17 Μαΐου 2013

Εργάτες ΜΕΒΓΑΛ Αθήνας: Συνέχιση του αγώνα αποφάσισαν σε γενική τους συνέλευση


Στην πύλη του εργοστασίου συνεχίζουν ακόμη πιο ατσαλωμένοι το δίκαιο αγώνα τους οι εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ στο υποκατάστημα της Αθήνας, καθώς απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 4 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας του ομίλου, δίχως καμιά μείωση μισθών. Οι απεργοί συμπληρώνουν σήμερα 22 μέρες απεργίας και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Σε νέα γενική συνέλευση σήμερα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, κλιμακώνοντας τον αγώνα.

«Φτερά» στον αγώνα τους δίνει η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση του εργατόκοσμου, απλών ανθρώπων και Συνδικάτων, που κάθε μέρα περνάνε μπροστά από την πύλη του εργοστασίου αφήνοντας λίγα χρήματα ή τρόφιμα, στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα τους.



Το πρωί της Παρασκευής δίπλα τους βρέθηκαν αντιπροσωπείες από την Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Νίκο Ξουράφη Πρόεδρο του Ε.Κ. Πειραιά και από τα σωματεία Καθαριστριών, Ιδιωτικής Υγείας, Εμποροϋπαλλήλων-Ιδιωτικών υπαλλήλων, Ελαιουργοσαπουνοποιών και ΠΕΣ-ΝΑΤ. Επίσης, την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν αντιπροσωπεία από την "Εργοστασιακή Επιτροπή" του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά και αντιπροσωπεία από το σωματείο εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας Ασπροπύργου που πρόσφερε και μεγάλη ποσότητα τροφίμων.

Την Πεμπτη, εκεί, βρέθηκε το Σωματείο Εργαζομένων της «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ». Την Τετάρτη, ένας συνταξιούχος παρέδωσε ό,τι λίγα μπορούσε απ' τη σύνταξή του, στηρίζοντας τον αγώνα τους. Μέχρι σήμερα, δεκάδες σωματεία, συνδικάτα και λαϊκοί φορείς έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους.

Στο μεταξύ, μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης, δεν υπήρχε καμιά απάντηση απ' την πλευρά της εργοδοσίας στα αιτήματα των απεργών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βιομήχανος της ΜΕΒΓΑΛ Πέτρος Παπαδάκης παρότι έχει αρκετές φορές έχει σημειωθεί σαν παραβάτης της νομοθεσίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, εν τούτοις συμπεριλαμβάνεται στην κουστωδία των βιομηχάνων που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στην Κίνα για την "υγιή ανάπτυξη" που θέλουν να μας πείσουν ότι έρχεται... αλλά δεν λένε ότι όποτε και αν θα έρθει, είτε με σχέδιο κεντροδεξιά είτε με κεντροαριστερά κυβερνητικά σχήματα, αυτή η περιβόητη ανάπτυξη θα είναι για την αύξηση των κερδών πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών κοινωνικών δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα το ΚΚΕ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, προβάλλοντας συγκεκριμένα αιτήματα για την άμεση στήριξη των οικογενειών των απεργών που δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.