Λετονία, η κυβέρνηση της χώρας προσέφυγε το Μάη του 2010 στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, εναντίον του 87χρονου τότε Λετονού πολίτη Βασίλι Κόνονοφ. Το «έγκλημα» του Κόνονοφ ήταν ότι το 1944, σε ηλικία 23 ετών, ήταν επικεφαλής της παρτιζάνικης σοβιετικής ομάδας που κατάφερε, μετά από ηρωική μάχη, να εξουδετερώσει φυλάκιο δοσίλογων συνεργατών των «SS», εξοντώνοντας 9 από αυτούς. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου συντάχθηκε με την άποψη της κυβέρνησης της Λετονίας ότι ο Κόνονοφ, λόγω της δράσης του αυτής, ήταν «εγκληματίας πολέμου»! Οτι με την αντιστασιακή του δράση το 1944, παραβίασε τους νόμους της Λετονίας. Ομως, οι νόμοι της Λετονίας το 1944 ήταν οι νόμοι του Χίτλερ!

  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς της λετονικής κυβέρνησης και επικύρωσε την καταδίκη του Παρτιζάνου με το αιτιολογικό ότι το 1944, πολεμώντας εναντίον των γερμανοτσολιάδων της πατρίδας του, ο Κόνονοφ παρανομούσε εναντίον των νόμων της χώρας! «Παρανομούσε», δηλαδή, εναντίον των νόμων της χιτλερικής κατοχής!

  Σήμερα, στη «δημοκρατική» Λετονία, στη χώρα - μέλος της ΕΕ, που ο Κόνονοφ -με τη βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου- καταγράφηκε σαν «εγκληματίας», σαν «πατριώτες» ανακηρύσσονται οι συνεργάτες των ναζί!
  (σ.σ.: Καμία, βέβαια, αντίδραση από την ΕΕ)...
  *
  γ) Στη Λιθουανία, τα δικαστήρια δικαίωσαν την ομάδα φασιστών, που το Φλεβάρη του 2010 συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τη λεγόμενη μέρα της «ανεξαρτησίας» της Λιθουανίας, αναρτώντας πλακάτ με έμβλημα τη ναζιστική σβάστικα. Η σβάστικα, σύμφωνα με τη λιθουανική Δικαιοσύνη είναι σύμβολο του... Ηλιου, αποτελεί «πολύτιμο σύμβολο» (!) των χωρών της Βαλτικής και με την ανάρτησή του στις εθνικές εορτές δεν παραβιάζεται κανένας νόμος της χώρας, αφού η σβάστικα αποτελεί υπόμνηση της εθνικής κληρονομιάς της Λιθουανίας...

  Υπενθυμίζουμε ότι στη Λιθουανία που η σβάστικα αναγορεύτηκε σε «πολύτιμο σύμβολο» (!), έχει απαγορευτεί διά νόμου η χρήση κομμουνιστικών συμβόλων, όπως για παράδειγμα το σφυροδρέπανο και το κόκκινο αστέρι (σ.σ.: πλην του κόκκινου αστεριού της πολυεθνικής «Χάινεκεν» που δε συμπεριλαμβάνεται στην απαγόρευση...).

  Στην ίδια χώρα, το Μάη του 2012, η κυβέρνηση προχώρησε στην αποκατάσταση της μνήμης του συνεργάτη των ναζί Γιουόζας Αμπραζιάβιτσιους. Ο εν λόγω, από τη θέση του Λιθουανού «Τσολάκογλου», δημιούργησε το 1941 το στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως τα τέλη του Δεκέμβρη του 1941 δολοφονήθηκαν πάνω από 180 χιλιάδες Εβραίοι. Συνολικά, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι φασίστες και οι συνεργάτες τους εξόντωσαν το 95% του προπολεμικού εβραϊκού πληθυσμού της Λιθουανίας.

  (σ.σ.: Καμία, βέβαια, αντίδραση από την ΕΕ)...
  *
  Μάλλον, θα πρέπει να συμφωνήσουμε. Τα προηγούμενα μόνο «θεωρητικά» δεν είναι...
  Γράφει:
  ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ (..)Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7453886&publDate=24/5/2013 )

   Η «αντιρατσιστική» ΕΕ... απέχει (!) από την ψηφοφορία κατά του ναζισμού!


   Φωτογραφίες από

   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1875.html )

   Παρέλαση νοσταλγών των Waffen SS, σε χώρες της «αντιρατσιστικής» Ευρώπης. Ilief

   Διαγραφή
  2. μία μικρή γεύση από το άρθρο του Μπογιόπουλου
   Φασισμός = Καπιταλισμός
   ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7424951&publDate=8/5/2013 )

   (..) Με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, τον οποίο η «Κρουπ» χρηματοδότησε αδρά, η δυναστεία επανήλθε ως βασικός παραγωγός όπλων για το γερμανικό στρατό. Υπό την εποπτεία των ναζί, οι εργάτες της «Κρουπ» εργάζονταν σε συνθήκες δουλείας. Τα μεροκάματα που έπαιρναν γύριζαν πίσω στην «Κρουπ» μέσω της πληρωμής ενοικίων για τα σπίτια που κατασκεύαζε η «Κρουπ» γύρω από τα εργοστάσιά της στα οποία έμεναν οι εργάτες και μέσω της πληρωμής για αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στα πρατήρια που πάλι η «Κρουπ» είχε ιδρύσει...

   Η βιομηχανία «Κρουπ» ήταν ταυτισμένη με την πολεμική μηχανή του Χίτλερ κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ενώ η «Κρουπ» τροφοδοτούσε ασταμάτητα τους ναζί σε πολεμικό υλικό, εντούτοις συνέβη το εξής περίεργο: Παρά τις αεροπορικές επιχειρήσεις Αμερικανών και Εγγλέζων στα εδάφη που βρίσκονταν βιομηχανικοί στόχοι στο εσωτερικό της Γερμανίας, όπως π.χ. στο Εσεν, οι εγκαταστάσεις της «Κρουπ» έμεναν ανέπαφες από τους βομβαρδισμούς. Εκεί, στο Εσεν, βρισκόταν και η βίλα του Γουσταύου Μπόλεν, του «κύριου Κρουπ» δηλαδή, όπου ο «κύριος Κρουπ» είχε μερικά χρόνια νωρίτερα δεξιωθεί τον Χίτλερ, δηλώνοντας τη στήριξη του ιδίου και 400 ακόμα κεφαλαιοκρατών της Γερμανίας στο «όραμα» του ναζισμού...

   Μετά το τέλος του πολέμου, ο Γουσταύος Μπόλεν ουντ Χάλμπαχ, ο επικεφαλής της «Κρουπ», κατά τη δίκη του με την κατηγορία του εγκληματία πολέμου στη Νυρεμβέργη, αθωώθηκε, και συνέχισε να διευθύνει τις υποθέσεις της «Κρουπ», που σχεδόν 70 χρόνια μετά αποτελεί έναν πολυεθνικό κολοσσό που το 1992 ενώθηκε με την ανταγωνιστική «Hoesch» (ως Krupp Hoesch) και το 2004 με την «Thyssen» (ως «Thyssen Krupp») και απλώνει τα πλοκάμια του σε όλα τα σημεία του πλανήτη (σ.σ.: αναλυτικότερα στο «Κρουπ, η αυτοκρατορία των εξοπλισμών», www.historyreport.gr).-συνέχεια-

   Τα παραπάνω,
   που σημειώνονται με αφορμή ότι αύριο συμπληρώνεται η 68η επέτειος από την Αντιφασιστική Νίκη, στις 9 Μάη 1945,

   απαντούν ευθέως στο ερώτημα «τίνος γέννημα είναι ο φασισμός και ο ναζισμός».

   Οχι λιγότερο ευθεία για το ποιοι είναι εκείνοι που θρέφουν την οχιά και την αναπαράγουν, είναι η απάντηση που δίνει ο Γουσταύος Μπόλεν, δηλαδή ο «κύριος Κρουπ» αυτοπροσώπως.

   Απολαύστε:

   «Ο Εθνικοσοσιαλισμός απελευθέρωσε τον Γερμανό εργάτη από τη μέγγενη ενός δόγματος (σ.σ. του κομμουνιστικού δόγματος) που ήταν βασικά εχθρικό τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο. Ο Αδόλφος Χίτλερ επέστρεψε τον εργάτη στο έθνος του. Τον μετέτρεψε σε πειθαρχημένο στρατιώτη της εργασίας και συνεπώς σύντροφό μας (σ.σ. σύντροφο των βιομηχάνων)»!

   Αυτός ο ύμνος στον Χίτλερ, που μετέτρεψε τον εργάτη σε «πειθαρχημένο στρατιώτη της εργασίας» και σε «σύντροφο» των βιομηχάνων, εκφωνήθηκε από τον ίδιο τον «κύριο Κρουπ» σε ομιλία του στις 26 Γενάρη 1934 και περιλαμβάνεται στα Πρακτικά Δικών της Νυρεμβέργης, Τόμος 1, Κεφάλαιο VIII.

   Πιο... ατράνταχτη ομολογία ότι η καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι η τροφός του φασισμού, ότι οι κεφαλαιοκράτες, τα μονοπώλια, είναι οι προαγωγοί του φασισμού, με τον οποίο όταν «χρειάζεται» εξασφαλίζουν «ηρεμία», «πειθαρχία» και πολλά, πάρα πολλά κέρδη, δύσκολα μπορεί να βρεθεί.

   Πόσο μάλλον που ο «κύριος Κρουπ», ένα χρόνο νωρίτερα, στη μυστική σύσκεψη της 20ής Φλεβάρη 1933, ήταν ένας εκ των παρευρισκομένων βιομηχάνων, τραπεζιτών κ.λπ. που έδωσαν στους παριστάμενους Χίτλερ και Γκέρινγκ την τελική τους έγκριση για την κατάληψη από τους ναζί της εξουσίας... (..)Ilief

   Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά