23 Μαΐου 2013

Σήμερα τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις - Στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 7 μ.μ.


Κομβική μάχη στην κλιμάκωση του αγώνα, για να μπει φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας και της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αποτελούν τα σημερινά συλλαλητήρια που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. 

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Σε πολλές περιοχές της χώρας, οι ταξικές δυνάμεις από σήμερα το πρωί προχωρούν σε πολύμορφες παρεμβάσεις στους τόπους δουλειάς και το απόγευμα στις γειτονιές και στα χωριά, με στόχο να φτάσει όσο το δυνατόν πλατύτερα το κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα για την υπεράσπιση των ΣΣΕ.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, οι ταξικές δυνάμεις, τα σωματεία, αλλά και οι Λαϊκές Επιτροπές πραγματοποίησαν ένα πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες για την προπαγάνδιση των συλλαλητηρίων, για την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου η πάλη για την υπεράσπιση των ΣΣΕ. Γιατί οι Συμβάσεις δεν αφορούν μόνο τον προσδιορισμό του μισθού αλλά ένα πλέγμα όρων - κατακτήσεων προστασίας του εργάτη και της οικογένειάς του. 


Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει:

«Καλούμε την εργατική τάξη να μην εγκαταλείψει τα δικαιώματά της. Να μην παραιτηθεί από τους σταθερούς όρους εργασίας, από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να πάρει τη ζωή της, το μέλλον της στα χέρια της για να μη ζήσει σε καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς.

Δεν υπολογίζουν τις ανάγκες μας. Η στάση των βιομηχάνων είναι προκλητική. Απαιτούν να μάθουμε να ζούμε με 500 ευρώ, να δουλεύουμε όσες ώρες έχουν ανάγκη τη μέρα, χωρίς σταθερή και μόνιμη εργασία. Μας θέλουν στη δουλειά με ψίχουλα, χωρίς κανένα δικαίωμα, σύγχρονους "άθλιους" να αναζητούμε διέξοδο στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Εδώ και τώρα να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζομένων η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας Συμβάσεων με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας. Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους, χωρίς διακρίσεις με βάση την ηλικία, ως έναρξη για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.

Αν δεν τους σταματήσουμε, η σύγχρονη δουλεία θα γίνει πραγματικότητα!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.». 

Προσυγκεντρώσεις Συνδικάτων, Επιτροπών Αγώνα, Λαϊκών Επιτροπών και Μαζικών Φορέων
Όλες οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έχουν οριστεί για τις 6.30 μ.μ.:
Πλ. Βάθης: Εργαζόμενοι σε Βιομηχανία - Τηλεπικοινωνίες - Μεταφορές - Χρηματοπιστωτικό - ΟΤΑ - Δημόσιο - Υγεία - ΜΜΕ - Καλλιτέχνες - Θριάσιο - Δυτικών - Βόρειων Συνοικιών.
Χαυτεία: ΜΑΣ - Εκπαιδευτικοί
Πλ. Κάνιγγος: Εργαζόμενοι στις Κατασκευές - ΠΑΣΕΒΕ -  ΟΓΕ - Εμπόριο - Υπηρεσίες - Επισιτισμός - Μεσόγεια - Κέντρου - Δικηγόροι - Ανατολικών Συνοικιών.
Πλ. Εθνικής Αντίστασης: Νότιων Συνοικιών - Συνταξιούχοι - Πειραιάς. 

Κάλεσμα στήριξης των συλλαλητηρίων από την ΠΑΣΕΒΕ και την ΟΓΕ

Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 23 Μάη στηρίζει η ΠΑΣΕΒΕ. Καλεί τα σωματεία, τις ενώσεις, τους συλλόγους, τις ομοσπονδίες και κάθε μικρομαγαζάτορα να πάρει μέρος μαζικά στα συλλαλητήρια που ορίζονται σε κάθε πόλη. 

Να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 23 Μάη σε όλη τη χώρα καλεί τους Συλλόγους και τις Ομάδες της σε όλη την Ελλάδα, τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών, εργαζόμενες, άνεργες και νέες γυναίκες, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. 

Κάλεσμα από Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα
Να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις σε όλες τις πόλεις στις 23 Μάη καλούν τους εργαζόμενους οι, μέχρι στιγμής, παρακάτω Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα: 

Οι Ομοσπονδίες:
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ-  ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΕΡΜΑΤΟΣ
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓ/ΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ (ΠΟΕΕΠ)
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΙΚΑ-ΕΤΜ) 

Τα Εργατικά Κέντρα
- ΑΓΡΙΝΙΟΥ
- ΑΡΤΑΣ
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
- ΖΑΚΥΝΘΟΥ
- ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
- ΛΑΡΙΣΑΣ
- ΛΑΥΡΙΟΥ
- ΛΕΥΚΑΔΑΣ
- ΝΑΟΥΣΑΣ
- ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ
- ΣΑΜΟΥ
- ΦΩΚΙΔΑΣ 

Προετοιμασία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα από τις ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις.

Στη Θεσσαλονίκη η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Στην Αχαΐα προγραμματίζεται ολοήμερη δράση από τις δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας που θα κορυφωθεί με πικετοφορίες το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μάη.
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 23 Μάη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου απευθύνει η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Η κινητοποίηση θα γίνει στις 7 το απόγευμα.
«Η μάχη της συλλογικής σύμβασης αφορά όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες», τονίζει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, καλώντας στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 23 Μάη, στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας.
«Η απάντηση πρέπει να είναι η μαζική συλλογική δράση της εργατικής τάξης με όλες τις μορφές για την υπεράσπιση των ΣΣΕ και την υπογραφή νέων μαζί και της ΕΓΣΣΕ», τονίζει η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ. Καλεί στη συγκέντρωση στις 7 μ.μ. Στη Δημαρχείο.
Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας την Πέμπτη 23/5 στην πλατεία Νέων Καταστημάτων στις 8.00 μ.μ. απευθύνει η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ.
Συγκέντρωση στις 23 Μάη, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στις 18:30 διοργανώνει η Γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ για την υπεράσπιση της Εθνικής και των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας.
Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τις συμβάσεις καλεί η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης και η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας. 

Ανακοινώσεις συμμετοχής από σωματεία

Στην πρώτη γραμμή της προετοιμασίας των συλλαλητηρίων για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων βρίσκονται όλα τα ταξικά σωματεία σε όλη τη χώρα.

Ανακοινώσεις εξέδωσαν:
- Η Ένωση Λογιστών Αθήνας
- Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
- Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
- Η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών
- Το Σωματείο «Καρφούρ - Μαρινόπουλος – DIA»
- Η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής
- Η ΠΕΜΕΝ
- Ναυτεργατικά Σωματεία
- Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων
- Οι εργαζόμενοι στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα»
- Το Σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Αχαΐας
- Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας
- Το Σωματείο σε Τρόφιμα-Ποτά Χανίων
- Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
- Η Ένωση Συνταξιούχων Ηρακλείου
- Το Σωματείο Εργαζομένων Τουρισμού Σάμου
- Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Ζακύνθου
- Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Ζακύνθου
- Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου
- Τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης "Ενότητα", Οικοδόμων, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης και Τουριστικών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης

Κάλεσμα απευθύνουν, επίσης, η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Ρόδου και η Γραμματεία Ρόδου της ΠΑΣΕΒΕ. Να σημάνει συναγερμός για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης καλεί ο Σύλλογος Μηχανικών Αυτοκινήτων, (ΣΙΣΕΜΑ), συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά