19 Μαΐου 2013

Παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας


Ολοκληρώθηκε η παγκρήτια κινητοποίηση που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης. Η κινητοποίηση ξεκίνησε με προσυγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων, όπου έγιναν χαιρετισμοί ενώ ακολούθησε πορεία μέσα στην πόλη. Πρίν απο λίγο η πορεία έφτασε στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση στη Σούδα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Κώστας Μωϋσάκης πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου, η Καμπουράκη Μαριάννα πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ρεθύμνου και ο Χρήστος Αζί εκπρόσωπος Σύρων εργατών. Την κεντρική ομιλία έκανε η Ιωάννα Κουρπά εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων (Επισυνάπτεται παρακάτω ολόκληρη η ομιλία).

Η κινητοποίηση γίνεται σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, που επεκτείνονται οι απειλές εναντίον του Ιράν, που η Ελλάδα με ευθύνη των κυβερνήσεων και για λογαριασμό των ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων, εμπλέκεται και συμμετέχει ενεργά στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για την περιοχή. Η βάση της Σούδας εντάσσεται σε αυτά τα σχέδια και η κινητοποίηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Η φετινή κινητοποίηση γίνεται 50 χρόνια από τη δολοφονία, από το παρακράτος, του βουλευτή και πρώτου μαραθωνοδρόμου Γρ. Λαμπράκη.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση εκτός από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων (μπορείτε να τις διαβάζετε κάνοντας κλικ στα γαλάζια γράμματα) απευθύνουν επίσης η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου Κρήτης, η Επιτροπή Ειρήνης Ρεθύμνου, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου, το Σωματείο σε Τρόφιμα-Ποτά στα Χανιά,η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού - Τουρισμού, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων «καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση που για άλλη μια φορά, πιστή στις δεσμεύσεις στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, ετοιμάζεται να προσφέρει τις επιπλέον "διευκολύνσεις" που της ζητήθηκαν στη βάση της Σούδας. Σε συνδυασμό με τις εγκληματικές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ εναντίον της Συρίας, είναι φανερό ότι το ολοκαύτωμα στην περιοχή μας ετοιμάζεται πυρετωδώς. Ο ελληνικός λαός, αλλά και οι άλλοι λαοί στην περιοχή μας δεν πρέπει για άλλη μια φορά να γίνουν θύτες και θύματα».

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων απαιτεί:
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στο προετοιμαζόμενο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα στην περιοχή μας.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας, καθώς και όλες οι άλλες ΝΑΤΟικές και ευρωενωσιακές βάσεις και στρατηγεία.
  • Να επιστρέψουν τώρα όλες οι ελληνικές δυνάμεις που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές. 

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.



902.gr

1 σχόλιο:

  1. 21ο Αντιιμπεριαλιστικο διημερο της ΚΝΕ. 6, 7, 8 Ιουλιου στη Σουδα!!!! Θα ειναι απο τα καλυτερα, απο καθε αποψη..

    Μ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.