19 Μαΐου 2013

Χυδαίος αντικομμουνισμός Πάγκαλου - Απάντηση του ΚΚΕ


Νέα χυδαία επίθεση κατά του ΚΚΕ έκανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Μιλώντας για τα οικονομικά των κομμάτων ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν μπορεί να υπάρχει κόμμα στη Βουλή, όπως υπάρχει το ΚΚΕ, το οποίο λέει ότι εγώ δεν αποκαλύπτω τα οικονομικά μου, διότι το θεωρώ συνωμοτικό μυστικό. Είναι απαράδεκτο, πρέπει αυτή η άποψη να καταργηθεί».

Αναφέροντας ότι πρέπει να αλλάξει το σύστημα χρηματοδότησης των κομμάτων, πρόσθεσε ότι για να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις να παρέμβει η δικαιοσύνη σε όλα τα κόμματα «πρώτα απ' όλα πρέπει να λύσουμε το ακραίο και εξοργιστικό πρόβλημα του ΚΚΕ, το οποίο αρνείται το νόμο».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι «δεν είναι στη νομιμότητα, είναι παράνομο κόμμα το ΚΚΕ επί του προκειμένου».

Στην εκπομπή παρενέβει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, απαντώντας στα λεγόμενα Πάγκαλου.

Ο Γ. Γκιόκας τόνισε: «Ζήτησα να παρέμβω στην εκπομπή σας, γι' αυτό που ειπώθηκε σε σχέση με το ΚΚΕ και το ζήτημα του ελέγχου των οικονομικών του, και τη λεζάντα που μπήκε στην εκπομπή σας, προφανώς ως κάτι που ειπώθηκε από τον κ. Πάγκαλο, αλλά μπήκε στην εκπομπή σας ότι το ΚΚΕ δεν δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του.

Για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Το ΚΚΕ δημοσιεύει κάθε χρόνο ισολογισμούς. Σ' αυτούς τους ισολογισμούς περιέχονται και τα στοιχεία που αναφέρονται στην κρατική χρηματοδότηση, την οποία λαμβάνει το ΚΚΕ όπως και τα υπόλοιπα κόμματα αλλά την ίδια στιγμή καταγράφονται και τα στοιχεία που προέρχονται από τις οικονομικές εξορμήσεις που κάνει το κόμμα, από τις ενισχύσεις δηλαδή που δίνουν μέλη και φίλοι του κόμματος.

Σήμερα, αν δείτε στο «Ριζοσπάστη», αλλά και τις άλλες μέρες, τις καθημερινές, θα δείτε στις τελευταίες σελίδες, υπάρχουν ονόματα φίλων του κόμματος, που δέχονται και επιθυμούν να δημοσιευτούν τα ονόματά τους και αναφέρονται σε συγκεκριμένη ενίσχυση που δίνουν στο ΚΚΕ.

Αυτό που λέει το ΚΚΕ ξεκάθαρα και το τονίζει, είναι ότι δεν πρόκειται να δώσει, είτε στο κράτος είτε σε τράπεζες, λίστες μελών του κόμματος, που δίνουν τη συνδρομή τους, ή φίλων του κόμματος που δίνουν μία οικονομική ενίσχυση, ένας απλός εργαζόμενος, δηλαδή, ένας φίλος του κόμματος που μπορεί να μην είναι καν ψηφοφόρος, που εκτιμάει και δίνει μία οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ.

Και αυτό αν θέλετε, δεν αφορά μόνο το ΚΚΕ - αυτή η θέση - και σωματεία και άλλες οργανώσεις δεν θα πρέπει να δίνουν λίστες μελών και φίλων τους.

Ξέρουμε σε ποιο σύστημα ζούμε, ξέρουμε την ιστορική πείρα που υπάρχει σε σχέση με τέτοιου είδους ζητήματα και πως αγωνιστές στήθηκαν και μέχρι στον τοίχο, επειδή δώσανε μια οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ. Και γι' αυτό το λόγο λέμε ότι δεν πρόκειται να δώσουμε λίστες. Αυτό είναι το ΚΚΕ. Αυτά που αναφέρει ο κ. Πάγκαλος... Είναι γνωστός αντικομμουνιστής και πρέπει να κοιτάξει τα του οίκου του».


5 σχόλια:

  1. ( http://www.youtube.com/watch?v=P_sZX7moGLo )
    Μάκης - Πάγκαλος

    Αυτοί που συγκυβέρνησαν και συγκυβερνούν με την Ν.Δ.

    "..Kατα βάση υποστηρίζεται ότι η Ν.Δημοκρατία. γιατί σας αρέσει η δυστυχία του λαού, σας αρέσει να κλείνουν οι επιχειρήσεις.."
    "..Είστε μηχανισμός προπαγάνδας της Ν.Δ.."

    Τι διαφορετικό, λένε φασίστες, εφημερίδες του αστικού τύπου και του αντικκεδισμού από τα λεγόμενα - υπονοούμενα του video; Ιlief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3908093&publDate=6/2/2007 )

      (..)«Το ΚΚΕ είναι ο αριστερός ψάλτης της Δεξιάς»...

      Γράφει:
      ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

      «Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συμμερίζονται κοινές αρχές, όπως δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, περιφερειακή σταθερότητα»!

      Η δήλωση είναι του κ.Γ. Παπανδρέου («Ουάσιγκτον Τάιμς», 10/12/2000).
      Ο ίδιος άνθρωπος δήλωσε προχτές στη Βουλή ότι το ΚΚΕ είναι «αριστερός ψάλτης της Δεξιάς»...
      *
      «Είστε η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, χειρότερη κι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

      Η δήλωση είναι του κ.Γ. Παπανδρέου, την έκανε προχτές στη Βουλή, απευθυνόμενος στον Καραμανλή. Ο κ. Παπανδρέου είναι αυτός που τα δυο πρωτοκλασάτα στελέχη του Μητσοτάκη, τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο, τα έκανε βουλευτές Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
      Είναι ο ίδιος άνθρωπος που δήλωσε ότι το ΚΚΕ είναι «αριστερός ψάλτης της Δεξιάς»...
      *
      «Ακούστε, ο κ. Παπανδρέου προσωπικά και λόγω της εμπειρίας του, έχει μια σωστή στάση...».

      Η δήλωση - έπαινος για τη στάση του κ.Γ. Παπανδρέου στο άρθρο 16 είναι της υπουργού Παιδείας κυρίας Γιαννάκου («Ελεύθερος Τύπος», 7/1/2007).

      Ο άνθρωπος που η κ. Γιαννάκου τον επαινεί για τη στάση του στην Παιδεία είναι ο ίδιος που κατηγόρησε το ΚΚΕ σαν «αριστερό ψάλτη της Δεξιάς»...

      *
      «Γι' αυτό θα ήθελα να σας συγχαρώ, πράγματι, για το γεγονός ότι καταφέρατε να έρθετε σε μια κοινώς αποδεκτή και (...) αξιοπρεπή για τους εργαζόμενους, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Είναι μια επιτυχία των κοινωνικών εταίρων (...)»

      Δήλωση του κ.Γ. Παπανδρέου, στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ (26/5/2004).
      Ο άνθρωπος που, όπως και η ΝΔ, «συγχαίρει» τους βιομηχάνους για τις «αυξήσεις - απάτη» που δίνουν στους εργάτες, είναι ο ίδιος που αποκάλεσε προχτές το ΚΚΕ «αριστερό ψάλτη της Δεξιάς»...(..)Ilief

      Διαγραφή
  2. Ο Θοδωρος δεν ειναι πλεον βουλευτακι και δεν εχει το θρασος της ασυλιας για να λεει ψεμματα. Τωρα αρκειται σε πολιτικη κριτικη την οποια οπως και τον ιδιο την εχουμε γραμμενη εκει που ξερει. Ψιτ Θοδωρε τωρα εισαι απλα ενας μπαναλ αντικομμουνιστης. Ζησε μ'αυτο. ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω τη πιστευω τη θεωρεια των δυο ακρων. Στη μια ακρη ειναι τα σκατα (φασιστες) και στην αλλη οι κομμουνιστες. Οτι ενδιαμεσο, εχει μεσα του ποσοστο απο σκατα.
    Πρεπει να γινουμε πολλοι γιαν να φυγει η σκατιλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πότε θα καταλάβετε επιτέλους ότι και μόνο η εικόνα που προβάλεις είναι το ΜΗΝΥΜΑ; Δες την εικόνα που προβάλεις. Να τι προβάλεις : Δύο χυδαίους γκαιμπελίσκους, το βαρύ πυροβολικό – βοθροκάναλο της παραπληροφόρησης (που μόνο ηλίθιοι και βαριά άρρωστοι μπορούν να βλέπουν ακόμα) και ένας μαφιόζος εκτελεστής που διαλαλεί την πραμάτια του. Μάλλον σε άρρωστους και ηλίθιους απευθύνεσαι γιατί μόνο αυτοί πλέον ασχολούνται μαζί τους. Και φυσικά, προβάλλοντάς τους, παίζεις το παιχνίδι τους. (πλανάσαι αν νομίζεις ότι υπάρχει έστω και ένας λογικός που παίρνει στα σοβαρά αυτούς τους ξεφωνημένους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.