27 Μαΐου 2013

Πρόταση νόμου για την απαγόρευση πολιτικής επιστράτευσης εργαζομένων κατέθεσε το ΚΚΕ


Πρόταση νόμου για την απαγόρευση της επιβολής πολιτικής επιστράτευσης λόγω απεργίας και άλλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
Στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου τονίζεται:

«Όλο και πιο συχνά οι κυβερνήσεις της χώρας μας καταφεύγουν στην καταστολή και την πολιτική επιστράτευση για να αντιμετωπίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις κλάδων των εργαζομένων και να επιβάλουν τη βάρβαρη πολιτική που ακολουθούν.
Χαρακτηριστικές είναι οι πιο πρόσφατες περιπτώσεις της επιστράτευσης από την τρικομματική κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, των ναυτεργατών για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια και τελευταία των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης και μάλιστα προληπτικά, πριν ακόμη ληφθεί απόφαση για απεργία.
Η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο, για να κάμψει τις αντιστάσεις των εργαζομένων, είναι απόρροια της συνολικής αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί για να περάσει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων. Είναι οι αλλαγές που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που βυθίζουν όλο και περισσότερο πλατιά λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση για να στηριχθεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.
Με το σύνθημα Νόμος και Τάξη θέλει να καλλιεργήσει την υποταγή των εργαζομένων στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Η όλο και πιο ανοιχτή χρησιμοποίηση της καταστολής για την αντιμετώπιση των εργατικών - λαϊκών αγώνων πρέπει να βρει αντιμέτωπο το λαό μας.

Τα σχέδια αυτά δεν πρέπει να περάσουν. Θα ακυρωθούν από την οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Ο απαράδεκτος αυτός αντιδημοκρατικός νόμος, που επιτρέπει την πολιτική επιστράτευση απεργών, πρέπει να καταργηθεί.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει πρόταση νόμου για την απαγόρευση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων που βρίσκονται σε απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις».

Η πρόταση νόμου προβλέπει ότι:
«Άρθρο 1ο
Απαγορεύεται η πολιτική επιστράτευση ή η με οποιοδήποτε τρόπο επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, ακινήτων ή κινητών πραγμάτων, είτε πριν, είτε μετά την κήρυξη της απεργίας, αλλά και κάθε άλλης κινητοποίησης των εργαζομένων για την υπεράσπιση, προβολή και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
Άρθρο 2ο
Πολιτική επιστράτευση ή με οποιοδήποτε τρόπο επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, ακινήτων ή κινητών πραγμάτων που έχει κηρυχθεί και δεν έχει ανακληθεί παύει να ισχύει.
Άρθρο 3ο
Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου καταργείται».

10 σχόλια:

  1. Πιστευω ότι ειναι ένα καλο θεμα για το οποιο θα πρεπει να συμφωνισει και ο συριζα. Με κατι τετοιες ενεργειες μπορει να φανει αν μπορουν να συνεργαστουν οι συριζαιοι με το κκε ή θελουν απλα να κυβερνησουν οχι για οφελος του λαου αλλα δικό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οπως εχει πει και παλιοτερα το ΚΚΕ, σε επιμερους ζητηματα (οπως απλη αναλογικη παλια, γιατι τωρα ο τσυριζα τα γυρναει), μπορει και να συμφωνησεις. ΟΜΩΣ, ειναι αλλο πραγμα να συμφωνησεις σε ενα τετοιο νομοσχεδιο και αλλο πραγμα να συμφωνησεις με το ντεμεκ αντιρατσιστικο, που ο τσυριζα το θελει.
    μην φαντασιωνεστε συνεργασιες με τα τσιρακια των αστων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανενας δεν μπορει να κυβερνησει για οφελος του λαου εκτος απ τον ιδιο το λαο.Εμπεδοστε το μερικοι βρε παιδια. ΕργαΤις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι καλο ζητημα, βαζω στοιχημα οτι ο συριζα θα τη βρει τι δικαιολογια να μην το ψηφισει. Θελει να κυβερνησει και δε θελει απεργειες. Θα πεσουν οι μασκες.
    νκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειμαι πολυ περιεργος στο πως θα κανει την κωλοτουμπα, ομολογω οτι δεν φτανω μεχρι εκει, το οποιο μυαλο μου δεν μπορει καν να φανταστει τι συριζια θα κανουν παλι.
      αυτο που επισης ειμαι περιεργος ειναι το αλλο, ως κυβερνηση πως θα αντιδρασουν στις απεργιες.
      θεωρητικα αν πιστεψουμε τα γκαλοπ, στα μισα βγαινει πρωτος και ειτε μονος του ειτε με δεκανικια θα κανει κυβερνηση.
      ελα ομως που (αρχιζοντας ηλικιακα) μαθητικες οργανωσεις πρακτικα δεν εχει, στα τει δεν βρηκαν την ψηφο τους, στα αει τις βρηκαν αλλα ηταν ευκολο γιατι ηταν τραγικα λιγες, στην αδεδυ ψωφια πραγματα, στους δασκαλους κατι ψηλα, αλλα αν σκεφτεις το καζο στους καθηγητες που κατι ειχαν αλλα τωρα δεν τα βλεπω καλα, στην γσεε υπαρχουν ακομα γιατι υπαρχουν τα σουπερ μαρκετ με τα εργοδοτικα σωματεια και κατι θυρωροι που ψηφιζουν και πεθαμενοι ανθρωποι. στους συνταξιουχους ανυπαρκτοι.
      κοινως δεν "ελεγχουν" τπτ. παιζει να γινουν και η ποιο μικρης διαρκειας κυβερνηση, εκτος.......και αν υποσχεθουν στην περα του ατλαντικου χωρα οτι η αβση θα μεινει και σε αυτη την μικρη χωρα νοτιοανατολικα που ενω ειναι στην ασια ειναι σαν ευρωπαικη, οτι θα μαζεψει διαφορους με καραβια και στολισκους και οτι θα πουλησει τους παλαιστινιους και θα απαγορεψει και την πορεια στις 17/11 που αντε στην καλυτερη να σταματαει στα προπυλαια, ετσι ναι μπορει και να αντεξει

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει περιέργεια στο τι θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ.
      Θα βγάλει τρεις διαφορετικές απόψεις από τρεις διαφορετικούς ομιλητές, θα πει ναι επί της "αρχής"(που σημαίνει καλό σαν ιδέα),αλλά:
      Φτάνουμε στο αλλά: ότι έχει αμφιβολία για τα 2 άρθρα τα οποία θα πει πως είναι αόριστα και ότι επί δικής του "αριστερής" κυβέρνησης δεν θα ενεργοποιηθεί καμία επιστράτευση άρα ο νόμος που καταθέτει το ΚΚΕ δεν θα χρειαστεί κλπ κλπ. Ilief

      Διαγραφή
  5. Με τέτοιες προτάσεις φαίνεται η αδυναμία της εργατικής τάξης . Τελικά νόμος είναι το δίκιο του εργάτη ή ο νόμος που θα ψηφίσει το αστικό σύστημα

    Δεξιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Δεξιός:
      θα μας ήθελες παράνομους μπαγασάκο. Από ότι βλέπω ακόμη και τα ελάχιστα περιθώρια της αστικής δημοκρατίας σας στενεύουνε -κρίση γαρ.
      Αλλά για να γράφεις εδώ, καπιταλιστής δεν είσαι μάλλον, οπότε ξανασκέψου το. Γιατί να θες να στενέψεις τα περιθώρια της εργατικής τάξης ακόμη περισσότερο;

      Διαγραφή
    2. με την λογικη σου το πενθημερο δεν θα επρεπε να ηταν νομοθετικα κατοχυρωμενο, οπως και οι αδειες κτλ κτλ.
      πες στα αφεντικα σου οτι τετοιοι εξυπνακισμοι φτανουν να προβληματισουν μεχρι Γ γυμνασιου...βαρια

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.