16 Μαΐου 2013

Δήλωση των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ μετά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας


«Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ έχει ευθύνες. Οδήγησε έναν ολόκληρο κλάδο σε αδιέξοδο. Είχαμε προειδοποιήσει γι' αυτή την εξέλιξη έγκαιρα. Κάναμε καθαρό από την αρχή ότι σήμερα το κίνημα μπορεί να δώσει απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης μόνο με ενωτικούς ταξικούς αγώνες μαζί με τους άλλους κλάδους εργαζομένων και σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα. Μπορεί να δώσει απάντηση μόνο με αγώνες που έχουν σχέδιο οργάνωσης, σύγκρουσης και προοπτικής. Τίποτα από όλα αυτά δεν έκανε η ηγεσία της ΟΛΜΕ.
Η ηγεσία της ΟΛΜΕ ακύρωσε τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις υπήρχαν στον κλάδο οι οποίες εκφράστηκαν με τη συμμετοχή 20.000 συναδέλφων στις γενικές συνελεύσεις».

Ηλίας Πατίδης, Βασίλης Λυκούρας εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

8 σχόλια:

  1. Που είναι οι ξεφτιλισμένοι επαναστάτες που τα έριχναν στο παμε τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας κλάδος που την Τρίτη, ενώ είχε το χαρτί της επίταξης στο χέρι και μπορούσε να κάνει απεργία, πήγε μαζικά να κάνει μάθημα, για να μη χάσει το μεροκάματο της ξεφτίλας και βρήκε φθηνές δικαιολογίες στην προτροπή του Παπαχρήστου για απεργοσπασία, θα έσπαγε επιστράτευση.

    Και το ΠΑΜΕ ήταν συστημικό, αντιεπαναστατικό κτλ.

    Όσο και να χαιρόμαστε για το ξεβράκωμά τους, δεν αλλάζει το γεγονός ότι:
    το δημόσιο σχολείο επιτάχθηκε
    η σκέψη μας μπήκε στο γύψο
    η απεργία, ουσιαστικά, απαγορεύτηκε
    το όποιο κίνημα τσακίστηκε
    το σχολείο των χορηγών, της αμορφωσιάς, των δεξιοτήτων, όπως οι μαϊμούδες, που είπε και ο Παφίλης, της ανεργίας και της φτώχειας είναι πραγματικότητα.

    Αν και ράκος, ελπίζω στους σεισμούς που μέλλονται να ρθουν.

    Lucid, εκπαιδευτικός
    τα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς δεν χαίρεται για τίποτα και δεν θα έπρεπε.

      Διαγραφή
    2. Πόσο συμφωνώ μαζί σου. Ράκος. Έχουμε ως κλάδος τη συνδικαλιστική ηγεσία που μας ταιριάζει. Μέχρι να γίνουμε συνειδητοποιημένοι εργαζόμενοι ας ρίξουμε το φταίξιμο στο "συμβιβασμένο' παμε... Και να ακούω κάποιους να λένε πως θα ρίσκαραν τις επιπτώσεις του σπασίματος της επιστράτευσης, αυτοί που δεν κάνουν ούτε στάση εργασίας,ή δεν πάνε στην πορεία γιατί έχουν άλλες δουλειές κάτι με πιάνει...
      Φαίδρα

      Διαγραφή
  3. ...και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!
    Ο απλός εκπαιδευτικός που εκπλήρωσε το αγωνιστικό του καθήκον ψηφίζοντας την πρόταση της ΟΛΜΕ για το γαμώτο "κι επαναστάσεις στα όνειρά του αναζητεί". Αλλά θα έχει να βρίζει και τους συνδικαλιστές που τον πουλήσανε πριν τους ξαναψηφίσει. Τι να έκανε όμως που το ΠΑΜΕ δεν είχε τόσο επαναστατική πρόταση (τι να μας πει μια 48ωρη). Απέφυγε πάντως μια απεργία που έτσι κι αλλιώς δεν θα έκανε.
    Οι συμβιβασμένη ηγεσία της ΟΛΜΕ που η πρότασή της πήρε συντριπτική πλειοψηφία στις ΕΛΜΕ, αλλά τι να σου κάνει που έχουμε επιστράτευση;
    Η κυβέρνηση που "επέδειξε αποφασιστικότητα απέναντι στους εκβιασμούς, προστατεύοντας τους μαθητές".
    Όλα καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπλήρωση: το παραπάνω υπογράφεται με το ψευδώνυμο "Balkan" για να είμαι σύμφωνος με τους όρους του blog

      Διαγραφή
  4. Ρε συντροφοι, όταν καμιά φορά λέμε ότι "επιβεβαιώθηκε η θέση του ΠΑΜΕ" ακούγεται γραφικό, αλλά θέλω να το φωνάξω ρε γαμώτο ότι η θέση του ΠΑΜΕ επιβεβαιώθηκε και οι αριστεριστές είναι μεγάλοι ξευτίλες! Τέτοια κατάντια, τέτοιο κάλυμμα των ευθυνών ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ δεν ξαναείδε το εργατικό κίνημα! Ας ελπίσουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δε θα μπουν πάλι στα καβούκια τους και θα βγάλουν συμπεράσματα...
    Άλφα Σίγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορεί κανένας να χαίρετε με τις εξελίξεις στον κάδο των καθηγητών. Μπορούν όμως φίλοι να βγούν συμπεράσματα ακόμα και για την δική μας την δουλειά μέσα στα σωματεία και μάλιστα σε αυτά που τα ΄΄κρατούν΄΄ οπορτουνιστές, κυβερνητικοί και εργοδοτικοί ΄΄συνδικαλιστές΄΄. Οι παραπάνω συνάδελφοι, του ΠΑΜΕ, μέλη της διοίκησης τησ ΟΛΜΕ, πρέπει να διέθεταν εκτός απο μυαλό και ιδεολογική πληρότητα και γερό στομάχι.Και τι δεν αντιμετώπισαν και αυτοί μαζι με το ΠΑΜΕ αυτές τις μέρες, λιδορείες, λάσπη,βρισιές, προβοκατόρικες επιθέσεις, μέχρι και ΄΄προδότες΄΄ του κινήματος τους είπαν. Ομως οι συντροφοι, με ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή μέσα σε αθλιες συνθηκες εχθρικής προπαγανδας, κατάφεραν να περάσουν την προταση του ΠΑΜΕ στην σκέψη τω ν καθηγητών, που με την σειρά τους αποκρίθηκαν οτι τελικά σήμερα αποδεικνυεται οτι το ΠΑΜΕ ειναι η πιό σοβαρή με ταχτική για τον αγώνα δύναμη.Αυτό είναι μια σοβαρή υπόθεση, βάζοντας υποθήκη για το μέλλον που θα είναι ακόμα πιο αγριο για τους εργαζόμενους, και που θα χειροτερέψει το ΄΄αλύχτισμα και η λύσσα΄΄ των εφεδρειών του συστηματος στο κίνημα ,οπορτουνιστων και σοσιαλδημοκρατών καθώς και των γκρουπούσκουλων.Μακάρι και αυτό θα πρέπει να αξιολογήσουμε, η μαζικότητα που παρουσιάστηκε αυτές τις μέρες στις συνελέυσεισ να συνεχιστούν και αργότερα όταν δημιουργηθεί η συμμαχία όλων των εργαζομένων, των μαθητών ,φοιτητων κ.λπ. για να αντιμετωπίσουμε την πολιτική που στραγγαλίζει, την δημόσια δωρεαν παιδεία,υγεία,πρόνοια.
    Υγειονομικός -Πατρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.